• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ririgaga'nın Hazırladığı Diyet Listesi

ririgaga

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
252
6
46
İzmir
162 boyunda 73 kiloyum.Uzun bir süre önce 65 kilodan 57 kiloya düşmüştüm fakat bunu şok diyetlerle başarmıştım.Ve bu mutluluk sadece yaz boyu sürdü.Kış geldiğinde verdiğim kiloları tekrar 2 katıyla aldım.Hemde hiç farkedemeden.Her şey o kadar hızlı gelişti ki..
Her ay bu ay diyete başlıyorum dedim ama bi türlü başlayamadım.Fakat şimdi zayıflamak zorundayım çünkü arkadaşımla iddiaya girdik beni çok kilolu gördüğü için yaza kadar zayıflayamazsın dedi.Ben çok üzüldüm tabi ve zayıflayacağım dedim.1 Temmuz a kadar süre verdim kendime.55 kiloya düşmeyi hedefliyorum.Önümde 12 hafta var.Ve 18 kilo vermem gerek.Yani haftada yaklaşık 2 kilo vermem gerek.Kendime bir diyet listesi hazırladım.

Sabah(Haftaiçi 07.00,Haftasonu 09.00):1 kase mısır gevreği
Arada(11.00):1 sade çubuk kraker
Öğlen(16.00):2 kaşık hafif yemek(örneğin haşlanmış tavuk),2 kaşık salata
Akşam(18.00):1 yeşil elma
Arada(21.00):1 çay bardağı yeşilçay,2 kuru kayısı

Sabah Sporu(Haftaiçi 06.00-06.30,Haftasonu 09.00-09.30):5x10 yüzüstü uzanıp bacağını önce öne sonra arkaya çekme,2x30 yan yatıp bacak kaldırıp indirme,2X30 yüzüstü uzanıp bacakları sırayla yürür gibi göbeğe çekme,30 çömelme
2.Spor(16.00-17.30):4x20 dakika titreşimli kemer

Ayrıca hergün 12 ile 18 bardak su içiyorum.Ve sporları şimdiden yapmaya başladım.Sizce nasıl bir liste?Bu diyetle 2,5-3 ayda kaç kilo verebilirim?Yorumlarınızı bekliyorum

:56:

162 boyunda 73 kiloyum.Uzun bir süre önce 65 kilodan 57 kiloya düşmüştüm fakat bunu şok diyetlerle başarmıştım.Ve bu mutluluk sadece yaz boyu sürdü.Kış geldiğinde verdiğim kiloları tekrar 2 katıyla aldım.Hemde hiç farkedemeden.Her şey o kadar hızlı gelişti ki..
Her ay bu ay diyete başlıyorum dedim ama bi türlü başlayamadım.Fakat şimdi zayıflamak zorundayım çünkü arkadaşımla iddiaya girdik beni çok kilolu gördüğü için yaza kadar zayıflayamazsın dedi.Ben çok üzüldüm tabi ve zayıflayacağım dedim.1 Temmuz a kadar süre verdim kendime.55 kiloya düşmeyi hedefliyorum.Önümde 12 hafta var.Ve 18 kilo vermem gerek.Yani haftada yaklaşık 2 kilo vermem gerek.Kendime bir diyet listesi hazırladım.

Sabah(Haftaiçi 07.00,Haftasonu 09.00):1 kase mısır gevreği
Arada(11.00):1 sade çubuk kraker
Öğlen(16.00):2 kaşık hafif yemek(örneğin haşlanmış tavuk),2 kaşık salata
Akşam(18.00):1 yeşil elma
Arada(21.00):1 çay bardağı yeşilçay,2 kuru kayısı

Sabah Sporu(Haftaiçi 06.00-06.30,Haftasonu 09.00-09.30):5x10 yüzüstü uzanıp bacağını önce öne sonra arkaya çekme,2x30 yan yatıp bacak kaldırıp indirme,2X30 yüzüstü uzanıp bacakları sırayla yürür gibi göbeğe çekme,30 çömelme
2.Spor(16.00-17.30):4x20 dakika titreşimli kemer

