- Konu Sahibi Diamond-34
Teşekkür ederim çok sağolun gaita şikayetim var bir anda oldu doktorlarda şaşırdı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çok geçmiş olsun ben evlenmede önce ameliyat oldum vajinadan dokunmadılar bana makattan yaptılarMerhabalar,rektovajinal fistülüm olduğunu öğrendim bende bekarım evlenmeyi düşünüyorum ameliyat için doktor vajinadan da müdahale etmesi gerektiğini söyledi
Siz nasıl bir yol izlediniz tedavi için evlendikten sonra mı ameliyat oldunuz
Evlendikten sonra bende geçmez ise düşünüyorum yazarsanız sevinirim teşekkür ederimçok geçmiş olsun ben evlenmede önce ameliyat oldum vajinadan dokunmadılar bana makattan yaptılar
size tavsiyem evlendikten sonra bu ameliyatı olmanız birde nerde yaşıyorsunuz hangi doktor yapacak bu ameliyatı sizinle görüşmek isterim mümkünse numaramı yazayım özelden
Evlendikten sonra bende geçmez ise düşünüyorum yazarsanız sevinirim teşekkür ederim
Merhabalar ,ben de 9 yıldır bununla uğraşıyordum ,yeni ameliyat oldum ,süreci paylaşmak istedim ,zira yaşadıklarınızı sadece yaşayan bilirMerhaba mesajınızı yeni gördüm, bu hastalıkta sanırım çok az insan var.Henuz olmadım çünkü araya malum pandemi girdi ve ben bu süreçte hamile kaldım..Şuan şikayetim devam ediyor.doktorlar bebeklere bir zarar vermeyeceğini söylüyor ama ben yine de korkuyorum..Ama kesinlikle çok pişmanım ameliyat olup kurtulmadigima..Aslında birazda ameliyat olmamamin sebebi doktorlara guvemememk oldu..Sadece doktor ramazan tarık unsal bana korkulacak bir şey olmadığını söyledi..onun dışında bütün doktorlar dermanı olmayan bir hastalığım varmış gibi şaşkınlıkla hikayemi dinlediler..İlk 3 ay vajinadan gaz geliyordu.Sonra hamile kaldım ve iç camasirimda tuvaletimi yaptiktan sonra leke görmeye başladım ve gebelikten kaynaklanan lekelenme sandım..meğer gaita lekesiymis, bunun gaita oldugunu anlamam da bir 3 ay sürdü..Sonra internette araştırdım ki vajinadan gaita gelirmiş böyle bir şey varmış ve adı rektovajinal fistulmus..Haftalarca ağladım kabullenemedim..Eşime soyleyemedim ama fistül büyüyordu her geçen zaman sonra doktora gittim ve tüm doktorlar fistül olmadığını, genital temizligimi düzgün yapamadığımı, psikolojik olarak bana öyle geldiğini zirvalayip durdular. ilaçlı mr lar , kolonoskopiler, neler neler yaşadım..sonuç olarak ramazan hoca sadece 1 dakikalık muayene ile teşhisi koydu ve ameliyatimin zor olmadığını falan anlatti.ama maddi olarak gücümüz yetmediği için başka doktor arayışına girdim sonra da Corona çıktı, sonra hamile kaldım..kısaca yalan oldu benim ameliyat![]()
Vajinal fistulin belirtileri ne gaita yaparken sarı akıntı mi oluyorMerhaba bende 4 gün önce ikinci ameliyatımı oldum tekrar flep yapıldı ama sarı akıntı hiç kesilmiyor hatta tuvalete çıktıkça sanki dahada çoğalıyor gaitamı akıntı mı çözemedim ama gaz çıkarırken önden çıkmıyor gerçi kendimi sıkarak gaz çıkarıyorum önden çıkacak sanıyorum ama çıkmıyor tuvalette de önden çıkmıyor ama dediğim gibi bacaklarımı kapatıp yapıyorum çıkmasın diye belki rahat bıraksam çıkacak bilmiyorum inşallah bişey olmaz çok korkuyorum 7 aydan fazla oldu ilişkiye girmedim bana yasak demişlerdi siz nasıl yaptınız şaşırdım bişey olmuyormu acımıyormu ben korkudan hiç yapamadım.
Oturma banyoları çok önemli batikonlu su ile hazırlanmış ılık ...Vajinal fistulin belirtileri ne gaita yaparken sarı akıntı mi oluyor
Belirtileri neler rektovajinal fistül yaşayanlar bende ondan şüpheleniyorum inşallah değildirOturma banyoları çok önemli batikonlu su ile hazırlanmış ılık ...
Çay rengi gibi bi lekelenme oldu devamlı abse patladıktan sonra ,gaz ve falan filanlar arkasındanBelirtileri neler rektovajinal fistül yaşayanlar bende ondan şüpheleniyorum inşallah değildir
Evet su gibi sarı akıntı geliyorBende çok şükür gaita gelmiyor ama arada vajinadan gaz geliyor sizde de akınti problemi var mi
Merhaba geçmiş olsun, şu an nasılsınız, tedaviniz nasıl ilerledi ve iyileştiniz mi? Ben de bu ameliyatı oldum ve şu an iyiyimMerhabalar, bende aynı durumdan muzdaribim. Rektovajinal fistül olduğunu söylediler. Küçük bir yer olduğunu vajinanın giriş kısmında olduğunu kendiliğinden kapanacağı söylendi. Fakat kapanmadı. Bebeğim daha yeni 1 aylık oldu. Çok küçük emiyorda o yüzden seton takıldı ve eve geldim. 1-2 ay sonra muayene edilip cerrahi müdahale edileceği söylendi. Çok korkuyorum ve tedirginim. Daha önce böyle bir durum yaşayan varsa. Bilgilerini paylaşabilir mi? Bir de doktor önerisinde bulunabilir mi?
kesinlikle genel cerraha görünün, rektoskopi çekilmesini isteyin, geç kalınırsa durumun ciddiyeti artıyorMerhaba. Bende de aynı problem var. Makatan su gibi sarı akıntı oluyor çok rahatsız edici.
Malesef ki olmadı. Dikişlerim açıldı kanamam oldu. Tekrar ameliyat oldum fakat yine olmadı. Şimdi kolostomi açıldı. Ve alt bölgenin dokuların iyileşmesi bekleniyor. İyileştikten sonra kolostomi kapanacak. İnşallah bu son olur.Merhaba geçmiş olsun, şu an nasılsınız, tedaviniz nasıl ilerledi ve iyileştiniz mi? Ben de bu ameliyatı oldum ve şu an iyiyim
Bir aydır muayenene oluyorum zaten kadjn doğum ve genel cerraha gösterdim stoma açılması gerektiğini söylediler kesin çözümün bu olduğunu söylediler yeni gastoentoroloji bölümünde bir doktoru muayene oldum oda aynısını söyledi kolonoskopi yapacak chorn hastalığı var mı diye bakmak için sonra bir planlama yapacak galiba özel hastaneler dehşet pahalı ne yapacağımı bilemiyorum birde iyi bir doktora gitmek istiyorum doktor önerebilir misiniz bildiğiniz var mıMerhabalar bir proktoloji uzmanına veya cerraha başvurmanız gerekir. Pelvik mr sonucu görünüyor genelde oradaki fistül.