• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ruh ikizi/ Bir elmanın yarısı mısınız ?

noclearmind

WTF?
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
3.790
6.952
158
İyi akşamlar hanımlar, bir kaç haftadır kafama takılan genel bir konu var ve burda konu açmak istedim. Etrafıma baktığımda kimi çok aşık olarak yahut aman bundan daha iyisini mi bulacağım mantığıyla insanlar evleniyor.
Bazen düşünüyorum ruh eşim olmayan bir adamla aynı evde yaşayamam sanırım. Burda bazen denk geliyorum '' saygı olunca her şey halloluyor '' diye.
Birinin ilgisi var bana karşı fakat ben '' aman müzik zevkimiz bile uyuşmuyor napcam onla'' diyorum. Evlilikte bu denli konularda uyum ne kadar önemli ? Ya da zıt kişilerle evlenip seviyorum iyi biri ama uyumsuz olduğumuz için mutsuzum diyen var mı ?
Mesela ben alkol ve sigara kullanıyorum, eşimin bunları kullanmaması bile benim için sorun teşkil eder sanırım. Balkona çıkıp kahvelerimizi alıp bir sigara içemeyeceksek ne anlamı var ki diyorum :)
Kamu spotu araştırması gibi oldu konu farkındayım ama gelecek yorumlarla içinde bulunduğumu şekillendirmek istiyorum :) Teşekkür ederim.

uyum tabıkı gerekli ama bır elmanın ıkı yarısı olmaya gerek yok hergun aynaya bakıyormuşsun gıbı zaten öyle ınsanı bulmakta kolay degıl bulsan da bu sure sonra sıkıcı olur
farklı bu kısılıgı tanımak farklı zevklere ortak olmak daha güzel olmazmı sence o zevkli karsındakı nisandan ogrenecegın mesela

Birinin ilgisi var bana karşı fakat ben '' aman müzik zevkimiz bile uyuşmuyor napcam onla'' diyorum. Evlilikte bu denli konularda uyum ne kadar önemli ? Ya da zıt kişilerle evlenip seviyorum iyi biri ama uyumsuz olduğumuz için mutsuzum diyen var mı ?

Bu biziz. Bildiğin biziz ya eşimle. Birbirimizin zıt ruhuyuz; o kadar ki ortak bir film izlemeye kalksak 3 gün önceden araştırıya girmemiz lazım benim "Höff bu ne ya?" dememem, eşimin de uyuyakalmaması için.
Biz eski dostluktan kurtarıyoruz, bir de şefkatli sevgiden. He bi de uyumlu cinsel hayattan.
Yoksa müzik zevkimizden tut, ilgi alanlarımız öyle farklı ki birimizinki aksa öbürü kara.

Bu çoğu kez yalnız hissettiriyor beni şimdi açık açık konuşmak gerekirse.
Atıyorum; en sevdiğim film üzerine eşim ile hararetli hararetli konuşup ortak heyecanı paylaşmak istiyorum. Artık onları da aynı kafadaki arkadaşlarla doldurabildiğim kadar dolduruyorum napayım?

Ve ömrümüzde ilk kez şu şarkıyı ortak sevip arabada cd çalar için dövüşmeden dinleyebildik:

Mutluluktan ağlayabilirdim :KK70:

Son düzenleme:
Biz de eşimle çok farklıyız o çok olgun ben çok çocuk gibiyim, o hiç konuşmaz ben çok konuşurum, o tatili yatmak olarak düşünür ben gezmek, o insanları önemser ben önemsemem,o acı sever ben sevmem, o rap sever ben nefret ederim...o hayatta içki içmez ben içmek isterim, daha tonlarca farkımız var
Önemli olan iki kişinin de birbirinin hoşlandığı şeyleri kabul edip onun mutlu olması için hayallerini veya zevklerini gerçeklştirmesine fırsat vermek :) sevgi varsa önemsiz bence

1) Uyuşmadığınızı düşündüğünüz kişiyle görüşme ya da ilişki yaşama durumunuz/ zorunluluğunuz yok biliyorsunuz.
2) Biraz fazla önemsiyorsunuz sanki hayatınızın her anında bir ilişkiniz olmalıymış gibi gözüküyor burdan.
3) Evlenme zorunluluğu da yok biliyorsunuz yani illa herkes evlenecek evlenmeli sevmeseniz de mantığınız uyuştuysa evlenmelisiniz diye bir şey yok.
4) Böyle uzun uzun düşünmeyin her şeyin tadı o zaman kaçıyor emin olun. Belki de ruhunuz eşsizdir hehe neyse gidiyorum :)

