- 28 Ocak 2009
- 2.107
- 26
- 158
- Konu Sahibi kpsshayali
-
bunda da b ile d arasında kaldım ama grupla psikolojik danışmaya gelen bireyler iç,ne kapanık bireyler daha çok empati yapmak yerine kendilerini açma çabası içinde oluyorlar b şıkkı daha mantıklı geldi bu nedenle:44:
Canım malesef ilköğretim 1.kademe ve ben neden oldugunu anlayamadım
B şıkkını işaretledim ben de en mantıklı gelen oydu çünkü fakat cevap d canım
Eğitim kademeleri düşünüldüğünde hangi eğitim kademesinde bireysel rehberlik yerine grup rehberliği hizmetleri sunmak daha uygun ve yaygın bir yol olabilir?
a-yükseköğretim
b-ortaöğretim
c-ilköğretim 1.kademe
d-ilköğretim 2.kademe
e-mesleki eğitim
Aşağıdakilerden hangisi grupla psikolojik danışmanın özelliklerinden birisidir?
a-grupla psikolojik danışma ekonomik değildir
b-grupla psikolojik danışmada psikolojik danışmanın süreci yönetmesi daha kolaydır
c-grupla psikolojik danışmada ele alınan konular sadece sosyal konularla ilgili olmalıdır
d-grupla psikolojik danışma empati becerisinin gelişmesine yardımcı olur
e-grupla psikolojik danışmada gönüllülük esası yoktur
İlköğretim birinci kademedeki çocuklar birbirlerine karşı acımasızdır.Çelme takmak,ensesine vurmak vs.davranışları sergilerler ve karşılarındakinin ne hissettiğini umursamazlar.Gizil dönemdedirler ve sadece hemcinsleriyle iletişim kurarlar.Bu sebepten canım.
Konuşma halkasını düşün öyt deki.Bir grup vardı orda da değil mi ? Amaç,empati yapmak ve ve karşısındakinin ne hissettiğini anlamaktı.Bu da onun gibi ve en önemli yararlarından biri. B şıkkı diyen olmuş ama kalabalık olduğu için süreci yönetmek zorlaşır.
gruple psik.rehberlikte daha derin çalışma yapılır empatide o nedenle mi doğru cevap yani, rehberlikte işlediğimiz yere kadarkonu eksiğim yok ama soruları yapamıyorum
Dönem içerisinde farklı bir okula tayini çıkan ismail öğretmen gittiği okulda daha iyi bir eğitim vermek amacıyla öncelikli olarak aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
a-kendinden önceki öğretmenin kaldığı yerden devam etmelidir
b-ünitelendirilmiş yıllık planı tekrar yapılandırmalıdır
c-veli toplantısı düzenleyerek ailelerden öğrenciler hakkında bilgi almalıdır
d-öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçları yönünde ders planları hazırlamalıdır
e-öğrencilerin giriş özelliklerini belirleme amacıyla ölçme araçları kullanmalıdır
buna da e dıyorum canım :26:
Ben de e yapmıştım fakat cevap çok şaşırtıcı
Dönem içerisinde farklı bir okula tayini çıkan ismail öğretmen gittiği okulda daha iyi bir eğitim vermek amacıyla öncelikli olarak aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
e-öğrencilerin giriş özelliklerini belirleme amacıyla ölçme araçları kullanmalıdır
d mi acaba canım:44:
Kızlarcım cevap a ne saçma değil mi?
Cnm hangi yayın bu?
robin hood 10.yy.da yaşamış ve devrinde idaresi altında köylülere işkence eden, haksız yüksek vergiler toplayarak adaletsiz şerife karşı sherwood ormanlarında savaşmıştır.haksız kazanç sağlayan zengin şerif ve yandaşlarından alıp fakir köylülere dağıtmıştır. Maslowa göre robin hoodun adaleti sağlamak konusundaki yeteneği neye denk gelir?
a- sevgi-ait olma
b-saygı-statü
c-güvenlik
d-fizyolojik ihtiyaçlar
e-kendini gerçekleştirme
hangisi öz saygısı yüksek bireylerin özelliklerinden değildir?
a-üst düzey hedefler belirler, bağımsız etkinlikler düzenler
b-yeniliklere açıktır, keşfedilmemişe ulaşmaya çalışır
c-içten denetimlidir
d-meraklıdır, risk almaktan kaçınmaz
e-dışa dönüktür, sosyal ilişkilerinde ataktır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?