- Emoji Skoru
- 7.460
- Puanlar
- 88
İyice sinir oldum. Nişanlanmasaymış, temiz kızı kendisiyle kirletmeseymiş. Azıcık şerefli bir insan olsaymış. Kız onun gibi insan müsveddesine inanıyor ve bu yaptıklarından dolayı kendinden utanmıyor da kızdan mı utanıyor? Adamda şeref olsaydı en başta kızı seneye diye erteleyip durmaz, hayatına bakması için bırakırdı. Niye kandırıyor? Yazık, günah değil mi? Niye bir insanın hayatıyla oynuyor. Onunlayken başkasına ağlayıp yalvarıyor. Kaldı ki hala bırakmak yerine nişanı atmak yerine erteliyor ve umut veriyor. Demek ki size ALLAH korusun bir şey olsa sizden de utanacak. Karaktersiz pis herif. Delikanlı olsun, azıcık adam olsun mert olsun. Evlenmeyeceğin kızı ne oyalıyon. Sen bir sene sonra evet desen kızın bir senesini daha yakıp yol mu verecek. Umarım o kızın tırnağına bile ulaşamaz. Tiksindim ya adamdan.Kızın haberi yok.Kızın adına ben de çok üzülüyorum aslında.Daha 20 yaşında bile değil belki, köyde yetişmiş ilkokul mezunu saf tertemiz bir kız.Ama x bu kızla evlenirsem arkadaşlarımla bile tanıştırmaya utanırım diyor.Daha kültürlü, kendinden bilgili, gerektiğinde akıl danışabileceği, kendine muhtaç olmayan bi kadınla evlenmek istiyormuş.Zamanında düşünememiş bunu.Kendisi de 25 yaşında bu arada.
Ben 26, o 25Yaşınız kaç bu arada?
Nişan bitmezse kesinlikle görüşmem tabi ki, şuan telefonlarını bile açmıyorum kararına etki etmemek için.Karşıma 3. Çıkışı, hele bu son çıkışı beni inanılmaz şaşırttı, 2 senedir hiç görmedik birbirimizi hiç konuşmadık ben numarasını bile silmiştim.O ise tayin istediğim yeri, çalıştığım okulu, yaptığım tatili vs vs yani iki yıldır yaptığım her şeyi biliyor.Yani 2 yıldır gizli gizli hep beni takip etmiş bi şekilde.HayırlısıNişan atmadan kesinlikle görüşmeyin, kendi saygınlığınıza ve nişanlı olan kıza yazık etmeyin.
Bir de ben kadere inanırım. Karşınıza tekrar çıkmasının vardır bir sebebi, bir şans verin derim :)
Hakkınızda hayırlısı olsun :)
Haklısınız, bu konuda ben de çok kızgınım kendisine.Kıza değer vermiyor, bi anlık fevri davranmam sonucu takmış oldum o yüzüğü, yoksa asla evleneceğim bi kız değildi diyo.Vicdanı ayrılmayı yememiş geçen yıl güya, alışırım diye zorlamış kendini bir yıl daha.Ama olmuyormuş.Adam o kadar iyi ki: Diğer kızı saksıdaki çiçek yerine bile koymamış, yapma bir süs bitkisi muamelesi yapmış. Duyguları yok, hayatı yok, istekleri ve arzuları yok. Kandırılabilir, ömründen seneleri çalınıp bekletilebilir.
Bu kendini insan sanan sorunlu mahluk o kadar şerefliyse evlenmeyeceği kızdan yol yakınken ayrılıp, evlenmeyeceği halde bir de evlenecek gibi seneye, seneye diye ertelemeseydi. Cins herif. Karaktersiz.
Bu adam o kızı yanına yakıştırmıyormuş ya, bence sen de onu yanına yakıştırma. Çünkü pişman olursun.Haklısınız, bu konuda ben de çok kızgınım kendisine.Kıza değer vermiyor, bi anlık fevri davranmam sonucu takmış oldum o yüzüğü, yoksa asla evleneceğim bi kız değildi diyo.Vicdanı ayrılmayı yememiş geçen yıl güya, alışırım diye zorlamış kendini bir yıl daha.Ama olmuyormuş.
