Romatoid faktör (Rf) nedir bu acaba ilk defa duydum 6 ay kadar süre içinde 19 kg verdim diyetisyen listesi ile ama saç dökülmem için

fpln

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2024
20
5
35
1717832144022.png

Kızlar başlıkta da belirttiğim gibi diyetisyen ile 19 kg verdim 6 ayda saç dökülmem olduğu için dahiliyeye gidip kan verdim zaten diyetisyenimde istemişti her neyse sonuçlara baktığımda tahmin ettiğim gibi vitaminlerim yine yerlerde hemen de bozuluyor şansıma ama bu römatoid faktör ilk defa gördüm nedir bilen varmı büyük bişey olduğunu sanmıyorum ama merak ettim açıkçası ne acaba diye şimdiden cvplar için teşekkürler

Canim RF baya yüksek çıkmış.
Ben romatizma hastasiyim ve benim bile bukadar yüksek çıkmıyor.
Başka bilinen bir hastalığın varmi? İltihaplanma varmi? Son zamanlarda enfeksiyon geçirdinmi?
Bana diyet listesini örnek olarak atabilirmisin? Yeni yedinde bu hale geldin sen canım?

Canim RF baya yüksek çıkmış.
Ben romatizma hastasiyim ve benim bile bukadar yüksek çıkmıyor.
Başka bilinen bir hastalığın varmi? İltihaplanma varmi? Son zamanlarda enfeksiyon geçirdinmi?
Bana diyet listesini örnek olarak atabilirmisin? Yeni yedinde bu hale geldin sen canım?
Bildiğim bir rahatsızlık yok kuzum diyet listelerim evde dolap üzerinde asılı ama ezberledim artık biliyorum istersen yazabilirim ama öncesi şeninde bir dahiliye ye gidip tahlil vermen gerek çünkü eksik değerin varsa çabalasan da gitmiyor en azından bende öyle oldu önce değerlerim düzeldi sonra kilo verdim şimdi tekrar demir vitaminlerim düştü aralıklı oruç sistemi ile kilo verdim hay Allah şimdi aklıma takıldı ne olabilir acaba diyerek bu sonuca göre ne gibi testler isteniyor acaba romatizma dedin ya kuzum merak ettim açıkçası

Bildiğim bir rahatsızlık yok kuzum diyet listelerim evde dolap üzerinde asılı ama ezberledim artık biliyorum istersen yazabilirim ama öncesi şeninde bir dahiliye ye gidip tahlil vermen gerek çünkü eksik değerin varsa çabalasan da gitmiyor en azından bende öyle oldu önce değerlerim düzeldi sonra kilo verdim şimdi tekrar demir vitaminlerim düştü aralıklı oruç sistemi ile kilo verdim hay Allah şimdi aklıma takıldı ne olabilir acaba diyerek bu sonuca göre ne gibi testler isteniyor acaba romatizma dedin ya kuzum merak ettim açıkçası

Benim kilo sorunum yok şükür. Sadece nasil böyle oldu diye merak ettim.
Romatizma hastasiyim ama kontrol altinda. En azgin zamanlarında senin değerlerine ulaşıyor.
Korkutmak istemem ama kesinlikle doktoruna danış.
Romatizma farkli farkli boy gösteren bir hastalik. Cok farkli türleri var. Kesinlikle hafife alma.
Burda romotoid arthritis hakkinda baya konular var. Üstünden bir araştır

Benim kilo sorunum yok şükür. Sadece nasil böyle oldu diye merak ettim.
Romatizma hastasiyim ama kontrol altinda. En azgin zamanlarında senin değerlerine ulaşıyor.
Korkutmak istemem ama kesinlikle doktoruna danış.
Romatizma farkli farkli boy gösteren bir hastalik. Cok farkli türleri var. Kesinlikle hafife alma.
Burda romotoid arthritis hakkinda baya konular var. Üstünden bir araştır
Baktım da açıkçası pek bişey de anlamadım 😂 aile de yok kalıtımsal mı acaba diye düşündüm de sadece bel ağrım var oda fıtık var diye meme küçültme ameliyatı öncesi dehşet sırtım ağrıyordu hatta fibromiyoji mi öyle bi rahatsızlık demişlerdi olabilirsin diye göğüs küçülüp kg verince de ağrılar geçmişti hayırlısı bakalım Salı günü sonuçlar için gideceğim ne diyecekler bakalım

