• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Riskli Gebelik Uzmanı Önerileriniz

arkadaslar bu hastanelerde ssk geçiomu bilginiz varmı ücretleri ne kadar

Ben Rıza Madazlının takipli hastasıyım . İlk bebeğimi kendisinin eşliğinde doğurdum şuan 2. bebeğime 15 haftalık hamileyim yine Rıza Madazlı ile devam ediyorum. SSK muaynehanesinde ve gittiği özel hastanelerde geçmiyor. Ama kendisi aynı zamanda cerrah paşada da hasta bakıyor. Salı günleri cerrah paşanın perinatoloji polikliniğinde hasta bakıyor ordan randevu alıp gidebilirsin istersen. Kesinlikle tavsiye ederim

Rıza Madazlı İstanbul'un ve belki de Türkiye'nin en önemli perinatologlarından biri. Bir çok kişi ve hatta bir çok doktor kendisinin çok iyi olduğunu söylüyor, ben de işte tüm bu söylenenlere inandım...
Gebeliğimin başından itibaren takibimi Rıza Madazlı yaptı. Gebeliğimle ilgili bir çok risk faktörü bende mevcut olduğu halde belirtileri ne yazık ki anlayamadı ya da önemsemedi, sonuç olarak preeklampsi ve İUGG nedeniyle 29. haftalık erken doğum yaptım.
Evet ben de kendisine çok güveniyordum, evet çok rahat ve pozitif bir doktor, ama keşke bu kadar rahat olmasaydı da şikayetlerimi anlayıp, dinleyip telaşlansaydı ve önlemini alsaydı, belki o zaman bebeğim yanımda olurdu....

Merhabalar,

Bu başlık altında maalesef bir sürü melek annesi var. Ben de sizlerin arasına yeni katıldım. 37 haftalıkken İpek kızımı maalesef kaybettim... Hamilelik döneminde bilmediğim birçok şeyi sizlerden öğrendim, şimdi de bu zor dönemde bana destek veriyorsunuz eksik olmayın. Yine sizlerin yardımına ihtiyaç duyduğum için bu konuyu açmak istedim. Hem de aynı acıyı yaşayan annelerimize hep beraber bir faydamız dokunur.

Gebelik sürecinde bebeğini kaybeden ya da doğumdan sonra bebeğini kaybeden annelerimiz arasında riskli gebelik uzmanı olan bir doktora giden varsa şehir bilgisi ile burada paylaşmalarını rica ediyorum. Doktorları hakkında uygun görürlerse eğer birkaç yorum da yaparlarsa sevinirim.

Ben de riskli gebelik uzmanı olan bir doktor arıyorum, desteklerinizi bekliyorum.

Sevgiler,

Carnesir.

ben de epeydir doktor arayışı içindeyim, bu topic'ii de o nedenle açmıştım. Belki sizlere de faydası olur bir doktor buldum test sonuçların çıktığında gitmeyi planlıyorum. Arda Lembet. Bağdat caddesinde kendi kliniği war aynı zamanda memorial ataşehir hastanesinde de çalışıyor. gebelik takibi yapıyormuş. ancak yine forumdan ona giden bir bayandan öğrendiğime göre atıl yüksel ile tanışıyorlarmış. Atıl Bey'in hasta takibini de yapıyormuş, detay ultrason vakti geldiğinde de Atıl Bey ilgileniyormuş yeniden.

Senin ve tüm gebelik kaybı yaşayan arkadaşlara baş sağlığı diliyorum. Allah en tez zamanda yavrularınıza kavuşturur.

Canım ben doç. dr . Arda Lembete gittim. Şu amn yavrum 3 aylık oldu Allah size de nasip etsin. Kendisi kılı kırk yarar. Çok titizdir her ihtimali düşünür rahat değildir bu yüzden de başarılı. Benim 2 tane 8 haftalık 1 tane de 25 haftalık kaybım var. 4 gün yaşadı oğlum:((
ayrıca pıhtılaşma, eşimde genetik sorun da var. pgt li tüp denedik olmadı doğal kaldım düşük riskine rağmen. 13 artı 4 te Arda bey bana laparoskopik serklaj yaptı. çünkü rahim ağzı yetmezliğim var. 3 saat sürdü ameliyat. ve 2 haftada son ayda her hafta takip etti. yani riskli gebeleri 2 haftada takip ediyor. ben 36 artı 4 te doğum yaptım kendisinde. çok memnundum hatta o kadar ki dr nin tam adı Ahmet Arda lembet. oğlumuza Ahmet Arda ismini verdik.

