Teşekkür ederim Rabbim hepimize kolaylık versinKolaylıklar diliyorum şansınız bol olsun. Hangi kromozomlarda translokasyon var
4 ve 17. Kromozomlarda resiprokal translokasyon var
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederim Rabbim hepimize kolaylık versinKolaylıklar diliyorum şansınız bol olsun. Hangi kromozomlarda translokasyon var
ikili testte sadece ultrason muayenesi yaptırabilirsiniz kan vermeye gerek var mi?amniosentez yapılacaksa gerek yoktur.ben direk amnio sentez yaptırdım.eğer 11 ya da 12. Haftadaysanız kordondan da baktırabilirsiniz.daha erken öğrenirsiniz sonucu.Translokasyon olup da 12. Haftada detaylı ultrasona giren var mı? Biliyorum kesin tani amniyosentez ama bana genetik danışmanlık veren doktor 2 li test ve ayrıntılı ultrasona da gidin dedi. Bilgisi olan var mi
Doktor bu şekilde uygun gördü. 13. Haftadayim kordondan bakmayi da uygun gormediler benim kromozomlarim icin. Herkes icin gecerli degilmis kordon biyopsi ya da cvs.ikili testte sadece ultrason muayenesi yaptırabilirsiniz kan vermeye gerek var mi?amniosentez yapılacaksa gerek yoktur.ben direk amnio sentez yaptırdım.eğer 11 ya da 12. Haftadaysanız kordondan da baktırabilirsiniz.daha erken öğrenirsiniz sonucu.
Kan vermeye gerek var benim ultrosonda her sey sorunsuz ama ikili test sonucum orta risk cıktı. Ama zaten 2li test translokasyon için bir şey ifade etmiyor tek çare amniyosentez...ikili testte sadece ultrason muayenesi yaptırabilirsiniz kan vermeye gerek var mi?amniosentez yapılacaksa gerek yoktur.ben direk amnio sentez yaptırdım.eğer 11 ya da 12. Haftadaysanız kordondan da baktırabilirsiniz.daha erken öğrenirsiniz sonucu.
hiç duymadım herkes için uygun olmadığını bilmiyorumDoktor bu şekilde uygun gördü. 13. Haftadayim kordondan bakmayi da uygun gormediler benim kromozomlarim icin. Herkes icin gecerli degilmis kordon biyopsi ya da cvs.
O şekilde karar verdiler keşke olsaydı erken haftada öğrenirdim. Genetik danışmanlık aldığım kişi de benim durumumda amniyosentez önerdiklerini söyledi hatta onu da ileri haftalarda. Cvs de yapılır dedi ama sonra amniyosentez de karar kılındı. Sizin hangi kromozomlar? Nasıl bir yol izlendi sizde?hiç duymadım herkes için uygun olmadığını bilmiyorum
merhaba benimmeşimde 7 ve 9 translakasyon var
kayıplarım var
hasta doğup vefat edenim var
iki tüp bebek denemesi sonrası kaza ile normal yolla hamile kaldım. cvs yapıldı taşıyıcı denildi bebeğe
şuan 28 günlük
görünürde bişey yok inşallah yoktur
yanlız bana memorıal genetik dr u tüp bebekte de taşıyıcı olabilir onu ayıramıyoruz dedi. anlamadım nasıl ayıramazlar. bilgisi olan var mı
16 18, 22 21 kromozomda translokasyon varmerhaba melez4453 bende de translokasyon taşıyıcılığı var tüp bebekle genetik testten sağlıklı 1 embiryo tranferim oldu ama malesef tutmadı aynısını bana da dedi doktorlar taşıyıcılık bebeğe de geçebilir ancak doğarsa onu da doğunca test edeceklerni söylediler
Sizi takip etmiştim bebeğinizi kucağınıza almış olmanıza çok sevindim☺☺☺☺ Rabbim sağlıklı ömür versin inşallahmerhaba benimmeşimde 7 ve 9 translakasyon var
