• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rumeli Kültürünü bilen var mı?

Belki onlar da sizin gibi çok geleneklerine bağlı bir aile değildir?

Ben Türkiye'de yaşayan değil de, has Arnavut olup Türkiye'ye sonradan yerleşen bir erkekten hoşlanmıştım zamanında.

Aile büyüklerine çok saygılı ve düşkünler, ailenin istemediği biriyle evlenmez çocukları. Onların rızası önemli.
Gelinin maharetli olmasını beklerler. (Yemek, temizlik ve giyim konusunda)
Geleneklerine bağlılar.

Hatırladıklarım bunlar açıkçası.
Tatlı insanlar bence kültürleri açısından:KK39:

Belki onlar da sizin gibi çok geleneklerine bağlı bir aile değildir?

Ben Türkiye'de yaşayan değil de, has Arnavut olup Türkiye'ye sonradan yerleşen bir erkekten hoşlanmıştım zamanında.

Aile büyüklerine çok saygılı ve düşkünler, ailenin istemediği biriyle evlenmez çocukları. Onların rızası önemli.
Gelinin maharetli olmasını beklerler. (Yemek, temizlik ve giyim konusunda)
Geleneklerine bağlılar.

Hatırladıklarım bunlar açıkçası.
Tatlı insanlar bence kültürleri açısından:KK39:

Bence de tatli insanlar :KK49: O zaman bizim kizi hamaratlastirmamiz gerek tum yorumlardan yola cikarak

Önceden öyleydi evet ama şimdi her ailede uygulanmıyor sanırım birde önceden gelinler odadan cikarlarken sırtını dönmeden geri geri cikarlarmis saygısızlık olmasın diye

Cok ataerkiller o zaman. Hic tarzim degil. Kucucuk cocugun eli mi opulur cok tuhaf geldi bana Allahtan simdi yokmus o adet.

Aaa bak ordan hiç tanıdığım yok...
Arnavutluk a gelince..
Ama her yerin iyisi kötüsü var.
Arnavutlukta okuyan arkadaşım vardı sorayım ona bir
İçki çok ucuzmuş belki içiyor olabilir eniştemiz.
Onun dışında pek hatırlamıyorum ya

Aaa bak ordan hiç tanıdığım yok...
Arnavutluk a gelince..
Ama her yerin iyisi kötüsü var.
Arnavutlukta okuyan arkadaşım vardı sorayım ona bir
İçki çok ucuzmuş belki içiyor olabilir eniştemiz.
Onun dışında pek hatırlamıyorum ya

Evet ya icki kullandiklarini duymustum ama orasi cok sorun olmaz herhalde muhafazakar degil cunku bizimkiler de

Çok inatçıdırlar, süsü püsü aşırı severler düğünleri kınaları bu yüzden gösterişli olur, biraz kendilerini beğenmiş oluyorlar bir ortamda hemen atılırlar gezmeyide çok severler. Arnavut erkekleri genel olarak muhacir derler biraz çapkın oluyolar :))
Tabi genelleme olmaz:)
Ama muhacirlar candır :KK200::KK200::KK200:

bizim bir öğretmenimiz Arnavut tu
Oynamayı aktiviteleri filan çok severlerdi
Altına takıya düşkün olduklarından bahsetmişti
Normalde aile bağlarına çok önem veririlermiş
Nette görmüştüm bir tane oyun havaları var çok güzel ya aynı anda hareket ediyorlar filan

Ama şöyle bir bakınca bizde de Çerkeslik var .
Ne kadar Türk sek o Kadar Çerkesiz En Büyük TÜRKİYE
Yalnız içimizde ki Çerkes kültürü asimile olmuş :-)
Babama hayatta Keşanlıktan bahsedemezsin :KK66:

Saf Arnavut değilse kültürlerinin Anadolu kültüründen çok farklı olacağını sanmıyorum
Sadece kaybetmediği ilave 3-5 adeti vardır o kadar :KK66:

Razgrad bizimkilerin ikiside degil :KK3:

Aa gormemisim o bolumu 100 müü :rolleyes: Bende gitmistim bi arnavut dugunune gelin her gelen misafirin elini 3 kez opuyordu
Biz de Burgas.Rasgradı da gördüm.Bu Bulgaristan göçmenleri niye kopuk oluyor.

