How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

ruya yorumluyorum

merhaba canım

rüya yorumluyormuşsun benim rüyamıda bi zahmet yorumlarsan çok sevinirim biraz saçma gibi ama olsun...rüyamda benim sol kulağıma bir arı girmiş çok korktum doktoru aramaya çalışıyorum sonra bir civciv getiriyorlar güya kulağımdan o çıkaracakmış sonra korkuyorum arı kendiliğinden çıkıp kulağımda bal olduğunu hissediyorum... acaba bu rüya nedir ??? teşekkürler :D

Merhaba, gecmiste duydugunuz ya da duymaktan korktugunuz bir olay, bir haber hersey olabilir, bu korkunuz cok guzel firsata donusuyor, korkunuzu yendiginiz takdirde firsat kapinizda olacak, sevgiler

merhaba nesrin hn bu aralar çok karışık rüyalar görüyorum ve çoğunu sabah kalktığımda hatırlamıyorum :( bu gece gördüğüm rüyayı hatırladığım kadarıyla yazayım yorumlarsanız çok sevineceğim :)) rüyammda benim doğum günümmüş böyle küçük bir kulübe var ve içinde arkadaşlarım resim yapıyo hepsi bir masada oturuyo ve önlerinde kağıtlar ve boya kalemleri var benim doğum günüm ama hepsine ben hediye almışım renkli renkli gömlekler ve hepsine 4-5 tane hediye ediyorum hepsi aynı model çizgili gömlek ama renkleri farklı sonra başka bir topluluk var ordada doğum günüm kutlanıyo ordakileride tanıyorum ama hiç samimi olmadığım kişiler gülüyolar oynuyolar sonra içlerinde samimi olduğum bir arkadaşım var o gelip diğer gruptaki herkeze gömlek almışsın bana bişey almamışsın gücendim diyo bende bi an unuttuğumu ama onada bişeyler alcağımı söylüyorum sonra pasta falan yeniyo,akşamda başka bir arkadaşım evine çağırmış bi taraftan ona hazırlanmam gerek ve banyoya giriyorum soyunurken omzumun ve kollarımın kırmızı sivilcelerle dolmuş olduğunu görüyorum banyo eski ve dağınık bi banyo suyu açıyorum bi çok sıcak oluyo bi çok soğuk bi türlü ayarlamıyorum sonra banyo o kadar karışık ki şampuanı arıyorum poşetler var içlerine bakıyorum içlerinde deterjanlar var sonunda bi poşette buluyorum banyodan çıkıyorum uzun bir elbise giymişim içindede mor parlak bir bluz var sonra aynada yüzüme bakıyorum yüzümde siyah noktalar çıkmış onlarla falan uğraşıyorum sonra eski eşimi ve kız kardeşini görüyorum arkadaşıma onunlarla gidecekmişiz eski eşim çok mutlu yüzünde güller açıyo,tam çıkcaz bi komşularınıda davet ettiklerini öğreniyorum ama hiç tanımadığım bir kadın buna çok sinirleniyorum ama kadının yanında bişey söyleyemiyorum kadın çok şişmam siyahlar giyinmiş ve başında pullu bir başörtü sonra arabaya binmek için çıkıyorum hava karanlık yollar ışıklı eski eşim ve kız kardeşi öne binmiş kadında arkada bende onun yanına oturuyorum içimdende kız kardeşin öne oturmasına sinir oluyorum bu arada bindiğimiz araba benim arabam bundan sonra uyandım.
biraz uzun kusura bakmayın yorumunuz için şimdiden teşekkürler a.s.

Merhaba, hayatinizin kontrolunun elinizde olmadiginizi dusunuyor olabilirsiniz, her yaptiginiz, giristiginiz olay sonuclanmiyor ve siz mudahale edemiyor olabilirsiniz, size disardan mudahaleler geliyor olabilir, birazcik herseyi bos vitese alin, hicbir olayi, durumu zorlamayin, kendinizi akisa birakin, birde ruyanizda ki o boya kalemleri hayatiniza biraz renk katacak kucuk guzel hobiler, sosyal faaliyetlerde bulunmanizi soyluyor, baskalarinin degilde kendi dusuncelerinizle hareket etmenizde fayda var cunku ayip olmasin diye yaptirimlardan etkileniyor olabilirsiniz, rahat olun, sevgiler

