• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rektovajinal Fistül ameliyatı olan var mı

Geçmiş olsun nerde hangi dokTora ameliyat oldunuz? Ameliyattan sonra gaz dışkı tutamama gibi bir sorun oldu mu veya öyle bir şey oluyor muymuş?
Ben mega medipol Bağcılar hastanesinde oldum Mustafa Haksan hocaya dışkı tutamam bende olmadı ama o risk hep var garanti vermiyor zaten ameliyat başarısız oldu tekrar olucam

Ben ameliyat oldum benım dogumda yırtılmam oldu kapalı amelıyat oldum ama fistül gelisti. Tekrar vajenden amelıyatoldum yine fıstül gelişti ve ileostomi acıldı.biraz zor ve yorucu bir süreç hala iyilesme sürecındeyım Antalya medstarda oldum amelıyatımı
Merhaba hangi doktor yaptı ameliyatınızı acaba? Bende medstarda oldum ve çok gerginim.İlk ameliyatınızdan sonra nasıl bir süreç oldu nasıl farkettiniz?

Fistul kanalı komple çıkartıp temizliyorlar en garanti yontemin bu oldugunu soyledi doktor bir ay kadar bi sıkinti yasadim suan iyiyim agrim falan yok ama pirinc tanesi kadar bi açıklık var hala doktorum normal diyor bilmiyorum bekliyorum o yara kapaninca anliycam iyilesip iyilesmedigimi suan beklemedeyim 2 ay olucak ameliyat olali
Lütfen mesajımı görün nasıl oldunuz bir gelişme var mı ameliystınızın üstünden baya zaman geçti bende 1 ay oldu ameliyat olalı çok tedirginim daha dikişlerim bile duruyor birde anüs kenarımda meme gibi bişi çıktı.Doktor fissür ya da hemoroid olabilir ama önemli olan fistülünün iyileşmesi beklicez dedi.Lütfen cevap verin bebeğim daha 1 aylık moralim çok kötü heryerde araştırmaktan psikolojim bozuldu.Ramazan Tarık Ünsal hocaya gitmek istiyorum ama bebeğim çok küçük napcağımı şaşırdım
Ben mega medipol Bağcılar hastanesinde oldum Mustafa Haksan hocaya dışkı tutamam bende olmadı ama o risk hep var garanti vermiyor zaten ameliyat başarısız oldu tekrar olucam
Başarısız derken tekrardan gaita ve gaz çıkışımı oldu nasıl oldu anladınız? cevabınızı bekliyorum

Ben ameliyat oldum benım dogumda yırtılmam oldu kapalı amelıyat oldum ama fistül gelisti. Tekrar vajenden amelıyatoldum yine fıstül gelişti ve ileostomi acıldı.biraz zor ve yorucu bir süreç hala iyilesme sürecındeyım Antalya medstarda oldum amelıyatımı
Lütfen mesajımı görün bende medstarda oldum iletişime geçebilir miyiz lütfen 🙏🏼

Fistul kanalı komple çıkartıp temizliyorlar en garanti yontemin bu oldugunu soyledi doktor bir ay kadar bi sıkinti yasadim suan iyiyim agrim falan yok ama pirinc tanesi kadar bi açıklık var hala doktorum normal diyor bilmiyorum bekliyorum o yara kapaninca anliycam iyilesip iyilesmedigimi suan beklemedeyim 2 ay olucak ameliyat olali
Lütfen cevap verin bende ameliyat oldum.1 ay oldu.Pirinç tanesi kadar açıklık durumu nasıl oldu lütfen bilgi almaya çok ihtiyacım var.

Merhaba numaramı ekleyin watsaptan konuşalım ...

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet vajinada yırtık var ama bu ameliyatta oraya müdahale etmiyorlar sadece makattan yapıyorlar.