Son düzenleme:
evli değilim ama sevgilimle dünyada birbirinin bu kadar zıttı olan bir çift var mıdır bilmiyorum.

o beyaz derse ben siyah derim,bir kahve içecek yeri bile seçemeyip ikimizin de ayrı yerden alıp ortada buluştuğumuz olur.

ama sonuçta ikimiz de bir şekilde ortada buluşuyoruz. bir gün ben diyorum "tamam gel senin istediğin yer olsun" diye,bir gün o diyor. sürekli "evet aşkım,haklısın aşkım" durumu beni çok sıkar. arabada giderken kimin playlisti çalsın diye azıcık sürtüşme olmazsa zevk almam gibi geliyor.

her konuda aynı düşünmeye gerek yok diyorum. ama 8 milyar insan içinden birini daha seçme şansım olsa ne kadar zıt olsak da yine aynı adamı seçerdim. ben balkonda sigara kahve yaparken yanımda dursun o içmese de olur. :)

Biz eşimle bambaşkayız. Ben çok tez canlıyım, o çok geniş.. Ben duygusalım, o rasyonel. Müzik zevkimiz farklı, damak tadımız farklı.. Vs. Vs..
birbirimiz dengeliyoruz çoğu zaman ve bu durum hayatımızın sıkıcı bir hal almasını önledi fikrimce.. Tabi zaman zaman anlaşmazlıklara vesile olsa da yine de onu seçerdim diyorum..

Elmanın yarısı mıyım bilmem de severek evlendim. Ama eşimle bir çok zevkimiz uymaz.
Ben kitap okurum, o okumaz sıkılır ilgisini çekmez..
O yeri gelir arabesk dinler, bazıları benim daha hiç duymadığım şarkılardır.
Siyasi görüşümüz farklıdır. Birbirimizi idare ederiz.
O arada bir alkol alır, ben 4 sene önce tiksindim içmiyorum.
Ben her şeyi ciddiye alan biriyim, o daha large ve alaycı. Astrolojiye de baksan zaten bize imkansız der ama Allah bir araya getirmiş işte. Çok da güzel olmuş. :KK53:

Uymayan düşünce ve zevklerimiz çok büyük sorun teşkil etmiyor bize. Gerçekten sevgi ve saygıyla sorunlar çözülüyor. Eğer geçimsiz insanlar olsaydık o zaman zor olurdu evliliğimiz.

Mantık evliliği yapanlar veya sırf evlenmiş olmak için evlenenlerin işi çok zor bence. İnsan bir çok şeyi sevgiyle aşıyor, görmezden geliyor. Sevmediğim adama tahammül sınırım kısıtlı olurdu..

Mesela ben alkol ve sigara kullanıyorum, eşimin bunları kullanmaması bile benim için sorun teşkil eder sanırım. Balkona çıkıp kahvelerimizi alıp bir sigara içemeyeceksek ne anlamı var ki diyorum :)

İçen birinden içmeyen kişi daha çok rahatsız olur zaten.. Bence de ilişkileri çok etkiliyor.
Şahsen eşim sigara içen biri olsaydı bir küllükle aynı yatağa girmek istemezdim.. :KK53:

evli değilim ama sevgilimle dünyada birbirinin bu kadar zıttı olan bir çift var mıdır bilmiyorum.

o beyaz derse ben siyah derim,bir kahve içecek yeri bile seçemeyip ikimizin de ayrı yerden alıp ortada buluştuğumuz olur.

ama sonuçta ikimiz de bir şekilde ortada buluşuyoruz. bir gün ben diyorum "tamam gel senin istediğin yer olsun" diye,bir gün o diyor. sürekli "evet aşkım,haklısın aşkım" durumu beni çok sıkar. arabada giderken kimin playlisti çalsın diye azıcık sürtüşme olmazsa zevk almam gibi geliyor.

her konuda aynı düşünmeye gerek yok diyorum. ama 8 milyar insan içinden birini daha seçme şansım olsa ne kadar zıt olsak da yine aynı adamı seçerdim. ben balkonda sigara kahve yaparken yanımda dursun o içmese de olur. :)

Çocuktan sonra ne şenlenirsiniz siz he :KK70: :KK70: :KK70:
Gangsta bi şey dediydi, meğer buymuş diye hatırlarsın belki :p

Bu biziz. Bildiğin biziz ya eşimle. Birbirimizin zıt ruhuyuz; o kadar ki ortak bir film izlemeye kalksak 3 gün önceden araştırıya girmemiz lazım benim "Höff bu ne ya?" dememem, eşimin de uyuyakalmaması için.
Biz eski dostluktan kurtarıyoruz, bir de şefkatli sevgiden. He bi de uyumlu cinsel hayattan.
Yoksa müzik zevkimizden tut, ilgi alanlarımız öyle farklı ki birimizinki aksa öbürü kara.

