Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

efserasel

Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2012
31
0
Kızlar bu bölümde okuyanlar ve okumak isteyenler hepinizi bekliyorum. Konuşalım, öğrenelim, birbirimize yardımcı olalım :-)

okumak istedim ama malesef düzenli bir çalışmam olmadığı için olmadı zaten şimdide sayısallar hücum etmiş durumda

Haklısın bu sene sayısallar tmcilere bölüm bırakmadı, adam sayısal okumuş gidiyor hukuk yazıyor pdr yazıyor. Tamam yazsın ama tmcilerin de önünü kapatıyor. Sistem saçmalıktan ibaret

ben bu bölmde okuyorum 3.sınıftayım. bu bölümü kazanmak istemiştim ve ilk senemde başardım allaha şükür. okumak isteyen herkese şunu diyebilirmki zor bir bölüm değil sayısal dersler yok birtek istatistik diye sayısal bir ders gördük onun dışında hep okuma anlama uygulamaya dayalı bir bölüm.ben çok memnunun bir an önce mezun olup iş hayatına atılmak insanlara yardımcı olmak istiyorum..merak ettiklerinizi sorabilirsiniz..

Son düzenleme:
Benim de hedefim pdr. Aslında bir çok hedef var ama ilk pdr... Aklıma geldikçe sorarım bende..

sanırım ben o bahsettiğiniz sayısalcılardanım..bu sene pdr yi kazandım çok istediğim bir bölümdü oldu çok şükür ama geç oldu biraz tabi..okuduğun okulu bırak sonra sınava çalış falan..oldu ya şükür :)

canım :)
hayırlı olsun :) darısı bize İnşAllah :) :KK1:

canım mesajını gördüm ama mesaj gönderemiyormuşum burdan yazıcam sorun olmazsa..evet bu sene mezun olmak varken okulu braıktım..gazi üniversiti şehir ve bölge planlama 08 girşliydim sen düşün artık..ama olmayınca olmuyor işte..90 doğumluyum..okulu tamamen bırakıp evde ders çalıştım sen de kesin kararlıysan öyle yapabilirsin ama şimdiki derslerin kolaysa okula devam ederk de çalışsabilirsin :)

canım mesajını gördüm ama mesaj gönderemiyormuşum burdan yazıcam sorun olmazsa..evet bu sene mezun olmak varken okulu braıktım..gazi üniversiti şehir ve bölge planlama 08 girşliydim sen düşün artık..ama olmayınca olmuyor işte..90 doğumluyum..okulu tamamen bırakıp evde ders çalıştım sen de kesin kararlıysan öyle yapabilirsin ama şimdiki derslerin kolaysa okula devam ederk de çalışsabilirsin :)

Yok canım olur böyle de :)
Vaktini ayırıp cevap verdiğin için de ayrıyetten teşekkür ederim :) :KK16:
Canım sen çok daha cesaretlisin.
Belki ben son sınıfa kadar devam etsem son yıl bırakamazdım okulu.
Seni tebrik ederim ki cesaret edip son sınıfa geçince okulu bırakmışsın.
Ve ne güzel istediğin bölümü kazanmışsın :):nazar:
Haklısın canım olmayınca olmuyor.
Çok zor ya.
İktisat okuyorum canım ben.
Bu sene yani 1. sınıftayken dersler zaten zordu.
Seneye çok daha zorlaşacakmış.
Ben hem üniversitede okuyup hem üniversite okuyup hem YGS/LYS'ye çok zor hazırlanırım.
Bırakmayı istiyorum ama ailem o kadar masraf yaptı,onlara kıyamıyorum.
Onlar her şeyi bana bıraktı ama ben onların bana yaptığı masrafların boşa gidecek olmasına üzülüyorum.
İkilemde kaldım anlayacağın. :KK14:

Yok canım olur böyle de :)
Vaktini ayırıp cevap verdiğin için de ayrıyetten teşekkür ederim :) :KK16:
Canım sen çok daha cesaretlisin.
Belki ben son sınıfa kadar devam etsem son yıl bırakamazdım okulu.
Seni tebrik ederim ki cesaret edip son sınıfa geçince okulu bırakmışsın.
Ve ne güzel istediğin bölümü kazanmışsın :):nazar:
Haklısın canım olmayınca olmuyor.
Çok zor ya.
İktisat okuyorum canım ben.
Bu sene yani 1. sınıftayken dersler zaten zordu.
Seneye çok daha zorlaşacakmış.
Ben hem üniversitede okuyup hem üniversite okuyup hem YGS/LYS'ye çok zor hazırlanırım.
Bırakmayı istiyorum ama ailem o kadar masraf yaptı,onlara kıyamıyorum.
Onlar her şeyi bana bıraktı ama ben onların bana yaptığı masrafların boşa gidecek olmasına üzülüyorum.
İkilemde kaldım anlayacağın. :KK14:

