rehberlik dersi soruları

vahaaaaww bu nasıl bir düşünme şekli soruyu nasıl sormuşlar ya bize emmioğlunu sorsalarmış daha kolay olurdu

Üvey babası ile sorun yaşayan bir öğrenci ile sınıf öğretmeni arasında aşağıdaki konuşma geçer:
ÖĞRENCİ:öğretmenim benim babam öldü,annem başka biri ile evlendi şuanda üvey babamla beraber yaşıyoruz.Fakat bu adam beni hiç kabullenmedi ve sürekli beni aşağılıyor,bana kızıyor.Canım çok sıkılıyor ne yapacağımı bilmiyorum.
ÖĞRETMEN:Allah kahretsin köprüyü geçene kadar iyi,sonra kötü insanları anlamak gerçekten çok zor yazık yazık demiştir.
Öğretmenin tepkisi aşağıdaki kavramların hangisiyle ifade edilir?
A-empati
B-sempati
C-saydamlık
D-saygı
E-rapport

Duygu hanım insan ilişkilerine yardımlaşmaya önem verdiğini söylemektedir.Yaşadığımız dünyanın geçici olduğunu insanların birbirini incitmemesi,birbirlerini kullanmaması gerektiğini söylemektedir.Böyle söylemesine rağmen duygu hanım dışarıdan bakıldığında olumlu bir sosyal kimlik geliştirememiş hatta onlara tam zıt olan bir takım tutumlar geliştirmiştir.Yani başkalarını daha çok incitmiş,kendi çıkarlarını her şeyin önünde görmüştür.
Duygu hanım ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A-benlik saygısı çok yüksektir
B-özyeterlik duygusu gelişmemiştir
C-ters kimlik özellikleri sergilemektedir
D-deger ve davranışları çelişkilidir
E-bireysel farkındalık oluşturulmuştur

buna saydamlık diyorum

buna da emin olmamakla birlikte d diyorum

Birinciye saydamlık ikinciye ise d şıkkını okumadan ters kimlik diyecektim ama değer ve davranışları çelişkili gibi duruyor . Ama gel gör ki c daha yakın geliyor kararsız kaldım ..

1.sorunun cevabı sempati arkadaşlarım(alaka kuramadım ama..)
2.sorunun cevabı da değer ve davranışları çelişkilidir olacak.Fakat ben ters kimlik özelliklerini işaretledim arkadaşın da dediği gibi neden cevap ters kimlik özellikleri değil?

Güzel sorular zümrem.Hangi yayın merak ettim ? :44: Doğru cevap sempati. Neden diye soracaksın,açıklayayım.Sempatide,danışman çizgisini kaybeder.Yani olaylara danışanın gözüyle bakar.Burada danışanın düşüncesi üvey babası hakkındaki kötü düşünceleridir.Eğer empati dediysen olmaz.Çünkü empati yapmış olsaydı'' Üvey babanla sorunların olduğu için üzülüyorsun.''derdi.Empati cümleleri genellikle ikinci tekil şahıs ile biter. Saydamlık da olmaz,eğer onu yaptıysan.Çünkü burada içinden geçenleri,hissettiklerini,kendi yaşadıklarını söylememiştir.Danışan gözüyle yorum yapmıştır.Umarım anlatabilmişimdir.

Söyledikleriyle davranışları birbirini tutmuyor.

Anladım bugum böyle bir ayrım oldugunu bilmiyordum sempatide valla
Beyaz kalem soru bankası 2012 kaynakta kuzum

'Maskelerim yok benim,belki bu yüzden çok kırılganım...
Adımı söylerken hissettiğinden öte değil hislerim...
Yapmacıklık kanıma damlamamış...
Olsam da olurum...
Yoksam da kaybolurum..
Bu kadarım! Ne eksik ne de fazla.'

Verilen dizeler insancıl anlayışın aşağıdaki kavramlarından hangisiyle daha çok ilişkilidir?
a-bağdaşım içinde olma
b-koşulsuz kabul
c-varoluşsal yaşama
d-organizmaya güven
e-empatik olma

Koşulsuz kabul değil mi ? :44:

cevap a mi acaba
çünkü bağdaşım içinde olma öz benlik ile benlik tasarımı arasında tutarlılık olması, olduğu gibi görünme, maske takmamadır.

Son düzenleme:
Eğitim kademeleri düşünüldüğünde hangi eğitim kademesinde bireysel rehberlik yerine grup rehberliği hizmetleri sunmak daha uygun ve yaygın bir yol olabilir?
a-yükseköğretim
b-ortaöğretim
c-ilköğretim 1.kademe
d-ilköğretim 2.kademe
e-mesleki eğitim

Aşağıdakilerden hangisi grupla psikolojik danışmanın özelliklerinden birisidir?
a-grupla psikolojik danışma ekonomik değildir
b-grupla psikolojik danışmada psikolojik danışmanın süreci yönetmesi daha kolaydır
c-grupla psikolojik danışmada ele alınan konular sadece sosyal konularla ilgili olmalıdır
d-grupla psikolojik danışma empati becerisinin gelişmesine yardımcı olur
e-grupla psikolojik danışmada gönüllülük esası yoktur

canım ortaöğretim olmalı çünkü orda ergenlik döneminde oluyorlar ve grup rehberliği ile sen önleyici müdahale yapabilirsin daha çok ihtiyaçları oluyor diye düşündüm:26:

bunda da b ile d arasında kaldım ama grupla psikolojik danışmaya gelen bireyler iç,ne kapanık bireyler daha çok empati yapmak yerine kendilerini açma çabası içinde oluyorlar b şıkkı daha mantıklı geldi bu nedenle:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…