• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başarılı olamıyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ablacım herşeyden önce mutlaka bir hedefin olmalı hangi bölümü veya üniversiteyi istediğine dair yoksa çalışsan bile ufak bir hatada moralin bozulabilir çalışmak istemessin benimde üni.hazırlanırken ne kadar iyi yapabilirsem yaparım diyordum ama öyle olmadığını gördüm.ama istediğim bölümü buldum şimdi dersinlerin her dakikası benim için çok güzel haa bide erkek arkadaşıne seni ders çalışman konusunda engelliyorsa uyar olmazsa ayrıl çünkü erkek arkadaş bulablirisin ama iyi bir hayat için üniversite her zaman bulunmalayabilir

emek vereni Allah görüyor merak etme canım ;) ben matematik için öyle uğraştım ki , sınavda istediğim neti yapamadım ama istediğim puanı alabildim.. kendini şartlandırma sakın. sınavda su kadar net yapm şöyle olsun vs. elinden geleni yap sonucu O'na bırak derim..

Esmacığım önce o fotoğraftaki sen misin? Ne kadar güzelsin:cool:

Önce şunu düşün: Üniversiteyi ilk senende kazanmak zorunda değilsin. Eğer böyle düşünürsen hem üzerindeki stres azalır, hem daha planlı-programlı çalışabilirsin.

Sonra benim sana tavsiyem, biraz daha alt seviye kitaplarla çalışman. Diyelim ki aldığın lise 1 matematik kitaplarını takip edemiyorsun; o zaman git bir lise sınavına hazırlık kitabı al. Kim bilecek?:KK5:

Her şeyden önce temeli oturtmalısın. Bırak şimdi geometriyi, analitiği, karmaşık sayıları. Önce temeli kavra. Negatif ne demek, pozitif ne demek, neden (-) (-) ile çarpılınca (+) olur gibi.

Bak şimdi senin için TÜBİTAK kitaplığına baktım. Sen de 12+ ve 14+ yaş kitaplarını inceler misin? Fizik Bize Ne Anlatıyor, Matematik Bize Ne Anlatıyor gibi kitaplar var. Olayın mantığını kavramak açısından söylüyorum. Hem fiyatları da çok uygun.:KK75:

12 ye gidiyorum bu sene üni sınavımda var .. çabaladıgıma ınanıyorum ama gercekten basaramıyorum . her gun tekrarımı yapıyorum dersi elımden geldıgınce kafama baska bır seyler sokmadan dınlemeye cabalıyorum gunu gunune calısıp test cozuyorum ama genelde hep yanlıs..
evde pc acıp konu anlatımlarını felan ızlıyorum anladıgımı sanıyorum ama sonra bı bakıyorum hıcbır sey anlamamısım. nasıl basarılı olabilirim ? daha nasıl cabalaya bilirim ? gercekten calısıyorum ama yapamıyorum. her seyden cok ıyı bır yerde olmayı annem ıcın ıstıyorum.. yattıgı yerden benımle gurur duysun ama yapamıyorum..

en düşük düzeyde bi kitaptan başla dostum...
ve başarısızlığı aklına getirip kendini iyce strese sokma..
yavaş yavaş artar netin üzülme...

12 ye gidiyorum bu sene üni sınavımda var .. çabaladıgıma ınanıyorum ama gercekten basaramıyorum . her gun tekrarımı yapıyorum dersi elımden geldıgınce kafama baska bır seyler sokmadan dınlemeye cabalıyorum gunu gunune calısıp test cozuyorum ama genelde hep yanlıs..
evde pc acıp konu anlatımlarını felan ızlıyorum anladıgımı sanıyorum ama sonra bı bakıyorum hıcbır sey anlamamısım. nasıl basarılı olabilirim ? daha nasıl cabalaya bilirim ? gercekten calısıyorum ama yapamıyorum. her seyden cok ıyı bır yerde olmayı annem ıcın ıstıyorum.. yattıgı yerden benımle gurur duysun ama yapamıyorum..
cnm bu sınav stresinden kaynaklanıyor. ben de yıllarca gayet başarılı bi öğrenciyken lise iki de birden derslerim kötü gitmeye başladı kabullenemedim bi türlü ve üzüldükçe daha kötü oldu biraz da ergenlik sıkıntısı oluyor tabi ki neyse ilk yılımda tercih yaptım işletme bölümüne gittim hazırlık okurken dde hala kabullenemiyrdum tabi çevre baskısı da var kendi bölümüme geçince sevdim neyse uzatmayım kpss ye hazırlanırken kafam daha rahat olduğu için biraz da büyyüdüğüm için tabi o kadar kolay gelmeye başladı ki herşey lisede dde böyle olsaydı çok daha iyi bi bölüm kazanırdım keşke hiç pes etmeseydim hep çalışsaydım bi soru bile olsa daha fazla yapmak için çırppınsaydım dedim. çok şükür ilk yılımda da memurluğu kazandım. ama inanıyorum ki çok daha iyi şeyler yapabilirdim. şimdiki aklım olsa hç bişeye üzülmez sadece sınavıma odaklanırdım. eğer kafanda başka sıkıntıların varsa odaklanman anlaman güçleşir. kafanı her zaman rahat tut

