Rejimde aynı şeyleri yemekten bıkanlar için güzel tarifler

gencpinar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2007
183
0
96
40
İstanbul
Süper besleyici özellikler taşımasa da salatalık içerdiği lif, mineral ve vitamin sayesinde sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazlarındandır.

Salatalığın özellikle diyet reçetelerindeki önemi, yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılama yönü çok değerlidir. Ortalama yüzde 95’inin sudan oluşması ve harika ferahlatıcı etkisi yadsınamaz bir gerçektir. Peki söğüş yemek, salatalara veya cacıklara eklemek dışında salatalığı nasıl beslenme planımıza dahil edebilir? İşte birkaç pratik ve lezzetli tarif:

Salatalık salatası

2 yemek kaşığı ince kıyım maydanoz
1 adet ince doğranmış kırmızı dolmalık biber
4 kase küp küp doğranmış, soyulmuş salatalık
1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
2 kibrit kutusu ufalanmış light beyaz peynir
¼ küçük boy ince kıyılmış soğan
1 yemek kaşığı kıyılmış siyah light zeytin

Sos: 1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu. Pul biber, az tuz, kuru tarhun.

Hazırlanışı: Tüm sebzeleri karıştırın, üzerine sosu döküp, barbunya fasulyeleri ve peyniri serpip en üzerine siyah zeytinleri harmanlayın.

1 porsiyonu ortalama 160 kaloridir.

Salatalık çorbası

Malzemeler:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 küçük boy soğan (küp küp doğranmış)
1 yemek kaşığı limon suyu
4 bardak kabuğu soyulmuş, iç çekirdekleri alınmış ince kesilmiş salatalık
1 adet sebze bulyon
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Bir tutam kırmızı pul biber
1 adet avokado
1/4 kase ince kıyılmış maydanoz
1/2 kase light yoğurt

Hazırlanışı:
Tencereye az su koyun kaynamaya bırakın. Sarımsak, soğanı ekleyip yumuşayana dek kavurun. Limon suyunu ekleyip 1 dakika kadar pişirin akabinde salatalıkları ve tüm baharatları ekleyin. Salatalıklar yumuşayana dek pişirin.

Hazır olan karışımı blender’dan geçirin, maydanoz, avokadoyu ekleyip püre kıvamına getirin, soğumaya bırakın, ılınınca yoğurdu ekleyip üzerine salatalık ve taze nane ile süsleyip soğuk servis edin. Dilerseniz buz küpleri de koyabilirsiniz.
1 porsiyonu ortalama 170 kaloridir.

kızlar sizlerden de bekliyorum birşeyler.artık ne yiyeceğimi şaşırdım.bıkkınlık geldi aynı şeyleri yemekten.eminim benim gibi çok kişi var.sizlerde katılın...

sağol güzelim bilgiler için.bende alternatif sunayım sizlere.
bir salata kasesine:şöyle 1 avuç kadar ayıklanmış semizotu koyun
üzerine:dereotu,salatalık doğrayın,kırmızı biber doğrayın,domates doğrayın,bolca tere doğrayın.
onun üzerine de bir sos hazırlıyalım
1 tatlı kaşığı elma sirkesi,
mesela 2 yemek kaşığı yoğurt,
1 tatlı kaşığı zeytinyağı,
az tuz,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
1 diş sarmısak(isteğe bağlı) bunları karıştırıp üzerine dökün ve afiyetle yiyin.nefis bişey oluyo yaaa...a.s

1. Tarif

1 adet Küp küp doğranmış patlıcan,
2-3 biber,
1-2 domates
4-5 diş sarmısak
1 soğan
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Bütün malzemeleri küp küp doğrayın sarmısaklar bütün halinde yağıda ilave edip pişene kadar kavurun isteğe göre biraz su ekleyin. Sade de yenebilir. Soğuduktan sonra yoğurtlada çok güzel oluyor.

2. Tarif

İstediğiniz miktarda taze fasulyeyi haşlayın. Yumuşayınca bir kapta bıçak ile rastgele kestirin (çentikleyin deriz biz) Sonra yine az miktarda zeytinyağı ile kavurun ve soğuyunca sarmısaklı yoğurt ile servis yapın. (Yoğurtsuzda yiyebilirsiniz.)

otlu spagetti:

Makarnayı tuzlu, kaynar bol suda istediğiniz kıvamda pişirip, süzün. Mercanköşk, maydanoz, balzamik sirke, kırmızı şarap, portakal suyu, sarmısak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi harmanlayın ve kaynama noktasına kadar ısıtın. Kaynama noktasına gelince ateşten alın ve 5 dakika dinlendirin. Hazırladığınız sosu makarnanın üzerine gezdirip harmanlayın ve sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
* 1 paket spagetti

* 2 çorba kaşığı taze mercanköşk

* 2 çorba kaşığı maydanoz (yaprak)

* 2 çorba kaşığı balzamik sirke

* 2 çorba kaşığı kırmızı şarap

* 2 çorba kaşığı portakal suyu

* 3 diş sarmısak (ince halka kesilmiş)

* 1 çorba kaşığı zeytinyağı

* Tuz

denemek isterim bunu güzele benziyor.