Ayrıca hergün 12 ile 18 bardak su içiyorum.Ve sporları şimdiden yapmaya başladım.Sizce nasıl bir liste?Bu diyetle 2,5-3 ayda kaç kilo verebilirim?Yorumlarınızı bekliyorum

:56:
bu listeyle çabuk pes edersin..diyet te en önemli olan sabırla ilerlemektir..acele etmeden ve düzenli beslenerek bu listede eksik var..:50:sıklıp aniden yeme modunda bulursun kendini..
sana önerim dr.ayça kayanın paylaştığı listeler..inan çok faydalı.bi araştır istersen..

bu listeyle çabuk pes edersin..diyet te en önemli olan sabırla ilerlemektir..acele etmeden ve düzenli beslenerek bu listede eksik var..:50:sıklıp aniden yeme modunda bulursun kendini..
sana önerim dr.ayça kayanın paylaştığı listeler..inan çok faydalı.bi araştır istersen..

Bu diyet listesinden daha fazlasını ben günlük yiyorum zaten.Bu nedenle çok fazla yiyecek eklemedim listeme.Konu kısa sürede zayıflamak olunca böyle bir liste hazırladım işte sizlerin fikirleriyle ekleme-çıkarma yapacağım.

arkadaşın dediği gibi çabuk pes edersin
ertesi gün spor yapacak enerjin olmaz
salata neden 2 kaşık
koca bir kase yiyebilirsin
ayrıca spor olarak yazdıkların kilo verdirmez sadece sıkılaşma sağlar
kilo vermek isteyen kişi yürümeli yada koşmalı
hepsini geçtim kendin şok diyet yaptım 2 katını aldım diyorsun
buna rağmen bu tarz bir diyet seçiyorsun

sana pratik bir liste

sabah
2 dilim kızarmış ekmek
4-5 zeytin
domates
az peynir
salatalık
maydanoz

ara
12 fındık yada 4 tam ceviz

öğle
ekmeksiz et veya tavuk veya balık--bolca salata

ara
meyve (armut veya yarım ananas veya 8 hurma) veya çorba [hafta bir kere bunların yerine bir kase sütlü tatlı veya 4 mini kare bitter çikolata]

akşam
sebze yemeği veya az makarna veya az pilav veya bakliyat yemeği

gün içinde
2 litre su
2 fincan yeşil çay
3 fincana kadar Türk kahvesi

nescafe tarzı işlenmiş kahveler, şekerli çaylar, hazır meyve suları v.s. falan içmek yok

spor
sabah kahvaltıdan önce 1,5 saat yürüyüş veya 45 dak koşu

bu tarz bir diyetle kaçamaksız ve sporla 10 kilo üstünde vermen lazım

Son düzenleme:
arkadaşın dediği gibi çabuk pes edersin
ertesi gün spor yapacak enerjin olmaz
salata neden 2 kaşık
koca bir kase yiyebilirsin
ayrıca spor olarak yazdıkların kilo verdirmez sadece sıkılaşma sağlar
kilo vermek isteyen kişi yürümeli yada koşmalı
hepsini geçtim kendin şok diyet yaptım 2 katını aldım diyorsun
buna rağmen bu tarz bir diyet seçiyorsun

sana pratik bir liste

sabah
2 dilim kızarmış ekmek
4-5 zeytin
domates
az peynir
salatalık
maydanoz

ara
12 fındık yada 4 tam ceviz

öğle
ekmeksiz et veya tavuk veya balık--bolca salata

ara
meyve (armut veya yarım ananas veya 8 hurma) veya çorba [hafta bir kere bunların yerine bir kase sütlü tatlı veya 4 mini kare bitter çikolata]

akşam
sebze yemeği veya az makarna veya az pilav veya bakliyat yemeği

gün içinde
2 litre su
2 fincan yeşil çay
3 fincana kadar Türk kahvesi

nescafe tarzı işlenmiş kahveler, şekerli çaylar, hazır meyve suları v.s. falan içmek yok

spor
sabah kahvaltıdan önce 1,5 saat yürüyüş veya 45 dak koşu

bu tarz bir diyetle kaçamaksız ve sporla 10 kilo üstünde vermen lazım

Hazırladığım diyetle şok diyetler arasında büyük bir fark var bunu deneyerek böyle bir diyet yazdım.Yazdıkalarım az olabilir o konuda haklısın çabuk pes etmeme etken olabilir.Fakat akşam yemeği yiyemiyorum okuldan 16.00 da geldiğim için.Bu nedenle akşam yemeğine meyve yazdım.Öğlen ve sabahta eksik var bence bir de sporda.Düzeltelim o zaman şu nasıl;