Bol tekrar yap canım. Bilgileri uzun hafızaya yerleştirmek lazım başarı için , bunun tek yoluda çok tekrardır.
Bir bilgiyi bir defa okursan kısa hafızaya yerleşir ve o bilgiyi birkaç güne unutursun. Tekrarladıkça uzun hafızaya yerleşeceği için unutmazsın.
Tıp fakültesini bitirip TUS sınavına girecek olanlar o koca koca kitapları 7-8 defa tekrarlıyorlar.
Başkada yolu yok bu işin. İstersen ders çalışma metodlarını araştır.

Kaçırdığın püf noktalar vardır illaki.
Özel bir hoca tutma imkanın varsa kolaylıkla halledebilirsin.

Ablacım herşeyden önce mutlaka bir hedefin olmalı hangi bölümü veya üniversiteyi istediğine dair yoksa çalışsan bile ufak bir hatada moralin bozulabilir çalışmak istemessin benimde üni.hazırlanırken ne kadar iyi yapabilirsem yaparım diyordum ama öyle olmadığını gördüm.ama istediğim bölümü buldum şimdi dersinlerin her dakikası benim için çok güzel haa bide erkek arkadaşıne seni ders çalışman konusunda engelliyorsa uyar olmazsa ayrıl çünkü erkek arkadaş bulablirisin ama iyi bir hayat için üniversite her zaman bulunmalayabilir
Ben ne istedigimi bilmiyorum aslinda soyle ben 9 da guzel sanatlaedaydim babam ordan beni zorla aldi tiyatro bolumuydum normal ozel anadoluya verdi sonra ben hep mankenlik istedim onu ek olarak yap okumani gerektirmez dediler suanda da ne istedigimi hiiic bilmiyorum.. erkek arkadasim konusunda ciddi sekilde vicdan azabi cekiyorum ben desem saygi gostermez biliyorum cok da seviyorum ama ayrilmakda istiyorum.. tesekkur ederim

emek vereni Allah görüyor merak etme canım :KK66: ben matematik için öyle uğraştım ki , sınavda istediğim neti yapamadım ama istediğim puanı alabildim.. kendini şartlandırma sakın. sınavda su kadar net yapm şöyle olsun vs. elinden geleni yap sonucu O'na bırak derim..
Umarim gercekten dediginiz gibi olur cok tesellur ederim
Esmacığım önce o fotoğraftaki sen misin? Ne kadar güzelsin:cool:

Önce şunu düşün: Üniversiteyi ilk senende kazanmak zorunda değilsin. Eğer böyle düşünürsen hem üzerindeki stres azalır, hem daha planlı-programlı çalışabilirsin.

Sonra benim sana tavsiyem, biraz daha alt seviye kitaplarla çalışman. Diyelim ki aldığın lise 1 matematik kitaplarını takip edemiyorsun; o zaman git bir lise sınavına hazırlık kitabı al. Kim bilecek?:KK5:

Her şeyden önce temeli oturtmalısın. Bırak şimdi geometriyi, analitiği, karmaşık sayıları. Önce temeli kavra. Negatif ne demek, pozitif ne demek, neden (-) (-) ile çarpılınca (+) olur gibi.

