Riskli gebelik Amniyotik bant 😔😔

meridesign

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2024
100
17
18
28
Kızlar selam biraz uzun olcak ama tüp bebekle hamile kaldım ve tüp bebek doktorum 8. Haftaya kadar muayene ediyordu kalp atışı için gittiğim muayenede 6 haftalıktım ve kesede kalın bir çizgi gördü bu olmaması gerekiyor ama sen. 10 gün sonra gel yine bakalım dedi gittiğimde 8 haftalıktım ve yine gördü anlayamıyorum ne olduğunu kafama çok takıldı diyip perinatlog arkadaşını aradı ve randevu aldı bizim için bayramdan sonraya gidicem kısmetse ama dün 8 haftalık oldum ve ilaç yazdırmam gerektiği için normal kadın doğuma gittim herhangi bir doktor muayene edelim dedi etti ve bu amniyotik bant dedi nasıl yani ne demek o bu dedi bebek büyüdükçe gerilir ve bebeğin eline ayağına dolanır kopar parmaklar kopar ya da kafasına dolanır ölür başımdan aşağıya kaynat sular döküldü ve gerçekten kadını orda resmen boğmak istedim ne kadar rahat söylüyorsunuz bu durumu benim ne yapmam gerekiyor dediğimde yapacak hiç bişey yok dedi ve bebek resmen nasıl çıktım o odadan bilmiyorum ağlaya ağlaya bir hal oldum hala kadının dedikleri aklıma geliyo ağlıyorum okadar üzüldüm okadar kötü oldum ki tek bir şekilde iyi tarafından bahsetmedi yani hani evet riskli bişey olabilir hepimizin başına gelebilir şöyle deseydi ki ya evet böyle riskleri var ama kaybolabilir ne bileyim kopabilir işte vs vs şeyler daha kolay sindirebilirdim belki durumu ama içime resmen öküz oturdu üstelik okadar buz gibi bir kadındı ki anlatamam bütün negatifliğini çektim yavrumda maşallahı var sağlıklı kalp atımı iyi binlerce kez şükürler olsun daha minicik ama ilerde neyle karşılaşırım bilmiyorum başına böyle bir durum gelen var mı ben hiç bilmiyorum ne yapacağımı 🥺🥺🥺

Eklentiler

• 1000199081.webp
    1000199081.webp
    33 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
bu kadar erken haftalarda fark edilen aminiyotik bantı ilk defa duydum ben. takip ettiğim bir kadında vardı ama onunki detaylı ultrasona kadar fark edilmemişti. amniyotik bant olduğu için hem kadın doğumcu hem de perinatolog takipli ilerledi gebeliği ve sağlı bir bebeği oldu. hala daha takip ediyorum 4 aylık bebeği su an.

riskli bir durum evet ama illa olumsuz sonuclanacak diye bir durum yok. en iyisini dileyin. insallah çok güzel olur her sey.

bu kadar erken haftalarda fark edilen aminiyotik bantı ilk defa duydum ben. takip ettiğim bir kadında vardı ama onunki detaylı ultrasona kadar fark edilmemişti. amniyotik bant olduğu için hem kadın doğumcu hem de perinatolog takipli ilerledi gebeliği ve sağlı bir bebeği oldu. hala daha takip ediyorum 4 aylık bebeği su an.

riskli bir durum evet ama illa olumsuz sonuclanacak diye bir durum yok. en iyisini dileyin. insallah çok güzel olur her sey.
Adı tam olarak amniyotik bant mi başka bişey mi bilmiyorum gittiğim kadın doğumcu yönlendirmedi ama tüp bebek doktorum yönlendirdi perinatlojiye en net sonucu ordan alırım heralde diye düşünüyorum nasıl bişey bende anlamadım inşallah yanlış görülmüştür ve herşey iyi olur 🥺🥺

Adı tam olarak amniyotik bant mi başka bişey mi bilmiyorum gittiğim kadın doğumcu yönlendirmedi ama tüp bebek doktorum yönlendirdi perinatlojiye en net sonucu ordan alırım heralde diye düşünüyorum nasıl bişey bende anlamadım inşallah yanlış görülmüştür ve herşey iyi olur 🥺🥺
insallah yanlıştır. sizin de söylediğiniz gibi perinatolog çok daha net bir sey söyleyecektir. kaldı ki amniyotik bant benim bildiğim kadarıyla kesede oluşan bir hasar sonrası kendini yanlış iyileştirmesi sonucu oluşuyor. bu kadar erken haftada zaten minicik bir kese yani.. ne biliyim perinatolog yönlendirir sizi hiç canınızı sıkmayın.

kaldı ki her amniyotik bant durumunda da bebek bundan etkilenmiyor. keseniz hala çok kücük. inşallah hiçbir sorun olmaz, üzülüp kendinizi harap etmeyin.
.

insallah yanlıştır. sizin de söylediğiniz gibi perinatolog çok daha net bir sey söyleyecektir. kaldı ki amniyotik bant benim bildiğim kadarıyla kesede oluşan bir hasar sonrası kendini yanlış iyileştirmesi sonucu oluşuyor. bu kadar erken haftada zaten minicik bir kese yani.. ne biliyim perinatolog yönlendirir sizi hiç canınızı sıkmayın.

kaldı ki her amniyotik bant durumunda da bebek bundan etkilenmiyor. keseniz hala çok kücük. inşallah hiçbir sorun olmaz, üzülüp kendinizi harap etmeyin.
.
İyi ki yazdınız Allah razı olsun çok teşekkür ederim çok sağolun inşallah düzelir inşallah 🥺🥺

Back
X