Rotterdam Paylasim Alani(Tanisma)

ben bir senedir burdayim,hollanda dan ziyade baska bir ulkede olsan gurbetlik cok zor..hele dil bilmedin mi kendini ifade edemedin mi, dilsiz zannediyorsun kendini....gunlerin memleketinin ozlemini cekerek geciriyorsun,ahhh simdi burda olsaydim,sunu yeseydim, diyorsun ...herseyin kiymetini anliyorsun...disardan guzel gozuktugu gibi olmuyor gurbetlik....

merhabalar. Ben yeni üyeyim. Hollandada yaşamıyorum. Fakat çok sevdiğim bir yakınım Hollandada yaşayan bir beyle evlenip Hollandaya gelme niyetinde. Eğer olursa görücü usulü aileler biraraya gelecek ve evlenip Hollandaya gelecek.
Çocuk Hollandaya işçi alınması vs işler yapıyormuş. Kızlar bu nasıl bir iştir bileniniz varmı? Yakının çocuğa abayı yakmış durumda gurbete gitmenin ne olduğu hiç bilmiyor ama üzerine atlıyor. Yorumlarınızı bekliyorum. İstanbuldan selamlar...

merhaba arkadasim buray gelmsei icin dil sinavina girmesi lazim sonra vize islemleri bununla ilgili bilgiler bu http://www.hollandaca.net/ ogrene bilir.hersey var
calisir sinavi gecer vizedede bir sorun olmazzasa gelir buraya
ama ilk sey dil ogernmek,...

arkadaşlar merhaba.hollanda paylaşım alanınada yazdım ama cevap gelmeyince tekrar abi bilgi almak istedim.arkadaşlar mart başı hollandaya geliyoruz ama roterdam yada bergen op zoom olacak.roterdam olurda problem yok ama bergen op zoom olursa sıkılırmıyım acaba?sizlerin bergen op zoom ile ilgili bilgisi olan varmı?nasıl bi yer?ben gezmeyi seven biri olarak sıkılırmıyım acaba?acil yazarmısınız?işallah roterdam olur ama?teşekkürler..

Merhabalar..
Ben Hilversum'de kaliyordum.. Evlendim Rotterdam'a geldim..

@Halek: Sana sunu söyleyebilirim; Bergen op Zoom'da yalniz kalmazsin. Çok Türk var.

merhabalar ben askin ben 7 aydir rotterdamda yasiyorum kimse benim kadar yanliz olamaz ne arkadasim var ne ailem burda ne de komsum var herkese sevgiler askin

Merhaba Askin,ben Meltem.Bende Turkiyeden geldim Hollandaya 2 sene olacak neredeyse.esimin ailesi var fakat insan yinede arkadas ariyor kendine.Rotterdam neresindensin?ben Zuid de oturuyorum.kac yasindasin ,ben 26 ya girdim.yeni mi evlendin? eger cevaplarsan yazisiriz bundan sonra...ne dersin ? :)

merhabalar ben askin ben 7 aydir rotterdamda yasiyorum kimse benim kadar yanliz olamaz ne arkadasim var ne ailem burda ne de komsum var herkese sevgiler askin

merhaba askin,bir zamanlar bende senin kadar yalnizdim..hemen olmasa da zamanla arkadaslarini bulacak ve cevreni olusturacaksin..ben feyenord da oturuyorum..istedigin zaman görüsebirliriz

Merhaba Askin,ben Meltem.Bende Turkiyeden geldim Hollandaya 2 sene olacak neredeyse.esimin ailesi var fakat insan yinede arkadas ariyor kendine.Rotterdam neresindensin?ben Zuid de oturuyorum.kac yasindasin ,ben 26 ya girdim.yeni mi evlendin? eger cevaplarsan yazisiriz bundan sonra...ne dersin ? :)

merhabalar bende 2006 eylül ayinda geldim buraya ,2 sene bitti yani..

zuid de isen yakiniz ..gorusmek uzere..

merhabalar bende 2006 eylül ayinda geldim buraya ,2 sene bitti yani..

zuid de isen yakiniz ..gorusmek uzere..

Merhaba arkdaslar ben Askin 8 ay oldu hollandaya geleli ve 8 aydir da evliyim su an okula gidiyorum Serena ile bir defa yazistik oda gelecek uygun oldugunda size haber veririm Dil bana biraz zor geliyor esimle evde turkce konusuyoruz bu dililim ilerlemesini engelliyor. Esimin ailesi de yok burda sadece bir halasi var en kisa zamanda gorusmek uzere hepinizi opt:teytey:a.s.

Merhaba Meltem 7 -8 ay oldu hollandaya geleli evim Zuid pleine cok yakin sen zuid da nerde oturuyorsun Ben 31 yasindayim ve yeni evlendim Kusura bakma gec cevap verdigim icin cunku bu siteyi her zaman acmiyorum cunku dil icin okula gidiyorum bende senle tanismak isterim gorusmek uzere opt

Herkese iyi gunler diliyorum. ismim aysegul, Hollanda'da ogrenciyim. Akrabalar disinda kafa dengi bi arkadasim yok burda. Anlasabilcek, birseyler paylasabilcek arkadaslar ariyorum. Iyi bir arkadas olduguma inaniyorum, tanismak isteyenlerle tanismaktan buyuk mutluluk duyarim.

kızlar.. gün geldi çattı sonunda.çok heyecanlıyım..
salı günü geliyorummmm
Hollanda'da havalar çok soğukmuş.
Türkiye'de havalar çok güzel...
sizlere bol güneşli hava getiririm belki...

Merhabalar benim adim Vildan, 2 yildir Rotterdam'dayim (ilk 1,5 sene Rotterdam Westte yasadim) son 6aydir Zalmplaat,Hoogvliet'te yasiyorum. Benim esim Hollanda'li ve Istanbul'da evlendikten sonra 3 yil benimle Turkiye'de yasadi ama orada is konusunda sansi yaver gitmedi. Hollanda'ya o sebeple geri dondu ve arkasindan ben ve kizim onu izledik. Gectigimiz agustosta da ikinci kizim dunyaya geldi (burada benim hic akrabam yada tanidigim yoktu) birtek dil kursunda bir Turk arkadasla tanistim onunla gorusuyorum bir de eski oturdugum semtte Turk komsum vardi. Onun disinda da zaten hemen calismaya basladim Ingilizcemi kullaniyorum isyerimde. Ocak 2011'den itibaren de Hollandacami ilerletmek icin aksam kursuna gidecegim Active Niewland Maasland'a (inburgering kursunu geldigimde yapmistim neyseki). Insanin ailesinden ve arkadaslarindan uzakta yasamasi gercekten zor, sifirdan herseye baslamak zorunda kaliyorsun ve dostluklar da zaman ve caba ile olusacak seyler. Eger Rotterdam'da yasayan kadinlar olarak aktiviteler veya toplantilar organize ederseniz katilmak ve sizlerle tanismak isterim.
Sevgiyle kalin Turkiye'min guzel kadinlari
:nazar:

Selam Vildan, bende aysegul. Seni anliyorum, yanlizlik zor. Tanismak istersen bende Roterdama yakin oturuyorum.

slm roterdamlilar bende rotterdam da oturuyom,daha yeni tasindim sayilir once hoovliet teydim merkez daha guzel hersey yakinda , ben buyuk kutuphanenin arka tarafinda oturuyom ,bende tanismak isterim burda hic arkadasim yok ,,,iyi olurdu dostarimin olmasi, roterdamda okula da yeni basladim ,okula giden varmi?

X