• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi rota virüs aşısı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Perfect0123

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2014
864
457
323
arkadaşlar mrb rota virüsü aşısının önemini biliyorum aşı için doğduğu gün mü götürmeliyim. Yani örnek olarak 22 martta doğan bir bebek bu ay 22 haziran da mı rotavirüs aşısı olmalı??? Bir gün geçse yani 23ünde olsa sorun olur mu??? çocuk doktoru tam aynı gün getirin dedi sağlık ocağı hemşiresi bir gün geçse sorun olmaz dedi hangisi doğru?

Son düzenleme:
Hanımefendi rota virüsü beş yaş altı ölümlerin en sık ikinci nedeni Allah korusun ve kusmuk,ishal tarzı seylerden bulasidir ihmal etmeyin ve gününde götürün derim ben

arkadaşlar mrb rota virüsü aşısı için gün çok önemli mi?? Yani örnek olarak 22 martta doğan bir bebek bu ay 22 haziran da mı rotavirüs aşısı olmalı??? Bir gün geçse yani 23ünde olsa sorun olur mu??? çocuk doktoru tam aynı gün getirin dedi sağlık ocağı hemşiresi bir gün geçse sorun olmaz dedi hangisi doğru?
Bir günden birşey olmaz heralde ,imkanınız varsa gününde yoksa ertesi gün götürün

Bizim doktor 2 -3 gün gecmesiyle bisey olmaz demişti ..oglum hasta oldugu icin hastaliginin gecmesini beklemistik biz ..

İlk ay rotavirüs yapılmıyor ki. Yaptıran var mı? Biz 4. Ayda yaptırdık. Ve bir kaç gün geçse de sorun olmuyor. 16. Haftaya kadar ilk dozu yaptırmak gerekiyor demişti doktorumuz.

arkadaşlar mrb rota virüsü aşısının önemini biliyorum aşı için doğduğu gün mü götürmeliyim. Yani örnek olarak 22 martta doğan bir bebek bu ay 22 haziran da mı rotavirüs aşısı olmalı??? Bir gün geçse yani 23ünde olsa sorun olur mu??? çocuk doktoru tam aynı gün getirin dedi sağlık ocağı hemşiresi bir gün geçse sorun olmaz dedi hangisi doğru?
Aşı takvimine bakın. İlk ay 4 aşı oluyor zaten zorunlu. Ekstra bir de rota virüs olmaz

Canım sürekli takip eden çocuk doktorunuz size doğru bilgiyi verir.bikaç günden bişey olmaz.

evet biliyorum teşekkürler

Önemli falan değil arkadaşlar abartmayın derim. Rota aşısı tartışmalı bir aşı. Etkinliği tartışmalı. Bu Aşı için çocuk rota olursa kolay atlatmasini sağlıyor gibisinden muğlak bir vaad var. Mesela kızamık aşısı olmus ve bagisikligi oluşmuş biri kizamik olmaz. Yani bu aşı tam bir bağışıklık sağlamıyor. Kaldı ki yan etkisi rota. Facebook da aşı karşıtı gruplar var. Onlara üye olup bir araştırın isterseniz. İyicene kafanız karışacak ama öyle her aşıya da tamam demeyin.

Önemli not:Yılda 1 milyon çocuk rota virüsünden ölüyor deniyor ama nerede hangi ülkelerde ne şartlarda bakmak lazım. Sonuçta bu çocukların ölüm sebebi ishale bağlı gelişen susuzluk. O yüzden rota olan cocuklari hastanede yatiriyorlar genelde. Asılı olanlar bile durumuna göre hastanede yatması gerekebiliyor. Siz doktorunuzla tekrar konuşun.

Bu arada aşı olacaksanız soğuk zincirin kırılmadıgünden emin olun.sağlık ocağında olmayan bir aşı. Eczaneden alacaksanız dikkat edin. Özel hastanede yaptırmak daha iyi olabilir.