Ayrıca her gittiğimde sürekli yazıştığım forum var kızların sorularını da soruyordum. HEPSİNİ CEVAPLIYORDU:))
Ben ataşehire gittim çünkü femicalde geçmiyordu sigortam... özel sağlık sigortası varsa süper olur ... sgk yok bildiğin g,bi...

bu arada ben öğretmenim. zümre arkadaşımın da 38 de karnında kalp atışı durmuştu bebeğin. o da Arda beye gitti şu an o da kavuştu yavrusuna. Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı forumunda Arda Beyin hastası çok. Rahim ağzına dikiş atarak çok arkadaşımız bebeğine kavuştu sayesinde...

iletişim yönü de yüksek. Ayrıca femicak clinik yazınca gogleye. sayfasında dr ye sor bölümü var oraya sorunca genelde cevaplıyor....

Aklıma geldikçe ekliyorum:)) arda lembet yazınca videolara tıklayınca program videoları var. oradan seyredebilirsiniz genelde erken doğum üzerine gebelik kayıpları üzerine videolar fikir de olur ...

selam gecen yıl tam bu zamanlar yasamaz ıhtımalı vermıslerdı bebegıme hem de 10 dr.bırden amnıyon sıvısı cok azdı 30 ml herkesın o haftalarda 100 150 ıken ıstanbulda zeynep kamılde docent ahmet semıh tugrul muayenehanesıne gıtmıs muthıs bı dr.once allahın sonra onun sayesınde kavustum yavruma

Merhaba dnzgrkn Rabbim bebeğinizi sağlık sıhhatle büyütmeyi nasip etsin riskli gebelikler uzmanı ararken sizin yazınızı okudum bende iki kez gebelik geçirdim ve malesef bebeklerimi kaybettim amniyon sıvım çok azalmıştı hatta yok dediler ama artması için hiçbirşey yapılamadı burdaki konuyuda çok dağıtmak istemem özelden yada amniyon sıvısı azalanlar kısmından ulaşabilirmiyim size drunuz hakkında ve takibi açısından konuşmak isterim yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba dnzgrkn Rabbim bebeğinizi sağlık sıhhatle büyütmeyi nasip etsin riskli gebelikler uzmanı ararken sizin yazınızı okudum bende iki kez gebelik geçirdim ve malesef bebeklerimi kaybettim amniyon sıvım çok azalmıştı hatta yok dediler ama artması için hiçbirşey yapılamadı burdaki konuyuda çok dağıtmak istemem özelden yada amniyon sıvısı azalanlar kısmından ulaşabilirmiyim size drunuz hakkında ve takibi açısından konuşmak isterim yardımcı olursanız sevinirim
ıstersenız ozelden yazın daha kolay olun yazısmak cok uzuldum ıcım yandı bebeklerınıze allahım en kısa zamanda saglıkla zamanında ulastrsın tabıkı ulasın sıze yardımcı olabılırsem ne mutlu bana bu arada benımm de sadece bacak arasında kalmıstı bbegım o halde tutundu yasama ustelık daha 21 haftalıktım dr.la ılgılı her sekılde yardımcı olmak ısterım

Benim de 15 haftalıkken suyum geldi malesef sızmış ben idrar sanmıştım:(( Hastaneye yattım serum ve antibiyotik tedavisi uygulandı. Şayet su kesesi tamir etmeseydi dr m son çare olarak keseye yama yapıp su ekleyecekti şükür gerek kalmadı. Bu operasyonu su eklemeyi bir de ben izmirde Prof namık demir yapmış çift sağlıkla kavuşmuştu bebeğine okumuştum... Allah yardımcısı olsun tüm hamilelerin...

bursada prof dr yalçın kimya varmış bende onu duydum fakat gitmedim..

