aynı sorun bende de var kızlar ya yüzümde 3-4 yıldır hep kızarıklık ve yanaklarda zaman zaman çıkan pütürcükler vardı gttiğim doktorlara hep derdim benim yüzüm anormal kızarıyor ama sivilceden fln dye yorumladılar ancak vücudumda çıkan roza hastalğından sonra anladım ki bunlar da aynı hastalıktan .yalnız bende şöyle bir sorun var.vücudumdaki döküntüler için doktorun verdiği roza kremini bu pütürcüklere de sürdüm .yanağımdakiler daha küçük ve kaşıntı yapmayan cinsten olmalarına rağmen roza kremini sürünce bildigimiz roza döküntüsü haline geldi.üstü pul pul dökülüyor ve daha büyük. ayrıca tıpkı vücudumdakiler gbi çok da kaşınıyor acaba iyileşme göstergesi mi? ilaç küçültmesi grekirken neden büyütmüş olabilir ki? ya da güneşten dolayı büyümüş olabilirler mi ki? yardım edin kızlar ya
mrb arkadaşalr,
bir yıldır falan doktora gidiyorum sürekli doktor değiştirdim, tabi ilaç da ama hiç birisi çözüm olamadı. en sonunda geçen hafta gittiğim bir doktor biraz da kızarak bana roza olduğumu söyledi.burdao kuduğum uyarıları diyeti bana da verdi. ve eczanede hazırlanan bir sıvıyı yüzümde kızarıklık olduğu zaman 3-4 gün akşamları kullanmamısöyledi, bir de roza kremini sabah akşam yüzümü temizledikten sonra sürmemi söyledi. ama bu kremi kullanıyorum bir haftadır yüzüm acaip kurudu. yine dek ullanıyorum nemlendirici kullanmamamı söyledi güneş kremi ve bu verdiği kremle zaten cildimin yeterince nefes alamıycanı o yüzden bir de nemlendirici kullanıp iyice gözenekleri tıkamamamı söyledi. hepsi mantıklı ama cildim soyuluyor gibi, bu kremi nasıl kullanıcam hakkında başka bir önerisi olan var mı yoksa bir daha gideceğim doktora bu soyulmalar normal mi. bende öyle çok aşırı yok ama cildim o kadar hassas ki özellikle adet dönemim bittiğinde çok fena bakılmıycak kadar korkunç oluyo iki hafta da onun geçmesini bekliyorum kabus gibi bir hayatım oldu ömrümün yarısı kızarık geçiyo.
Arkadaşlar bende de rozasea başladı son birkaç aydır, dr. Haydarpaşa numune hastanesinde ücretsiz lazer tedavisi yapıldığını söyledi. Eğer istanbuldaysanız gidip muayene olmanızı tavsiye ederim. Henüz yaptırmadım, sonuçları yazarım.
canım sonuçlarından beni haberdar edersen çok memnun olurum bendede bu hastalıktan var dört senedir
Arkadaşlar geçen doktora gittim yüzümdeki aşırı kuruluk,döküntü ve kızarıklıklar için.Roza olduğumu söyledimafoldumben Roza geçirenler ya da hala roza hastası olan arkadaşlara sormak istediklerim var.Öncelikle roza hakkında yazılanları okudum da benim hiç öyle yara gibi bir problemim ya da kaşıntı derdim yok.fisfisfisDoktor bana roza kremi verdi 1 ay sonra tekrar gelmemi istedi.Herkese söylendiği gibi aşırı sıcak-soğuktan,alkolden,baharattan vs. uzak durmamı söyledi.Ayrıca 50+ faktör güneş kremi verdi.Genelde yetişkinlerde oluyormuş ama ergenlikte de görülebilir dedi doktor.
17 yaşındayım henüz bu cilt konusu başıma bela benim.Rozası olan arkadaşların verebileceği tavsiyeler var mı?Sizler geçirebildiniz mi bunu?:çok üzgünüm:
mrb arkadaşlar bu kronik bi hastalık öncelikle zorda olsa bunu kabullenmek lazım ben tam 12 yıldır rozasea hastasıyım yüzümün asıl rengini bilmiorum nasıl o derece yani gitmediğim doktor kullanmadığım ilaç bakım kremleri cilt bakımları herşeyi denedim yani sonuc sıfır gecmio zaman zaman çogalıo zaman zaman hafifleme oluo sadece gecen sene nisanda beri lazer tedavisi oluorum bide onu denemek istedim 5 gün önce 3.seansımı oldum belki bir umut doktorda kesin gecer demedi ama gecedebilir dedi mucize olur heralde gecerse kızarıklıkların çoğu azaldı yüzümde yüzde 40 diyebilrim ama tam pürüssüz deil tabiki ugrasıcam bakalım vereme kansere bile çare buluolar bu hastalığa kesin net çözüm bulamıolar ona şaşıorum kryolanın kapatıcı fondoten pudra vs ürünleriyle kapatıorum anca yüzümü fondotensiz çıkamıorum dışarıya ama nereye kdr kapatıcam tabi oda var bu kolsuz agopu çok övüolar hakkında biraz bilgi alabilrmiyim o ne dio tam olarak bu hastalıkla alakaalı birde ücreti nkdr arkadaşlar bilgi lütfen lazerden sonuç alırsam kesin yazarım sizlere sonucları dua edin lütfen...(