Yuru be quenn, iyi saydirdin adamciga icimdekilere tercuman oldun.Bu adam o kızı yanına yakıştırma görmüş ya, bence sen de onu yanına yakıştırma. Çünkü pişman olursun.
Bak ben de yurtdışında birini sevdinm.Senin gibi yüzeysel değil ama bayağı sevdim.Olmadi bizim.Ben mesleğim bırakmadım.O gelmedi.O seninki kadar da gözü kara degildi.Daha çok seven ben gibiydim.Aramiz bozuldu birbuçuk yıl sonra bu sorunlardan. O ara nisan yaptı biriyle sonra evlendi.Ama ben ondan kendimi kopardigima çok pişmanım.Sen de pişman olma.Sevemiyormus zaten onu.Ayrilirsa ayrılsin.Sevilmedigi biriyle zaten kız mutlu olmaz.Ama şuna kafam takıldı öylesine evlenebilecek mi.Kendini garantiye almak istiyor.Yoklama gibi sik durmuyor.Ben sana olumlu yazdim çünkü bende çok pişmanlık oldu.Yurtdisi da olsa insan sevdiğiyle gitmeli.Insan sevdigiyle olmalı.(Yada o gelirse de iyibirsey ama avrupa yaşamak için iyi biryer).Cunku kalsan da mutlu olamıyorsun ki..Benim başka biriyle evlenme imkanım da yok onun yerine koyabileceğim.Senin vardır belki yasin gençtir.Hislerini dinle.Kızlar merhaba, hatırlayanlar vardır, 2 yıl önce nişanlımdan ayrılıp son iki yılımı onu unutmaya çalışıp başaramamakla geçirdim, psikolojik yardım alıyorum, ciddi anlamda çok daha iyiyim çok şükür...
Bu sefer konu bambaşka.
Bundan tam 3 yıl önce bi çocukla tanışmıştım.Fiziksel görünüş ve kişilik yapısı olarak inanılmaz içime sinse de hatta kendisine aşık olmama ramak kalmış olsa da malesef hayır demek zorunda kaldım.Çünkü o yurtdışında yaşıyor, bense Türkiyede öğretmenim, istifa etmek istemedim bi erkek için.Onun da Türkiyeye dönme durumu yoktu.Mecbur reddettim.O dönem çok üzüldüm, bi süre içim cız etti, ama şartlar uygun değildi ve böyle olması gerekiyordu, unuttum gitti.
Daha sonra ben başka biriyle tanışıp nişanlandım, nişanlımı çok sevdim ama anlaşamadık ve nişan attım.Bu süreç 1 yıl sürdü.
Nişan attığımı öğrenen x onu reddedişimden tam 1 yıl sonra bana tekrar mesaj atmaya başladı.Lütfen bi kere şans ver bana, bak nişanlandın ve olmadı çünkü senin nasibin benim vs vs gibilerinden.Hatta mesajlarına cevap vermediğim bir gün, annesiyle teyzesini alıp bize geldi, bu konuyu ailelerimizle birlikte konuşalım, ikimiz de beraber olmak istiyoruz, hep birlikte bi çözüm bulalım dedi.(ailelerimiz zaten tanıdık buarada) Nişan atmanın vermiş olduğu psikolojinin de etkisiyle kendisini bi kez daha, hiç düşünmeden reddettim...Kalbime sorsam yine tamamdı ama mantığım hayır dedi, mesleğini bırakma.
Ben onu reddettikten tam 1 hafta sonra gidip başkasıyla nişan yaptı.Çok şaşırdım,sevmeden görücü usulü bi nişan olduğunu duydum, onun adına üzüldüm.Şartlar elverse çok mutlu olabilirdik ama kader...inşallah o mutlu olur dedim, ama ne yalan söyliyim o kızın yerinde olmak istemedim değil.
