Rehabilitasyon Merkezi’ndeki çocuklardan ’kurtarın bizi’ çığlıkları

Sonda yazacagımı başta yazıyorum. Kendimi bi an o kızların yerine koymayı denedim.

Baba/Amca/Dayı dedigim adam tüm pisligiyle ruhumu bedenimi paramparça etmiş. Anne dedigim kadın bunları görmezden gelmis. Koca dünyada sırtımı yaslayacagım, kol kanat gerecek hani derler ya bi Allahın kulu yokmuş. Aile, es, dost, akraba kimse almamış beni yanına... Sıgamamısım hicbi yere.

Elimi uzattıgım her dal kırıldıktan sonra tutunmaya calısmaktan vazgecmisim ben de. Ben diye bi sey de kalmamıs ya zaten.

Yurtta kalmayı bile çok görmüsler bana ya da ben cok görmüsüm kendime bunca olandan sonra bir gram normalligi. Adım uyumsuz, arızalı, deliye çıkmış. Adı Sevgi Evi olan, içi benden bin beter bi sürü kızın arasına götürmüsler. Böyle bi ortamda ne kadar "sevgi" görülürse iste.

Tüm bunların sonunda, daha 18 yaşını bile görmeden, kaç defa yerden yere vuruldugunu saymayı bırakmış bi kız çocugu olarak bi de ite kaka gönderildigi son kurumda da tacize ugrayan bi çocuk olarak düsündüm kendimi. Soyunma odama kamera koyan hasta ruhlu insanlarla bi arada yasamaya mahkum oldugumu düsündüm. Sabrı taşan hademelerin, ögretmenlerin bana işkence ettigini düsündüm.

Ve bunlara kimseyi inandıramadıgımı düsündüm... Yardım istemek için arayacagım tek bi numara, kapısını calacagım tek bi insan olmadıgını düsündüm... Yoldan gecenlerden medet umdugumu, pencereden son avaz bagırısımın "deli bunlar nasıl olsa" diye gormezden gelindigini hayal etmeye calıstım... Benimle alakası bile olmayan siyasi imaj kaygıları yüzünden sesimi duyacak ne bi vali ne bi devlet görevlisi varmıs... "olay bundan ibaret" diye geçip gitmişler üstümden...

Nefes alamadım.

Sizi niye alıntıladıgıma gelince.

"Ortamı bilmeyip, zorluğunu görmeyip konuşmak kolay. Gidip çalışsınlar kolay geliyorsa"

Belli noktalarda haklılık payınız olabilir ancak yazınızın şu kısmıyla beni dehşete düşürdünüz. Çok yanlış ve tehlikeli oldugunu düşündügüm sözler bunlar.

Siz sıradan bir vatandaş olarak patronunuza veya müşterinize bile "Adım Hıdır elimden gelen budur daha iyi biliyosan sen yap" diyemezken Devletin herhangi bir kurumu hele ki bu kadar hassas bi hizmet sunan bi kurumu "Kolaysa sen yap" deyip işin içinden çıkamaz.

Ne siz ne ben ne de bi başkası bu yetersizligin, denetimsizligin ve acizligin üstünün örtülmesine "onların da işi zor canım" diye çanak tutamayız.

Aynı soruları herkes sormuş zaten tekrarlamak istemiyorum. Güvenligin, polisin, savcının tutumundan başlayarak pek çok şaibeli durum var anlatılan olayda. Bu kurumları denetlemek, ortada kanuna, vicdana, insanlıga aykırı bi durum varsa sorumluları yargı önünr cıkarmak, yeni istismarların önüne geçmek, gelen ihbarları şeffaflıkla degerlendirip kamuoyunun vicdanını rahatlatmak devletin görevidir.

Ki çocukların işkence, taciz ve istismar iddiaları gerçek dışı olsa bile kurumun yönetilişinde, güvenliginde ve izlenen bakım ve tedavide sorunlar oldugu anlasılıyor. Bu şekilde hizmet veren tek kuruluş bizim ülkemizde degil, dünya capında pek cok klinik var ve bu sekilde orta çag engizisyon mahkemelerinde cadı diye yakılan zavallı kadınlar gibi bagırmalarına sebep olmadan da muamele edebiliyorlar bu zor durumdaki insanlara.

