1 buçuk saatlik yol diyor kendisi odese maaşı 2200 liraymış zaten kuş kadar kalacak.bak canım benim annem ve babam da hep özel sektörde çalıştılar. işleri ve sigortaları düzgün olmasına rağmen böyle yok patronla anlaşamadık yok bilmem ne diye kaç kere işten çıktılar. iş buluncaya kadar geçen süre zarflarında hep sefalet hep sıkıntı çektik.
araban varsa patronla konuş yol paranın tamamını vermese bile şöyle anlaş evden işe giderken toplu taşımaya ne kadar veriyorsan onu versin onunla yakıtını alırsın kalanı da artık cebinden.
sen de 17:00 de çıkmak zorunda kalmazsın bunu da belirt.
2019 çok sıkıntılı geçecek. önemli olan iş bulmak çok paralar almak değil önemli olan düzenli almak. şimdi bir yere girsen sana 5bin verse ama 1 ay bile almasan çökersin. o sebeple bence yol mevzusunda uzlaşmacı bir yol bul ve en azından ülkece önümüzdeki 1-2 seneyi atlatana kadar biraz sabret derim.
ilk 2 yıl bekardım önemsemiyordum geçte gitsem yemeğim , düzenim hazırdı annem sağolsun,
hemde babam bu kadar sık seyahate çıkmıyordu, babamla gidip geliyordum, evlendikten sonra geç gidince sıkıntı yaşadım konuştum saat 17.00 e çekti,
bende ofiste yokken çıkıp gidiyordum yada mesaj gönderip bilgi veriyordum ,nasıl olsa haberi var diye , ofisteyken de arayıp aynı dediginiz gibi diyordum , o da bişey der diye 17.00 gibi değil de 17.20 , 17.30 gibi söylüyordum,
tamam tamam derdi son zamanlarda tavır yapar gibi söyledi aldırmadım, dün de işte konuda yazdıgım şekilde tepki verdi.
çok dengesiz bir adam
Şimdi zaten bu konuda tartışınız. Şimdi en son durum ne anlamadım. Baban yokken veya seni bırakmasını söylediği adam yokken saat 17 de çık. Bak sana bir hak verilmis. Sonra sen bu hakki kullanmıyorsun. Mesela 17.30 veya 17.20 gibi çıkıyorum diyorsun ya. İşte bu hakkı laf eder diye kullanmıyorsun sonra yine laf yiyorsun. Yani sen hakkını kullan laf edecekse zaten bahanesi çok oluyor