Risk almalı mıyım?????

elmayra:)

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2008
233
0
35
Arkadaşlar konuyu nereye açsam bilemedim en sonunda hayatın içindendir diyip buraya açtım.
Bu yıl üniversiteyi kazandım.Ailem illede şehir içi olacak dediği için Fizik bölümü yazmak durumunda kaldım oysa ben neresi olusa olsun ya tıp ya da inşaat mühendisliği olsun istiyordum.Tıp zaten gelmiyordu inşaata bizimkiler izin vermedi velhasıl istemediğim bir üniversitede istemediğim bir bölümü okumaya başladım.
Önceleri üniversite olsun da taştan olsun,sonuçta ankarada okuyorum gibi bahanelerle okulumu sevmeye çalıştım.Ama ne yaptıysam olmadı bir türlü okulu sevemiyorum aklım hep inşaat mühendisliğinde.Bu yıl giremiyorum sınava puanım kesiliyor ama dersleri filan bırakıp seneye sınava girmek için össye hazırlanayım diyorum.Ancak bu çok büyük bir risk çünkü okulda derslerim çok aksayacak belki bir çoğu kalacak.
Bir çok insan bu geçici bir dönem daha yenisin zamanla alışırsın diyor.Mümkün müdür bu sizce CADIARZU ooooooof kafam karıştı valla kafamçokkarıştı

Walla ne desem bilmiyorum kiii buna senin karra vermem lazım, biraz da cesaret gerekiyor tabiii... ama şunu çok iyi biliyorum ki insana sevmediği bölümü okuyunca mutlu olamıyor yaa sonuçta bir ömür etkileyecek seni... Sevmediğin bir işi bile yapmana sebebiyet verebilir... Pekii derslerini aksatmadan böyle bir riski almanın yolu yok mu?

Walla ne desem bilmiyorum kiii buna senin karra vermem lazım, biraz da cesaret gerekiyor tabiii... ama şunu çok iyi biliyorum ki insana sevmediği bölümü okuyunca mutlu olamıyor yaa sonuçta bir ömür etkileyecek seni... Sevmediğin bir işi bile yapmana sebebiyet verebilir... Pekii derslerini aksatmadan böyle bir riski almanın yolu yok mu?

Yok yeavrum malesef adamlar (fizik hocaları yani) eşek gibi çalışsan bile geçirmiyorlar zaten össye çalıştığım yerde iyice aksar
Fizik hocamız bize bu ülkenin bu kadar fizikçiye ihtiyacı yok çoğunuz kalırsınız demişti düşün artık tüm iyimserliğime rağmen sevemedim okulu izin vermediler seveyim :1no2:

canım okulla öss'yi aynı anda yürütmen çok zor hele ki fizik okuyosan daha da zor,eğer mühendislik istiyosan ve buna karar verdiysen 1 sene dondurman gerekecek okulunu,puan kesintin olucak tabi ama kendine güveniyosan çalışıp iyi bir puan alırım diyosan dediğim gibi okulunu dondurup 1 sene öss'ye yoğunlaşman gerekir.

canım okulla öss'yi aynı anda yürütmen çok zor hele ki fizik okuyosan daha da zor,eğer mühendislik istiyosan ve buna karar verdiysen 1 sene dondurman gerekecek okulunu,puan kesintin olucak tabi ama kendine güveniyosan çalışıp iyi bir puan alırım diyosan dediğim gibi okulunu dondurup 1 sene öss'ye yoğunlaşman gerekir.

Evet bak dondurabilirsin böylece okulun da yanmaz... Ama sıkı çalışman lazım canım... Bence denemeye değer ne dersin?