Siz çalışanları dinleye dinleye onların penceresini benimsemişsiniz. Ki teyzesi uzun yıllar akıl hastanesinde çalışmış bi insan olarak kastettiginiz mental problemleri ve yol acabilecegi davranısları ben de fazlasıyla dinledim. Zorlukları konusunda hemfikirim ancak yine de size anlatılan üslupla anlatılmadı bana, sizin dinlediginiz kisi ile benim dinledigim kisinin egitim ve idealistlik anlayısı son derece farklıymıs diyebilirim.

Kızlara bi yandan üzülüyorsunuz ama bi yandan da bi rahatsız olma, acıma, tiksinme, görmezden gelme var yazdıklarınızda. Nasıl anlatsam, kötü niyetli bi yaklaşımdan söz etmiyorum ama sanki "artık iflah olmaz nasıl olsa bunlar, gösterilen çabayla idare edecekler" gibi çaresizligin getirdigi bi boşvermişlikle yazıyorsunuz gibi geldi.

Basta söyledigimi yenileyeyim, bi an kendinizi o kızların yerine koyun. Sonra yazdıgınız son cümleyi bi daha kurun.

Yaşadığınız her yerde bu çocuk köyleri, sevgi evleri, sığınma evleri var. Sizin yaşadığınız yerde de vardır. Alın bikaç elbise, şeker çikolata gidin, buradan yazacağınıza gidin arkadaşım, o kızlar için üzülmekten daha çok yapacağınız şey var, oturup herkes buradan ahh canım, vah canım yapar, olay yarın unutulur, kaçınız gidip la şu çocuklara faydam olsun, oturup dert dinleyeyim der.

Ancak 50 satır yazı yazmayı bilirsiniz, sonra milleti yargılarsınız.

Ben gittim, defalarca biliyorum, gördüm, yaşadım, o kızları biliyorum.

Kendini jiletleyen kızın üvey babasının tacizini, annesinin babayı ona tercih etmesini dinledim. Ona akıl verdim, abla oldum.

Şimdi bu konuda herkes senin gibi kınadı lanetledi ya ok iş çözüldü. Bravo.

Sonra vay efendim idealizm, cart curt, öfffs..................................

Bu kızlara devlet yardım edemiyosa siz yardım edin, gidin, toplanın, ziyaret edin, devlet zaten almış kuruma, okutuyor, iş veriyor, zaten kurtulmak isteyen okuyup hayatını kurtarıyor, o kızlar psikolog eşliğinde tedavi görüyor, bakanlık sürekli teftişte, azıcık olayda polis geliyor, emin olun o kızlar korunuyor.

Sizi tatmin etmeyen bişey varsa gidin bakın neymiş sizi tatmin etmeyen, o kızlar oradan memnun, memnun olmayanlar zaten hep kaçıyor. Bu kız bağırmış, yetkililer gitmiş müdahele etmiş, açıklanmış, kız elini kesmiş, görevli müdahele edince cama çıkmış.

Adamlar bunu diyor hala tatmin olmuyorsanız bi zahmet gidersiniz, sorarsınız kızın kendisine.

Bu olaydan önce benzerleri oldu, gözümle de gördüm, kızlar kaçtı iki tane arkasından 2-3 görevli kadın, güvenlik koştu yakalayamadı. Kaçıp ne yaptıklarını demicem bile, nerede bulunduklarını. Eee devlet daha ne yapsın Allah aşkına, her birine özel korumamı versin? Hapis mi etsin?

Üzülenler bi zahmet gidip bikaçına abilik, ablalık yapsın. Madem psikolog çözemiyor siz çözün bi zahmet.

Yine diyorum GİDİN, BU ÇOCUKLARA YARDIM EDİN KOLAY GELİYORSA.... Yazmak kolay, gitmek zor dimi???

Millete ne kolay oturduğu yerden demogoji yapmak. Aha kınadılar bitti.

Yaşadığınız her yerde bu çocuk köyleri, sevgi evleri, sığınma evleri var. Sizin yaşadığınız yerde de vardır. Alın bikaç elbise, şeker çikolata gidin, buradan yazacağınıza gidin arkadaşım, o kızlar için üzülmekten daha çok yapacağınız şey var, oturup herkes buradan ahh canım, vah canım yapar, olay yarın unutulur, kaçınız gidip la şu çocuklara faydam olsun, oturup dert dinleyeyim der.

