rehberlik dersi soruları

B şıkkını işaretledim ben de en mantıklı gelen oydu çünkü fakat cevap d canım

Canım malesef ilköğretim 1.kademe ve ben neden oldugunu anlayamadım

hm bir dakika benim bu dediklerim ilköğretim için geçerli aslında hatta bir soru vardı kpssde, öğretmen sınıfta bir mektup buluyor öğrenci aşkını ilan ediyor öğretmenine bu durumda ne yapılması gerek deniliyordu böyle durumlarda öğrenciyle birebir konuşulmaz görmezden gelinir gerekirse grup reh. yapılırdı ama neden ilkö.2.kademe değilde 1.kademe?

İlköğretim birinci kademedeki çocuklar birbirlerine karşı acımasızdır.Çelme takmak,ensesine vurmak vs.davranışları sergilerler ve karşılarındakinin ne hissettiğini umursamazlar.Gizil dönemdedirler ve sadece hemcinsleriyle iletişim kurarlar.Bu sebepten canım.

Konuşma halkasını düşün öyt deki.Bir grup vardı orda da değil mi ? Amaç,empati yapmak ve ve karşısındakinin ne hissettiğini anlamaktı.Bu da onun gibi ve en önemli yararlarından biri. B şıkkı diyen olmuş ama kalabalık olduğu için süreci yönetmek zorlaşır.

Süreci yönetmek zorlaşır diye düşünmedim hiç canım ben direkt aklıma hani toplu olunca süreci yönetmesi daha kolay olur gibi bir düşünceye kapıldım nedense,dediğin mantıklı.

gruple psik.rehberlikte daha derin çalışma yapılır empatide o nedenle mi doğru cevap yani, rehberlikte işlediğimiz yere kadarkonu eksiğim yok ama soruları yapamıyorum

Ben de grupla psikolojik danışma ve empati arasında pek bir bağ kuramadım hala bocaladım resmen

Dönem içerisinde farklı bir okula tayini çıkan ismail öğretmen gittiği okulda daha iyi bir eğitim vermek amacıyla öncelikli olarak aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
a-kendinden önceki öğretmenin kaldığı yerden devam etmelidir
b-ünitelendirilmiş yıllık planı tekrar yapılandırmalıdır
c-veli toplantısı düzenleyerek ailelerden öğrenciler hakkında bilgi almalıdır
d-öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçları yönünde ders planları hazırlamalıdır
e-öğrencilerin giriş özelliklerini belirleme amacıyla ölçme araçları kullanmalıdır

buna da e dıyorum canım :26:

d mi acaba canım:44:

Kızlarcım cevap a ne saçma değil mi?

aslında ben ilk a yı düşündüm ama bit yeniği vardır diye d dedim ya sınavda da hep böyle oluyor pof, dönem ortasında yeni hoca gelince napar kaldığı yerden devam eder soruda öğrencilerin dersi anlamada güçlük yaşadığından bahsetse c ya da d derdik kızlar düz mantık bakıcaz ama her soru birbirinden kıl ya valla deli oluyorum

robin hood 10.yy.da yaşamış ve devrinde idaresi altında köylülere işkence eden, haksız yüksek vergiler toplayarak adaletsiz şerife karşı sherwood ormanlarında savaşmıştır.haksız kazanç sağlayan zengin şerif ve yandaşlarından alıp fakir köylülere dağıtmıştır. Maslowa göre robin hoodun adaleti sağlamak konusundaki yeteneği neye denk gelir?
a- sevgi-ait olma
b-saygı-statü
c-güvenlik
d-fizyolojik ihtiyaçlar
e-kendini gerçekleştirme

hangisi öz saygısı yüksek bireylerin özelliklerinden değildir?
a-üst düzey hedefler belirler, bağımsız etkinlikler düzenler
b-yeniliklere açıktır, keşfedilmemişe ulaşmaya çalışır
c-içten denetimlidir
d-meraklıdır, risk almaktan kaçınmaz
e-dışa dönüktür, sosyal ilişkilerinde ataktır

c şıkkı mı cevap?

Buna da d dıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…