• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

rehberlik dersi soruları

evet 2si de c:33:
yalnız 1. soruyu anlamadım:50:

Şöyle ki, konsültasyon fikir alma, danışma mevzuatıdır...
Yani ben öyle biliyorum:44:
Buradan yola çıkarak mantık yürütecek olursam, öğretmenin eğitilme zorunluluğu var mıdır?:31:

Son düzenleyen: Moderatör:
1c canım konsültasyon daha çok rehberlik çalışmasıdır. rehberlikte uzman olunması gerekmez. uzmanlık psikolojik danışmanlık için gereklidir.
2 c canım esas sorun aileden kaynaklanıyo rehber öğretmen de -öğrenci için- aileyle görüşüp ne yapılması gerektiğini irdelemeli. bu da konsültasyona giriyor

Hocam rehberlik ilkelerinden biri de şuydu.Hani eğitim öğretim gibi değildi.Ayrıca konsültasyon değil psikolojik danışma uzmanalık gerektirir.Açık olmadı pek ama.:27:

Şöyle ki, konsültasyon fikir alma, danışma mevzuatıdır...
Yani ben öyle biliyorum:44:
Buradan yola çıkarak mantık yürütecek olursam, öğretmenin eğitilme zorunluluğu var mıdır?:31:

ah tamam anladım
kacırdıgım kücük bir nokta:19:
ama hic aklıma gelmemişti aklınıza ve parmaklarınıza saglık :ssz:

1c canım konsültasyon daha çok rehberlik çalışmasıdır. rehberlikte uzman olunması gerekmez. uzmanlık psikolojik danışmanlık için gereklidir.
2 c canım esas sorun aileden kaynaklanıyo rehber öğretmen de -öğrenci için- aileyle görüşüp ne yapılması gerektiğini irdelemeli. bu da konsültasyona giriyor

dogru tatlım anladım:7:

Aşağıdakilerden hangisi psikolojik danışmanın empati kurduğunu belirten ifadedir?
a-danışmanın danışanın anlattığı duygularını ona tekrar etmesi
b-danışman ve danışanın karşılıklı duygu paylaşımı
c-danışmanın olayları danışanın bakış açısıyla görmeye çalışması
d-danışanın söyledikleriyle davranışları arasındaki çelişkiye dikkat çekmesi
e-danışmanın danışanın anlattığı sorunun içeriğinin anlaşıldığının ifade etmesi

Aşağıdakilerden hangisi psikolojik danışmanın empati kurduğunu belirten ifadedir?

buna da c diyorum:26:

A mı yavrum ? :44::44::44:

geriye bir tek a kalır canım ama o da sen diliyle alakalı bildigim kadarıyla :44::44:

Yok yaaa sen dili değil.Onun bakış açısıyla bakarsa sempati yapmış olur empati değil ki.:26:

Tekrar etme derken sanırım şu denmek istenmiş.

''Annemi kaybettim,onu çok özlüyorum.''diyen öğrenciye ''Anneni kaybettiğin için üzgünsün.''denmesi.

Yok yaaa sen dili değil.Onun bakış açısıyla bakarsa sempati yapmış olur empati değil ki.:26:

Tekrar etme derken sanırım şu denmek istenmiş.

''Annemi kaybettim,onu çok özlüyorum.''diyen öğrenciye ''Anneni kaybettiğin için üzgünsün.''denmesi.

hmm dogrudur ben daha oralara gelmedım:30:
gecen yıl ki bilgilerime göre varsaydım ama demek ki yanlıs hatırlamısım:1:

Back