Ancak 50 satır yazı yazmayı bilirsiniz, sonra milleti yargılarsınız.

Ben gittim, defalarca biliyorum, gördüm, yaşadım, o kızları biliyorum.

Kendini jiletleyen kızın üvey babasının tacizini, annesinin babayı ona tercih etmesini dinledim. Ona akıl verdim, abla oldum.

Şimdi bu konuda herkes senin gibi kınadı lanetledi ya ok iş çözüldü. Bravo.

Sonra vay efendim idealizm, cart curt, öfffs..................................
Bu ne saygısız ve saldırgan bi üslup bu ne biçim bi çarpıtma pes doğrusu.

Benimle böyle konusma hakkını nereden buluyorsunuz, senli-benli konuşacak ne samimiyetiniz var benimle, size söyleneni dinlemeye tenezzül etmeyecekseniz ben ya da başka bi üye sizin yazdıklarınızı niye okusun, ne işiniz var ki sizin burada?

Derdiniz kendiniz çalıp kendiniz oynamaksa "cart, curt, ok, bravo, kib, bye" deyip geçsin insanlar size de.

Yazdıklarımın bir tanesine bile cevap verememişsiniz. (ya da kıymetli vaktinizden ayırıp vermemissiniz ama ışık hızında hakarete varan laflar etmekte üstünüze yok)

Yetmemiş bol keseden savurmussunuz "siz anca yazmayı, kınayıp vah vah etmeyi bilirsiniz" diye. Siz beni nereden tanıyorsunuz, ne yaptıgımı, nerede yaşadıgımı, kime ne ölcüde yardım ettigimi nereden biliyorsunuz? Ben söyleyeyim bilmiyorsunuz ama karşılıklı fikir yürütmek yerine sessizliginizi kabalıgınızla bastırmak, üste çıkmak işinize geliyor. E tabi bi de ben bunu bunu yaptım diye övünme fırsatı var, kaçırmamak gerek

Bu kurumları denetlemek, bu kurumlarda yaşanabilecek suçların önüne geçmek, oralarda kalan kimselere insan muamelesi yapmak, gerekli yardım ve imkanı saglamak devletin görevi dedigim için mi bozuldunuz?

"Devlet yardım edemiyorsa siz edin" ne demek? Hani amiyane bi tabir vardır, devlet eşşek başı mı oluyor bu durumda? Devlet-Vatandaş-Hak ve Yükümlülükler mi tartısalım bu başlıkta haksızlıgınızı ispat adına?

Bakın iki genc tam da sizin istediginiz gibi duruma duyarsız kalmamıs, kurumda yaşananları ilgili makamlara bildirmisler, gerekli ilgiyi görmeyince belgelemis ve kamuoyuna duyurmuslar. Oradaki belki de tüm kızlara hayatlarının abiligini yapmıslar. Ama siz onları da "bi kız bagırdı diye yaygara koparmak"la suçluyorsunuz?

"Açıklamayı begenmeyen gidip sorar o kızlara, zor mu geldi?" lafınıza sadece güldüm. Bu olaydan sonra o kızlarla görüsmek isteyen cok olur merak etmeyin. Bakalım kacına izin verilecek, ne ölcüde seffaf davranılacak?

Bi kızları suçlamadıgınız kaldı diyecegim onların da deliligine vermissiniz.

E bi dogru sizsiniz o zaman. Tebrikler. Alkışınızı aldıgınıza göre bi daha size yorum yapmayacagımı belirtip gidiyorum musadenizle.

Son düzenleme:
Eu evlere nasl gidiyoruz veya coxuk esirgeme yirtlarina ..bana biri ya birdan ua ozelsen anlatabilrmi...sonra nasil davraniyosunu..esimle.gidebilrmiyim vs.

Türiye'de en çok insan hakları ihlalleri hastanelerde, huzur evlerinde, kışlalarda, okullarda, resmi dairelerde yapılmaktadır. O nedenle bana hiç şaşırtıcı gelmedi bu haber.

Umarım olay bundan ibaret bırakılmaz ve araştırılır.
Kimi kime şikayet edeceksin ki? Devlet memurunu devlet memuruna şikayet etmek; hırsızı hırsıza, katili katile şikayet etmek gibi birşey oluyor. O nedenle Allah'a havale edelim. Onları da Allah cezalandırsın.