merhabalar...
ben ruyamda bı denız kenarındaydım ve kucagımda bı bebek vardı erkek benım ustumde mavı sıfır kollu beleden oturtmalı bı elbıse vardı..daha sonra bebegı sımıde koyup denıze gırdık..daha sonra bebege sen kımsıın dedım oda ben senın oglunum dedı pekı bana kım dedı işde orda kumsalda oturan bırını gosterdı..gozluklu bı adamdı bebek benı cok etkıledı ve halan sıksık ruyalarıma gırıyo..yorumlarsanız mınnet laıcam tşk ederım:)

Merhaba, hayatinizda guzel baslangiclar yeniliklerin olacagi bir donem olabilir, kendiniz ifade etmekten zorlaniyorsaniz bunu asmaniz gerekiyor, icinizdeki yetenekleri kesfedin lutfen guzel seylerle ugrasabilirsiniz, sevgiler

Merhaba, ruyanizi okudugumda oglunuza karsi buyuk bir sucluluk duygusu yasadiginizi hissettim, bu zaten ruyanizada yansimis, yasadiklarinizdan, ayriliginizdan oglunuza karsi haksizlik ettiginizi dusunuyor olabilirsiniz, ama rahat olun lutfen, bunlar daha derin ve ilgi isteyen konular fakat ben cocuklarimizin anne babalarini kendilerinin sectiklerine inaniyorum, o sizi, ne olursa olsun sizi secti, onun hayat amacinizda bunlarin yasanmasi gerekiyormus ve bu yasadiklariniz emin ol onu guclu kilacaktir, hepimiz bu dunyaya hayat amacimizi tamamlamak icin geliriz, oglunuzunda hayat amacini tamamlamasi icin bunlarin yasanmasi gerekiyormus, sizin tek ama tek yapmaniz gereken onun mutlulugu icin kendinizi haddinden fazla yormayin, bu onun icine kapanmasina neden olabilir, ruyanizdan cok etkilendim, lutfen ama lutfen oglunuzu mutlu etmek istiyorsaniz kendinize yonelin, icinizden, disinizdan mutluluk fiskirdigi an inanin bu bosanma onu hic etkilemiyecektir, mutlu olmaniz icinde sizi mutlu edecek seyleri her ne olursa olsun yapmanizdan geciyor, unutmayin o sizi kendi secti, sevgiyle kalin

şu anda çılgın gibi ağlıyorum..teşekkür ederim çok teşekkür ederim nesrin hanım..

merhaba,ben rüyamda süleyman demirel'i gördüm..en yakın arkadaşımla birlikte özel okul gibi bir yerde derse giriyoruz ve dersimize süleyman demirel giriyor..bu arada biz gerçek hayatta üniversite öğrencisiyiz ama girdiğimiz sınıftakiler lise öğrencisiydi..demirel gülerek masasının başında iki üç öğrenciye kitaptan bişeyler anlatıyor..sınıfta zengin ve havalı tipte öğrenciler görüyorum ve biz de arkadaşımla arka sırada oturuyoruz ve demirel'e doğru bakıyoruz sürekli..bu rüyamı yorumlarsanız sevinirim..bir de bu rüyayı gördüğüm gün regl günümdü..bunun gördüğüm rüyaya etkisi olur mu?yani abdestsizken görülen rüyaların anlamı var mıdır?

Son düzenleme:
ya cnm ilk önce kusura bakma nolur demek istiorum seni sıkmıorumdur inş
cnm beni istemeye geliceklermiş bende giymek için bişeyler arıorum erkek arkadaşımada beni istemeye geliolar die söyleyemiom okul gibi bi yer merdivenlerden yukarıdayım ben beyaz badi beyaz etek kırmızı ayakkabı giymişim bi aşağı bi yukarı koşuşturuorum ben gelen kişiyi istemiorum yani ben yukarıdan çocuğa bakıorum bana çok itici geliyor ocuk kırmızı beyaz çizgili gömlek gri takım elbise giymiş onu kenarı çekio biri istiomusun dio isytiorum dio ben bu rüyadan çok korktum yardım edersen sevinirim cnm

