Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar Romatoit Artrit (RA)... Paylaşalım

İlaç kullanmadan iyileşmek mümkün değildir atak dönemlerinde mutlaka ilaç kullanmak gerekir ayrıca bu hastalığın kesin tedavisi yoktur iyi oldugunuzu düşündüğünüz zamanlar hastalığın uyuduğu zamanlarda ben 3 yıl önce bana bu teşhis kondu atak zamanı ydi ve kortizon motejet iğne kullandım bı yıl kullandım suan iki yıldır sadece plaquenil kullanıyorum günde bir adet başka ilaç kullanmıyorum peki ne mi yapıyorum doğal besleniyor asla ekmek ve beyaz undan yapılan hiçbir şeyi yemiyorum beyaz un vücuttaki iltihabı arttırır ve ağrıyı çoğaltir vitaminlerini eksik etmiyorum d vitamini ve Omega 3 balık yağını ihmal etmiyorum karatay beslenmesini uyguluyorum karatay bir diyet değil sadece beslenme şeklidir ve onun sayesinde iki yıldır çok iyiyim üstelik bebek dusunuyoruz ve ve ben hem ra hemde miyozit kas hastasıyım ikisi birden var ve cok zor gerçekten bu hastalıklarla yaşamak

Beslenme şeklidir değiştirin bakın ozaman cok rahatladiginizi göreceksiniz abur cubur asitli şeyler kısaca zararlı hicbirsey yemeyin probiyotik içeren şeyleri tüketim ev turşusu ev tarhana si ev yoğurdu yiyin

Beslenme şeklidir değiştirin bakın ozaman cok rahatladiginizi göreceksiniz abur cubur asitli şeyler kısaca zararlı hicbirsey yemeyin probiyotik içeren şeyleri tüketim ev turşusu ev tarhana si ev yoğurdu yiyin
Ben de sizin gibi omega3,d vitamini,haftada bir kaç defa da folik asit kullanıyorum. Ben de guliten içeren şeyler yemiyorum.sebze meyve ve balık,çiğ kabuklu yemişler ve pirinç onu da abartmadan. Ben sadece ilk teşhisim koyulduğu zaman matera da dahil olmak üzere metaktras,kortizon mide koruyucu vs.kendimi daha kötü hissettiğimiz biliyorum şu an ki halime çok şükür.Tabiki hastalık yoktur hasta vardır mantığıyla yaklaşmaklazım olaya. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Şimdi yeni duyduğum cevadur (ingiliz şurubu ) ü deneyeceğim siparis verdim. İşe yarasa sizleri bilgilendiririm.

Ben de sizin gibi omega3,d vitamini,haftada bir kaç defa da folik asit kullanıyorum. Ben de guliten içeren şeyler yemiyorum.sebze meyve ve balık,çiğ kabuklu yemişler ve pirinç onu da abartmadan. Ben sadece ilk teşhisim koyulduğu zaman matera da dahil olmak üzere metaktras,kortizon mide koruyucu vs.kendimi daha kötü hissettiğimiz biliyorum şu an ki halime çok şükür.Tabiki hastalık yoktur hasta vardır mantığıyla yaklaşmaklazım olaya. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Şimdi yeni duyduğum cevadur (ingiliz şurubu ) ü deneyeceğim siparis verdim. İşe yarasa sizleri bilgilendiririm.
Çok özür diliyorum yanlış yazmışım . İsveç şurububu(ceduvarlı) olacak ismi araştırabilirsiniz.

6 aylık hamileyim bir ay önce iltihaplı romatizma tanısı kondu. su anda hiçbir tedavi görmüyorum ilaç kullanmamak için. iyi kötü idare ediyorum ama ilerisi için korkularım var. özellikle doğumdan sonra bebeğime sağlıklı bir halde bakma istiyorum. emzirme döneminde ilaç tedavisi olabilir miyim aranızda bunu yaşayan var mı. hem emzirip hem tedavi olmak istiyorum. ilaçlar sütü az çok etkiliyor çünkü.

Dün doktorum kan tahlillerine göre romatoid artrit değil sakroilet olduğumu söyledi. İnternetten bakıyorum sakroliet in kendi başına bir hastalık olmadığı hastalık belirtisi olduğu yazıyor. Off kafam çok karıştı :S
selam canım ben de 6 aylık hamileyim bir ay önce sakroleit dendi ilaç falan kullanmıyorum dogumdan sonra tedavi olcam muhtemelen. şu an durumun nasıl tedavi oldun mu.

Herkese selamlar bir kaç sayfa okudum çok üzüldüm kotu bir hastalık bendede haşimeto illeti var ve ra ile benim haşimeto kardeş sanırım benim bir kaç ay önce sağ ayak parmağımın eklemlerinde ağrı oldu sebepsiz yere bir kaç hafta sonra geçti şimdide sol baş parmağımın ekleminde ağrı var ama hareket ettirdikçe ağrıyor merak ediyorum bu şekildemi başlıyor acaba

Herkese selamlar bir kaç sayfa okudum çok üzüldüm kotu bir hastalık bendede haşimeto illeti var ve ra ile benim haşimeto kardeş sanırım benim bir kaç ay önce sağ ayak parmağımın eklemlerinde ağrı oldu sebepsiz yere bir kaç hafta sonra geçti şimdide sol baş parmağımın ekleminde ağrı var ama hareket ettirdikçe ağrıyor merak ediyorum bu şekildemi başlıyor acaba
Tatlım RA da ağrı sadece hareket ettirdikçe olmuyor. Devamlı bir ağrı ve için için yanar ağrıyan yer..
Tek bir parmağın ağrısından oturup ağladığımı bilirim.
Keşke kesin bir tedavisi olsa soğuk ve yağışlı havalarda isyanlardayım..