evet ama inan bana yaptıkları masrafları hayal bile edemezsin..biz sürekli teknik gezi sürekli pafta ozalit çıktı boya autocad..4 yılda kendimize ş kurabilecek kadar para harcadık desek yeridir ki bizim de öyle durumumuz çok iyi değil..babam emekli annem ev hanımı..evet insan kendi emeklerine ailesinin emeklerine üzülüyor ama ömür boyu da o işi yapacaksın onu da düşün..ben staj yaparken anladım daha plancılık çok rüşvetçi bir meslek..çok rahat ve geniş olmak gerekiyordu bana göre değildi anlayacağın..ona göre çok iyi düşün taşın..benim de arkadaşım vardı gaz iktisat okuyordu hiç istemeye istemeye okudu 4 e geldiğinde okual bile gitmedi bütün dersleri bıraktı ama yazın büt lerde hepsini vermek zorunda kaldı mezun oldu gitti ama şimdi adalet okuyacak açıktan hukuk istiyordu hala istiyor geç bile kaldım dedi..çok iyi düşün canım karar senin..istersen yazın biraz bak ygs lys konularına baktın çalışasın yok okula devam edersin..

evet ama inan bana yaptıkları masrafları hayal bile edemezsin..biz sürekli teknik gezi sürekli pafta ozalit çıktı boya autocad..4 yılda kendimize ş kurabilecek kadar para harcadık desek yeridir ki bizim de öyle durumumuz çok iyi değil..babam emekli annem ev hanımı..evet insan kendi emeklerine ailesinin emeklerine üzülüyor ama ömür boyu da o işi yapacaksın onu da düşün..ben staj yaparken anladım daha plancılık çok rüşvetçi bir meslek..çok rahat ve geniş olmak gerekiyordu bana göre değildi anlayacağın..ona göre çok iyi düşün taşın..benim de arkadaşım vardı gaz iktisat okuyordu hiç istemeye istemeye okudu 4 e geldiğinde okual bile gitmedi bütün dersleri bıraktı ama yazın büt lerde hepsini vermek zorunda kaldı mezun oldu gitti ama şimdi adalet okuyacak açıktan hukuk istiyordu hala istiyor geç bile kaldım dedi..çok iyi düşün canım karar senin..istersen yazın biraz bak ygs lys konularına baktın çalışasın yok okula devam edersin..

Canım hiç yok demez ailem benim istediklerime.
Geçen sene özel yurtta kaldım.
Yaşadığım yerden okuluma iki tane uçakla gidip geliyorum.
Bayram tatilinde,şubat tatilinde,hatta şubat tatilinde memleketime gidip bütünlemeler için geri döndüm o arada ayrıyetten 4 bilet alındı,vize aralarında hep aldılar biletimi.
Sağ olsunlar.
Her istediğimi yapıyorlar.
1 yılda bana yapılan bu masraf yaşadığım yerde 2 senelik özel üniversitede okumama yetecek kadar bir miktar oldu.
Biz de normal gelirli bir aileyiz canım.
Ben bu yaptıklarını düşünüp ondan dolayı ikilime düşüyorum.
Sen en iyisini yapmışsın canım.
Sevemediğin bir bölümde okumanın ne kadar zor olduğunu biliyorum.
Arkadaşında İnşAllah hayaline kavuşur.
Ben bu yılı dolu dolu geçirdim şu anda da çalışıyorum.
Hafta sonu izinlerinde evde kaldığımda sıkılıyorum.
İlerde çalışmayan,ev hanımı olsam yapamam.
Çok sıkılırım.
Hareketli olmaya alıştım,bir şeylerle uğraşıp yorulmayı seviyorum.
Komik gelebilir ama evde boş boş oturup sıkıntıdan yorulmaktansa çalışıp yorulmayı tercih ederim.
Öğretmenliği çok istiyorum canım.
Hep hayalim olan meslek.
Kazanırsam eğer İktisat'ı açık öğretimden okurum.
Öğretmenlikte iş bulamazsam ve yine açık öğretimden İktisat mezunu olursam eğer için bankacılık sınavlarına hazırlanırım.
Boş oturmaktan iyidir.
Ama ben öğretmen olsam işsiz kalacağıma inanmıyorum.
Çok çalışırım,atanırım.
Şu anda ders çalışamıyorum canım.
İşe gittiğim için akşam eve döndüğümde yorgun oluyorum.
Ama ders çalışmayı çok istiyorum.
Başlarsam eğer bırakacağımı sanmıyorum.
Bölümüme devam etsem bu sene kendime nasıl bir program hazırlayabilirim?
Günde kaç saat çalışabilirim?
Onlar beni düşündürüyor.

Son düzenleme:
pdrnin iş imkanları neler? yani sadece okullarda çalışılmıyor bildiğim kadarıyla. danışma merkezlerinde çalışma olanağımız neler? bildiğiniz somut örnekler varsa paylaşır mısınız lütfen

X