Resiprokal translokasyon taşıyıcılarını buraya davet ediyorum

Benim eşimde de translokasyon olduğunu yeni öğrendik.bir sağlıklı kızım var çok şükür doğal yolla dünyaya gelen.iki tanede düşüğüm var kızım 11 yaşına geldi ve son 7 yılda hiç hamile kalamadım sebebi bulunamamıştı.en sonunda translokasyonu olduğunu öğrendik bir tanede olumsuz tüp bebek denemrmiz oldu pgt yapılmadan.şuanda ise pgt yapılırak 1 normal embriyomuz bulundu.transferi bekliyoruz.inşllah olumlu sonuç aşırız

Evet bir tane sağlıklı kızım varya özelden mesajlaşıyorduk. hatta unutmuş olabilirsin olsun kafan da karışık normal deniyor musunuz hamile kalıyorsun sonuçta o da çok güzel sen kaç yaşındaydın benim yaşımdan dolayı sağlıklı yumurta azalmıştır diye düşünüyorum
Doğrudur canım unutuyoruz haklısın. Hatırladım şimdi.33 yaşındayım ben.sen 37 miydin? Ki bu hiç sıkıntı değil, kişiden kişiye çok değişiyor. 43 yaşında olan kuzenim bebej sahibi oldu. Çok var böyle.

Benim eşimde de translokasyon olduğunu yeni öğrendik.bir sağlıklı kızım var çok şükür doğal yolla dünyaya gelen.iki tanede düşüğüm var kızım 11 yaşına geldi ve son 7 yılda hiç hamile kalamadım sebebi bulunamamıştı.en sonunda translokasyonu olduğunu öğrendik bir tanede olumsuz tüp bebek denemrmiz oldu pgt yapılmadan.şuanda ise pgt yapılırak 1 normal embriyomuz bulundu.transferi bekliyoruz.inşllah olumlu sonuç aşırız
Merhaba inşallah bebegin tutunur recai hoca mı tüp bebek yaptınız

Evet canım Recai Hoca.bekliyoruz bakalım transfer için.inşallah hepimiz sağlıklı bebeğimizi alırız kucağımıza...

tragedy77 tragedy77 merhaba
Ben de tüp bebek tedavisi düşünüyorum tekrar. Memorial şişli aklımdaki yerlerden biri. Bir kere görüşmeye gitmiştim geçen sene. Çok kalabalık, karışık gelmişti. Bir de her gidildiğinden farklı doktor bakılıp hep birlikte görüşüyorlarmış. Bundan memnun musunuz?
Çok kararsızım yer ve doktor hakkında.
Bilgi verirseniz sevinirim çok