arkadaşlar tekrar hamile kaldığımızda ille riskli gebelik uzmanlarına mı gitmek gerekiyor? yani benim kendi doktorum normal kadın doğumcu.. Riskli gebelik uzmanları ya özel ya da arşatırma hastanelerinde oluyor? muhakkak buralara mı gitmek gerekir acaba?

arkadaşlar tekrar hamile kaldığımızda ille riskli gebelik uzmanlarına mı gitmek gerekiyor? yani benim kendi doktorum normal kadın doğumcu.. Riskli gebelik uzmanları ya özel ya da arşatırma hastanelerinde oluyor? muhakkak buralara mı gitmek gerekir acaba?

Bence riskli gebelik dr si olsa daha iyi olur. Kullandırdıkları ilaçlar, aldıkları önlemler ve tedavi şekli farklı bence...

bende ilk bebeğimi 27 haftalıkken kaybettim.daha sonra tavsiye üzerine rıza madazlıya daha hamile kalmadan önce gittim ön araştırma için.bana gebe kal gel dedi.ve hamile kaldığımı öğrendiğim an hemen rıza beyi aradım ve hamileliğimin sonuna kadar onun takibindeydim.bana çok güven veriyodu.bu daha önce bebeğini kaybetmiş ve riskli gebelik yaşayan biri için çok önemli bence.rıza beyi tavsiye ederim sizlere.kendisi istanbulda.cerrahpaşa perinatoloji başkanı ve muayahanesi nişantaşında.ben muayahanesine gittim.fakat bütün tahlilerimi cerrahpaşada yaptırdım.oranın doktoru olduğu için hastanede çok kolaylık sağlamışlardı bana.allah isteyen herkesin kucaklarını doldursun inşallah.

Arkadaşım ne yazık ki özel msj gönderemiyorum, Rıza Madazlı ile ilgili sorularına cvp veremedim.
Buradan çok ayrıntılı olmadan cevaplamaya çalışayım. Benim ilk gebeliğim ve ilk kaybımdı. Rıza beye gitmemin sebebi daha önceden varolan bir rahatsızlığımdı bağışıklık sistemi ile ilgili.
Dolayısıyla uzun araştırmalar ve tavsiyeler sonunda gittim kendisine. Hastalığım gebelik için bir çok risk faktörünü taşımasına rağmen daha önce de anlattığım gibi Rıza bey önemsemedi.
Preeklampsiyle ilgili bir bulguyu da farketmedi risk grubunda olmama rağmen.
Beni çok uzun aralıklarla 5-6 hafta gibi aralıklarla çağırdı hep, en son kontrolüm 25. haftamdaydı. Bebeğe giden kan akışlarında azalma olduğunu ancak bunun önemsiz olduğunu söyledi ve herşey yolunda diye gönderdi beni. 28+4 de doğum oldu zaten. Biraz telaşlanıp önlemini alsaydı belki en azından doğumu geciktirebilirdik diye düşünüyorum... Tabii artık iş işten geçti, keşkelerin acabaların bir önemi yok....
Sen şanslıymısşın bebeğini sağ salim almışsın kucağına allah bağışlasın , allahım inşallah bana da nasip eder...

Arkadaşım ne yazık ki özel msj gönderemiyorum, Rıza Madazlı ile ilgili sorularına cvp veremedim.
Buradan çok ayrıntılı olmadan cevaplamaya çalışayım. Benim ilk gebeliğim ve ilk kaybımdı. Rıza beye gitmemin sebebi daha önceden varolan bir rahatsızlığımdı bağışıklık sistemi ile ilgili.
Dolayısıyla uzun araştırmalar ve tavsiyeler sonunda gittim kendisine. Hastalığım gebelik için bir çok risk faktörünü taşımasına rağmen daha önce de anlattığım gibi Rıza bey önemsemedi.
Preeklampsiyle ilgili bir bulguyu da farketmedi risk grubunda olmama rağmen.
Beni çok uzun aralıklarla 5-6 hafta gibi aralıklarla çağırdı hep, en son kontrolüm 25. haftamdaydı. Bebeğe giden kan akışlarında azalma olduğunu ancak bunun önemsiz olduğunu söyledi ve herşey yolunda diye gönderdi beni. 28+4 de doğum oldu zaten. Biraz telaşlanıp önlemini alsaydı belki en azından doğumu geciktirebilirdik diye düşünüyorum... Tabii artık iş işten geçti, keşkelerin acabaların bir önemi yok....
Sen şanslıymısşın bebeğini sağ salim almışsın kucağına allah bağışlasın , allahım inşallah bana da nasip eder..