Bak şimdi senin için TÜBİTAK kitaplığına baktım. Sen de 12+ ve 14+ yaş kitaplarını inceler misin? Fizik Bize Ne Anlatıyor, Matematik Bize Ne Anlatıyor gibi kitaplar var. Olayın mantığını kavramak açısından söylüyorum. Hem fiyatları da çok uygun.:KK75:
benim , cok tesekkur ederim :KK68:
acikxasi suanlik cabalasamda uni sinavindan cok okul basarimi dusunuyorum cunku yazililardan surekli dusuk almak sinifimdakilerinde yuksek almasi biraz beni kiriyo

peki o zaman dediginizi denemeye calisicam yarin bi bakiyim kitaplara cok cok cok.. teekkur ederim :KK68:

denemelerde netlerin nasıl canım en iyi sonucu bence onlar da görürsün.

alanın nedir?
esit agirlik maalesef denemelerimde hep cok dusuk ..

en düşük düzeyde bi kitaptan başla dostum...
ve başarısızlığı aklına getirip kendini iyce strese sokma..
yavaş yavaş artar netin üzülme...
umarimm cook tesekkurlee:KK60:
cnm bu sınav stresinden kaynaklanıyor. ben de yıllarca gayet başarılı bi öğrenciyken lise iki de birden derslerim kötü gitmeye başladı kabullenemedim bi türlü ve üzüldükçe daha kötü oldu biraz da ergenlik sıkıntısı oluyor tabi ki neyse ilk yılımda tercih yaptım işletme bölümüne gittim hazırlık okurken dde hala kabullenemiyrdum tabi çevre baskısı da var kendi bölümüme geçince sevdim neyse uzatmayım kpss ye hazırlanırken kafam daha rahat olduğu için biraz da büyyüdüğüm için tabi o kadar kolay gelmeye başladı ki herşey lisede dde böyle olsaydı çok daha iyi bi bölüm kazanırdım keşke hiç pes etmeseydim hep çalışsaydım bi soru bile olsa daha fazla yapmak için çırppınsaydım dedim. çok şükür ilk yılımda da memurluğu kazandım. ama inanıyorum ki çok daha iyi şeyler yapabilirdim. şimdiki aklım olsa hç bişeye üzülmez sadece sınavıma odaklanırdım. eğer kafanda başka sıkıntıların varsa odaklanman anlaman güçleşir. kafanı her zaman rahat tut
ben 9. Siniftada basariliydim hem istedigim okulda istedigim bolumdeydim sonra annemin vefati , iatemedigim bu okula da zorla gonderilince her konuda cok dagildim 10,11. Sinifta da psikolojimi toparlayamadim sanirimsuanda da en cok o zamanlarimin kaybinin basarisizligini yasiyorum umarim iyo seyler yapabilirim kafami kurcalayan bu ara tek sey erkek arkadasim sanieim bir sekilde bitirmeliyIm
coooooook tesekkur ederim:KK60:

Bol tekrar yap canım. Bilgileri uzun hafızaya yerleştirmek lazım başarı için , bunun tek yoluda çok tekrardır.
Bir bilgiyi bir defa okursan kısa hafızaya yerleşir ve o bilgiyi birkaç güne unutursun. Tekrarladıkça uzun hafızaya yerleşeceği için unutmazsın.
Tıp fakültesini bitirip TUS sınavına girecek olanlar o koca koca kitapları 7-8 defa tekrarlıyorlar.
Başkada yolu yok bu işin. İstersen ders çalışma metodlarını araştır.
tekrarimi hep yapiyorum her gun gunune amasanirim kendimi pek veremiyorum
cook tesekkur edeeim
Kaçırdığın püf noktalar vardır illaki.
Özel bir hoca tutma imkanın varsa kolaylıkla halledebilirsin.
ozel okulda oldugum icin babam bunada karsi
tesekkur ederim

Peki ablacım meslekleri hiç araştırdın mı okuldaki rehber öğetmeninle hiç konuştun mu meslek seçimi konusunu konuşmadıysan hocanla mutlaka konuş sana yardımcı olur bide stres yapma seni yıpratır bende çok stres yaptım.bide belirli bir çalışma programın var mı yoksa zamanını kullanma konusunda sıkıntı yaşarsın. Şuanda kafanda tek bir düşünce olmalı sınavını en iyi şekilde geçirip üni. Kazanma Hee kafana çok mu takıyorsun kendine küçük uğraşlar bulman sana faydalı olabilir ama sana. Tavsiyem zamanı kullanma ve meslek seçimi konusunda okulundaki rehber hocanla konuşmandır sana mutlaka faydası olur:KK54::KK51:

başarıcaksın buna ınan yapamıyorum yok. bende senın yaşlardayken böyleydım sonra yüksek okula kayıt oldum okul bıttı ve ben dgs yı kazanan arkadaşlarımla tesadüfen diploma almak ıcın okula gıdırken karşılaştım. arkadaşlarım dgs sınavını kazanmışlar ogunden sonra hayatım degıştı eve gözlerım dolu dolu gıttım neden bende kazanamayayım dedım hemen test kıtapları aldırdım babama,interneti açtım forumlara göz attım benım gıbı dgs ye hazırlanan bır steye üye oldum inanırmısın bir sürü öğrencı dgs ye harıl harıl çalışıyorlar tam bana göre bır steydı oradakı insanların hayat öykulerını okudum öyle dramlar vardıkı anlatamam okudukça çalışma azmım arttı ailem geldı aklıma ,geleceğim geldi,geçmışıme dönup bir baktım okumak tek çaremızdı ve başladım çalışmaya sayısız kitap bitirdim,arkadaş çevremle görüşemedim,televizyonu yasakladım kendıme bu emeğimin karşılığını 4 yıllık üniversiteyı kazanarak aldım :) ve üniversite bitti ben bıtırır bıtırmez çok istediğim mesleğime atandım.:)

Bana da çok oluyordu bu. Saatlerce kitap önümde açık durur ama benim çalıştığım iki sayfa falan. Sorsalar 2 saat ders çalışmıştım ben. Dikkat eksikliği vardı sanırım o yüzden.

Sen de anladığım kadarıyla verimli ders çalışamıyorsun. Ders çalışma stilini değiştirmeyi dene bir bakalım. Nasıl daha iyi anlıyorsun onu tespit etmeye çalış, rehber öğretmeninle görüş.

Bu kadar ders çalışmaya anlamıyor olamazsın, mutlaka bazı şeyleri gözden kaçırıyorsundur. Dikkat eksikliğin var mı acaba? Bir de bir şeylerin olmadığını farketmen çok güzel ama umutsuzluğa kapılmadan düzeltmeye çalış bu durumu. Son sınıfta stres yapma kendine, sevgiler :KK68:

Bana da çok oluyordu bu. Saatlerce kitap önümde açık durur ama benim çalıştığım iki sayfa falan. Sorsalar 2 saat ders çalışmıştım ben. Dikkat eksikliği vardı sanırım o yüzden.

Sen de anladığım kadarıyla verimli ders çalışamıyorsun. Ders çalışma stilini değiştirmeyi dene bir bakalım. Nasıl daha iyi anlıyorsun onu tespit etmeye çalış, rehber öğretmeninle görüş.

Bu kadar ders çalışmaya anlamıyor olamazsın, mutlaka bazı şeyleri gözden kaçırıyorsundur. Dikkat eksikliğin var mı acaba? Bir de bir şeylerin olmadığını farketmen çok güzel ama umutsuzluğa kapılmadan düzeltmeye çalış bu durumu. Son sınıfta stres yapma kendine, sevgiler :KK68:
Bilmiyorum ki belki vardir :110: tavsiyelerinizi deniycem cok tesekkur edeeim :KK60:

başarıcaksın buna ınan yapamıyorum yok. bende senın yaşlardayken böyleydım sonra yüksek okula kayıt oldum okul bıttı ve ben dgs yı kazanan arkadaşlarımla tesadüfen diploma almak ıcın okula gıdırken karşılaştım. arkadaşlarım dgs sınavını kazanmışlar ogunden sonra hayatım degıştı eve gözlerım dolu dolu gıttım neden bende kazanamayayım dedım hemen test kıtapları aldırdım babama,interneti açtım forumlara göz attım benım gıbı dgs ye hazırlanan bır steye üye oldum inanırmısın bir sürü öğrencı dgs ye harıl harıl çalışıyorlar tam bana göre bır steydı oradakı insanların hayat öykulerını okudum öyle dramlar vardıkı anlatamam okudukça çalışma azmım arttı ailem geldı aklıma ,geleceğim geldi,geçmışıme dönup bir baktım okumak tek çaremızdı ve başladım çalışmaya sayısız kitap bitirdim,arkadaş çevremle görüşemedim,televizyonu yasakladım kendıme bu emeğimin karşılığını 4 yıllık üniversiteyı kazanarak aldım :) ve üniversite bitti ben bıtırır bıtırmez çok istediğim mesleğime atandım.:)

