Kendimi bir süredir iyi hissetmiyorum. Ama nedenini bilmiyorum. Kimden destek alacağımı da bilmiyorum. Meslek lisesi son sınıf öğrencisiyim. Moda tasarım okuyorum. Küçük bir konfeksiyonda staj görüyorum. Severek okumadım bu bölümü, sanırım bunun da payı var. 1 yakın arkadaşım var. Ailem gerçekten çok iyi, benimle ilgilenen beni çok düşünen, yumuşak huylu, her istediğimi yapmış olan, beni sıkmayan bir aileye sahibim. Sorunum şu ki ben neden bilmiyorum ama kendimi gerçekten iyi hissetmiyorum, bir çukurun içindeymiş gibi hissediyorum. Bir problem olmasa da içimde bir korku oluyor birden, elim ayağım buz tutuyor, göğsümün ortasında bir huzursuzluk oluyor. 13 yaşımda depresyon tanısı almıştım ortaokulda akran zorbalığı nedeniyle. 15 yaşımda da cinsel tacize uğradım ailemle psikoloğa gidip anlatmıştım destek almıştım. O dönem gerçekten zordu ama atlattım onların hepsini. Şimdiyse nedensizce aklıma geliyor eskiler, gözüm doluyor. Ve staja başladığımdan beri nedenini bilmediğim ani bir şekilde hüngür hüngür ağlamaya başlıyorum. Derslere de ilgim azaldı, uyuyorum derslerde. Sınavlarda başarılı olur muyum hiçbir fikrim yok. Sınıfta bir arkadaşım moda evinde çalışıyor çay kahve içiyormuş müşteri gelince bakıyormuş, biri bilgisayar başında çalışıyormuş, birisi uyuyormuş veya stajda boş vakti oluyormuş. Gittikleri yerler büyük yerler. Ve staj yerlerimizi biz bulmuyoruz, yasak. Hocalar yerleştiriyor bizi. Beni de bir konfeksiyona verdiler büyük bir yer değil ve ben ortacılık yapıyorum. Şikayetçi olduğum şey verilen iş değil. Ama arkadaşım yok, tek stajyer benim. Ve beni asla boş bırakmıyorlar. Böyle olunca haksızlık gibi geliyor ve bu iyi yerlere giden kişilerin ortalaması çok düşük, sınıfta problem çıkaran öğrenciler. Ve sınıfta 4 tane özel durumu olan arkadaşımız var. Birisi konuşma ve duyma engelli ve bu kız da işletmede staj görüyor. 2 kişinin ise bir engeli yok sadece yaşıtlarından biraz geriler sanırım ama o kızlar bile işletmede staj görüyor ve bizimle de çok iyi anlaşıyorlar. Bir diğer kişi de kaynaştırma öğrencisi diğerleri gibi ama o okulda staj görüyor. Sürekli test çözen ama sadece çok fazla çekingen, bizimle çok konuşmayan ama konuşunca da gayet normal, söylenilen şeyleri anlayan çok güzel kendini ifade edebilen biri ama bu kişi nedense okulda staj görüyormuş. Haksızlık gibi geldi. Rehber öğretmen karar vermiş buna da. İçim çok bunalıyor, mutsuzum sürekli ağlama ihtiyacı hissediyorum ama kime danışsam kime söylesem bilmiyorum. Arkadaşlarıma anlatsam da olmuyor sanki derinlerde bir yerlerde birşey var onu dökemiyorum rahatlayamıyorum. O huzursuzluk, o korku gitmiyor. Ailemle sorunlarımı genelde pek paylaşmam, onları üzmek istemem. Okulda da geçen sınıf 97 ortalama ile geçmiş biriyim. Derslere katılırdım, çok çalışırdım. Şimdiyse kendimi çok depresif hissediyorum, derslerde uyuyorum sürekli, sessiz sakin bir kızım. Hocalar görüyor ama birşey demiyor. Rehberlik hocası sadece kağıt doldurtmak için geliyor. Ailede rahatsızlığı ya da ilaç kullanımı olan var mı soruları yazıyor mesela bende işaretlemiştim. Geçen dönem de sınıf rehber öğretmeni kağıt dolduruyordu, psikolojik rahatsızlık kısmına ben yazdırmıştım hatta böyle bir sorunum olduğunu ama çağıran eden olmamıştı. Bazı dönemler çok iyiyim ve bu pek uzun sürmüyor, bazı dönemler ise nedensizce depresif oluyorum uzun bir süre. Tekrar psikoloğa gitmek istemiyorum aileme yük olmamak için. Para vermek istemiyorum bunun için. Gitsem ne anlatacağım onu da bilmiyorum rehber öğretmen erkek olduğu için de çekiniyorum. Ve yerlerini bile bilmiyoruz genelde odalarından dışarı çıkmadıkları için. Rehberliğe gitmeme gerek var mı sizce? Kimden destek alabilirim?