çok şaşkın bi o kadarda üzgünüm arkadaşım.nasıl böyle önemli bir sorunu önemsememiş anlamadım.yazık daha ne yapıcan konusunda en iyi doktorlardan birine gidip kendini emin ellere teslim ettiğini düşünmüşsün.off allahım çok sabır versin.ve en kısa zamanda sorunsuz bi şekilde bebeğini kucağına alırsın.

Bütün bunları anlatmamın sebebi bir hırsla Rıza Madazlı'yı kötülemek değil, evet kendisinin büyük bir ihmali olduğunu düşünüyorum ama asıl anlatmamın sebebi benim gibi, bizim gibi riskli bir gebelik geçirip en iyi, en harika dr.a gittiğimizi düşünsek bile onlara da sonuna kadar, gözümüz kapalı güvenmeyelim. Bir sorun olduğunu düşündüğümüzde ısrarlı olalım, peşini bırakmayalım. Kısacası biraz da kendimizin doktoru olalım çünkü kendimizi en iyi biz biliriz...
Naçizane benim düşüncelerim bunlar yaşadığım felaketten sonra.

İlgin, alakan ve güzel temennilerin için de ayrıca teşekkür ederim betumutlu arkadaşım...

selam kızlar benım bebegımnde bazı sorunları cıktı ayrıntılı ultrasonda 29+2 hamıleyım 18 mayısta nurı danısmana randevum var. gıdıp memnun kalan var mı acaba?

selam kızlar benım bebegımnde bazı sorunları cıktı ayrıntılı ultrasonda 29+2 hamıleyım 18 mayısta nurı danısmana randevum var. gıdıp memnun kalan var mı acaba?

merhaba canım bahsettiğin dr yi tanımıyoum bu nedenle bir fikrim yok. Ayrıntılı ultrasonun ne zaman yapıldı ki? Haftan 29+2 mi yazım hatası mı ? Ne gibi sorunlar çıktı ?

merhaba arkadaşlar, forumda bana umut veren bir çok konu oldu. bu başlık altındaki son mesaj mayıs ayında kalmış lütfen devam edelim doktor önerilerinizi paylaşın benim ve benim gibi melek annelerinin bunlara cok ihtiyacı var...:14::14:

ben; dekolman plasenta sonucu 08.07.2013 de kaybettim yaklaşık 2 ay oldu. kanamma içten olduğu için hiç anlamadım böbreklerimde zarar görmüştü.kan ve kan ürünleri eşliğinde ameliyata girdim sezeryanla kızımı benden aldılar...5 gün yoğun bakımda kaldım.doktorlar bu durumun bı sebebi olmadığını söylediler, hamileliğin çok iyi gidiyordu gelişimi suyum vs.tekrar hamile kalmayı ve sağlıkla bebeğimi kucağıma almayı cok istiyorum..uyku uyuyamıyorum hemen her gün ağlıyorum.:14::14::14:...riskli gebelik uzmanına görünmem gerektiğini sayenizde ögrendim.ameliyattan sonra 6 ay falan demişlerdi.doktor tavsiyelerinize devam edin lütfen...Ben istanbuldayım ameliyatı zeynep kamılde oldum.dayanabilmem için tutunacak bir dalım olmalı...bir rüyadayım sanki...şimdi sadece kan surubu kullanıyorum...bu tarihlerde güzel kızım kollarımda olacaktı ama şimdi yokk....o artık melek oldu...:14::14:

Bursa'da başka bildiğin perinatolog var mı canım?

Istanbul Ataköy de Doc.dr.Ali Ekizi Bursada Prof.dr.Yalcin Kimya'yi tavsiye edebilirm

Back
X