Merhaba arkadaşlar, öncelikle bu yazımı sonuna kadar okursanız beni çok iyi anlamış olur ve rio lazer cihazı hakkında gerçekleri ögrenmiş olursunuz. Ben de bu cihazdan almak istedim, herkez gibi güzellik merkezlerindeki fiyatlarının yüksek oluşundan bende lazer epilasyon yaptıramıyorum. Cihazın reklamlarını görünce durumu eşime anlatım ve eşimde cihazın gerçekten işe yarayıp yaramdıgını ögrenmek için büyük bir araştırma yaptı (sonuçta aile bütcemizi düşünmek zorunda,boşa para vermeyelim dedi.) şimdi size cıkan sonucu bilimsel ve teknik açıdan anlatmak istiyorum.
Önecelik Lazerli epilasyon nedir biraz anlatayım.
Lazerler, yoğun bütünleşik, demetsi ve tek renk ışık üreten cihazlardır.Lazer ışını, cildimiz gibi yarı geçirgen dokular içinden hiçbir tepkime yaratmadan geçmektedir ve Kıldaki pigment (melanin) tarafından emilecek dalga boyları sayesinde kılın çevresinde bulunan deri kıla oranla daha açık renkte ise lazerin tüm enerjisi kılda toplanarak kıl kökünü harap ederek yok edilmesini saglamaktır. bu dalga boyları lazerin çeşitlerini göre degişir. reklamlar da gördügünüz cihazın dalga boyu ise diyot tipi 810 nm(nanometre)dir ve profosyel lazer cihazların dalga boyu ile aynı yapıya sahiptir. buraya kadar herşey normal ama bize reklamlarında anlatılmayan ve lazerli epilasyon için gerekli olan diğer şeylerden bahsedilmeyip yüzeysel bilgiler verilmekte. MESALA Atım Süresi (Pulse genişliği) hakında bilgi yok.
PULSE GENİŞLİGİ nedir?
Atım süresi yani lazerin dokuya verilme süresi.Bu konu çok önemli ve rio lazerin pulse genişligi kullanma kulavuzunda dahi yazmıyor. Destek bilgi hattına mail attım hala cevap gelmedi.Telefon açtım bilmediklerini söylediler.
Fluens (fluence) yada birim alana düşen enerji miktarı Belli bir alana düşen enerji miktarı joul/cm2 olarak ifade edilir ve profosyenel cihazlar da joul miktarı 18milimetre ucu bulunan cihazın alana 70 joul enerji verdigini ögrendim. Bu miktar kıl kökünü yok etmesi için gerekli olan minumum enerji miktarıdır. şimdi rio lazerin ucu 18 milimetre olarak kabul edersek, kitapcıgında yazdıgına göre cihaz 12volt 500 miliamper güç ile çalışyor bu da demektirki 6 waat saat eder. 6 waat saatin joul karşılıgı da 10,8 joul oldugunu hesapladık. (yani ben hesaplamıdım eşimin arkadaşı var elektirik mühendisi ona hesaplattık.) Buda demek oluyor ki cihazı evimizdeki pirize takıp kendi kendimize lazerle epilasyon yapmak mümkün olmuyor. Keşke bu anlatıklarım gerçek olmasaydı da bu cihaz gerçekten işe yarıyor bütün istenmeyen kıllarımızda kurtulma yolunu daha ucuz ve daha ekenomik yolu bulundu diyebilseydim. XXXXXXXXXXXXXXXX
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?