merhaba hanımlar yarışmaları sürekli takip edip ne hünerli hatunlar var maşallah derken bende bir şansımı deneyeyim dedim.önemli olan katılmak tabi ama kazanırsam da fena olmaz
MALZEMELER
1 yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kuru maya
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
yaklaşık 4-4,5 su bardağı un
üzerine 1 yumurta sarısı ,1 tatlı kaşığı pekmez,1 tatlı kaşığı sıvı yağ
İÇ MALZEMESİ:İsteğe göre maydanoz peynir karışımı yada haşlanmış patatesli harç konabilir
Eki Görüntüle 1611517
YAPILIŞI:
Yoğurma kabımıza un dışındaki malzemeleri koyup karıştırıyoruz.unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.unun miktarı elinizdeki una göre değişebilir o yüzden azar azar koyun
Eki Görüntüle 1611518
yoğurulan hamurun üzerini örtüp 30-45 dk mayalanmasını bekleyin.mayalanan hamurdan 18-19 tane parçaya ayırın
Eki Görüntüle 1611523
bezelerden birini alıp merdaneyle yuvarlak açın.üst kısma iç harçtan koyup resimdeki gibi kıvırın yanlarını birleştirin.bıçak yardımıyla düz şeritler kesin.
Eki Görüntüle 1611524
her bir şeridi elimizle döndererek harç koyduğumuz kısmın altına geçirelim.
Eki Görüntüle 1611525
bütün şeritler bittiğinde iki ucu yuvarlak şekilde birleştirelim
Eki Görüntüle 1611526
bütün bezeleri aynı şekilde yapıp tepsiye dizip tepside 15 dakika daha mayalanmasını bekleyin.üzerine yumurta sarısı pekmez sıvı yağ karışımını sürün
Eki Görüntüle 1611527
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.pekmezli karışım poğaçaların daha nar gibi kızarmasını sağlıyor.isteğe bağlı sadece yumurta sarısı sürebilirsiniz afiyet olsun.Akşam vakti çay demlemeye üşenip kuşburnu çayıyla tadına baktım poğaça yapmaya üşenmedim ama

Eki Görüntüle 1611529