Sabah(haftaiçi 07.00,haftasonu 09.00):1 bardak yeşilçay,1 haşlanmış yumurta,1 dilim kepek ekmeği
Öğlen(12.00):1 çubuk kraker ve meyve
Akşam(16.00):1 tabak salata,2 kaşık yağsız yoğurt,2 kaşık hafif yemek
Arada(19.00):1 tabak meyve salatası
Arada 2(21.00):1 bardak yeşilçay,2 kuru kayısı

Spor(haftaiçi 06.00-06.30,haftasonu 09.00-09.30):100 ip atlama,5x10 yüzüstü uzanıp bacağını önce öne sonra arkaya çekme,2x30 yan yatıp bacak kaldırıp indirme,2X30 yüzüstü uzanıp bacakları sırayla yürür gibi göbeğe çekme,30 çömelme
Spor 2(16.00-16.30):Yürüyüş
Spor 3(16.30-18.00):4x20 dk titreşim

Hazırladığım diyetle şok diyetler arasında büyük bir fark var bunu deneyerek böyle bir diyet yazdım.Yazdıkalarım az olabilir o konuda haklısın çabuk pes etmeme etken olabilir.Fakat akşam yemeği yiyemiyorum okuldan 16.00 da geldiğim için.Bu nedenle akşam yemeğine meyve yazdım.Öğlen ve sabahta eksik var bence bir de sporda.Düzeltelim o zaman şu nasıl;

Sabah(haftaiçi 07.00,haftasonu 09.00):1 bardak yeşilçay,1 haşlanmış yumurta,1 dilim kepek ekmeği

Spor(haftaiçi 06.00-06.30,haftasonu 09.00-09.30):100 ip atlama,5x10 yüzüstü uzanıp bacağını önce öne sonra arkaya çekme,2x30 yan yatıp bacak kaldırıp indirme,2X30 yüzüstü uzanıp bacakları sırayla yürür gibi göbeğe çekme,30 çömelme

ve günde 12 ile 18 bardak arası su

okul v.s. etki edebilir yemek listene bir şey demeyeyim o zaman
ama sporu bölme
sabah yazdığın 100 ip atlama dışındakiler işe yaramaz çok ciddiyim bak
sen tüm sporu sabah yada akşam okul çıkışı yap eve gel duşunu al
yağ yakımı için nabız sayının en az 115 olması lazım ayrıca 20. dakikadan sonra vücut yağ yakmaya başlar
yani kısaca ter atman lazım
bak forumda talin var zamanında 50 kilo verdi
ayrıca 2 sene önce gülsemin günde 3 farklı zamanda spor yapıyordu ama aylarca yaptı gram veremedi çıldırıyordu
sonrasında abisi hatalarını göstermişti
şimdi doğum yaptı eski formuna kısa zamanda kavuştu:27:

okul v.s. etki edebilir yemek listene bir şey demeyeyim o zaman
ama sporu bölme
sabah yazdığın 100 ip atlama dışındakiler işe yaramaz çok ciddiyim bak
sen tüm sporu sabah yada akşam okul çıkışı yap eve gel duşunu al
yağ yakımı için nabız sayının en az 115 olması lazım ayrıca 20. dakikadan sonra vücut yağ yakmaya başlar
yani kısaca ter atman lazım
bak forumda talin var zamanında 50 kilo verdi
ayrıca 2 sene önce gülsemin günde 3 farklı zamanda spor yapıyordu ama aylarca yaptı gram veremedi çıldırıyordu
sonrasında abisi hatalarını göstermişti
şimdi doğum yaptı eski formuna kısa zamanda kavuştu:27:

Yani günde 1 kere ve tam yapmak gerek diyosun.O zaman bende saat 16.00-18.00 arasında yaparım sporumu.100 ip atlama,4x20 dk titreşim,yarım saat yürüyüş yaparım.Ve oldukça hareketli olmaya çalışırım.Zaten göbeğim yok denecek kadar az.Bacaklarım,kalçam ve balık etli görüntüsünü üzerimden atmak istiyorum.Görenler sen 65 kilo gösteriyosun diyolar.Belki şimdi sizde şişman birisini hayal ediyosunuzdur ama öyle aşırı şişman olmadığımı da belirteyim :) Her neyse,verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.Umarım temmuza kadar 10 ile 20 kilo arasında verebilirim..Her ay sonunda ne kadar kilo verirsem yazarım buraya da.