Merhaba, ruya yorumlarinda bebegin cinsiyeti, bir is olacak mi olmayacak mi, su ise girecek miyim giremeyecek miyim gibi direk sorular sormak cok dogru degil, hicbir seyi Allahtan baskasi bilemez, bunun hakkinda birsey soylemek falciliga girer dusuncesindeyim, su tarz sorular sorabiliriz, bu is benim icin hayirli olacak mi? , hayatimizda sorunlar varsa "bu sorunu cozmem icin neyi bilmem gerekiyor"," hayat amacim icin neyi bilmem gerekiyor" gibi... direk sorumlulugu Allah'a yuklemek ve direk cevap beklemek degilde, "ben ne yapabilirim" diyerek sorumlulugu alacak sorular sormaliyiz, sevgiyle kalin

kusura bakmayinda ben bisey anlamadim ben soru sormadim sadece ruyami yazdim ve esimde ruya gormus onuda yazdim ve acaba ne demek diye merak ettim yorumladiginiz icin ruyalari benimkinede yorum bekledim sadece:(

kusura bakmayinda ben bisey anlamadim ben soru sormadim sadece ruyami yazdim ve esimde ruya gormus onuda yazdim ve acaba ne demek diye merak ettim yorumladiginiz icin ruyalari benimkinede yorum bekledim sadece:(

yok kusura bakmam ne demek, sadece ruyanizda bilincalti cok fazla cinsiyet meraki hissettim, bunu yazmadigim icin sanirim yanlis anlasildim, bunun uzerine o aciklamalari yazmistim, ruyaniz bilincalti ruyasi ve hamilelikte bu tarz ruyalar gormek cok normal, hersey gonlunuzce olsun, sevgiler

Rüyamda yeşil biber gördüm ama acı deildi...Bide sabaha kadar hep bi kız bebek gördüm bana gülüyordusenağlamasenağlamasenağlama

Merhaba, esiniz hayatinda birseyleri garanti altina almaya calisiyor, sorumluluklarini had saffada, bunun icin biraz endiseleniyorda diyebilirim, yasam icinde rahatlamaya ve sosyallige ihtiyaci var, biraz hayatiniza ufakta olsa sinema, tiyatro, doga yuruyusleri, arkadas toplantilari hersey olabilir bunlari katin ve daha SIK yapmaya calisin, bu esinize cok iyi gelecek, sevgiler
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim
rüya sonrasında uyandığımda bunu mutlaka nesrin hanıma sormalıyım diyorum ama uyandığımda hatırlamıyorum
Rüyalarımı kaçırmak istemiyorum çünkü biliyorum ki her birinde bi mesaj var
o mesajı yakalayıp rüyamı hayatlandırmak için ama bu ara rüyalarımı hatırlayamıyorum oysaki çok açık yaşıyorum o an
tekrardan teşekkürler a.s.Şeniz

