Rotavirüs aşısı yaptıran var mı?

ben yaptırdım kızlar rota aşısını. 101 liraya. neden böyle komplo teorileri kuruyosunuz anlamadım. hiç düşünmemiştim böyle şeyleri. doktor yaptırın isterseniz faydalı olur dedi. yaptırmasanız da olur ama dedi. biz de yaptırdık. tıpkı kalça ultrasonu gibi. 121 liraya yaptırdık onu da. abimin eşi ben yaptırmadım gerek yok bence dedi. doğumda kontrol ediliyo zaten dedi. ama başka bir arkadaşım mutlaka yaptır ebru dedi. ben de düşündüm taşındım, yaptırmaya karar verdim. sonradan bir şey olursa vicdan azabından ölürdüm yoksa.

bu arada verem, pnömokok ve karma aşısını dün oldu miniğim. en çok o yaygara çıkardı valla. :)))) ama çok şükür gecemiz rahat geçti, ateşi falan çıkmadı, biraz huysuzdu ama o kadar da olacak canım, çocuğu 3 yerinden deldiler :))))

karar verdim yaptırmayacağım Allaha emanet çok üstüne titremeyeceğim Allah korusun biraz dikkatli olmak ve belirtilerini bilmek gerekir

ya bu aşılar ertelenebiliyor mu ..bence de 3 aşı bir güne çok bende pnömokok u erteletsem mi acaba?

ya bu aşılar ertelenebiliyor mu ..bence de 3 aşı bir güne çok bende pnömokok u erteletsem mi acaba?

canım ben dün yaptırdım 3 aşı birden işteçevet çok ağladı benimde içim parçalandı ama bu gerekli sonuçta.biraz huysuzlandı,bugünde devam etti huysuzluğu ama gülücüklerimize başladık bile.akşam calpol verdik ateş yapmadı.ben de çok ağladım ama bu onların sağlığı için :1hug:

elül korkmana gerek yok bütün çocuklara aynı ay da 3 aşı yapılıyor. ateşinin çıkıp huysuzlanmasından endişeleniyorsan doktoruna sorarak aşıdan 1 saat önce calpol verebilirsin. sonradan huysuzlugunu ve ateşini azaltmış olursun. veya veremi sonraya ertele en azından.asıl acıyı yapan o ve o koldan yapılıyor diğer ikisi ise bacaktan ..

Eylül 3 ünü aynı anda yapmadılar bizimkine Veremi haftaya yapacaklar.

Benim kız ikisinde bile ateşlendi ki bunlar pek ateş yapmıyo dmeişti hemşire.Allahtan 3ünü birden olmamışız.

Ben vereemi yaptırmaya gitmeden ateş düşürücü fitil vermeyi düşünüyorum.

Bu arada rota virüsünü sorduk görümceme.Onlar yaptırmamış,ama çocuğu bikaç keredir bu virüsten dolayı ishal olmuş.En kısa zamanda yaptırcakmış onlarda,hatta başta yaptırsaydık keşke demiş.

Biz yaptırcağız,doktorumuzla görüşelim haftaya ona göre.

doktorumuz bıze 3. ve 5. aylar yapacagını soyledı asıyı. cunku o aylarda asısı yokmus baska agır gelmesın dedı benımde guvenım tam o yuzden yaptıracagım

Ben de yaptırdım karma ve rota aşılarını, hiçbir yan etki görmedik çok şükür.. Rota için maddi olarak karşılamakta problem yoksa mutlaka yaptırın derim dedi doktorumuz. Nadir görülen bir virüs ama olursa çok sıkıntı yaşarız dedi..

rotaviris aşısını ssk karşılamıyo özel bi aşı ben yaptırdım 130 tl çok kolay bi aşı agızdan veriliyo miniklerimizin canı yanmıyo bizde hiç ateş filanda yapmadı

bende yaptırdım sizin gibi endişeliydim doktora sordum her kafadan bi ses çıkıyo dedim. herkese her söylenen inanmayın dedi ben yaptırın diyorum ısrarla dedi. bak daha bugun birini taburcu ettim dedi bir hafta yatmış yediği serumun hatti hesabı yokmuş. üstelik salgın var havadan büyük insanlardan bile geçiyomuş. ne gerek var . hiç de bişeycik olmadı çok şükür.yalada yuttu aşıyı:))

ben de yaptırcam kızlar , ishal tehlikeli bir hastalık , ben bile kaç kere hastanelik oldum yavruma neler olur kimbilir..

bende yaptırdım ssk karşılamıyo 130 milyondu ama hastane eşimin iş yeriyle anlaşmalı hastaneydi o yüzden ben 26 ya yaptırdım belki sizde öyle yaptırabilirsiniz kızlar

Selam kızlar biz bugün sağlık ocağında 2. ay aşılarımızı olduk, karma-pnömokok -verem aşıları 3de oldu sonrada doktorumuza gittik rotavirüsü aşısını konuştuk bence yaptırın ben tüm çocuklara öneriyorum dedi yaptoracaksak 3. ayında gelin yapalım dedi bende kararsız kaldım ama sonra yaptırmassam ve bırsey olursa keşke demek istemediğim için yaptırmayı düşnüyorz...

Arkadaşlar bende yaptırdım iki kere oluyor. Şubatta ilki oldu nisanda tekrarı oluyor. Bizim doktorumuz gerek görmediği ilacı asla vermiyor hep bitkisel önerilirde bulunuyor. Ama bu aşı gerekli dedi. ben direk doktora siz öniriyorsanız tamam dedim oda ben öneriyorum. ishal çocuklarda önemli hastalıktır dedi. Ama açıkcasını söyleyim aşının zararları yan etkileri varmı bilmyorum.

bende okudum geçici bir süre yapılmıyacakmış bir tıbbı haber sitesine üyeyim ordan mail geldi banada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…