Aslında bu tarif sevgili hadine ait. İlk yazdığında özellikle de kolay olması nedeniyle ilgimi çekmişti ve hemen uygulamıştım.
Belki de çok iddialı bir cümle olacak ama hayatımda yediğim en lezzetli diyet yemeği diyebilirim.

*Patlıcanları fırında közle. Kabuklarını soy, küçük parçalar halinde doğra.

*Kıymayı kendi yağında teflon tavada kavur. Kavurma işlemi bitince küçük doğranmış domatesleri ekle, kapağını kapatarak, domatesleri pişir.

*Sarmısaklı yoğurt hazırla.

Bunların hepsi bitince de diz bir tabağa önce közlenmiş patlıcanı, üzerine sarmısaklı yoğurdu ve üzerine de domatesli kıymayı koy. Sevdiğin baharatları ekle ve afiyetleeeee löple yerimseniben

mantarı 1 kaşık zeytinyağında kavurun iyice ama suyunu çektirin sonra haşlanmış mısırla karıştırın üzerine içine bir tatlı kaşığı mayonez karıştırılmış sarmısaklı yoğurtla karıştırın ve hepsini boca edin üstüne dereteotu yemede yanında yat

kabağı soyun ve rendeleyin üzerine bolca ceviz içi onuda aynı şekilde sarmısaklı yoğurt karışımından çok azda mayonez karıştırın üstüne dereotu buda süper yanlız kabağı rendeledikten sonra elinizde sıkıp suyunu atın

Bende bir tarif vermek isterim kızlar,,, hafif ve doyurucu

1- Yeterince yeşil mercimek
2- domates
3- salatalık
4- isteğe göre yeşil biber
5- taze soğan
6- istenirse az baharat
7- limon suyu
8- sarımsak
9- zeytinyağ

Yeşil mercimeği tuzlu suda haşlıyosun,, o haşlanırken kalan tüm malzemeler salata dilimleri halinde doğranır.. mercimek süzülüp tabağa alınıp diğerleri eklenir.. ayrı bir kapta limon suyuyla ve zeytinyağyla sarımsak iice ezdirilir ve salatamıza ilave edilir.. :1rolleyes:

afiyet olsun kızlar
inanın harika oluyor ve tok tutuyor tüm malzemelerde çok sağlıklı..

deneyin derimyerimseniben

gece gece tariflerinizi okudum patlıcanlı olan güzeldi püsküütüm sağol yapıcam bende gerçi zaten yapıyodum aynısını ama bu sefer aklıma sen gelerek yiyicem

evet bide ben veriyim tarif

bir çay bardağı ince çiğ köftelik düğüyü az sıcak suyla bir cam büyük kaseye ıslatıp ağzını kapıycaksın. o orda ıslanırken domates salatalık yeşil biber marul soğan maydonoz vede 2 diş sarımsağı incecik doğrayacaksın.. ıslanmış olan düğünün içine bu salatayı karıştırrıcaksın.. limon sosu ve bir yemek kaşığı zeytinyağınıda ilave edip afiyetle yiyceksin yerimseniben çok hafif ve doyurucu geliyor bana umarım beğenirsiniz :utangac:

tariflerinizi okudum hepsi çok güzel a.s. ben de bir tarif vereyim karnıyarık seven arkadaşlara müjdeeee:Roflol: diyet karnıyarık tarifi vercem hem lezzetli hem de çok sağlıklı

öncelikle patlıcanları soyup közleyin.. sonra soğan, yeşil biber ve domatesi incecik doğrayıp 1 tatlı kaşığı yağla kavurun içine yarım çay bardağı su ilave edin ve 1 çay bardağı sya kıymasını içine ilave edin.. göz kararı bakarsınız eğer kıyma gözünüze az görünürse daha fazla koyabilirsiniz.. üzerine istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.. ben kimyon,kekik,karabiber,pul biber ekliyorum..kısık ateşte bi süre pişirin..piştikten sonra ortasını yardığınız patlıcanların içine koyun..üzerlerine isteğe göre rendelenmiş kaşar yada dilimlenmiş domates ve tam yeşil biber koyabilirsiniz.. hazırladığınız karnıyarıkları tepsiye dizin, üzerine salçalı su gezdirip fırına koyun.. isterseniz salata ve yoğurtla yersiniz..afiyet olsun..

arkadaşlar soya ürünleri biliyosunuz ki çok sağlıklı.. soya kıyması normal kıymaya göre çok hafif oluyor.. genelde normal kıymadan ayıramıyorlar tadını..biz ayrıca dolmalara ve diğer yemeklere de kullanıyoruz bence siz de bideneyin.. hatta böreği bile harika oluyo rejimden önce yerdimsenağlama

bir de beyaz lahana salatası tarifi vereyim..beyaz lahana da bildiğiniz gibi çok sağlıklı..

