Lalem cok üzüldüm senin icin
ne olur cocugun icin sakin olmaya calis inanki o karnindaki yavruyu üzmeye degmez. Cok aci cekiyorsundur simdi ama güclü ol sen bi annesin ve herseyi basarabilirsin. Ben sana ne ayril ne kal diyebilirim cünkü bu senin hayatin. Biraz sakinlesdikten sonra sen sor kendine nasil bir hayat istiyorsun kocanla barisinca güvene bilecekmisin mutlu olabilecekmisin diye. daha genc bi kadinsin ve bir koca ömür var önünde. Tabiki cocuk olunca böyle bi karar vermek daha zor oluyor insan kendini degil cocugunu düsünüyor ama inanki esler mutlu olmayinca cocuklar bunu hisedip cok üzülüyorlar. Benim annem cocuklari icin ayrilmadi ama ben diyorum keske ayrilsaydi bizim ve onun icin en iyisi olurdu ha babam bize karsi dörtdörtlül olmasina ragmen bunlaru diyorum.
Esin gelince onunla sakin bi sekilde konus ne hissetiklerini anlat üzüntünü anlat. Neden böyle birseyi yaptigini anlamaya calis evliliginde ne eksik oldugunu sor. O hatali olmasina ragmen onu suclayarak konusma cünkü cogu erkrkler suclu olsalarda bunu ģöstermezler. Benim esim mesela ona suclu olmasina ragmen kizinca inat edip konusmaz yada evi terkeder ama sakin konusdummu bi iki gözyasi hemen yumusar.
Ayrilmaya karar verirsen saglam rapor al doktordan en önemlisi öncelikle o sonra elinden geldigi kadar para toplamaya calis altinlarin varsa iyice sakla. Haklarini arastir kesin devlet zor durumda olan kadinlara yardim ediyordur. Hata ben olsam avukata gidip sorustururdum.
Kendini ezdirme kimseye senin ailen yaninda degil diye sen sahipsiz degilsin. Senin cocuklarin var ve allah var yukarda. Üzülünce kizina saril ve allah dua et.
Biliyorum cok yazdim affedin beni.