Merhaba Nesrin Hanım, tekrar ilginiz için çok teşekkür ederim:), rüyam şöyle:Kuzenimin(tuana) nişanı var(bu gerçekte de var) ama ben tam anlamıyla hazır değilim,kıyafetimi annem almış,bende yok orası şöyle yok burası böyle diyorum ama birazda olsa hoşuma gitti, kıyafet çok kötü değil,zaten annemin zevkleri güzeldir,ayakkabı almamışız annem spor ayakkabı giyersin diyor abiyenin altına. Ne şaçım ne makyajım hiç bir şekilde hazır değilim.Başka bir rüya saat görüyorum kol,duvar birsürü saat,kimisi durmuş bozuk yani, ama biri saate bakıyor sonra onu öpüyor parmağıyla şöyle bir dokunuyor gerçek saatin kaç olduğunu tahmin ediyor , bende ağazım açık ona bakıyorum tabi şaşırıyorum,başka bir kesit:büyük bir orkestra görüyorum,bi kız bi türlü diğerlerine ayak uyduramıyorum, aslında güzel çalıyor ama zamanını tutturamıyor, sonra biri geliyor ona 30-40 arasında bi not verdiklerini 32 verdiklerini söylüyor, gizlice geliyor o kişi, sonra bunları söyleyen kişiye,not veren kişiler sihir yapıyor, küçülüyor geçmişine gidiyor(hani çocuk filmleri varsa sihirle ilgili denk gelirse onları seyrederim ben ona benziyordu,ve genelde onlara benzer hep rüyamda görüyorum sanki çok güzelde etkisinde kalmış gibi) sonra karışık bişeyler oluyor yok işte o kızın düşük alma sebebi siyasi bi neden oluyor bi anda yok efendim birileri çıkıyor neden o partiyi seçtiniz bizi seçseydiniz böyle olmazdı diğerleri çıkıyor diğerleride aynı şeyi savunuyorlar öyle karışık bir rüyaydı,başka bi rüya:bundan önceki rüyam için,rüyalarımı unuttuğum için bana küçük bir rüya derf. almamı söylemiştiniz şimdi rüyamda soruyorsunuz def. aldınmı diye bende yok telefona yazıyorum hemen aklıma geldikçe diyorum Başka bir rüya:saçlarımın ışıl ışıl olduğunu görüyorum,saçlarım kahverengi ama aralarda böyle sarı sarı ama ışıl ışıl parlıyor resmen,çok hoş duruyordu,çok beğenerek bakıyordum saçıma:) başka bir rüya:derse geç girmişiz bir kaç kişi ve bizi hoca kenarı çekiyor ve geç kalma konusunda daha önce uyarı yaptığını söylüyor,karşımızda 3 hoca var biri o kadar sinirleniyor ki hatta diğer hocalara vuruyor vurduğu bir hocada bize bir kağıt uzatıp geç kaldık diye 5 gün devamsız yazdırıyor ve sınırlı sayıda devamsızlık yapma imkanımız olduğu için ancak o 5 günün ardından ancak 1kaç gün devamsızlık yapma hakkımız kalıyor ve derse giriyoruz sınıf demeye bin şahit lazım bi kaç kişiyiz hoca ayrı bir odada,hoca yokken fırsattan istifade sevgilimi arıyorum derse gelmediği için "nerdesin" diyorum oda kafasını dağıtmak için bi yerlere gitmiş,bende kızıyorum o zaman devamsızlığı artıyor,devamsızlık yüzünden okulda kalcak bende bunun üzerine "eğer okula gelmezsen gözüme gözükme diyorum" diyorum.Başka bir rüya:eski evimize taşındığımızı görüyorum ve çok mutluyum.posta kutumuza bakıyorum ne var ne yok diye kilidi bile yok ama içinde bir sürü kağıt var okudum hepsini ama şimdi hatırlamıyorum,sonra bir komşu geliyor selam vermiyorum tanımadığım için ama artık komşu olduk selam versem iyi olur diyorum,onun ardından bu sefer tanıdığım komşular geliyor ama kara çarşaf içindeler konuşuyoruz 3 kişiler ama biri sadece cana yakın davranıyor diğeri ise daha çok kötü duruma düşmemizi istiyorlar,diğer cana yakın olanın evine gidiyorum sonra orda da bişeyler oldu ama onları hatırlamıyorumBaşka bir rüya:açıköğretim sınavlarında çok zorlandığımı görüyorum en kolay dersten bile zorlandığımı görüyorum ve açıköğretim sınavındaki tüm insanların benim lise arkadaşlarım olduğunu görüyorum,bi sınavda kalem unutuyorum,birinde bi arkadaş hocaya yalakalık yapıyor,böyle değişik bir rüyaydı Başka bir rüya: akşam üstü 7den sonra evden çıkıyorum