Merhaba öncelikle şöyle söyliyim ben ywpım gereği bir hastaneye girdiğimde önce yalnız gittim hep eşim gelmeden içinde gezdim gözlemledim konuştum labaratuar kısmı nerde embrioloji kısmında kimler çalışıyor nerde vs kimler gelio bu hastaneye doktorları kim çalışma sistemi nasıl vs araştırdım acıbademe gittim bursaya orda şahin hoca çok bilgili ve başarılı bir doktor ancak bizim işimiz genetik olduğu için kesinlikle genetik ile hastane iç içe olmalı ve genetik bölümi tam teşekküllü olmalı bence bursa acıbademde genetik bölümü yok dışarı ile çalışıyorlar ztn orda öğrendik ilk düşükten sonda translokasyonu bahçeciyede gittik ancak ilk izlenim ticari geldiği için bir daha gitmedik çünki muayene ücreti verdik 300 lira bana o güveni sağlayamadı veya ben hissedemedim bilmiyorum daha sonra şişli memorial semra hanıma gittik tabi bu arada ben birçok hastane ve zaman kaybına sebebiyet veren birçok gereksiz tedaviyi atlıyorum neyse memorial şişlide semra hanım diye gittik ama yücel bey baktı ben illa semra hanımı istiyordum ancak ilk defa bir doktor bizi bu kadar dinledi tabi orda beklerken ben hastaneyi araştırmjş gidinxede içini gezmiştim çok kalabalık yabancı hastaları çok neyse muayen oldum doktor bey 20 dakika baktı anlattı konuştuk yarım saat muayene ücreti verdim bunu tüp bebek ücretinden düştüler fiatları diğer hastaneler ile aynı şişlinin şimdi özetlemek istiyorum çünki yazmakla bitecek gibi değil sizinde böledie ztn bu iş çok yorucı bir süreç zaman alıcı
Doktorumuz yücel şahin ( çok bilgili bilim adamı gibi ve sadece gerçekleri söylüyor çat diye duygusal bakmıyor olaya ) bu özelliği çokmhoitu çünki kafamda acaba soru işareti kalmıyordu
2. Acgh kapsamlı kromozom taraması yapıyor kendi genetik bölümlerinde
İlaç dozajları konusunda çok uzmanlaşmışlar
Ve başka zaman gittiğinizde o doktor yok ise bile konuya tamamen vakıf başka bir doktor size baktıgında gikayenizi biliyor bu çok şaşırtmıştı beni ben şişlimemorial diyorum 7 aylık hamileyim tek denemem 5’te 1 sağlıklı embrioö çıktı ab kalite dondurulup çözüldü hitereskopi yapıldı rabbim olmasını istedi ve şuan hamileyim inşallah herşey yolumda gider 2 ay kaldı inşşallah herkezin duaları kabul olur baya karışık oldu kusura bakmayın. Size tavsiyem doktora az ve öz sorular sorun gitmeden not alın mutlaka cebini alın soru sormaya çekinmeyin ancak translokasyonda taramadan geçse gebelik olsa bile amniyosentez öneriyolar kendilerini sağlama almak için ztn transferden sonra kaüıt imzalıyorsunuz ben yaptırmadım detaylı usg yaptırdım sadece 21. Haftada cihangir beye 600 lira ücreti sanırım gerisini rabbme bıraktım korktum amniyosentezden ben sormak istediğini birşey var ise memnuyetle cevaplarım

Merhaba öncelikle şöyle söyliyim ben ywpım gereği bir hastaneye girdiğimde önce yalnız gittim hep eşim gelmeden içinde gezdim gözlemledim konuştum labaratuar kısmı nerde embrioloji kısmında kimler çalışıyor nerde vs kimler gelio bu hastaneye doktorları kim çalışma sistemi nasıl vs araştırdım acıbademe gittim bursaya orda şahin hoca çok bilgili ve başarılı bir doktor ancak bizim işimiz genetik olduğu için kesinlikle genetik ile hastane iç içe olmalı ve genetik bölümi tam teşekküllü olmalı bence bursa acıbademde genetik bölümü yok dışarı ile çalışıyorlar ztn orda öğrendik ilk düşükten sonda translokasyonu bahçeciyede gittik ancak ilk izlenim ticari geldiği için bir daha gitmedik çünki muayene ücreti verdik 300 lira bana o güveni sağlayamadı veya ben hissedemedim bilmiyorum daha sonra şişli memorial semra hanıma gittik tabi bu arada ben birçok hastane ve zaman kaybına sebebiyet veren birçok gereksiz tedaviyi atlıyorum neyse memorial şişlide semra hanım diye gittik ama yücel bey baktı ben illa semra hanımı istiyordum ancak ilk defa bir doktor bizi bu kadar dinledi tabi orda beklerken ben hastaneyi araştırmjş gidinxede içini gezmiştim çok kalabalık yabancı hastaları çok neyse muayen oldum doktor bey 20 dakika baktı anlattı konuştuk yarım saat muayene ücreti verdim bunu tüp bebek ücretinden düştüler fiatları diğer hastaneler ile aynı şişlinin şimdi özetlemek istiyorum çünki yazmakla bitecek gibi değil sizinde böledie ztn bu iş çok yorucı bir süreç zaman alıcı
Doktorumuz yücel şahin ( çok bilgili bilim adamı gibi ve sadece gerçekleri söylüyor çat diye duygusal bakmıyor olaya ) bu özelliği çokmhoitu çünki kafamda acaba soru işareti kalmıyordu
2. Acgh kapsamlı kromozom taraması yapıyor kendi genetik bölümlerinde
İlaç dozajları konusunda çok uzmanlaşmışlar
Ve başka zaman gittiğinizde o doktor yok ise bile konuya tamamen vakıf başka bir doktor size baktıgında gikayenizi biliyor bu çok şaşırtmıştı beni ben şişlimemorial diyorum 7 aylık hamileyim tek denemem 5’te 1 sağlıklı embrioö çıktı ab kalite dondurulup çözüldü hitereskopi yapıldı rabbim olmasını istedi ve şuan hamileyim inşallah herşey yolumda gider 2 ay kaldı inşşallah herkezin duaları kabul olur baya karışık oldu kusura bakmayın. Size tavsiyem doktora az ve öz sorular sorun gitmeden not alın mutlaka cebini alın soru sormaya çekinmeyin ancak translokasyonda taramadan geçse gebelik olsa bile amniyosentez öneriyolar kendilerini sağlama almak için ztn transferden sonra kaüıt imzalıyorsunuz ben yaptırmadım detaylı usg yaptırdım sadece 21. Haftada cihangir beye 600 lira ücreti sanırım gerisini rabbme bıraktım korktum amniyosentezden ben sormak istediğini birşey var ise memnuyetle cevaplarım

