• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Reklamlarla bamz dertte

civcivim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2008
813
2
96
İzmir
başlıktan anlaşılacağı gibi reklamlarla başımız dertte arkadaşımla ikimizin.kızım winx dondurmasını yiyince peri olacağını zannediyor yedirdim öyle birşey olmayacağını söyledim nasıl bi açıklama yapabilirim bilmiyorum yalanmı söylüyorlar deyim yalanı bilmeyen çocuğuma yalanı mı öğreteyim.arkadaşımında oğluda redbull kanatlandırır diye duymuş reklamlarda onada içirmişler öyle birşey olmayacğını görsün diye.benim kızım peri olmayı arkadaşımın oğluda kanatlanmayı bekliyor.böyle bir durum yaşayan varmı?yardım edin lütfen.reklam ne demek bilmeyen çocuklarımıza nasıl anlatacağız durumu.

bunlar çocukların hayal güçlerini zorlamalarına neden oluyor..önleminizi alın ve çocuğunuza bunun sadece bir oyun olduğunu gerçek olmadığını anlatın..çok kötü örnekler yaşandı bu konularda...bilmem kaçıncı kattan kendisini pokemon zannedip atan çocukları duyduk..çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama onun anlayacağı dilden anlatacaksınız..kolay gelsin...

elimden geleni yapıyorum bu konuda.ama yinede gördüklerine inanıyor.en iyisi reklamlar başlayınca kanal değiştirmek herhalde.hangi birine yetişeceksek.

Çocukların hayal dünyaları oldukça geniş.Sadece reklamlar değilki..Sözde çocuk dizileride aynı etkiyi yaratıyor.
Benim başımada üç ay önce böyle birşey geldi.Kızımda bana anne değilde Selena dedi birkaç gün:1shok:
Sabırla anlattık onun sadece dizi olduğunu.Bitti artık vs diye açıkladık.Dikkatini başka yönlere çektik.Artık o diziyi izletmedik.Ama kafasının karıştığını anladığımız anda mantıklı açıklamalar yapıyoruz.Tabi çocuk olduğunu atlamadan anlayacağı kelimelerle.

elimden geleni yapıyorum bu konuda.ama yinede gördüklerine inanıyor.en iyisi reklamlar başlayınca kanal değiştirmek herhalde.hangi birine yetişeceksek.

Yasaklar daha çok dikkatlerini çekiyor ama.Çok hassas bir konu.Nereye kadar kanal değiştirebilirizki.:çok üzgünüm:Daha değişik ilgi alanları oluşturmakta fayda var.

çocuklarınıza bunların doğru olmadığını, reklamın ne olduğunu ve ürünü satabilmek için böyle söylediklerini anlatın ama çocuğa öğretmek için red bull kadar zararlı, defalarca yasaklanıp toplatılmış bir şeyi içirmeleri da çok absürt.

benim oğlumda bana sürekli "ben süpermen olucam.süpermenler uçar mı:1shok:" diye soruyordu.
besmele çekip anlatmaya koyuldumşakkıdı
çizgi filmlerde şakacıktan uçtuklarını,gerçek hayatta sadece koştuklarını anlattım.ama sürekli olarak bu cümleleri tekrar atteim.
şimdi bazen pelerinini takıyor ve anne ben uçuyorum diyip başlıyor koşmaya:roflol:
hatta peşindende anne korkma şakacıktan uçuyorum diyo.
inşallah böyle devam eder ama ben yinede Allah'ın izniyle sürekli tetikteyim:Saruboceq:

Back