Bu kızlara devlet yardım edemiyosa siz yardım edin, gidin, toplanın, ziyaret edin, devlet zaten almış kuruma, okutuyor, iş veriyor, zaten kurtulmak isteyen okuyup hayatını kurtarıyor, o kızlar psikolog eşliğinde tedavi görüyor, bakanlık sürekli teftişte, azıcık olayda polis geliyor, emin olun o kızlar korunuyor.

Sizi tatmin etmeyen bişey varsa gidin bakın neymiş sizi tatmin etmeyen, o kızlar oradan memnun, memnun olmayanlar zaten hep kaçıyor. Bu kız bağırmış, yetkililer gitmiş müdahele etmiş, açıklanmış, kız elini kesmiş, görevli müdahele edince cama çıkmış.

Adamlar bunu diyor hala tatmin olmuyorsanız bi zahmet gidersiniz, sorarsınız kızın kendisine.

Bu olaydan önce benzerleri oldu, gözümle de gördüm, kızlar kaçtı iki tane arkasından 2-3 görevli kadın, güvenlik koştu yakalayamadı. Kaçıp ne yaptıklarını demicem bile, nerede bulunduklarını. Eee devlet daha ne yapsın Allah aşkına, her birine özel korumamı versin? Hapis mi etsin?

Üzülenler bi zahmet gidip bikaçına abilik, ablalık yapsın. Madem psikolog çözemiyor siz çözün bi zahmet.

Yine diyorum GİDİN, BU ÇOCUKLARA YARDIM EDİN KOLAY GELİYORSA.... Yazmak kolay, gitmek zor dimi???

Millete ne kolay oturduğu yerden demogoji yapmak. Aha kınadılar bitti.
Dediğine olumsuzda olsa bir ilave yapmak istiyorum Zeymurcuğum..
Bundan 4-5 yıl önce benim kendi memleketimde yetiştirme yurdunda 17 yaşında bir kız çocuğu intihar etti, kendini merdiven boşluğundan atarak..
Atma sebebi aşk meşk işi değil, gururu kırıldığından..
Yurda 15 dk geç kaldı diye yurt müdürü adamcık çocuğa o.. dediği için..
Konuda var olan yer için sanıyorum bizler yardım yapamayız, çünkü oralar halka açık değil, özel korumadaki insanlar..
Orada kalan çocuklar SHÇEK tarzı değil, istesekte giremeyiz, göremeyiz.
Ama haklısın diğer kurumlara yardım yapılabilir, şahsen ben bazı kurumlara yapmaya çalışanlardanım, birisi yaklaşık 5 yıldır Shçek.
Ancak konudaki yerdeki insanlarıda duymadan görmeden dinlemeden akıbetleriini bilemeyiz.
Baksana okuduğumuz haberlere..

Bi bit yenigide olabilir, sorunlu bi kac cocugun oylesine yaptigi harekette olabilir.
Ben her turlu o 2 kizla gorusmek isterdim.
Keske imkan varsa eger " binadaki cocuklarin yanina ziyarete gitmek istiyorum, hediyeler aldim onlarin sevinmesi icin" bahanesiyle iceri sizip bilgi edinseydi birileri.

Ben de bu evlere gittim, gittiğim yer tabelalı çocuk köyü diye geçiyor. Öyle bişeyler alıp götürmüştük kızlara tanıdığımız kişiler vasıtasıyla. O gittiğim yer güzeldi, çoğu da birbirine benzer, sıkça denetim oluyormuş zaten. Hayırseverler yardım ediyor, valilik bir anda gece baskın falan yapıyor kontrol ediyor uygunsuz birşey var mı, anneler çalışıyor mu. Burada anneler gece uyumuyor, çocuklara bişey olmasın diye, hep tetikteler. Çocuklardan çok zeki olan, piyano çalan, ünv okuyan, sözlü olan, evlenen her türlü var. Diğer yandan aşırı sorunlularda var, hem kendilerine hem diğer kızlara zarar verebiliyorlar, ne yaparsan yap mümkün değil engel olmak, çünkü bu kızlar okula gidiyor, ya da dışarı çıkıyor, hapis gibi değil sosyal hayatları var, ee dışarda da bekçilik yapılamazki. Çok çeşitli suçlara bulaşanlar var, anneleri tehdit eden, diğer kızlara bulaşan. Yani denetimli yerler buralar, gizliden başka şeyler yapılır mı bilemem.