Dün başladım diyetime.Dün yediklerim;sabah (7'de) yarım haşlanmış yumurta,1 çay bardağı yeşilçay - arada (12'de) 1 sade çubuk kraker - öğlen (16'da) 2 dilim pizza,1 çay bardağı sütlü kahve.Bugün yediklerim; sabah(7'de) 1 kase mısır gevreği - arada (10'da) 1 simit,1 ayran - arada 2 (12'de) 1 cornetto=230 kalori - öğlen (16'da) 1 tabak makarna.Spor olarak saat 16-18 aradasında 4x20 titreşim,100 ip atlama ve jimnastik yapıyorum.Bugün biraz fazla yedim ama sabah sporu olarak tenis oynadığım için fazla sorun etmedim.Pazar günü tartılıcam ve buraya sonucumu yazarım bu hafta böyle yiyeceğim.

Son düzenleme:
akşam yemeğinde bi elma olmaz canım. halsiz düşersin diyetide bırakırsın sporuda.

Dün başladım diyetime.Dün yediklerim;sabah (7'de) yarım haşlanmış yumurta,1 çay bardağı yeşilçay - arada (12'de) 1 sade çubuk kraker - öğlen (16'da) 2 dilim pizza,1 çay bardağı sütlü kahve.Bugün yediklerim; sabah(7'de) 1 kase mısır gevreği - arada (10'da) 1 simit,1 ayran - arada 2 (12'de) 1 cornetto - öğlen (16'da) 1 tabak makarna.Spor olarak saat 16-18 aradasında 4x20 titreşim,100 ip atlama ve jimnastik yapıyorum.Bugün biraz fazla yedim ama sabah sporu olarak tenis oynadığım için fazla sorun etmedim.Pazar günü tartılıcam ve buraya sonucumu yazarım bu hafta böyle yiyeceğim.

pizza, simit,cornetto.... heeeyyy canım diyette olduğunun farkında mısın????

Dün başladım diyetime.Dün yediklerim;sabah (7'de) yarım haşlanmış yumurta,1 çay bardağı yeşilçay - arada (12'de) 1 sade çubuk kraker - öğlen (16'da) 2 dilim pizza,1 çay bardağı sütlü kahve.Bugün yediklerim; sabah(7'de) 1 kase mısır gevreği - arada (10'da) 1 simit,1 ayran - arada 2 (12'de) 1 cornetto - öğlen (16'da) 1 tabak makarna.Spor olarak saat 16-18 aradasında 4x20 titreşim,100 ip atlama ve jimnastik yapıyorum.Bugün biraz fazla yedim ama sabah sporu olarak tenis oynadığım için fazla sorun etmedim.Pazar günü tartılıcam ve buraya sonucumu yazarım bu hafta böyle yiyeceğim.

Peki sen 16 dan önce yediğimi gördün mü?Saat çok önemli diyette hadi akşam yesem dediğin gibi diyet olmaz.Ama 12de yedim.Belkide çoktan eritmişimdir 2 saat tenis oynadım.Sorun hakkında heralde farkındayım fakat diyette her şey yenilebilir az olmak şartıyla.Simitte ne var acaba?Öyle ev hanımı değiliz heralde okulda ihtiyacım oluyor.Dondurma konusunda haklısın fazla kaçırdım :) fakat 230 kalori bunu ekstra sporla eritmeyi düşünüyorum mesela dansla.Bide Kalori sayımıyla yapıyorum diyetimi ve 2 saatlik bir de spor programım var.Bu arada sabah tartıldım 1 kilo eksik çıktım.Tartımda da bir problem yok yani :) Bence benim diyetim bana göre çok iyi gidiyor haftaya daha da sıkılaştıracağım.Yani ilk günden salata,salata yersem sadece 1 ay kilo veririm ve bir daha veremem ne yapsamda.Gittikçe azaltmak gerek bence.Belkide senin metabolizman yavaş olduğundan böyle yiyeceklerle kilo vermen zor oluyordur.