X şuan 2 yıldır nişanlı.Sosyal medyadan denk geldikçe stalklasam da sırf meraktan, kendi kendime onun nişanlı olduğunu da hatırlatırdım her stalktan sonra.
Her neyse pazar gece saat 2.30 gibi telefonum çalıyor.Uyandım, numara yurt dışı.Yurt dışında hiç arkadaşım yok yanlış numaradır diyerek telefonu açtım.Arayan x...Alo dememle ağlamaya başlaması bir oldu.Seni unutamadım, unutamıyorum, geçen yaz düğünüm vardı binbir yalvarmayla düğünü bu yaza ertelettim, erteleme sebebim nişanlıma alışamamam, anlaşamamam,zaten sana olan kızgınlığımla gidip yangından mal kaçırır gibi nişan yaptım şimdi çok pişmanım, evleneceğim insan asla nişanlım değil, bana bu çileyi daha fazla çektirme, lütfen benimle evlen, dedi.Önce çok kızdım, sonra telefonu kapatmak istedim nişanlını benimle aldatamazsın, kendimi bu konuma düşüremem dedim.Sen bana evet de desen, hayır da desen bu nişan bitecek zaten, düğün olmayacak dedi.
Bi kaç gündür beni iknaya yönelik mesajlar atıyor.Yurtdışına gidersem istediğim işte çalışabileceğimi, beni kısıtlamayacağını, hatta istersem bana kreş tarzı bi yer açabileceğini falan yazıyor.Bi yandan da Türkiyeye dönerse kendisi ne iş yapabilir bunu araştırıyormuş.
Şimdi kızlar, ben bu çocuğa 1 nedenden ötürü hayır dedim(istifa edemezdim), çocuk o nedene 1 tane daha ekledi(nişanlandı)geri geldi.Ayrılmayı kafaya koymuş ben olsam da olmasam da ayrılacakmış zaten.Ayrıldığı takdirde kalbim bu çocuğa hayır diyemez ama mantığım yine der.Of şuan suskunum ona karşı, tavsiyesi, fikri, düşüncesi, önerisi olan???
Aslında tam olarak beğenmiyor diyemeyiz, sadece kültür farkı olduğunu düşünüyor aralarında.Sohbet edemiyoruz, herhangi bi konuda konuşamıyoruz doğru düzgün, bi kaç defa derdimi anlattım ailemle, işimle, arkadaşlarımla ilgili ama tepkisiz kaldı, ben isterim ki derdime ortak olsun, bana yol göstersin vs vs diyorMerak ettim...Adam ne mezunu da, nişanlısını beğenmiyor?
Benimki yüzeysel çünkü mantığım kalbimin önüne set geriyor.O set kalksa sırılsıklam aşık olabileceğim biri, elektriklerimiz inanılmaz uyuşuyor.Bak ben de yurtdışında birini sevdinm.Senin gibi yüzeysel değil ama bayağı sevdim.Olmadi bizim.Ben mesleğim bırakmadım.O gelmedi.O seninki kadar da gözü kara degildi.Daha çok seven ben gibiydim.Aramiz bozuldu birbuçuk yıl sonra bu sorunlardan. O ara nisan yaptı biriyle sonra evlendi.Ama ben ondan kendimi kopardigima çok pişmanım.Sen de pişman olma.Sevemiyormus zaten onu.Ayrilirsa ayrılsin.Sevilmedigi biriyle zaten kız mutlu olmaz.Ama şuna kafam takıldı öylesine evlenebilecek mi.Kendini garantiye almak istiyor.Yoklama gibi sik durmuyor.Ben sana olumlu yazdim çünkü bende çok pişmanlık oldu.Yurtdisi da olsa insan sevdiğiyle gitmeli.Insan sevdigiyle olmalı.Cunku kalsan da mutlu olamıyorsun ki..Benim başka biriyle evlenme imkanım da yok onun yerine koyabileceğim.Senin vardır belki yasin gençtir.Hislerini dinle.