merkeze sevgilimin yanına gitmek için,annemle beraber minibüse bindik bi süre sonra otobüs gibi oldu,babam işte 6 da geldiği gibi direk beni aradı bende anneme verdim anneme "kendi isteğinizle gittiğinizi söyleyin kızmam" dedi. "doğru söyle ama" demiş. annemde kelime oyunu yaparak "doğru söylüyorum kendimiz gidiyoruz " gibi bişey dedi. sonra arabaya bi kadın bindi nedense ben ona nereye gittiğini sordum oda bana boş poşetini göstererek bankaya gittiğini söyledi gayet normal karşıladım bide,sonra merakına ordan başkasıda sordu sırf poşetin içindekileri görmek için sonra ben anneme acaba aklı dengesi yerinde değilmi diye filan sordum aramızda böyle konuşma geçti.En başta evden çıkarken kuzenim(esra) beni görüyor bu saatte evden mi çıkılır zaten yeni gelmişti diyor yanındakine bende bunları duyunca gülüyorum,sonra bahçaye bir sürü insan geldi bi kadının 2ayakkabısı birbirinden farklıydı annem o kadınlarla baya konuştu hep böyle kadınlar geliyor buraya filan dedim bende bunlardan sonra minibüse bindik.Başka bir rüya:özellikle bunun yorumunu çok merak ediyorum,kuzenimle (tuana) çok fena kavga ediyoruz,aslında o bana sakin sakin cevap veriyor ama ben çok kızdığım için sinirli ve bağırarak cevap veriyorum soru soruyorum bunun üzerine neden böyle davranıyorsun dio,haksız olan daha çok bağırır diyor bende bu benim normal halim inanmazsan arkadaşlarıma sor ben hep böyleyimdir diyom,orda lise arkadaşım var o da beni onaylıyor kafasını sallayarak,ama benim kuzenme söylemediğim laf kalmıyor en sonunda öyle bir laf söylüyorum ki onu şuan hatırlamıyorum 2 damla göz yaşı süzülüyor gözünden,bu arada onunla kavga etmemin nedeni benim sevgilimi elimden almış,sazan gibi atladın hemen filan da diyorum,kavga devam ediyo ben sevgilimle konuşmak için odan çıkıyorum dışarı gidicem ama herkes peşimden geliyor bahçeye gidiyorum peşimden geliyorlar sonra bi kaç erkek kuzenim var onların peşine takılacaktım ama sonrada kararımı değiştirdim başka yola saptım fakat orda da karşıma kocaman bi ip çeviren bi çocuk çıktı çok kötü çeviriyordu bende korkuma o yoldan da gidemedim,bu arada halamda beni çağırıp duruyor yanına internetle,msnle ilgili bi problemi var bana soruyordu bende elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyordum,böylece sevgilime telefon açamadan rüyam bitiyor:( hesap sorcaktım daha.Başka bir rüya:küçük kadınlar dizisindeki oyuncuları görüyorum güya içlerinde küçük bir erkek çocuğu varmış,ablaları buna kızmış,bu çocuk da çekip gidecekmiş,büyük bir kırtasiye dükkanındalar benim de kırtasiyede işim vardı o zaman görüyorum onları,ağlayarak herkesi öpüyor,aralarında dizi de oyuncu olmayan insanlarda var,2-3 kişi sakat tam onları da öpecekti aralarından biri konuşma yapmaya başladı,hatırladığım kadarıyla söylüyorum "gün olur devran döner bizde mutlu oluruz" gibi bişey dedi sonra parmaklarıyla çocuğa para işareti yaptı çocukda ablasına döndü ablasıda komidinin üstünde dedi (kırtasiye bi anda ev oldu ama hala kırtasiye orası çünkü ben ordayım) bende kırtasiyede bişeyler hazırlatıyorum,kırtasiyeninde değişik bir dizaynı var kocaman masa ve ben neyi nasıl yaptıklarını görmim diye adam masanın altına gidiyor ama kenarlarda su var masa altında su var gibi duruyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Nesrin hanim,
ben rüyamda bizim evdeydik kaynim ve eltim bize gelmislerdi oturuyolardi ama biz esimle hic ilgilenmiyoruz onlar arkamda koltukta oturuyorken bende bilgisayarla ilgileniyodum esimse baska seyle sonra yemek yiyelim dedik ayaga kalktik benim bir kizim var onu televizyonda bir programda görüyorum.
yorumlarsaniz cok sevinirim tesekkürler