Ben sanmıyorum cinsel istismar olduğunu, kızlarla uğraşmak zor, fiske bile atamazsın, bir anda gözleri döndü mü zapt edemediklerini söylüyor çalışanlar. Deli gömleği giydirip içeri tıkma, ya da başına koruma dikme şansın yok ki? Kız çıktı bağırdı ne yapabilirsin, kaba kuvvetle içeri soksan bu defa kıza dayak attılar derler. Güzel dilden de anlamıyorlar. İllaki yozlaşmış kurumlar var ama bir kız bağırdı diye de bu kadar yaygara koparılması, açıklama yapılmasına rağmen kesin bit yeniği var bu kızlar boşuna bağırmış olamaz denmesi de hoş değil. Orada çalışanları dinlemeniz gerek, en idealisti, çocuk gelişimi eğitimi alanı, psikoloğu hepsi zorlanıyor, çok uzun süre kalmak bile zor burada. Ortamı bilmeyip, zorluğunu görmeyip konuşmak kolay. Gidip çalışsınlar kolay geliyorsa.

Benim kayinvalidem zamaninda anne olarak bu kurumlarda calismis. Sizin soylediklerinizin aynisini anlatiyor. Hatta sorumlu oldugu cocuklardan biri kacmis kayinvalidemi sorguya cekip bayagi terletmisler. Bilerek mi biraktin para mi verdi cocuk sana bile demisler. Hatta dayanamayip aglamis kayinvalidem.

Dilinin altinda jilet saklayan kizlar vardi diye anlatiyor. Aramada bulunmasin diye dillerinin altina sakliyorlarmis.

Haberi okuyunca benimde aklima hemen bunlar geldi. Bu arastirilmasin demek degil tabiki arastirilsin ama taraflar dinlenmeden yargisiz infaz yapilmamali.

Bu ne saygısız ve saldırgan bi üslup bu ne biçim bi çarpıtma pes doğrusu.

Benimle böyle konusma hakkını nereden buluyorsunuz, senli-benli konuşacak ne samimiyetiniz var benimle, size söyleneni dinlemeye tenezzül etmeyecekseniz ben ya da başka bi üye sizin yazdıklarınızı niye okusun, ne işiniz var ki sizin burada?

Derdiniz kendiniz çalıp kendiniz oynamaksa "cart, curt, ok, bravo, kib, bye" deyip geçsin insanlar size de.

Yazdıklarımın bir tanesine bile cevap verememişsiniz. (ya da kıymetli vaktinizden ayırıp vermemissiniz ama ışık hızında hakarete varan laflar etmekte üstünüze yok)

Yetmemiş bol keseden savurmussunuz "siz anca yazmayı, kınayıp vah vah etmeyi bilirsiniz" diye. Siz beni nereden tanıyorsunuz, ne yaptıgımı, nerede yaşadıgımı, kime ne ölcüde yardım ettigimi nereden biliyorsunuz? Ben söyleyeyim bilmiyorsunuz ama karşılıklı fikir yürütmek yerine sessizliginizi kabalıgınızla bastırmak, üste çıkmak işinize geliyor. E tabi bi de ben bunu bunu yaptım diye övünme fırsatı var, kaçırmamak gerek

Bu kurumları denetlemek, bu kurumlarda yaşanabilecek suçların önüne geçmek, oralarda kalan kimselere insan muamelesi yapmak, gerekli yardım ve imkanı saglamak devletin görevi dedigim için mi bozuldunuz?

"Devlet yardım edemiyorsa siz edin" ne demek? Hani amiyane bi tabir vardır, devlet eşşek başı mı oluyor bu durumda? Devlet-Vatandaş-Hak ve Yükümlülükler mi tartısalım bu başlıkta haksızlıgınızı ispat adına?

Bakın iki genc tam da sizin istediginiz gibi duruma duyarsız kalmamıs, kurumda yaşananları ilgili makamlara bildirmisler, gerekli ilgiyi görmeyince belgelemis ve kamuoyuna duyurmuslar. Oradaki belki de tüm kızlara hayatlarının abiligini yapmıslar. Ama siz onları da "bi kız bagırdı diye yaygara koparmak"la suçluyorsunuz?