Biz de Burgas.Rasgradı da gördüm.Bu Bulgaristan göçmenleri niye kopuk oluyor.

Normalde çok çalışkan çok disiplinli insanlar olurlar ama aile baglari kopuktu gorduklerimin hepsinin. Bizimkiler ilk doguya orda batiya gecmis hicbir kulturu almamislar. Disiplinsiz rahatina duskunler nedense

Normalde çok çalışkan çok disiplinli insanlar olurlar ama aile baglari kopuktu gorduklerimin hepsinin. Bizimkiler ilk doguya orda batiya gecmis hicbir kulturu almamislar. Disiplinsiz rahatina duskunler nedense
Yok bizimkiler çalışkandır genelde.İyilerdir dışarıya.Ama kopuk.

Hanimlar merhaba ilk defa kendim icin degil de kuzenim icin yardim istiyorum. Kendisi birkac aydır arnavut bir erkekle konusuyor ve cok hoslaniyor. Ailesiyle tanisma durumlari olacagindan da merak ediyor.Biz aslen Bulgaristan gocmeniyiz ama cok uzun yillar once (60 seneden fazla) batıda yasiyoruz. Yani kendi kulturumuzu cok yasatiyor sayilmayiz ve kendi kulturumuzun cogu seyinden bile habersiziz. Rahat bir aile yapimiz var sıkıyla yetismedik su ana kadar. Kuzenim cocugun iyi biri oldugunu kultur hakkinda hic konusmadiklarindan merak ediyor. Arastirdik ama cevremizde olmadigindan belki icinizde vardir diye buraya danismak istedik. Bizim tek bildigimiz kinalarinda dugunlerinde cok kiyafet degistiroip erkeginin kadininin bakimli ve hoş olmasi :KK49:Arada cok mu kultur farki var? Aile yapilari nasildir? Biz cok kopuguzdur birbirimizden bayramdan bayrama kandil dogum gunu dugun anca gorusuruz. Nasildir gelenekleri? Aile yapilari ve tutumlari? Veya icinizden arnavut olmayip arnavut biriyle iliskisi olan var mi?
Cok tesekkur ederiz
Ben Bayrampaşa dayım burda Arnavut çok var burdan şalvar vs alabilirsiniz buradaki kuaförler onların saç modelini yapıyor bilginiz olsun

ben boşnak geliniyim canım. bana en az 5 şalvar dediler. başka işim mi yok dedim 1 tane giydim gönülleri olsun diye. evlenirken benle ilgili durumlarda kendi adetlerimi önemsedim ama aslına bakarsan çok da adet vs yerine getirmedik. en son nikah günü bişey oldu saçma bişey söylendi adet dediler. bende kızdım açıkçası işinize gelince adetimiz böyle diyorsunuz işinize gelmeyince sessiz kalıyorsunuz diye. mesela altın konusunda ben hiçbişey demedim onlarda imkanları olduğu halde fazla altın yapmadılar. altın konusunda adetlerini yerine getirmeyen insanlar başka bir konuda aaa bizde adet böyle derse kusura bakmayın demeyi de bilmek gerekir

ben boşnak geliniyim canım. bana en az 5 şalvar dediler. başka işim mi yok dedim 1 tane giydim gönülleri olsun diye. evlenirken benle ilgili durumlarda kendi adetlerimi önemsedim ama aslına bakarsan çok da adet vs yerine getirmedik. en son nikah günü bişey oldu saçma bişey söylendi adet dediler. bende kızdım açıkçası işinize gelince adetimiz böyle diyorsunuz işinize gelmeyince sessiz kalıyorsunuz diye. mesela altın konusunda ben hiçbişey demedim onlarda imkanları olduğu halde fazla altın yapmadılar. altın konusunda adetlerini yerine getirmeyen insanlar başka bir konuda aaa bizde adet böyle derse kusura bakmayın demeyi de bilmek gerekir

Sacma bisey derken o tahmin ettigim sacma sey degil degil mi?

Sacma bisey derken o tahmin ettigim sacma sey degil degil mi?
Gözü açık olmak lazım herkes adet diye bişeyler yutturmaya kalkıyor kim baskın gelirse
Önceden Boşnak ve Arnavutların aile içi adetleri çok ağırdı bizim çok eski adetler gibi sabah gelinin evine yaşlı amcalar kahveye gelir evin hep toplu olmalı şimdi o adetler kalmamıştır

Back
X