kayıplarım var
hasta doğup vefat edenim var
iki tüp bebek denemesi sonrası kaza ile normal yolla hamile kaldım. cvs yapıldı taşıyıcı denildi bebeğe
şuan 28 günlük
görünürde bişey yok inşallah yoktur
yanlız bana memorıal genetik dr u tüp bebekte de taşıyıcı olabilir onu ayıramıyoruz dedi. anlamadım nasıl ayıramazlar. bilgisi olan var mı
Anladım çok tşk ederim Bilgi içinSizi takip etmiştim bebeğinizi kucağınıza almış olmanıza çok sevindim☺☺☺☺ Rabbim sağlıklı ömür versin inşallah
Genetik tarama için Dondurulan embriyolardan biyopsi yapılıyor ve bu alınan hücrenin kromozom yapısı taranıyor. o da şöyle ki: Kromozomlar en iyi hücre bölünmesinin metafaz evresinde gözlenir Ancak dondurulan embriyo hücreleri o evrede değil kromozomların hücre içinde dağınık konum aldığı profaz evresinde incelenebilir. İnceleme esnasında aslında bir çeşit boyama tekniği kullanılıyor Dağınık oldukları için de değişen veya iki tane alt alta yapışmış olanlar (taşıyıcı) fark edilemiyor. Eğer kromozom eksik yani kromozomal kayıp varsa belli oluyor. (Sağlıksız)
Rabbim kolaylık versin Hepsi sizin bu dünyadaki sınavlarınız. herkesinki farklı farklı. İnşallahh Rabbim o güzel çocuğa şifa verecekti Sabır dilemek zorluklara karşı baş etme gücü verirmiş Allah’tan çok dhaa fazla zorluğa karşı dirençli olma duası yerine esenlik dilemek daha doğru olurmuş bunu duyduğumdan beri sabır yerine esenlik güzellik dilerim.. Rabbim güzel yavrunuzla birlikte esenlik güzellik mutluluk sağlıklı uzun ömürler versin inşAnladım çok tşk ederim Bilgi için
bebeğimden şuan alfa 1 antitiripsin düşüklüğü hakkında araştırmayapmak İçin kan aldılar. Düşükçıkıyor
Genetik bi hastalıkmış
Allah ım gücümüzü arttır kurba olduğum
Nasıl yani? Sizin bebeğiniz sadece taşıyıcı çıkmıştı sağlıklı demişlerdi size anlamadım neyi araştırıyorlar translokasyon ile ilgili mı?Anladım çok tşk ederim Bilgi için
bebeğimden şuan alfa 1 antitiripsin düşüklüğü hakkında araştırmayapmak İçin kan aldılar. Düşükçıkıyor
Genetik bi hastalıkmış
Allah ım gücümüzü arttır kurba olduğum
Eger bir gün evladımi kucağıma alabilirsemm bu topikde yazacam belki bir umut olur diye rabbim kimseyi bu dertle imtihan etmesin.Merhaba arkadaşlar forumda okudum M Merve1993m T translokasyon ikinizde hamilesiniz sanırım çok ama çok sevindim inşallah bu başlığa ümitsizce gelip okuyan arkadaşlara umut oluruz umutlarını kaybetmesin kimse
Inşallah inşallah o güzel günler gelecek ben de aynı duyguları paylaşıyorum birebir..Eger bir gün evladımi kucağıma alabilirsemm bu topikde yazacam belki bir umut olur diye rabbim kimseyi bu dertle imtihan etmesin.
Kuzum en son hamileydin nasılsın iyi gidiyo inşallahMerhaba arkadaşlar forumda okudum M Merve1993m T translokasyon ikinizde hamilesiniz sanırım çok ama çok sevindim inşallah bu başlığa ümitsizce gelip okuyan arkadaşlara umut oluruz umutlarını kaybetmesin kimse
Mesaj atıyorum....Kuzum en son hamileydin nasılsın iyi gidiyo inşallah