"Açıklamayı begenmeyen gidip sorar o kızlara, zor mu geldi?" lafınıza sadece güldüm. Bu olaydan sonra o kızlarla görüsmek isteyen cok olur merak etmeyin. Bakalım kacına izin verilecek, ne ölcüde seffaf davranılacak?

Bi kızları suçlamadıgınız kaldı diyecegim onların da deliligine vermissiniz.

E bi dogru sizsiniz o zaman. Tebrikler. Alkışınızı aldıgınıza göre bi daha size yorum yapmayacagımı belirtip gidiyorum musadenizle.

Yahu altta açıklıyorum oku bi zahmet. Bu kızları nerede suçladım, sana ne hakareti ettim??? İyi misiniz? Gelip şurada saatlerce kurum hakkında bilgi verdim, tek cümlemle beni duyarsız ilan ettiniz.

Kahve elinde atıp tutmakla olmaz. Bilmediğin böyle hassas konuda konuşma.

Dediğine olumsuzda olsa bir ilave yapmak istiyorum Zeymurcuğum..
Bundan 4-5 yıl önce benim kendi memleketimde yetiştirme yurdunda 17 yaşında bir kız çocuğu intihar etti, kendini merdiven boşluğundan atarak..
Atma sebebi aşk meşk işi değil, gururu kırıldığından..
Yurda 15 dk geç kaldı diye yurt müdürü adamcık çocuğa o.. dediği için..
Konuda var olan yer için sanıyorum bizler yardım yapamayız, çünkü oralar halka açık değil, özel korumadaki insanlar..
Orada kalan çocuklar SHÇEK tarzı değil, istesekte giremeyiz, göremeyiz.
Ama haklısın diğer kurumlara yardım yapılabilir, şahsen ben bazı kurumlara yapmaya çalışanlardanım, birisi yaklaşık 5 yıldır Shçek.
Ancak konudaki yerdeki insanlarıda duymadan görmeden dinlemeden akıbetleriini bilemeyiz.
Baksana okuduğumuz haberlere..

Evet haklısın, illaki vardır böyle yerler, ben bi mesajımda buraların yönetimi müdürün iyi niyetine bağlıdır dedim zaten.

Ama ben direk bu bahsi geçen kurumları biliyorum, net bilgim var yani, hani ihtimaller üzerinden konuşmuyorum. Ben burası hakkında bilgi topladım canım, aslında tahminim vardı, emin değildim benim bildiğim kurum mu diye.

Bu sitede ve malum bazı sosyal platformlarda ihtimaller ve bir video izleyerek fikir sahibi olduğunu sanan insanların, böyle kurumlar hakkında bilgiyi bırak varlığından haberi dahi olmayanların "mevzuyu açıklamaya çalışanlara" yine ihtimaller üzerinden, yaftalama yapıp aay sen kimsin, olayı ne hakla küçümsersin, ne dedin, o kızlar o muameleyi hak mı ediyor cart curt yazmaları cidden akla zarar. Kız bağırıyor la kesin tecavüz taciz bikbik, tek video ile çözdüler olayı vaaay vaay vay.

Bu kurum saklı bir yer değil ama çoğu normal vatandaş bilmiyor, bilinsin istenmiyor çünkü bu çocuklar suistimal, töre bilmem neden kaçırılıp rehabilite edilen kızlar. Ya düşün suistimale uğramış kızların savunmasızlığından bile faydalanacak çok insan (!) varken bu kurumu bilmeden bir video ile ifşa etmek ne kadar doğru? Burası hapis değil, kızlar istediğinde çıkıyor, okula gidiyor, ünv'ye gidiyor, kurum ifşa olunca kızlar için pusuda yatabilme potansiyeli olan erkekler türediğinde kim bunun hesabını verecek. Kahraman mı oldu bu videoyu yayan, bravo mu diyelim?

Kurumda hiç erkek yok, kesinlikle erkeğin girmesi yasak, sadece güvenlik var. Kurum müdüresi bayan, çocukların müdüre anne dediği ve sevdiği birisi. Bu çocuklar önceden çocuk köyü, sevgi evleri vs denen yerlerde kalan suistimale uğramış kızlar. Diğer kurumlarda kontrolleri zor, intehara, kaçmaya meyilliler. Oralarda da tedavi görüyorlar ancak burada 7-24 uzman, psikolog var. Bir nevi hastane burası. Hobi kursları var, sosyal aktiviteler var. Bu çocuklar normal davranış sergilerken aniden yaşadıklarından ötürü kriz geçirebiliyor, kesici alet yasak, kontrol hat safhada ama kendilerine zarar verecek şeyler bulabiliyor. Kızları hapis hayatına mahkum etmek gerek zarar vermesinler diye sanırım ama o zamanda vayy efendim kızları tıkmışlar salmıyorlar derler ki bu kızlar topluma kazandırılmak isteniyor, sosyalleşsin istiyorlar. Hapis etme gibi şey söz konusu olamaz. Ve çoğu sınavsız memur oluyor zaten.