.
Aslında tam olarak beğenmiyor diyemeyiz, sadece kültür farkı olduğunu düşünüyor aralarında.Sohbet edemiyoruz, herhangi bi konuda konuşamıyoruz doğru düzgün, bi kaç defa derdimi anlattım ailemle, işimle, arkadaşlarımla ilgili ama tepkisiz kaldı, ben isterim ki derdime ortak olsun, bana yol göstersin vs vs diyor
Daha önce reddettim, yeni atanmış mesleğime doyamamıştım asla istifayı düşünmedim.Sonra eski nişanlım gibi bi öküzle tanıştım...Sonra koydum eskiyi önüme bi o, bi eski nişanlım, gerisi boş.Sanırım bi şeyler hissedebileceğim biri daha olmayacak.26 yıldır sadece bu ikisi oldu çünkü.O yüzden tekrar düşünmek istedimDaha önce reddettiğiniz gibi şimdi de edebilirdiniz.
Neden başkasının olunca kıymetli olurki...
Doğrusu ben olsam evlenirdim o insanla, istiyorum neden evlenmeyeyimki.
Kalbim onaylamış, oturur mantığımızı da birleştirir orta yol bulur, geçinirdir bir şekilde.
Hata etmişsiniz.
Ve o da hata ediyor. Genç bir kızı,bir hiç gibi harcıyor.
Ayrılsın.
Hemen ayrılsın hadi?
Sonra da konuşun, bir araya gelin ve aşkınızı yaşayın.
Kendinize engel koymanız manasız.
O kızı da arada oyuncak etmeyin yalnız, medeni şekilde ayrılsın.
Bence de düşünün.Daha önce reddettim, yeni atanmış mesleğime doyamamıştım asla istifayı düşünmedim.Sonra eski nişanlım gibi bi öküzle tanıştım...Sonra koydum eskiyi önüme bi o, bi eski nişanlım, gerisi boş.Sanırım bi şeyler hissedebileceğim biri daha olmayacak.26 yıldır sadece bu ikisi oldu çünkü.O yüzden tekrar düşünmek istedim
Bir şans verirdim ama bu şans nasıl olur onu bilemem.Kalbim ve hislerim her şeyden önce gelir.Kızlar merhaba, hatırlayanlar vardır, 2 yıl önce nişanlımdan ayrılıp son iki yılımı onu unutmaya çalışıp başaramamakla geçirdim, psikolojik yardım alıyorum, ciddi anlamda çok daha iyiyim çok şükür...
Bu sefer konu bambaşka.
Bundan tam 3 yıl önce bi çocukla tanışmıştım.Fiziksel görünüş ve kişilik yapısı olarak inanılmaz içime sinse de hatta kendisine aşık olmama ramak kalmış olsa da malesef hayır demek zorunda kaldım.Çünkü o yurtdışında yaşıyor, bense Türkiyede öğretmenim, istifa etmek istemedim bi erkek için.Onun da Türkiyeye dönme durumu yoktu.Mecbur reddettim.O dönem çok üzüldüm, bi süre içim cız etti, ama şartlar uygun değildi ve böyle olması gerekiyordu, unuttum gitti.
Daha sonra ben başka biriyle tanışıp nişanlandım, nişanlımı çok sevdim ama anlaşamadık ve nişan attım.Bu süreç 1 yıl sürdü.
Nişan attığımı öğrenen x onu reddedişimden tam 1 yıl sonra bana tekrar mesaj atmaya başladı.Lütfen bi kere şans ver bana, bak nişanlandın ve olmadı çünkü senin nasibin benim vs vs gibilerinden.Hatta mesajlarına cevap vermediğim bir gün, annesiyle teyzesini alıp bize geldi, bu konuyu ailelerimizle birlikte konuşalım, ikimiz de beraber olmak istiyoruz, hep birlikte bi çözüm bulalım dedi.(ailelerimiz zaten tanıdık buarada) Nişan atmanın vermiş olduğu psikolojinin de etkisiyle kendisini bi kez daha, hiç düşünmeden reddettim...Kalbime sorsam yine tamamdı ama mantığım hayır dedi, mesleğini bırakma.
