- 24 Haziran 2015
- 39.827
- 154.410
Çok geçmiş olsun gebelikte bende kalpte kaçak ve kapak yetmezliği yaşadım doğumdan üç ay sonra falan gitmiştim sanırım düzelmişti sorunlar.Herkese merhaba,
Normalde hic farkinda olmadığım 2. gebelikte ortaya cıkan kalbimde mitral kapak yetmezliğim mevcut. Hamilelik ilerledikce kalp yetmezligi arttıgı icin ve hamilelikte her ilacı kullanamadıgim için 35. haftada sezeryanla bebeğimi doğurdum.
Doğumdan sonra kalp biraz toparlar diye bekledik ama ne yazıkkı toparlamadi ve kardiyoloji doktorum mitral kapak tamiri icin kalp damar cerrahisine yönlendirdi beni.
Tabi hemen arastirmalar basladık esimle ve mitral kapak tamirinin iman tahtası kesilmeden meme altindan cok kucuk deliklerle robotla yapılabildiğini ögrendik.
Tabiki bu teknolojiyi sadece İstanbulda bir kac profesorun kullandığinida ogrendik ve istanbula gitmeye karar verdim.
Kendi kardiyoloğumunda tavsiyle İstanbul Maslak Acibademde Prof. Cem Alhan a gitmeye karar verdik ve on gorusme icin sekreterinden randevu aldık.
Şimdi internetten arastirdigim kadariyla robotik cerrahi cok ovuluyor. 1 gun yogun bakim 2 gun normal oda 3 gunde taburcu ediliyormus ve hasta ilac kullanmadan hayatina devam ediyormus. basarı orani yuzde 90 mıs. ölum riski yok denecek kadar azmiş. Belli bir sure arac kullanmama gibi durumlar yokmus.
Ama ben kendi ya da akrabası tanidigı annesi babası bu yolla ameliyat olan birinin ağzindan duymak istiyorum. Gercekten boyle mi yoksa reklam kismi mı bu isin? cunku ciddi paralar odeniyor bu ameliyat icin nitekim bizde odeyeceğiz.
Bir umut belki olan bilen duyan varsa diye actim bu konuyu. Gercekten bu kadar hizli hicbir sey olmamis gibi hayatima devam edecebilecek miyim? Bir de yoğunbakım süreci nasıl olacak? Bu bilgiler benim icin cok önemli. Biri 5 yasinda biri 20 gunluk iki bebegim var cünkü.
Şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkur ediyorum.
Senede bir gidiyorum şimdi kontrole.
Sizin işlem değil ama böbrek de kitle için yalnizca dediğiniz hastanede olan bir makine ile tedavi edildi yakınım o da büyük miktar ödedi ama işe de yaradı tedavi.
Allah şifanızı versin tez zamanda sizinde