Son düzenleme:
Heralde farkındayım fakat diyette her şey yenilebilir az olmak şartıyla.Simitte ne var acaba?Öyle ev hanımı değiliz heralde okulda ihtiyacım oluyor.Dondurma konusunda haklısın fazla kaçırdım :) fakat 230 kalori bunu ekstra sporla eritmeyi düşünüyorum mesela dansla.Bide Kalori sayımıyla yapıyorum diyetimi ve 2 saatlik bir de spor programım var.Bu arada sabah tartıldım 1 kilo eksik çıktım.Tartımda da bir problem yok yani :) Bence benim diyetim bana göre çok iyi gidiyor haftaya daha da sıkılaştıracağım.Yani ilk günden salata,salata yersem sadece 1 ay kilo veririm ve bir daha veremem ne yapsamda.Gittikçe azaltmak gerek bence.Belkide senin metabolizman yavaş olduğundan böyle yiyeceklerle kilo vermen zor oluyordur.

sen burda bizlerden yardım almak için konu açmışsın. ama eleştiriye açık değilsin. demişisn ki ne kadar veririm boyle gidersen ayda bir kilo verirsin. diyetin ozellikle ilk gunlerinde yasaklı yiyeceklerin olmalı ki kilo verebilesin. neyse sen bilirsin boyle devam et ne diyeyim. bu arada metobozlizmam normal bende boğazımı kısmıyorum ama pizzadır,cornettodur,makarnadır yemem.
neyse takıl kafana göre ne diyim

sen burda bizlerden yardım almak için konu açmışsın. ama eleştiriye açık değilsin. demişisn ki ne kadar veririm boyle gidersen ayda bir kilo verirsin. diyetin ozellikle ilk gunlerinde yasaklı yiyeceklerin olmalı ki kilo verebilesin. neyse sen bilirsin boyle devam et ne diyeyim. bu arada metobozlizmam normal bende boğazımı kısmıyorum ama pizzadır,cornettodur,makarnadır yemem.
neyse takıl kafana göre ne diyim

teşekkürler yorum için 1 ay sonra bakarız 1 mi veririm 5 mi,yazarım.Ayrıca eleştiriye gayet açığım sana cevap verdim sadece.Bu yazıdan sonra diyeti bırakacak değilim çünkü amacım sevdiğim yiyeceklerden uzak durmadan ve aynı zamanda az yiyerek,yediklerimi sporla eriterek sağlıklı kilo vermek.

Son düzenleme:
Ben de sibelim84 arkadaşa katılıyorum. Ben de hiçbir kimsenin diyetine bağlı kalmadan sadece yediklerimden kısarak diyet yapanlardanım. Ama makarnaydı, pilav vs. tarzı şeyleri en fazla 2-3 yk yiyorum. Onu da kendime yasak koymamak için haftada bir defa felan. İşyerinde çıktığında yapıyorum bunu. Evde ise pirinç pilavı pişirmiyoruz :)
Ama bu türlü şeyleri belli bir kilo verdikten sonra yaptım. Başlarda en çok zaafın olan şeylerden kıs, vücudun alışsın. Sonra da kısıtlamalara git(özellikle karbonhidratlı şeylerde), herşeyden yemeyi düşünüyorsan ölçülü ye.
Metabolizman da yavaş değilse zaten çok aşırı kısma yemenden. Benim metabolizmam yavaştı ona rağmen çok kısmadım. Ama belli başlı şeyleri de ağzına koyma. Mesela benim zaafım çikolatalardı, ağzıma koymuyorum şuanda. Ama belli bir kiloya yine ulaşınca arada bir lokmalık olabilir.
Sonuçta insanız arada kaçamaklar da yapıyoruz, o türlü durumlarda da ertesi günü telafi et veya daha çok terletici spor yap.

Back