Atıyorum; en sevdiğim film üzerine eşim ile hararetli hararetli konuşup ortak heyecanı paylaşmak istiyorum. Artık onları da aynı kafadaki arkadaşlarla doldurabildiğim kadar dolduruyorum napayım?

Ve ömrümüzde ilk kez şu şarkıyı ortak sevip arabada cd çalar için dövüşmeden dinleyebildik:

:KK70:
Ben de en çok ıspanaklı böreği sevdiğini duyunca "aaa harbi mi?" diye sorduydum.. :confused:
Ya bak bir şey daha var aklıma gelmiyor.
Ay ne eziğim hayat arkadaşım dediğim adamla ortak 2 şeyim mi var sadece?.. :KK70:

Çocuktan sonra ne şenlenirsiniz siz he :KK70: :KK70: :KK70:

geçen gün kardeşimi sinemaya götürdük,10 yaşında yani küçük değil. sevgilim nerdeyse sırtına alacak. mısır yediriyor falan. bıraksana o kendisi yer napıyosun dedim diye bana trip attı. çocuğa bakmayı bilmiyormuşum...

ben kendi çocuğumuz olduğunu düşünemiyorum hahahaha:KK70::KK70:

beraber raki icemeyecegim , sabah kalktigimda beni bir fincan kahveyle karsilamayacak biriyle evlenmezdim cok net..
ayni filmlerden keyif almam lazim , ayni tarz muzik dinlemem lazim , dini , siyasi fikirlerimizin ayni olmasi lazim , benim kocam sokaga cop atamaz mesela yada ben sokaktaki kedilere gecenin bi yarisi mama gotururken nereye gidiyorsun diyemez cunku benimle aynidir
cocuk yetistirirken ayni durusu sergileriz aksi mumkun degil..
ufak tefek farkliliklarimiz tabi ki var ama esas onemli olan herseyimiz ayni ve aksiyle yapamam , yapamadigimi da gordum daha once

Bence biz ruh eşiyiz ama tam zıt kutuplarız yani onun kara dediğine ben beyaz benim beyaz dediğime o kara deriz :27: böyle olmamıza rağmen hem mutlu hem aşığız ama aşk önemli onun sevdiği şeyler bana batmiyor benim sevdiğim şeyler ona batmiyor ;)
Bir örnek vermem gerekirse eşimde evde hayvan istemez normalde ama ben çok seviyorum diye birşey demiyor sahibinin hatrı büyük der :KK68::KK72:
Aşk sevgi olmadan evlenmeyin çekemezsiniz

Yaşam tarzlarinin uyusmasi cok önemli de şu icinin isinmasi olayi bambaşka biseymis. Yasam tarzi dikkate alinmali elbet ama heyecan duyulmadan ruh ikizi de olunmaz bence. Ben son gunlerde buna fazlasiyla odaklandim sanirim :) gecen haftalarda bi cocukla gorusuyordum; yasam tarzlari, bakis acisi cok benziyordu. Evlenilecek biriydi fakat ben cocuk bana mesaj attiginda mutsuz oluyordum elimde olmayarak, hic tel de konusmak, yuz yuze gorusmek istemiyordum. Gittikce de itici gelmeye basladi. Cocugu hayatimdan cikardiktan sonra anladim kendime zulmetmisim. O heyecan o elektrik drnilen sey olmadan kesinlikle olmuyor.

Önemli olan mutlu musunuz ? Mesela ben rock dinlerken esimin serdar ortac şarkısı soylemesini kaldiramam sanırım:D bu denli uyumsuzluk sanki beni karsimdakinden sogutur. Cok genc oldugum icin belki de bu konulara takiliyorum bilmiyorum fakat genel anlamda yasamayi eğlenmeyi tabiri caizse cozutmayi cok seviyorum. Iki sise sarap alsin gelsin icelim icelim s.calim. bunu yapamayacak adamla kendimi mutsuz hissederim gibi. Ama bakiyorum benim gibi dusunen insalara simdi cok zit kisilerle evli yahut nisanli. Bende mi boyle olucam diye tirsiyorum:)

Biraz farklilik iyidir ama cok fark varsa zor.. biz esimle pek benzemiyoruz zevklerimiz farkli.. yoruyo bazen bu tarz seyler.. mesela muzik zevkimiz bile farkli.. o sigara icer ben icmen..giyinmekten anlamaz.. ben tam tersi alisverisi giyimi genelde onemserim.. etcildir bende otcul.. liste uzar gider yani :)

Back