Polisi savcısı bu kurumları biliyor zaten, bu kızların dosyaları var onlar da, bu kurumlardan haberleri olduğu içinde her bağıran kıza gitmiyorlar, polis yok, savcı neden olayı kapadı diye altında bit yeniği aramak ne. Kurumları bilenler açıklıyor ona da tatmin olmuyorlar ki anasını ya. Bu kızlar psikolojik sorunlu kızlar ve tedavi için oradalar ve arada böyle kriz geçiriyorlar diyorsun neden müdahele yok. Ebeni ya var müdahele öyle kızı alıp zorla içeri sokma şeklinde değil, psikolog arkada kızı ikna etme derdinde muhtemelen. Ama yok inanmıyor. Eeee ebeninki çok biliyon git anne ol o kurumda bu kızlara çare ol.

Ama şunu anladım bazı insanlar istiyor ki altından pislik çıksın, kız gerçekten tecavüze tacize uğramış olsun, haklı olsunlar, biraz devlete laf soksunlar. Hani çıkıp biri atmasyon evet orada tecavüz var deseler yeminne rahatlayacaklar ve koşulsuz inanacaklar, işte bunlarda ülkenin kurtarıcıları, yaza yaza sorun çözücüleri. Sorun yok diyince sevinmiyorlar, inanmıyorlar, sorun var desen "eee demiştik" diye sevinecekler. Ulan sorun yok, olmaması daha iyi değil mi zaten? Kızlara taciz eden yok, sevinsene.

Yazık ki o kuruma ne kadar zarar verdiniz, görevlileri zan altında bıraktınız, müdüre hanımı da.

Not: Bu kuruma girilir mi bilmiyorum, burası hastane gibi bir yer, ama yardım etmek isteyen alır bişeyler güvenliğe verir, hayırseverler yardım ediyor, sıkıntı yok. Sevgi evlerinde bebekler bile var, gidip görebiliniyor, izinle tabi, yardım yapabilir, koruyucu aile olabilir, yasal yolla çocukları arada çıkıp gezdirebilirsiniz, tabi bunlar hep izinle. Para yardımı hariç her türlü yardımı alıyorlar, kurban, giyecek, yiyecek vs.

Son düzenleme:
Ayrıca, Kocaeli, İzmitli olanlar, Yahya Kaptanların orada Kassel Çocuk Köyü var, orada sadece kızlar ve küçük yaş grubu erkek çocuklar kalıyor. Her türlü öykü var.

Gölcükte de hem erkek hem kızlar için çocuk köyleri var.

Yine adresini bilmediğim sevgi evleri birçok yerde kuruluyor.

Devlet hepsine aylık harçlık veriyor ama yine de ihtiyaçları oluyor. Gidip oradaki annelerden ihtiyaçları öğrenip yardım edebilirsiniz. Ne bileyim ev eşyası olabilir, giyecek olabilir, market alışverişi olabilir.

Bebekler evlat ediniliyor ama küçük yaş grupları var. Mesela arada onlara palyaço yollayabilirsiniz, pastalar götürebilirsiniz. Çok mutlu oluyorlar.

Yaşadığınız muhitte internette sevgi evleri, çocuk köyü vs yazın illaki bulursunuz.

Lütfen bu çocukları arada hatırlayın, 50 satır yazıp vicdanınızı rahatlatıp, bişeyler yapanlara aman sen de şov yapıyorsun demeyin.

Ve izmitli olup da bu kurumu araştırma şansı olanlar bunu yapsın, yani biz anlatınca sen kızları suçluyon, o kurumda bit yeniği vara geliyor mevzu, cidden midem bulandı artık.