Hirsim var ama kendim icin degil cunku meslek ne istedigimi bilmiyorum kararda veremiyorum hepsi bana cok uzak geliyo asil istediklerimde ne yazik ki hep arka plana atiliyo onlar hobi kalsin denerek..
umarim sizon gibi istedigim seyi belirleyip kazana bilirim cok tesekkur ederim:KK60:
Peki ablacım meslekleri hiç araştırdın mı okuldaki rehber öğetmeninle hiç konuştun mu meslek seçimi konusunu konuşmadıysan hocanla mutlaka konuş sana yardımcı olur bide stres yapma seni yıpratır bende çok stres yaptım.bide belirli bir çalışma programın var mı yoksa zamanını kullanma konusunda sıkıntı yaşarsın. Şuanda kafanda tek bir düşünce olmalı sınavını en iyi şekilde geçirip üni. Kazanma Hee kafana çok mu takıyorsun kendine küçük uğraşlar bulman sana faydalı olabilir ama sana. Tavsiyem zamanı kullanma ve meslek seçimi konusunda okulundaki rehber hocanla konuşmandır sana mutlaka faydası olur:KK54::KK51:
Esit agirlkta herkes bi hukuk psikologluk ic mimarlik felan istiyo bense internette goz attim yine hep bunlar bi ara sinif ogretmenligi iatedim ama anladim ki kaldirabilcegim bi meslekde degil pek..
hocamla konusmayi deniycem :KK74:
Belirli bi program otrtmaya calisiyorum ama burda da erkek arkadas konum devreye giriyo ne zaman goruscegimiz belli olmadigindan oturtamiyorum bi duzen.. tekrardan cok tesekkur edeeim ablacik :KK36:

Ben de tekrar hazırlanıyorum bu yıl. Hangi bölümdesin? Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Yaşlarımız da yakın sanırım motive ederiz birbirimizi. :KK53:

bilgisayardan değil kitaptan çalış
bilgisayarda video halinde izlenenler akılda daha az kalıcı olur -bilimsel bir tespit -

Canım şimdi sana tavsiyem,kendine bu hafta sonu bi müsade et.Git gez eğlen dolaş ve kendi kendine şunu de : Ben başarılıyım,yapabilirim! Ben lisedeyken dil bölümündeydim.Lise sonda dershaneye gönderdi ailem beni.Bir gittim dershaneye,millet konuları bitirmiş,test çözmeye başlamışlar daha sene başında.O kadar kötü oldum ki anlatamam sana.Deneme sınavlarında 100 sorundan 30-35 net felan yapıyordum.Günlerce ağladım dershaneye gitmicem diye ama rahmetli annem sağolsun hep destekledi beni,gönderdi..Ve tahmin et ne oldu?? Üniversite dil sınavında 100 sorudan 89 netle çıktım :) Şimdi İngilizce öğretmeniyim :) Önemli olan önce kendi moralini düzeltmek.Sonrasında kendine bir hedef belirlemek ve en önemlisi KENDİNİ TANIMAK. Ben şahsen yazarak çalışırsam anlardım konuları.Çok vaktimi alırdı ama bu şekilde başarılı olurdum.Kendimi motive etmek için renkli kalemler,defterler alırdım..Sen önce kendini tanı.Dersi nasıl çalışmayı seviyorsun,ondan sonra okul ya da dershanedeki rehber öğretmeniyle bir plan belirle.Ben akıllı ama azimsiz öğrenci çok gördüm,ki bunlar genelde başarısız olurlar.Ama sen hem akıllı hem de azimlisin ve BEN SENİN BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM TATLIM :) Sormak,danışmak istediğin bişey olursa msj da yazabilirsin :-*

Odaklanamıyorsundur. Anladığını zannedip anlayamıyorsundur aslında.
Sınav için ise test çöze çöze yanlışlarının azaldığını göreceksin diyebilirim.
Erkek arkadaşla devamlı iletişimde olursan kafan dağılır.
Bu senin için çok önemli ve geleceğine ışık tutacak bir seçim olacağı için fedakarlık yapmak zorundasın.
Hiçbir şeyin kafanı bulandırmasına izin verme. Olumsuz cümleler kurma.
Defalarca konuları oku ya da videodan izlemek daha iyiyse senin için onları da defalarca izle.
Ama en önemlisi aklında başka şeyler olmamasıdır bunları yaparken.
Başarılı olmaman için sebep yok. İstersen, her şey hallolur.

Gingko bloba yada tebokan kullan.
Kan dolaşımını arttırdığı için konsantrasyon ve algılaman maksimuma çıkıyor.
(Ben kullanıyorum)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back