merhaba nesrin hanım;
ben üst üste gördügüm rüyayı anlatmak istiyorum...saçlarımdan sürekli böcekler çıktığını görüyorum...az buzda degil...hemde bildigimiz bit ve uğur böceği....neden görüyorum bu rüyayı hep yaa...çok taktım kafamaa :(((

Merhaba, bu iliskiyi kirgin bir sekilde bitirmis olabilirsiniz, bu somut olmayabilir fakat icin icin kalp kirikliklariniz olabilir, bu iliskiyi mutlu bir sekilde ugurlamazsaniz yeni iliskilerde de ayni sorunlar cikabilir ya da sirf bu kalp kirikliklari yuzunden hayatin baska bir alaninda tikaniklik yasayabilirsiniz, eger mumukunse o kisinin yuzune eger mumkun degilse o kisiyi zihniniizde canlandirarak size kattigi tecrubeler icin tesekkur edin ve birakin, ya da sizin ozur dilemeniz gerektigi bir durum varsa bunu yapin, hayatinizda baskalari tarafindan biraz kenarda kalmis gibi hissediyor olabilirsiniz ve bu da muhtemelen bu yasadiginiz iliskiden kaynaklaniyor, o kisiyi affetmenin en guzel yolu " hata yoktur tecrube vardir" dusuncesidir, size tecrube kattigi icin tesekkur edin, sevgiler

cok tesekkur ederımyorumunuz ıcın...o nısanlandı..bız beraberken aılesı baska bı kız ıstedı..ve zorla nısanlandı..belkı zorla dıye bıse yoktur ama bılmıyorum..ruyabnın cok etkısınde kamıstım..gercekten ozur dılemem gereken bı durumum yok...tesekkurde edemem ona ...sadece sıze tesekkur edrım..

merhaba rüyamda evden muhabbet kuşumuz kaçtı ama geri geldi...camın kenarında duran 2 yada 3 aylık iki tane yavru muhabbet kuşu vardı öyle sakin hiç kaçmıyorlardı..birisi mavi renkte diğerinin rengini hatırlamıyorum..parmağımı uzattım üşümesin eve alayım diye ikiside parmağıma geldi...içeri aldım...bir bayan arkadaşımı görüyorum kucağında kızı var ..(çok samimi değilim işyerinden ama ayrıldı) hani kucağımıza çocuk alırız ya öyle değilde , o kızın sırtı kendisine doğru diz kapaklarından tutuyo...ay maşallah ne çok büyümüş diyorum..yorumun için şimdiden teşekkür ederim.

cok tesekkur ederımyorumunuz ıcın...o nısanlandı..bız beraberken aılesı baska bı kız ıstedı..ve zorla nısanlandı..belkı zorla dıye bıse yoktur ama bılmıyorum..ruyabnın cok etkısınde kamıstım..gercekten ozur dılemem gereken bı durumum yok...tesekkurde edemem ona ...sadece sıze tesekkur edrım..

yok, ona direk tesekkur degil demek istedigim, hayatimizda tikaniklik olmamasi icin ona karsi kirginlik hissetmememiz gerekiyor, ona direk tesekkur etmeyin ama size olumsuzda olsa birseyler ogrettigi icin, mesela baska bir iliskiniz oldugunda eminim ayni seylerden gecmezsiniz cunku onda tecrubeyi yasadiniz, bunun icin tesekkur edin demistim, sevgiler

yok, ona direk tesekkur degil demek istedigim, hayatimizda tikaniklik olmamasi icin ona karsi kirginlik hissetmememiz gerekiyor, ona direk tesekkur etmeyin ama size olumsuzda olsa birseyler ogrettigi icin, mesela baska bir iliskiniz oldugunda eminim ayni seylerden gecmezsiniz cunku onda tecrubeyi yasadiniz, bunun icin tesekkur edin demistim, sevgiler

saolun anladım demek ıstedıgınızı..
evet kırgınlık hıssetmesem bı, cok guzel olcak ınsallah hersey..
hayat ıste hersyın hayırlısı
sevgıler

günaydın nesrin hanım bu gece rüyamda vücudumun heryerinde leke tarzı yaralar çıktığını gördüm doktora gitmek istedim ama bir sürü engelle karşılaştım bir anda yaraların tümü Atatürk silüeti ile kaplandı her lekenin üstünde gülümseyen Atamız vardı çok etkilendim ve yaralar yüzünden üzüntü yaşadım yorumlarsanız çok sevinirim teşekkür ederim

günaydın nesrın hanım .

ben 12 yıl önce babamı kaybettım ve onu çok özlüyorum.

fakat hep rüyalarıam giriyo.

size buğün gördüğüm rüyamı anlatayım iki yainda kızım var
biz rüyamada kızımla babamı ziyarete gidiyoruz kızım dede dede diye sesleniyo babama
babamda cevap veriyo aslında çok karmaşik amam net olarak aklımda kalan bu
lütfen cevaplarsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekür ederim.

Back