• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Rosi tekniğiyle tüp bebek deneyimi yaşayan var mi?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
merhabalar
bende eşi azospermi olan biri olarak aranızdayım. rosi yöntemi için 29 haziranda ankara centrum tüp bebek merkezindeydik. prof dr recai papuccu ile görüştük. tv programlarına çıkan bir doktor aranızda görenler olmuştur. rosi yöntemiyle gebelik elde edilen dünyada 2.klinik olduğu söylendi. daha önce uygulayanlar olmuş ama hiç gebelik ve canlı doğum elde edilememiş. japonyadaki bu rosiyi bulan doktordan eğitim alıp cihazları temin edip 2019 şubat ayında uygulamaya başlamışlar. ozamandan beri 200 küsur kişiye yapıldığını elde edilen ve şuan süren 17 gebelik olduğunu söylediler. bir düşük haricinde hepsi normal seyrediyormuş. genetik testleri yapılmış bir sorun yokmuş.
erkekten meni örneği alınıp test yapılıyor ve rosi yöntemi için gerekli olan spermin 3. veya 4. evre hali varmı diye bakılıyor. yok ise hormon tedavisine başlanılıyor. iki ay sonra tekrar bakılıyor. eğer varsa mikro tese işlemi ile testislerden ameliyat ile alınıyor. rosi işlemi uygulanıyor o baya detaylı birşey, yumurta ile buluşturuluyor döllenirse en son kadına transfer ediliyor.
Merhaba sizinle syni surecteyiz.bize de hormon tedavisi uygulanacak ama biz celalettin peruya gorunmeden tese yapmak isemiyoruz sizden rahim dilmi de istediler mi?

Merhaba sizinle syni surecteyiz.bize de hormon tedavisi uygulanacak ama biz celalettin peruya gorunmeden tese yapmak isemiyoruz sizden rahim dilmi de istediler mi?
merhaba evet istediler. benim eşim dr buğra buyrukçu da ekimden beri tedavi görüyor. bakalım bir gelişme yoksa eşim 2. tese istemiyor. inşallah gelişme vardır umutla bekliyoruz şuan

merhaba, eşinizin spermiyogram testinde rosi için uygun olan 3. veya 4 evre çıkmışmıydı?ona göremi teseye karar verdiniz ve ilk tesenizmiydi ? bnm eşimde haftaya test için gidecek . biz 1 mikrotese olduk geçen sene haziranda bulunamadı.
2.evre çıktı testlerde eşimin 3.ameliyatı bizim durum biraz karışık bizim 2.evliliğimiz önceki evliliğinde olmuş diğer ameliyatları ama çok eski 13 yıl önce falan ama transfer olmuş tutmamış yine

merhaba hastanenin otel imkanı dediğiniz nedir bizde ankara dışındayız öyle birşeyden bahsetmediler görüşmede. fiyat vs nedir yakınında mı
Slm bize anlaşmalı otelimiz var yakın dediler ama gitmeyince öğrenemedim sorabilirsiniz arayıp detaylari muhtemelen yakın bi otelle anlasmislardir komisyon karsiligi

Bende centrum da tedavi gördüm şuan rahim dinlendirme sürecindeyim hastanenin oteli var geceliği 2 kişilik 190 tl bize pahalı geldiği için türk diyanet vakıf senin otelinde kaldık 2 kişi 95 tl ödedik kahvaltı dahil kocatepe caminin altında hemen centrum a da yakın taksiyle 10 dk da gidiliyor

Malesef bende aynı sebepten bu sene yaptıracağım diye düşünürken vazgeçtim eşim ameliyattan çıktı doktor gözünüz aydın dedi havalara uçtum meğer bulunan yuvarlak spermmis rosi yapcaz dedi o sira ne yaparsan yap dedim kendi kendime çünkü öyle bi konustuki normal bisey sandım sonra araştırınca dünya başıma yıkıldı yok denecek kadar az bir ihtimal ve 30 bin masraf çıktı diğer kalemler hariç şuan çok umutsuzum inanılmaz mutsuzum doktora çok kızıyorum çünkü ben bu duruma alıştırmıştım kendimi orda sanki normal bi sperm bulunmuş gibi konuşması sonrasında kaynanamdan duyduğum bak gördünmü abarttın da abarttin yorumları sonrasında yöntemi araştırmam ve bunca mutluluktan sonra yere cakilis...
Merhaba 30 bin fiyatın içinde hangi işlemler var acaba çok yüksek bir fiyat verilmiş.Embriyoların genetik fiyatıda mı dahil acaba.Tüp bebek+Tese+Rosi+Piezzo+iğneler için verilen rakam çokk fazla.Allah yardımcımız olsun ellerine düştük bir kere.Başarı oranı da yüksek değil.Ama görülen o ki mümkün olduğu kadar sömürecekler bizi:sinirli:

Merhaba 30 bin fiyatın içinde hangi işlemler var acaba çok yüksek bir fiyat verilmiş.Embriyoların genetik fiyatıda mı dahil acaba.Tüp bebek+Tese+Rosi+Piezzo+iğneler için verilen rakam çokk fazla.Allah yardımcımız olsun ellerine düştük bir kere.Başarı oranı da yüksek değil.Ama görülen o ki mümkün olduğu kadar sömürecekler bizi:sinirli:
Slm canım benim durum çok garip oldu yani gözümüz aydın bulundu nidaları atarken internette cehaletimi giderip tekniğin çok nadir tuttuğunu anlayınca peşini bıraktım busene biraz moralim bozuldu.ben şehir dışından gidecektim 1 aylık bir süreç otel iğneler aşılama rosi sı bilmem nesi ekstra da çıkabilir dediler 30 bine geldi bizim hesap ama başka arkadaş tam 20 bine yaptırmış okumussundur demekki bi ekstra çıkmazsa ve yol otel masrafınız yoksa 20 bin tutuyor 10 bin tutsa ne az mi sanki canim:(Çok üzücü masraflı stresli bi sınavımız var allah yardımcımız olsun

Slm canım benim durum çok garip oldu yani gözümüz aydın bulundu nidaları atarken internette cehaletimi giderip tekniğin çok nadir tuttuğunu anlayınca peşini bıraktım busene biraz moralim bozuldu.ben şehir dışından gidecektim 1 aylık bir süreç otel iğneler aşılama rosi sı bilmem nesi ekstra da çıkabilir dediler 30 bine geldi bizim hesap ama başka arkadaş tam 20 bine yaptırmış okumussundur demekki bi ekstra çıkmazsa ve yol otel masrafınız yoksa 20 bin tutuyor 10 bin tutsa ne az mi sanki canim:KK43:Çok üzücü masraflı stresli bi sınavımız var allah yardımcımız olsun
Şimdi şöyle mi oldu canım ben öyle anladım bu rosi nin yapıldığı merkezde yani centrumda mı yapıldı sizin ilk teseniz. Sperm bulmuş gibi müjde mi verdiler?Yirmi bine yaptıran arkadaşı da okuyunca ben niye on bin fazla söylendi size diye düşündüm yanlış anladım sanırım o kısmı.Biz de şehir dışından gidecektik malesef o yüzden bize de ekstra konaklama +yeme içme masrafı da çıkıyor. Ben de o şekil de otuz bin gider diye hesaplanmıştım.Sizin mesajları görünce sadece hastane maliyeti öyle zannettim.Dışarıdan gidenlere ekstra maliyet gerçekten çok zor bu işler Allah hayır etsin sonumuzu

Bu rosi yöntemi nedir nasıl oluyor ben bu konuda hiçbir şey bilmiyorum bilen varsa cvp verebilir mi
Baş ve kuyruk olmayan yuvarlak hücreden yapılıyor. Tese ameliyatı olarak yapılır. İnşallah bize de denenecek doktor karar verin dedi. 2. Tese ameliyatı olucaz bir aylık ilacımız kaldı bitsin inşallah allahım isteyen hepimize nasihat etsin evlat. Suan 200 denemede 26 gebelik oldu diye biliyorum

Arkadaşlar merhaba mayıs ayında Centrum da rosi ile tüp bebek denedik ama başarısız oldu sorularınızı cevaplayabilirim
Merhabalar .bizde kasımın 23.de recai beye rosi için gideceğiz.baştan sona aşamalarını anlatabilirmisiniz.eşim azosperm hastası 2014 te microtese oldu ama canlı hücre bulunamadı sadece cok sayıda spermatid olduğu söylendi.2019 şubat ayında tekrardan microtese oldu ama canlı hücre bulamadıklarını sölediler.bize microtese diyip sadece tese yapmişlar o yüzden amelyat esnasında mikroskopla bakmadıkları için spermatid war mı yok mu bilmıorum.tek çaremiz rosi kaldı.tüm aşamaları anlatırsanız çok sevinirim

Iki teseyi de
Merhabalar .bizde kasımın 23.de recai beye rosi için gideceğiz.baştan sona aşamalarını anlatabilirmisiniz.eşim azosperm hastası 2014 te microtese oldu ama canlı hücre bulunamadı sadece cok sayıda spermatid olduğu söylendi.2019 şubat ayında tekrardan microtese oldu ama canlı hücre bulamadıklarını sölediler.bize microtese diyip sadece tese yapmişlar o yüzden amelyat esnasında mikroskopla bakmadıkları için spermatid war mı yok mu bilmıorum.tek çaremiz rosi kaldı.tüm aşamaları anlatırsanız çok sevinirim
2 tese de centrumda mi yapildi? Simdi 3. Mu olacak tup bebek oncesi tedavi yok mu?

Iki teseyi de

2 tese de centrumda mi yapildi? Simdi 3. Mu olacak tup bebek oncesi tedavi yok
Iki teseyi de

2 tese de centrumda mi yapildi? Simdi 3. Mu olacak tup bebek oncesi tedavi yok mu?
İki tese öncesinde tedavi yapılmadı.ilk olarak tese yaptılar sonuç alamayınca tedavi yaptılar.6 aylık tedviler sonucunda sperm testlerinden sonuç alamayınca ameliyat olmadık.ilk microtese 2014 te şifa hastanesinde yapıldı sadece spermatid bulundu.2.ameliyatta doktor microtese yapcağini sölemişti ama sadece tese yapıldı sperm bulunamadı.2 .ameliyatı erol tavmergen kliniğinde olduk.

Bu yorumlar bizi teseden uzaklastirdi simdo tedavi goruyoruz.Insallah dogru yoldayizdir. Insallah sizin de bu sefer cikar

Esim azosperni c peruda tedavi goruyoruz.ilgili merakli bir doktor ara ara herkes gibi caresizlie kapiliyoruz ama doktorla konusunca geciyor nihaetinde allah ol der olur

Back