lahanayı çiğ çiğ rendeleyin.. üzerine domates,salatalık,yeşil biber,soğanı doğrayıp koyun..isterseniz haşlanmış mısır da koyabilirsiniz..zeytinyağı,elma sirkesi ve tuzu karıştırıp üzerine dökün.. afiyet olsun:smiley-cool:

gece gece tariflerinizi okudum patlıcanlı olan güzeldi püsküütüm sağol yapıcam bende gerçi zaten yapıyodum aynısını ama bu sefer aklıma sen gelerek yiyicem

evet bide ben veriyim tarif

bir çay bardağı ince çiğ köftelik düğüyü az sıcak suyla bir cam büyük kaseye ıslatıp ağzını kapıycaksın. o orda ıslanırken domates salatalık yeşil biber marul soğan maydonoz vede 2 diş sarımsağı incecik doğrayacaksın.. ıslanmış olan düğünün içine bu salatayı karıştırrıcaksın.. limon sosu ve bir yemek kaşığı zeytinyağınıda ilave edip afiyetle yiyceksin yerimseniben çok hafif ve doyurucu geliyor bana umarım beğenirsiniz :utangac:

ellrine sağlık pamukşeker bu biraz kısırı andırıyor ama düğürü ıslatmak yerine şöle bi kısık ateşte çektirirsen midede daha az şişer ve gaz ile şişkinlik yapmaz küçücük bi püf noktası haddim olmayarak canım:asigim:

kızlar ben de bir tarif vereceğim tutmayın beni,
kırmızı etli biber 4 tane(ama o kadar lezzetli oluyor ki herkes sever)
bol soğan
maydanoz
ceviz içi
sarımsak
şimdi arkadaşlar bol soğanı ince ince doğradıktan sonra pembeleşeye kadar kavuruyoruz,sonra ince uzun bir şekilde doğradığımız biberleri ve diğer malzemeleri içine katıp zeytin yağında kısık ateşte hafif hafif pişmesini bekliyoruz,kesinlikle su katmıyoruz çünkü biberin yeterince suyu çıkıyor.
kızlar bu yemeğin bir özelliği var 1 hafta sonra bile bozulmadan ve hatta daha lezzetli bir şekilde dolapda durabiliyor,ben bunu yapıb küçük kavanozlara koyup saklamayı düşünüyorum,turşu,meze misali,olur mu bilmem????

benden de bir kabak yemeği tarifi. soğanı ince doğrayıp kavurun 1 2 biber [ acı olması makbul]ve kabuğu soyulmuş domatesilave.az pişince küp şeklinde doğranmiş kabakları da atıp iyice sotelenir.kabaklar sulanacağı için su konmaz kırmızı pul biber ve karabiber tuz ilave edilir afiyet olsun

Bugün bir şey denedim. Aslında oldukça sıradan ve belki de bir çoğunuzun denediği bir tariftir. Ama uydurmasyon olduğunu düşünerek yazmakta fayda görüyorum.

Kabak, taze fasulye, yeşil dolmalık biber, kırmızı biber iri parçalar halinde doğranır. Fırın torbasının içine konur. Torba kullanım talimatına göre, içine 1 tatlı kaşığı beyaz un serpiliyor biliyorsunuz. 20 dk pişme süresi var.

Bu arada yoğurt, krema kıvamını alana kadar sulandırılır. İçine sarmısak, tuz, kimyon, sumak, kırmızı ve kara biber, nane konarak iyice karıştırılır.

Torba kesilerek pişen malzemeler yayvan bir tabağa konur. Krema görünümü kazandırılmış yoğurdumuz üzerine dökülür.... ve afiyetle yenir.

Kırmızı bibere dikkat!.. Çok güzel bir aroma veriyor.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun a.s.

ben de size diyet kızartma tarif edeyim ben 1 yıldır falan kızartma yemediğimi söyleyince diyetisyenim tarif etti
kabak biber ve patlıcanları soyup küçük küpler halinde doğrayın sonra fırın kabına yağlı kağıt serip üzerine bu sebzeleri harmanlayıp koyun poğaçalara yumurta sürdüğümüz fırçayla bir miktar yağı üzerine sürün sonra sebzeleri karıştırın tekrar yağ sürün fırında kızarıncaya kadar pişirin sarmısaklı yoğurtla veya sevrseniz ketçapla yiyebilirsiniz afiyet olsun
patates yok tarifte herhalde sebzelerle aynı sürede pişmiyceği için ama fırın torbasında elma dilimli patatese bayılırım ben malesef küçük bi patates 1 dilim ekmek ediyo diye hiç yapmıyorum ben

köftelik ince bulgur şekercim :Roflol: niye öyle tarif ettimki hey allam :utangac:
Düğü.. Hmm bi'şey daha öğrenmiş olduk. Senin verdiğin tarifi yarışmanın ilk dönemlerinde haftada bir falan yiyordum. Ama bir fark var. İnce bulgur yerine, pilavlık esmer bulgur kullanıyorum. 1/1.5 ölçüsünde suda pişiriyorum sonra da diğer malzemelerle karıştırıyorum. Senin tarifinde var mıydı nar ekşisi şimdi hatırlayamadım :utangac: ama çok yakışıyor..

Back
X