tragedy77 tragedy77 öncelikle detaylı anlatmın için çok teşekkür ediyorum.
Dün gece hastanedeydim bu sabah yine bir bebeğimi kaybederek evime döndüm. Sıkı durmaya çalışıyorum ama 48 saattir işlem öncesi sonrası hala 5-6 saat uyumuşumdur. Yorgunluktan öleceğim uyuyamıyorum. Dişlerimi kasmaktan çenem başımda kronik ağrı kaldı.
6-13 hafta arası deliler gibi istifra ettim, kilo verdim defalarca serum aldım ve bu sefer normal yolla gelen bebişimden çok umutluydum. Cvs yapıldı ve ben 2. Kez dengesiz translokasyon ile ileri derece anomali olduğunu öğrendim canımın parçasının. Ve sonu aynı hikaye. Ellerim boş, karnım boş evime döndüm :KK43:
Allah büyük elbet var bir bildiği arkadaşlarım. Herkesin zamanını en iyi O bilir, ne gelirse bizim anlayamayacağımız bir hayor vardır elbet. Buna sarılıyorum, şeytanın vesvesine yenilmiyorum, yenilmeyeceğim inşallah.
tragedy77 tragedy77 ne sordum ne anlattın ben burda neler söylüyorum kusura bakma alakasız ama buraya yazınca sizlerin okuduğunuzu biliyorum rahatlıyorum hem de birbirimize yeni bir bilgi veri oluşturmuş oluyoruz. Çünkü doktorlar hele üniversitelerin araştırma bölümleri için biz bilimsel makalelerine birer veriyiz, datayız, o kadar.. Çaoa'da perşembe günü heyete girdim ve tepemdeki 5-6 doktor ve yeni yetme sinir bozucu asistancık parçaları bana değil ultrason ve ellerindeki test sonuçlarına bakıyorlardı. Ben içeri girmeden sadece uzaktan karnıma bakabilseler içeri bile almayacaklar ya henüz teknoloji ona izin vermiyor..
Neyse çok dolmuşum yazsam kitap olacak şu an duygularımı.
tragedy77 tragedy77 öncelikle tekrar hamileliğin hayırlı olsun, yüm içtenliğimle söylüyorum çok sevindim adına. Allah kucağına almayı nasip edecek inşallah. Dualarım seninle.
Ben de sanırım şu kürtaj bir toparlasın adet bile görmeden hemen görüşmeye gideceğim ki ilk adetle başlamak için sabırsızlanıyorum. Bu nasıl bir hastalık bilmiyorum. Çok normal bir psikoloji değil tabii şu an benimki farkındayım ama yarın gel tüp bebek tedavisina başlayalım deseler koşarak gideceğim, Allah akıl fikir versin bize..Akıl sağlığımızı korysun inşallah.
UZUN araştırmalarım sonucu tüm yollar Şişli Memorial e çıkıyor. Doktora karar veremedin. Yücel Bey, Emre Bey ve Gönül Hanım arasındayım ama ilk görüşme mutlaka Semra Hanım ile olmalı ve genetik ile.