Rota aşısının zamanı yoktur.
24 haftaya kadar iki dozu da olmak zorunda
2 ve 4. Aylar ya da 3 ve 5. Aylarında.
Geçen bir tanıdığımızın bebeği rota hastalığı kaptı aşılı olmasına rağmen( tutmadığını söylediler) ve minnacık yavru 1 aydır per perişan.
Yeni taburcu oldu hastaneden, bu süreçte susuz kaldığı için birçok organı da zarar gördü.
Bir zahmet aşısız çocuklarınızı fanusunuzda yetiştirin, salmayın topluma!
O çok zararlı olan aşılardan değil, aşısız çocukların yaydığı hastalıklardan illallah geldi!

Benim bebekliğimde bu aşı olmadığı için, ölüp dirilmişim. Mecazi anlamda değil, buz dolu küvete sokup canlandırmış doktor. Günlerce serum içirmişler damarlardan verilemediği için. Annem hep anlatır sen öldün ve dirildin diye :)

O yüzden ben yaptırdım oğluma. Yanlış hatırlamıyorsam grip olduğu için birkaç gün sonra yapılmıştı. Doktor sakıncası yok dedi ama siz yine de kendi doktorunuza danışın.

Benim bebekliğimde bu aşı olmadığı için, ölüp dirilmişim. Mecazi anlamda değil, buz dolu küvete sokup canlandırmış doktor. Günlerce serum içirmişler damarlardan verilemediği için. Annem hep anlatır sen öldün ve dirildin diye :)

O yüzden ben yaptırdım oğluma. Yanlış hatırlamıyorsam grip olduğu için birkaç gün sonra yapılmıştı. Doktor sakıncası yok dedi ama siz yine de kendi doktorunuza danışın.
Bizim kendi çocuk doktorumuz var ama ilgisiz asik süratli ve oldu bittiye getiriyor. Şimdi başka hastanede başka Dr bulduk ilk kez cuma günü ona götüreceğiz. Peki siz cocugunuzA ne zaman yaptırdınız gün olarak? Mesela subat 20 sinde dogduysA Mayıs 20 sinde mi aşı yaptirdiniz

İlk çocuğuma 2 dozluk olandan yaptırdım 2 ve 4. aylarda ..4 .ay asisi 3 ay 20 günlükken filan yapıldı.İkinci çocuğumda 3 doz olandan yapıldı 2/4/6 .aylarda ama aralarda takvim farkı vardı yani birinci dozda 60 günlükken ikinci dozda 125 günlük gibi

İlk çocuğuma 2 dozluk olandan yaptırdım 2 ve 4. aylarda ..4 .ay asisi 3 ay 20 günlükken filan yapıldı.İkinci çocuğumda 3 doz olandan yapıldı 2/4/6 .aylarda ama aralarda takvim farkı vardı yani birinci dozda 60 günlükken ikinci dozda 125 günlük gibi
rota virüs mutlaka yapılmalı bence de ben yaptırmıştım kızıma ve faydasını da gördük ama mesela dişine florür vernik kabul etmedim yaptırmayı zararlı diye .Aşı karşıtlarına hayret edıyorum ben hepsi pek bir uzman ya tıp konusunda

Rota aşısının zamanı yoktur.
24 haftaya kadar iki dozu da olmak zorunda
2 ve 4. Aylar ya da 3 ve 5. Aylarında.
Geçen bir tanıdığımızın bebeği rota hastalığı kaptı aşılı olmasına rağmen( tutmadığını söylediler) ve minnacık yavru 1 aydır per perişan.
Yeni taburcu oldu hastaneden, bu süreçte susuz kaldığı için birçok organı da zarar gördü.
Bir zahmet aşısız çocuklarınızı fanusunuzda yetiştirin, salmayın topluma!
O çok zararlı olan aşılardan değil, aşısız çocukların yaydığı hastalıklardan illallah geldi!
Aşının tutmamasinin sebebi nedir acaba

Back