Tatlı Tarifi Revani (Resimli)

frambuaz

SIKINTI ve MUZ KABUĞU
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
4.217
25
Çok güzel kabaran bir revani

4yumurta
1 bardak şeker
2 bardak un
1 bardak yoğurt
yarım bardak irmik
1 paket kabartma tozu
Şerbet:
4 bardak şeker
5 bardak su
birkaç damla limon suyu

Bütün malzemeleri karıştırıp kek gibi 175derecede pişirin.
Bu sırada şerbeti 2-3dk kaynatıp ocaktan alın ve soğutun.
Fırından çıkan kekin üzerine soğumuş şerbeti döküp üstünü kapatın.
Kek şerbeti çekip kabarıyor ve çok lezzetli oluyor.

img0351ht7.jpg

CANIM super gorunuyor ayrıca cok hos bır kare..Ellerıne saglık hımmmmmm nasıl da kabarmııs

denedim aynen oldu şerbeti dökmeden önce kabarık değildi şerbeti döküp üzerini tepsi ile kapattıktan sonra beklettim açınca inanamadım nasıl kabarmıştı sonunda eşimin istediği revaniye kavuştuk

teşekkürler FRAMBUAZ

:lepi:
denedim aynen oldu şerbeti dökmeden önce kabarık değildi şerbeti döküp üzerini tepsi ile kapattıktan sonra beklettim açınca inanamadım nasıl kabarmıştı sonunda eşimin istediği revaniye kavuştuk

teşekkürler FRAMBUAZ

İçinde hiç yağ olmadığını duyan bi dilim daha yiyor... :KK3: Gerçekten çok hafif. Beğenmene sevindim..

:lepi:

İçinde hiç yağ olmadığını duyan bi dilim daha yiyor... :KK3: Gerçekten çok hafif. Beğenmene sevindim..

peki tepsinin altınada mı hiç yağ dökmüyoruz bide revani neden dağılır acaba ben geçen yaptım içine bi bardak yağ dökmüştüm tarifte öyle yazıyodu ondan mı dağıldı ki acaba

peki tepsinin altınada mı hiç yağ dökmüyoruz bide revani neden dağılır acaba ben geçen yaptım içine bi bardak yağ dökmüştüm tarifte öyle yazıyodu ondan mı dağıldı ki acaba

Şerbeti çok gelsdiği için dağılmış olabilir..
Tabi o kadar sıvıyağ var:)))

teşekkürler bilgilerin için bide senin tarifi deniyim bakalım nasıl olcak inş bu sefer tuttururum:teytey:

X