Çok büyük geçmiş olsun inşallah bu son üzüntnüz olur semra hanıöm çok yoğun ilk görüşmeyi yapaanız bile yaşından dolayı sanırım hafta sonları çalışmıyor hafta içide hep hastane değl biz ycel bey ile tedavi olduk memnunduk

Çok büyük geçmiş olsun inşallah bu son üzüntnüz olur semra hanıöm çok yoğun ilk görüşmeyi yapaanız bile yaşından dolayı sanırım hafta sonları çalışmıyor hafta içide hep hastane değl biz ycel bey ile tedavi olduk memnunduk
Çok sağol güzel temennilerin için.
Semra Hanım'ın sadece ilk fikrini alnak istiyorum zaten onunla tedavi olmadığını biliyorum kadın hangi birisine yetişsin mümkün değil. 3 doktor arasında Yücel Bey en gözüme çarpan ama mesela ben zırt pırt rahatsız etmem ama doktorun tekefonunu da almak isterim benim için önemli bir kriter. Bu açıdan nasıl yaklaşıyor kendisi?

Yücel beye ben whatsapp’tan yazıyordum hep cevap veriyordu 1-2 kere arasım sadece ama whatsapp tan hep cevap verdi birde genetikte murat bey var oda ne zaman arasam usanmadan herşeyi anlatıo bide şöle diyim yücel bey çok detaycı mesela bize bu embrio çok kıymetli histereskopi yapalım diye o demişti

Bu arada sizde hangi translokasyon var
Yücel beye ben whatsapp’tan yazıyordum hep cevap veriyordu 1-2 kere arasım sadece ama whatsapp tan hep cevap verdi birde genetikte murat bey var oda ne zaman arasam usanmadan herşeyi anlatıo bide şöle diyim yücel bey çok detaycı mesela bize bu embrio çok kıymetli histereskopi yapalım diye o demişti
aa çok güzel, bunu duymak içimi rahatlattı. Ben de dediğim gibi doktorları canından bezdiren biri değilim, doğru da değil ama onlarda tabii şunu bilmeli ki biz de bu kadar şey yaşamış sağlıklı embriyo bulacağımız bile şüpheliyken ister istemez biraz daha hassaslaşıyoruz napalım.

Şimdi şunu söyliyim bunun kararını siz ve doktorunuz verirsiniz ama bilin ki tüp bebek serüvenide inanılmaz yorucu ve yıpratıcı hormon iğneleri yumurta toplaması genetiğine bakması tekrar transfer vs 20-25 bin arası şuan gücünüz varsa manevi normal yolla deneyin en erken amnio sentez ne zmn yapılıosa mutlaka Amnio sentez Bu çok önemli mutlaka yaptırmanız lazım normal gebelik olursanız Prof dr veli ata güven acıbadem hastanesi kadiköy bizim bura ile bir görüşmemiz olmuştu gebelikten sonra doktor bize demişti ki normal yolla hamile kaldınız mı hiç hayır dedik benim hastalarım var dedi normal yolla hamile olanlara en kısa gebelik haftasında genetik testi yapabileceğim zaman genetik testi Yapıyorum bebek sağlıksızsa kürtaj değil ise zaten gebelik devam ediyor şişli Hastanesinden genetik tanı ile tüp bebek yaptırsanız bile %99 sağlıklı çocuk garantisi veriyorlar yani bu test tekten hastalıkları Ve çok çok zor Tespit edilen nadir de olsa Gendeki çok minik kırılmaları bulmuyor benim hastada yaptığım araştırmada Pye gt yapılarak yani kapsamlı kromozom taraması Oluşan gebeliklerde doğum sonrası genetik bir anomoli. Gözlenmemiş ancak. Gebelik sonrası bebeğin sağlıklı olup olmadığına %99.9 tespit eden en doğru test annenin karnından alınan sıvı yani amnio sentez yani benim size tavsiyem Genetik tanı da bazen beşte üç bazen üçte bir bazen yedide bir bazen de sıfır sağlıklı embrio bulunuyor Bu tamamen kişinint genetik yapısı ile ilgili yani trance lokasyonu