Tatlım RA da ağrı sadece hareket ettirdikçe olmuyor. Devamlı bir ağrı ve için için yanar ağrıyan yer..
Tek bir parmağın ağrısından oturup ağladığımı bilirim.
Keşke kesin bir tedavisi olsa soğuk ve yağışlı havalarda isyanlardayım..
Cevap için teşekkürler benimde bağışıklık sistemi hastalığım olduğu için ne yazık ki bir diğeri konusunda tedirginim benim sorunum haşimeto ve tüm hastalıkların olduğu gibi benimkisinde tedavisi yok bir yerden bağışıklık sisteminde P roblem olanların gluten kullanmaması gerektiğini öğrendikten sonra dikkat ettimş gerçekten oyle ekmek yada bulgur yediğim Zaman hemen halsizlik başlıyor alerjilerim azıyor sesim kısılıp boğazım acıyor biliyorum ülke şartlarında bu imkansıza yakın bir şey yani glütensiz beslenmek ama bir dene istersen

Cevap için teşekkürler benimde bağışıklık sistemi hastalığım olduğu için ne yazık ki bir diğeri konusunda tedirginim benim sorunum haşimeto ve tüm hastalıkların olduğu gibi benimkisinde tedavisi yok bir yerden bağışıklık sisteminde P roblem olanların gluten kullanmaması gerektiğini öğrendikten sonra dikkat ettimş gerçekten oyle ekmek yada bulgur yediğim Zaman hemen halsizlik başlıyor alerjilerim azıyor sesim kısılıp boğazım acıyor biliyorum ülke şartlarında bu imkansıza yakın bir şey yani glütensiz beslenmek ama bir dene istersen
Gerçekten mi?
Çok sağol tatlım deneyeceğim ise yararsa duacin olurum.

Bende Romatoid artrit hastasıyım. Ve yaklaşık 5 senedir çekiyorum. Doğumdan 4 ay sonra parmaklarım kapandı acamadim. oglumu emzirmek icin minderle aliyordum kucagima. En son Tedaviye başladım. Oğlumu 4 ay emzirebildim. Çok zor bi hastalık. Çok şükür ki iyiyim. Malesef bu hastalık öyle alternatif tipla falan geçmiyor. Ve ağrıların ne boyutta olduğunu kimseye anlatamazsin. bu hastaliga teshis koyulurken dr. Bana dedi zaten. Kimseye agrilarindan bahsetme. Senin sadece canini sikarlar diye. Gerçektende oyle oldu.. kimseye demiyorum artik. Ve iyiyim sukur. hamileyken kortizon aldım. En düşük dozda. Cok agrim oldugunda gunde 2 taneye cikariyordum. O, 5mg olan ilactan. Son ay bıraktım. Elhamdulillah bebeğim sağlıklı. Düzenli ve takıpli ilaç tedavisi gerekiyor. Üzüntü ve strese gelmiyor. Allah yardımcın olsun.

Dün doktorum kan tahlillerine göre romatoid artrit değil sakroilet olduğumu söyledi. İnternetten bakıyorum sakroliet in kendi başına bir hastalık olmadığı hastalık belirtisi olduğu yazıyor. Off kafam çok karıştı :S
Selam canim ayni tani bana da kondu. Merak ediyorum su an ne durumdasin tedavi oldun mu hangi ilaclari kullandin cevap yazarsan cok sevinirim su an hamileyim ve cok zor geciyor.

Ben de doktora gittim romatizmal degerlerin yuksek cikmis dedi o kadar zorlaniyorumki artik. Ne uzerimi degistirebiliyorum ne sacimi tarayabiliyorum ne de bir poset tasiyabiliyorum. :KK43: ingiliz karbonati iyi geliyor diye okudum onu deneyecegim bir sure bakalim.

Ben de doktora gittim romatizmal degerlerin yuksek cikmis dedi o kadar zorlaniyorumki artik. Ne uzerimi degistirebiliyorum ne sacimi tarayabiliyorum ne de bir poset tasiyabiliyorum. :KK43: ingiliz karbonati iyi geliyor diye okudum onu deneyecegim bir sure bakalim.
AllAh sifa versin .atak donemi zordur banasoguk iyi geliyor odonemlerde buz torbasi kullaniyorum dene istersen

AllAh sifa versin .atak donemi zordur banasoguk iyi geliyor odonemlerde buz torbasi kullaniyorum dene istersen
Yazinizi yeni girdum kusura bakmayin. Amin size de Allah sifa versin insallah :)
Ben de biraz once tesaduf ki soguk jel uygulamistim eklemlerime sabah tutuklugu vardi sadece el bilegim hafifledi ayaklarim hala cok kotu. Bir de sarimsak yutun iyi gelir diyorlar onu deneyecegim bakalim.

X