Merhaba,
Ben 34 yaşımda bekar ve bakireydim 1 yıldır genital bölgemden dışkı ve bir akıntı geliyordu ve ne olduğunu anlamıyordum.
Kadın doğum doktoruna muayene oldum ve gelen sıvıyı bir çubukla alıp bana kültür testi yaptı ertesi gün beni arayıp acil hastaneye gelmemi ve benden gelen sıvının gaita olduğunu söyledi hemen gittim bir gastroenteroloji doktoruna götürdüler beni emar,tomografi sıvı verilmesi gibi bir çok işlem yapıldı Doktorlar inananmayıp emar çekimlerime bizzat girdiler ve sonunda Rekovajinal fistül teşhisi koydular acil ameliyat olmam gerekiyordu ve ben yeni nişanlanmıştım bir kaç ay sonrada evlenecektim.
İstanbulda yaşıyorum bu konuyla ilgili bilgisi olan 20 profesör ile görüştüm inanılmaz şeyler söylediler ama en sonunda iki doktorda karar kıldım alanlarında çok iyi ve kendilerine güveniyorlardı. Medipol Mega hastanesinde prof.dr.Mustafa Öncel hastanenin rektum bölüm başkanıdır.
Amerikan hastanesinde prof.dr.Dursun Buğra çapa tıp fakültesinin en iyi hocasıdır ( lakabı sihirli parmak) bu iki doktor ile 2 kere üst üste görüştüm ve sonunda Dursun hocaya bu ameliyatı olmaya karar verdim
ilk ameliyatımı 20 mart 2021 tarihinde oldum flat kaydırma yöntemiyle yaptı ancak 4 gün sonra dikişlerim açıldı ve 2 katı fazla gaita benden akmaya başladı.
2.ameliyatımı 19 kasım 2021 de Dursun hoca ve plastik cerrahi doktoru Prof. dr.Selahattin Özmen ile beraber yaptılar bu kez fistülü 2 ye bölüp genital bölgeme yakın bir yerden canlı bir dokuyu kaydırıp araya koydular genital bölgeme gelen akıntı kesildi ancak fistülün bağırsak tarafında açıklık kaldı şimdide gaita deri altıma akıyor ve beni sürekli enfekte edip derimi delip çıkıyor .
bu akşam bir emar çektiricem salı günü Dursun hocayla görüşücem küçük bir müdahale ile onu çözücem bizim için önemli olan önden gitanın gelmemesi diyor.
bu arada evlendim ama aktif bir cinsel hayatım olamadı.
Tıp litaratürüne girmiş bir hastayım :) bekar ve bakire olupta bu hastalığa sahip dünya üzerinde bir kadın yok ve benim doğum,enfeksiyon, kemoterapi gibi geçmişlerimde yok :)
sormak istediğiniz sorularınız olursa memnuniyetle yardımcı olmaya çalışırım

Uzun zamandır cevap veren olmayınca ben de bakmıyordum.Arkadaslar doktor öneriniz var mı İstanbul'da.Ramazan Tarık Ünsal isminde bir doktora muayene oldum hep iyi yorumlar vardı.Ben de memnun kaldım muayenede ancak ameliyatı hâlâ olmadım Çok korkuyorum ve korktuğum için de resmen bu durumla yaşamaya devam ediyorum.Ameliyat sureci ve sonrasında neler bekliyor beni
Merhaba,
Mustafa Özmen (medipol mega hastanesi )
Dursun Buğra ( Amerikan Hastanesi )
bu iki doktor Rektovajinal fistül konusunda çok iyidir Tavsiye ederim.