Ailelerin yaptiklari hatayi hep cocuklar cekiyor. Ailedir mutlaka yon vermelidir, ama cocuklari icin en iyisini yaptiklarini dusunurken bazen en kotusunu yapiyorlar.
Bende aslinda suanki okudum bir bolumden baska bir bolum okumak istiyordum. Bizimkiler pek razi olmadilar, baska sehirde okuyacagim icin. Aramizdaki mesafede sadece 1.5 saatlik bir mesafeydi dusunun. Neyse dedim (ki simdiki aklim olsa asla demezdim) kendi kaldigim sehirde baska bir bolum seceyim. Okulun ilk donemlerinde hic sevmedim, hatta dedim cikacam ben. Ama sabrettim, ciksam bir yil beklemek zorunda kalacaktim. Zaman ilerledikce bende alistim derslere felan. Ama sevdimmi? Sevmedim. Diger okumak istedigim bolum hep icimde kaldi, halada icimde.
Ama naptim ettim 2 yili bitirdim, seneye okul tamamen bitiyor ve ben hayatim boyunca calismak istedigim seyle degilde, aslinda cokta sevmedigim bir isle ugrasacagim, malesef.
Aileme kizgin degilim. Belki benim bu bolumu secmem benim icin daha hayirli oldu. Ama meslek seciminde veya herhangi bir secimde ailelerin kendi istedikleri olsun diye engel koydugu herseye karsiyim.
Su an yarim donem icin ingilterede bulunuyorum. Ailem buraya gelmemide istemedi. Ama ben digerine engel oldunuz icimde kaldi ama bunda engel olmayin lutfen dedim, basardim ve geldim buraya. Pismanmiyim? Kesinlikle degilim. Gelmeseydim pisman olacaktim.

Imkanlarina bak arkadasim. Eger imkanlarin el veriyorsa istedigin meslek hangisiyse onu oku. Risk cok buyukse su anki bolumunde devam et, bir sekilde alisirsin mutlaka, bende senin gibiydim alistim.
Ama bundan sonra hayatinla ilgili konularda sen karar ver, daha mutlu olacaksin inan bana.
Tabi bazi konularda ailen dogru olabilir, bunuda unutma hic bir zaman. Ama bunun gibi meslek seciminde karari vermesi gereken kisi sensin. Kimse kimsenin hayatini ikinci kez yasamiyor, bu ailemizde olsa oyle.

Basarilar arkadasim.

elmayra bir mimarlık öğrencisi olarak inşaat mühendisliği konusunda sana bilgi vermek isterim.
bu meslek, pek bayanlara göre değil.

elbet yapan arkadaşlar da var biliyorum, ama bayanlar için en zor mesleklerden biri. projeci olsan bile yine zor, tamamen erkekler dünyası. inşaat sektörü çok farklı bir sektör, 30 günlük şantiye stajımda şahit olduğum şeyler beni çok şaşırtmıştı. ben de ister istemez bu yöndeyim mimar olacağımdan, ama mühendisler daha çok işin içinde. fizik çok güzel bir bölüm, çalışma alanı geniş. yüksek lisansını mühendislik dallarından birinin üzerine yapabilrisin. inşaat ve makina müh yüksek öğrenimlerine fizik bölümünden girenler var. ama direkt inşaat müh.. bilmiyorum. bir bölümü bırakıp diğerine geçtiğinde pişman olmayacağından emin değilsin. bence tehlikeye atma canım. sormak istediğin olursa inşaat müh hakkında yardımcı olmaya çalışırım bildiğim kadarıyla. iyi bak kendine a.s

bu hayat senin hayatın ..aileler çocukları için hep en iyisini isterler...ama son karar senin..hayatta aslında hiçbirşeyi ertelememek lazım ama sonuçlarınada katlanmak lazım..ben senin kararını etkilemek istemem ama inşaat mühendisliği pek bayanlara göre bir meslek değil ama dediğim gibi bu senin vereceğin bir karar..inşallah kendin için hangisi hayırlıysa onu seçersin..
hayatta başarılar dilerim...

Okulu dondurmam kesinlikle mümkün değil çünkü ailem katiyen izin vermez aslın bu okul bana paravan görevi görsün istiyorum dün geç saate kadar araştırdım birinci sınıf dersleri ortak gerçekten bir kaç ders dışında ama okul ingilizce eğitim veriyor galiba yinede okumam gerekecek geçtiğim derslerin bir kısmını.
Bu gün gidip çalıştığım dersanenin rehber öğretmeniyle görüşeceğim bir fikir versin bana nasıl hazırlanırım yapabilir miyim filan diye.

İnşaatın bayanlara göre olmayışına gelince benim babam müteahhit ayrıcada ben yapı olarak bu işin altından kalkabileceğimi düşünüyorum çünkü inşaatın bütün şartlarını biliyorum aylarca babamı görmediğimi biliyorum.Üstelik seviyorum da a.s

Bence denemelisin canım.
Kendimden de biliyorum. istemediğin bir meslek, okurken de çalışırken de hiç güzel değil.
Mesleğim olsun da, para kazanayım da ne olursa olsun demekle olmuyor inan.
Sevmediğin bir işi yapınca, aldığın para bile memnun edemiyor seni. İşinde mutlu olamıyorsun. İşe gitmek işkence gibi geliyor.

X