Yumurtayı kırıp çırpıyoruz. Yoğurt, şeker, irmik, un, kabartma tozunu karışımın içine alıyoruz. Güzelce karıştırıp kek hamurundan biraz cıvık bir hamur elde ediyoruz.
Ben en büyük bor camı kullanıyorum. Tepsiyi yağlayıp hamuru içine alıyoruz. 180 derece ısıttığız fırına atıp üzeri kızarana kadar pişmesini bekliyoruz.
Pişen revanımızı fırından çıkartarak üzerine 1 bardak su döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz
Şerbeti çin, şeker ve suyu karıştırıp, şeker eriyene kadar sürekli karıştırarak eridikten sonra, kaynamasını bekleyip şerbetimizi yapıyoruz. Daha sonra sıcak şerbeti revanimizin üzerine döküyoruz.
Üzeri için: krem şantiyi (üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz.) Soğuyan revanimizin üzerini kaplıyoruz. Üzerine Hindistan cevizi ve ceviz ile süsleyip dilimleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun…
Fırını ısıtabilirsiniz.
4 kaşık yoğurt
9 kaşık şeker
9 kaşık irmik
3 yumurta
2 paket kabartma tozu
7 kaşık un
1 su bard soğuk su
Üzeri için: 1 paket krem şanti, ceviz ve Hindistan cevizi
Şerbeti için: 4 bardk su , 3 bard şeker
Tarife göre yapabilirsiniz.
Ben en büyük bor camı kullanıyorum. Tepsiyi yağlayıp hamuru içine alıyoruz. 180 derece ısıttığız fırına atıp üzeri kızarana kadar pişmesini bekliyoruz.
Pişen revanımızı fırından çıkartarak üzerine 1 bardak su döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz
Şerbeti çin, şeker ve suyu karıştırıp, şeker eriyene kadar sürekli karıştırarak eridikten sonra, kaynamasını bekleyip şerbetimizi yapıyoruz. Daha sonra sıcak şerbeti revanimizin üzerine döküyoruz.
Üzeri için: krem şantiyi (üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz.) Soğuyan revanimizin üzerini kaplıyoruz. Üzerine Hindistan cevizi ve ceviz ile süsleyip dilimleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun…
Fırını ısıtabilirsiniz.
4 kaşık yoğurt
9 kaşık şeker
9 kaşık irmik
3 yumurta
2 paket kabartma tozu
7 kaşık un
1 su bard soğuk su
Üzeri için: 1 paket krem şanti, ceviz ve Hindistan cevizi
Şerbeti için: 4 bardk su , 3 bard şeker
Tarife göre yapabilirsiniz.