• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

rehberlik dersi soruları

Aşağıdakilerden hangisi psikolojik danışmanın empati kurduğunu belirten ifadedir?
a-danışmanın danışanın anlattığı duygularını ona tekrar etmesi
b-danışman ve danışanın karşılıklı duygu paylaşımı
c-danışmanın olayları danışanın bakış açısıyla görmeye çalışması
d-danışanın söyledikleriyle davranışları arasındaki çelişkiye dikkat çekmesi
e-danışmanın danışanın anlattığı sorunun içeriğinin anlaşıldığının ifade etmesi

İyi de o empati değil yüzleştirme.:6::53:

cevap nasıl d ben de anlamadım
Yayın yargı bu arada
sorunun yanlış olma ihtimali var diyerek son noktayı koyuyorum:23:

cevap nasıl d ben de anlamadım
Yayın yargı bu arada
sorunun yanlış olma ihtimali var diyerek son noktayı koyuyorum:23:

yanlış olma ihtimali yüksek.
çünkü zaten yargıda yanlış çıkıyor.
geçen yıl hocalarımız da söylerdi.:31:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir amirin çalışanlarıyla ilişkilerinde kendisine gösterilecek itibarı ön plana çıkarması Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinin hangi basamağında olduğunu gösterir ?

a.Ait olma
b.Kendini gerçekleştirme
c.Fizyolojik
d.Güvenlik
e.Saygı

Bir amirin çalışanlarıyla ilişkilerinde kendisine gösterilecek itibarı ön plana çıkarması Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinin hangi basamağında olduğunu gösterir ?

a.Ait olma
b.Kendini gerçekleştirme
c.Fizyolojik
d.Güvenlik
e.Saygı

saygı diyecegım yanlıs deme ihtimalin var.
yoksa ait olmadır bence
:44:

a.Ait olma
b.Kendini gerçekleştirme
c.Fizyolojik
d.Güvenlik
e.Saygı

kendini gerçekleştirme değil mi?aslında statü diyoruz biz buna bende ilk onu derdim ama cevap o değil demişsiniz o zaman kendini gerçekleştirme oluyor ipucu da ön plana çıkarması kelimesinde saklı onu yaptığı için kendini gerçekleştirmiş oluyor yani güzel soruymuş bol çeldiricili

kendini gerçekleştirme değil mi?aslında statü diyoruz biz buna bende ilk onu derdim ama cevap o değil demişsiniz o zaman kendini gerçekleştirme oluyor ipucu da ön plana çıkarması kelimesinde saklı onu yaptığı için kendini gerçekleştirmiş oluyor yani güzel soruymuş bol çeldiricili

Değil canım malesef.:50: Cevap güvenlik.Ama ne alaka anlamadım.:26:

a.Ait olma
b.Kendini gerçekleştirme
c.Fizyolojik
d.Güvenlik
e.Saygı

cevap güvenlik, şöyle düşün canım. bi insana en çok 0-2 yaşlar arasında anne babası tarafından itibar gösterilirir, örneğin anne bebeği göğsüne yatırarak bebek onun kalp atışlarını duyar ve kendini güvende hisseder. ne biliim ağlasa direk annesi bebeğin yanında biter. fakat bu dönemi iyi atlatamadığında, ilerde aynı itibarı başkalarından arar ve soruda da bu ihtiyacını çalışanlarından karşılamaya çalışma durumu var. amir bişey söylediği/istediği an çalışanlarının direk onun yanında bitmesini istemekte, onu en önemli kişi olarak görmelerini istemekte. işte itibar kelimesinden aklına ne gelirse artık..

Son düzenleme:
Back