Yani demek istediğim normal gebe kalıp amniosentez Yaptırıp sağlıklı ise devam değil ise kürtaj yaptırabilecek güce sahipseniz bi düşünün derim. Tabi ben sadece fikrimi söylüyorum karar sizin doktorun

Yazdıklarımda kelime hataları olabilir Normal yolla gebe kalıp Translokasyon taşıyıcısı. Olup sağlıklı gebelik yaşarlar. Forumda bir sürü

Yani demek istediğim normal gebe kalıp amniosentez Yaptırıp sağlıklı ise devam değil ise kürtaj yaptırabilecek güce sahipseniz bi düşünün derim. Tabi ben sadece fikrimi söylüyorum karar sizin doktorun
Ah ah yarama tuz bastın canım. Ben şu an normal yolla deneyip 11. Hafta cvs yapıp dengesiz translokasyon çıkmış ve kürtak olmuşum daha dün :KK43:
Benim 4 doğal gebeliğim var. İkisi erken hafta düşük. Birisi 26. Haftalık sonlandırma ki bu hamilelikte translokasyon işini öğrenmiştik. Bir de 30.000 liramızın gittiği ama olumlu sonuç alamadığımız tüp bebek. Şu an en son doğal gebelikte 13. Haftada sonlandırmak zorunda kaldığı için artık şu noktada normal düşünemiyorum

Anladım siz zaten denemişsiniz çok yıpratıcı insan ne söylemek istese kelimeler kifayetsiz kalıyor

Anladım siz zaten denemişsiniz çok yıpratıcı insan ne söylemek istese kelimeler kifayetsiz kalıyor
Evet arkadaşım herkes dedi ki normal dene illa hep sana mı denk gelecek kimisi de dedi ki tüp bebekten gerisi çılgınlık..
çok araştırdım, yerli-yabancı çok ciddi makale okudum, forumlardan çok bilgi topladım ama nihayetinde hepsi boş aslında. Alnımıza yazıldı ve biz yaşamak için onu bekliyoruz birşeyler yaptığımızı birşeyleri kontrol altına aldığımızı sanıyoruz. He bu demek değil ki sal kendini. Elbette bilimin nimetlerinden yararlanacağız. Kısacası bu da nasibim değilmiş, basit insan acizliğinde ne yapsak deyip tabii ki hadi bu sefer de tüp bebek deneyelim diyoruz. Bunlar sadece basit araçlar, takdir Allah'tan.
Yoksa benim annem önümdeki en net örnek doğal gebelik için. Dengeli translokasyonumuz birebir aynı annem ile. Abim var bir tane sağlıklı, ben dengeli translokasyon. İkimizin arasında 2 tane düşük 3-4 aylık. Belki tekrar normal denesek bu sefer sağlıklı gelecek bilemiyoruz sadece şu anli karar tüp bebek. O olmazsa belki yine normal denenir ama hiç gözüm yemiyor şu an. Kısmet. Allah biliyor.
Yorumların için tekrar çok teşekkürler, Allah razı olsun

X