Arkadaşlar herkese merhaba, ben de 8 yıldır ra hastasıyım. Hastalığımın ilk bir yılı benim de çok sıkıntılı geçmişti herkesin yaşadığı gibi çok şiddetli ağrılarım oldu. Pantolonumun düğmesini bile açmak için başkalarından yardım beklerken, ayaklarımdaki ağrı yüzünden yürümekte bile zorlanırken ilaç tedavisi sonrası ciddi anlamda kaliteli yaşamıma geri döndüm diyebilirim. Zaman zaman elbette ki alevlenmelerim oldu ama hiç bir zaman o ilk yıla geri dönmedi hastalığım. 2 yıl boyunca bileğimde oluşan deformasyon sonucu ortaya çıkan nodüllerim bile iyileşti. vücudumun hiç bir yerinde hiç bir deformasyon yok. Bu hastalık üzerine internetten araştırmalar yapınca benim de dünyam başıma yıkılmıştı ama çok şükür o noktaya gelmedim ve Allah'ın izniyle de geleceğimi düşünmüyorum. Son 5 yıldır toplamda ya 5 ya da 6 kez herhangi bir eklemim tutulup ağrı çekmişimdir. O kadar azaldı şükürler olsun. Size vereceğim tavsiyeler moralinizi yüksek tutun, stresten uzak durun. Benim doktorum diğer arkadaşların yazdıklarının aksine sıcağın değil soğuğun bu hastalıkta etkili olduğunu söyleyerek beni ona göre yönlendirdi. Ağrılı eklem üzerine buz koyarak 3 gün sürecek ağrı süresini 1 güne düşürdüm hep. Ateşli hastalık da alevlenmeye yol açıyor diye biliyorum, yani üşütmemek grip olmamak çok önemli. Ayrıca kendinizi tanıyarak hareket etmeye çalışın, ağır kaldırmayın, ağır çanta takmayın herhangi bir ekleminizi sürekli aynı harekete maruz bırakmamaya özen gösterin. Ve son olarak 2 yıldır hiç bir ilaç kullanmamakla birlikte -şükürler olsun- ne fiziksel olarak ne de tahlillerimde bu hastalığa dair hiç bir belirti de yaşamıyorum. Herkese acil şifalar diliyorum, umarım en kısa zamanda o güzel sağlıklı günlerinize geri dönersiniz.