Baktım da açıkçası pek bişey de anlamadım 😂 aile de yok kalıtımsal mı acaba diye düşündüm de sadece bel ağrım var oda fıtık var diye meme küçültme ameliyatı öncesi dehşet sırtım ağrıyordu hatta fibromiyoji mi öyle bi rahatsızlık demişlerdi olabilirsin diye göğüs küçülüp kg verince de ağrılar geçmişti hayırlısı bakalım Salı günü sonuçlar için gideceğim ne diyecekler bakalım

Bizim ailede yok mesela. Ilk bende cikti.
Romatizma ağrıları sinsi olur. Hastalik genelde yillar içinde gelişiyor. Benim ilk sırtım ağrırdi. Çok spor yaptığım için spordan sanardim. Öyle öyle yillar geçti. Sonunda küt diye patlak verdi.
İnşallah öyle birşey yoktur. Beni burdan haberdar edin

Bizim ailede yok mesela. Ilk bende cikti.
Romatizma ağrıları sinsi olur. Hastalik genelde yillar içinde gelişiyor. Benim ilk sırtım ağrırdi. Çok spor yaptığım için spordan sanardim. Öyle öyle yillar geçti. Sonunda küt diye patlak verdi.
İnşallah öyle birşey yoktur. Beni burdan haberdar edin
Mutlaka yazarım canım peki süreç nasıl ilerliyor nasıl bir tedavi alıyorsun

Mutlaka yazarım canım peki süreç nasıl ilerliyor nasıl bir tedavi alıyorsun

Ben yurtdişindayim. Coğu testin Türkçesini malasef bilmiyorum. Doktorum farkli kan testleri yaptı ve kemik sintigrafisi yapildi. Burda zaten iltihaplari tespit edebildik.
Ben ilk kortizon ve bağşiklik baskılayan iğne kullandim. Şimdi dozu azalttım ama hala devam.
Romatizma otoimmun hastalığı olduğu için mecbur bağşiklik sistemini baskiliyoruz.
Kan değerlerim şuanda normal ama ilacı bırakınca kötüleşiyor.
Yeme icme konusunda hayvasal gidalar cok kötü yapıyor beni.
Ayni şekilde tahilli yiyecekler.
Genelde sebze, meyve ve bakliyat yiyorum. Stres çok önemli. Stresli olduğum zaman ağrılarım başlıyor.
Spor, meditasyon ve uyku çok önemli.
Romatizmaya zengin hastaliği diyorlar. Prenses gibi yaşadığım sürece sorun çıkmıyor. İpin ucunu kaçırınca sancılar başlıyor

Desene yandım ben o kadar stresli bir hayatım var ki beni çok kötü etkiliyor yaşadıklarım da çok zor şeyler dayak şiddet aldatılma evden kovulma maddi zorluklar iki çocuk iş yerinde sorunlar aile ile çatışmalar bu sintigrafi adı ürkütücü geldi ağrılı bir test mi ki kortizon iğneleri de canımı sıkmadı değil ya yine kilo alırsam 🙈

Desene yandım ben o kadar stresli bir hayatım var ki beni çok kötü etkiliyor yaşadıklarım da çok zor şeyler dayak şiddet aldatılma evden kovulma maddi zorluklar iki çocuk iş yerinde sorunlar aile ile çatışmalar bu sintigrafi adı ürkütücü geldi ağrılı bir test mi ki kortizon iğneleri de canımı sıkmadı değil ya yine kilo alırsam 🙈

Çok üzüldüm. Stres coğu hastalığı tetikliyor. Romatizma diye şimdiden kendini bunaltma. Belki hiçbir şeyin yoktur.
Yokz sintigrafi acısız bir test. Mum gibi yatıyorsun saatlerce. Röntgen çeker gibi oluyor.
Kortizondan ben kilo almadim :KK66: yiyince aliniyor. Doğruya doğru şimdi:KK66:

Çok üzüldüm. Stres coğu hastalığı tetikliyor. Romatizma diye şimdiden kendini bunaltma. Belki hiçbir şeyin yoktur.
Yokz sintigrafi acısız bir test. Mum gibi yatıyorsun saatlerce. Röntgen çeker gibi oluyor.
Kortizondan ben kilo almadim :KK66: yiyince aliniyor. Doğruya doğru şimdi:KK66:
Aman ne bileyim kortizon hep kilo aldırır derler ya 😂 neyse ona göre bir liste uygulatırım bende 😂😂😂 üzülme tatlım geçti gitti bende yaşadıklarım için bana yaşatılanlar için Allah’a havale ettim

Aman ne bileyim kortizon hep kilo aldırır derler ya 😂 neyse ona göre bir liste uygulatırım bende 😂😂😂 üzülme tatlım geçti gitti bende yaşadıklarım için bana yaşatılanlar için Allah’a havale ettim

Hahaha, çok yüksek dozda aylarca alirsan su topluyor vücut.
Sen şimdiden yorma kafani. Bakalim doktorun ne diyecek. Merak ettim vallah

Hahaha, çok yüksek dozda aylarca alirsan su topluyor vücut.
Sen şimdiden yorma kafani. Bakalim doktorun ne diyecek. Merak ettim vallah
Şu an romatizma dan çok ilaca sinir oldum 😂😂😂😂 aç kaldım emek verdim ay aaaaa 😂😂😂 ne artist konuşmalar yaptım kızlara hani olmuyordu etmiyordu diye hahahhhaja 😂 olmamalı aaaa😈😈😂😂😂

Şu an romatizma dan çok ilaca sinir oldum 😂😂😂😂 aç kaldım emek verdim ay aaaaa 😂😂😂 ne artist konuşmalar yaptım kızlara hani olmuyordu etmiyordu diye hahahhhaja 😂 olmamalı aaaa😈😈😂😂😂

Bende hastalik ciktiginda resmen gülme Krizi geçirdim.
Benim kadar saglikli beslenen, spor yapan insan nadir vardir. Sacimin ucundan ayak tabanima kadar ilgilenirim. Bende ne diye çıkıyor bu hastalik. Resmen romatizma bile rahat edeceği insani bulmuş:KK66:

Eğer romatizmaysa baş edersin sen. Hicbirşey olmaz. Üstüne bide mecburi spor eklersen fistik gibi olursun. Hem kortizon zaten hayat boyu alınmıyor. Atak zamaninda aliniyor. Bazen yillarca atak olmuyor.

Bende hastalik ciktiginda resmen gülme Krizi geçirdim.
Benim kadar saglikli beslenen, spor yapan insan nadir vardir. Sacimin ucundan ayak tabanima kadar ilgilenirim. Bende ne diye çıkıyor bu hastalik. Resmen romatizma bile rahat edeceği insani bulmuş:KK66:

Eğer romatizmaysa baş edersin sen. Hicbirşey olmaz. Üstüne bide mecburi spor eklersen fistik gibi olursun. Hem kortizon zaten hayat boyu alınmıyor. Atak zamaninda aliniyor. Bazen yillarca atak olmuyor.
Çok teşekkür ediyorum sana şans gibi çıktın çok rahatlattınız beni

Bugün sonuçları gösterdim d vitamini ve demir verdi 2 ay sonra tekrar göreyim dedi başka bişey demedi

İnşallah hemen değerlerin yerine gelir.
D Vitaminini sabah küçük bir bardak sütle al (yağli).
Demir biraz sıkıntılı. Çok kabizlik yapıyor. Vallah yiyorsan ciğer al pişir. Ben malasef yemiyorum ama Demir haplarida malasef bağırsak sorunu yapıyor bende.

Rf çok yuksek mutlaka romatolojiye danisin
Benim 9 yil once bakilmisti inanmamistim doktor beni unutmayacaksin demisti :KK43:
Sistemik skleroz diye birsey basima belaymis

X