Merhaba,
Ben 34 yaşımda bekar ve bakireydim 1 yıldır genital bölgemden dışkı ve bir akıntı geliyordu ve ne olduğunu anlamıyordum.
Kadın doğum doktoruna muayene oldum ve gelen sıvıyı bir çubukla alıp bana kültür testi yaptı ertesi gün beni arayıp acil hastaneye gelmemi ve benden gelen sıvının gaita olduğunu söyledi hemen gittim bir gastroenteroloji doktoruna götürdüler beni emar,tomografi sıvı verilmesi gibi bir çok işlem yapıldı Doktorlar inananmayıp emar çekimlerime bizzat girdiler ve sonunda Rekovajinal fistül teşhisi koydular acil ameliyat olmam gerekiyordu ve ben yeni nişanlanmıştım bir kaç ay sonrada evlenecektim.
İstanbulda yaşıyorum bu konuyla ilgili bilgisi olan 20 profesör ile görüştüm inanılmaz şeyler söylediler ama en sonunda iki doktorda karar kıldım alanlarında çok iyi ve kendilerine güveniyorlardı. Medipol Mega hastanesinde prof.dr.Mustafa Öncel hastanenin rektum bölüm başkanıdır.
Amerikan hastanesinde prof.dr.Dursun Buğra çapa tıp fakültesinin en iyi hocasıdır ( lakabı sihirli parmak) bu iki doktor ile 2 kere üst üste görüştüm ve sonunda Dursun hocaya bu ameliyatı olmaya karar verdim
ilk ameliyatımı 20 mart 2021 tarihinde oldum flat kaydırma yöntemiyle yaptı ancak 4 gün sonra dikişlerim açıldı ve 2 katı fazla gaita benden akmaya başladı.
2.ameliyatımı 19 kasım 2021 de Dursun hoca ve plastik cerrahi doktoru Prof. dr.Selahattin Özmen ile beraber yaptılar bu kez fistülü 2 ye bölüp genital bölgeme yakın bir yerden canlı bir dokuyu kaydırıp araya koydular genital bölgeme gelen akıntı kesildi ancak fistülün bağırsak tarafında açıklık kaldı şimdide gaita deri altıma akıyor ve beni sürekli enfekte edip derimi delip çıkıyor .
bu akşam bir emar çektiricem salı günü Dursun hocayla görüşücem küçük bir müdahale ile onu çözücem bizim için önemli olan önden gitanın gelmemesi diyor.
Tıp litaratürüne girmiş bir hastayım :) bekar ve bakire olupta bu hastalığa sahip dünya üzerinde bir kadın yok ve benim doğum,enfeksiyon, kemoterapi gibi geçmişlerimde yok :)

Çok geçmiş olsun evlilik arefesinde bunları yaşamış olman çok üzücü umarım hepsi düzelir

Merhaba bende 4 gün önce ikinci ameliyatımı oldum tekrar flep yapıldı ama sarı akıntı hiç kesilmiyor hatta tuvalete çıktıkça sanki dahada çoğalıyor gaitamı akıntı mı çözemedim ama gaz çıkarırken önden çıkmıyor gerçi kendimi sıkarak gaz çıkarıyorum önden çıkacak sanıyorum ama çıkmıyor tuvalette de önden çıkmıyor ama dediğim gibi bacaklarımı kapatıp yapıyorum çıkmasın diye belki rahat bıraksam çıkacak bilmiyorum inşallah bişey olmaz çok korkuyorum 7 aydan fazla oldu ilişkiye girmedim bana yasak demişlerdi siz nasıl yaptınız şaşırdım bişey olmuyormu acımıyormu ben korkudan hiç yapamadım.

Merhaba,
Çok çok çok geçmiş olsun.Hangisi daha üzücü inan bilemiyorum benim doğumdan sonra oldu ve bebeğim 1 haftalıkken ameliyat olmak zorunda kaldım çok zor günlerdi.Üstünden 3 ay geçti.Henüz bir belirti yok ama makat ve vajen arasındaki dikişli bölge hala ağrır sızlar.Dilerim bu sorunu kökten çözerler.Hala bir kaç doktora muayne olmak istiyorum gerçekten geçti mi tekrarlar mı diye?Senin danıştığın doktorlar iyileşme süreci için ne diyorlar acaba.🙏🏼

Back