Ben onu reddettikten tam 1 hafta sonra gidip başkasıyla nişan yaptı.Çok şaşırdım,sevmeden görücü usulü bi nişan olduğunu duydum, onun adına üzüldüm.Şartlar elverse çok mutlu olabilirdik ama kader...inşallah o mutlu olur dedim, ama ne yalan söyliyim o kızın yerinde olmak istemedim değil.
X şuan 2 yıldır nişanlı.Sosyal medyadan denk geldikçe stalklasam da sırf meraktan, kendi kendime onun nişanlı olduğunu da hatırlatırdım her stalktan sonra.
Her neyse pazar gece saat 2.30 gibi telefonum çalıyor.Uyandım, numara yurt dışı.Yurt dışında hiç arkadaşım yok yanlış numaradır diyerek telefonu açtım.Arayan x...Alo dememle ağlamaya başlaması bir oldu.Seni unutamadım, unutamıyorum, geçen yaz düğünüm vardı binbir yalvarmayla düğünü bu yaza ertelettim, erteleme sebebim nişanlıma alışamamam, anlaşamamam,zaten sana olan kızgınlığımla gidip yangından mal kaçırır gibi nişan yaptım şimdi çok pişmanım, evleneceğim insan asla nişanlım değil, bana bu çileyi daha fazla çektirme, lütfen benimle evlen, dedi.Önce çok kızdım, sonra telefonu kapatmak istedim nişanlını benimle aldatamazsın, kendimi bu konuma düşüremem dedim.Sen bana evet de desen, hayır da desen bu nişan bitecek zaten, düğün olmayacak dedi.
Bi kaç gündür beni iknaya yönelik mesajlar atıyor.Yurtdışına gidersem istediğim işte çalışabileceğimi, beni kısıtlamayacağını, hatta istersem bana kreş tarzı bi yer açabileceğini falan yazıyor.Bi yandan da Türkiyeye dönerse kendisi ne iş yapabilir bunu araştırıyormuş.
Şimdi kızlar, ben bu çocuğa 1 nedenden ötürü hayır dedim(istifa edemezdim), çocuk o nedene 1 tane daha ekledi(nişanlandı)geri geldi.Ayrılmayı kafaya koymuş ben olsam da olmasam da ayrılacakmış zaten.Ayrıldığı takdirde kalbim bu çocuğa hayır diyemez ama mantığım yine der.Of şuan suskunum ona karşı, tavsiyesi, fikri, düşüncesi, önerisi olan???
Ben de oraya gitmek konusunda isteksiz oluşum etrafındaki herkesin mesleğini bırakma demesiydi.Ama ben mesleğimi zaten sevmiyordum ki.O sıra merkeze de yeni gelmiştim sevdiğim bir bölümde çalışmaya baslamistim ve monotonluk yoktu.Ben de doyamamıştım o kış.Simdi olsa o beynimdeki yurtdışına gitme konusundaki engeli söker atardim.Ustelik ben zaten yurtdışını seviyordum.Buna rağmen meslegim de meslegim dedim cok seviyormus gibi.ilgisinin az olusunu da onur yaptim.Sanki çok mükemmel erkekler varmış gibi bana munasipDaha önce reddettim, yeni atanmış mesleğime doyamamıştım asla istifayı düşünmedim.Sonra eski nişanlım gibi bi öküzle tanıştım...Sonra koydum eskiyi önüme bi o, bi eski nişanlım, gerisi boş.Sanırım bi şeyler hissedebileceğim biri daha olmayacak.26 yıldır sadece bu ikisi oldu çünkü.O yüzden tekrar düşünmek istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?