Yahu altta açıklıyorum oku bi zahmet. Bu kızları nerede suçladım, sana ne hakareti ettim??? İyi misiniz? Gelip şurada saatlerce kurum hakkında bilgi verdim, tek cümlemle beni duyarsız ilan ettiniz.

Kahve elinde atıp tutmakla olmaz. Bilmediğin böyle hassas konuda konuşma.

Evet haklısın, illaki vardır böyle yerler, ben bi mesajımda buraların yönetimi müdürün iyi niyetine bağlıdır dedim zaten.

Ama ben direk bu bahsi geçen kurumları biliyorum, net bilgim var yani, hani ihtimaller üzerinden konuşmuyorum. Ben burası hakkında bilgi topladım canım, aslında tahminim vardı, emin değildim benim bildiğim kurum mu diye.

Bu sitede ve malum bazı sosyal platformlarda ihtimaller ve bir video izleyerek fikir sahibi olduğunu sanan insanların, böyle kurumlar hakkında bilgiyi bırak varlığından haberi dahi olmayanların "mevzuyu açıklamaya çalışanlara" yine ihtimaller üzerinden, yaftalama yapıp aay sen kimsin, olayı ne hakla küçümsersin, ne dedin, o kızlar o muameleyi hak mı ediyor cart curt yazmaları cidden akla zarar. Kız bağırıyor la kesin tecavüz taciz bikbik, tek video ile çözdüler olayı vaaay vaay vay.

Bu kurum saklı bir yer değil ama çoğu normal vatandaş bilmiyor, bilinsin istenmiyor çünkü bu çocuklar suistimal, töre bilmem neden kaçırılıp rehabilite edilen kızlar. Ya düşün suistimale uğramış kızların savunmasızlığından bile faydalanacak çok insan (!) varken bu kurumu bilmeden bir video ile ifşa etmek ne kadar doğru? Burası hapis değil, kızlar istediğinde çıkıyor, okula gidiyor, ünv'ye gidiyor, kurum ifşa olunca kızlar için pusuda yatabilme potansiyeli olan erkekler türediğinde kim bunun hesabını verecek. Kahraman mı oldu bu videoyu yayan, bravo mu diyelim?

Kurumda hiç erkek yok, kesinlikle erkeğin girmesi yasak, sadece güvenlik var. Kurum müdüresi bayan, çocukların müdüre anne dediği ve sevdiği birisi. Bu çocuklar önceden çocuk köyü, sevgi evleri vs denen yerlerde kalan suistimale uğramış kızlar. Diğer kurumlarda kontrolleri zor, intehara, kaçmaya meyilliler. Oralarda da tedavi görüyorlar ancak burada 7-24 uzman, psikolog var. Bir nevi hastane burası. Hobi kursları var, sosyal aktiviteler var. Bu çocuklar normal davranış sergilerken aniden yaşadıklarından ötürü kriz geçirebiliyor, kesici alet yasak, kontrol hat safhada ama kendilerine zarar verecek şeyler bulabiliyor. Kızları hapis hayatına mahkum etmek gerek zarar vermesinler diye sanırım ama o zamanda vayy efendim kızları tıkmışlar salmıyorlar derler ki bu kızlar topluma kazandırılmak isteniyor, sosyalleşsin istiyorlar. Hapis etme gibi şey söz konusu olamaz. Ve çoğu sınavsız memur oluyor zaten.

Polisi savcısı bu kurumları biliyor zaten, bu kızların dosyaları var onlar da, bu kurumlardan haberleri olduğu içinde her bağıran kıza gitmiyorlar, polis yok, savcı neden olayı kapadı diye altında bit yeniği aramak ne. Kurumları bilenler açıklıyor ona da tatmin olmuyorlar ki anasını ya. Bu kızlar psikolojik sorunlu kızlar ve tedavi için oradalar ve arada böyle kriz geçiriyorlar diyorsun neden müdahele yok. Ebeni ya var müdahele öyle kızı alıp zorla içeri sokma şeklinde değil, psikolog arkada kızı ikna etme derdinde muhtemelen. Ama yok inanmıyor. Eeee ebeninki çok biliyon git anne ol o kurumda bu kızlara çare ol.

Ama şunu anladım bazı insanlar istiyor ki altından pislik çıksın, kız gerçekten tecavüze tacize uğramış olsun, haklı olsunlar, biraz devlete laf soksunlar. Hani çıkıp biri atmasyon evet orada tecavüz var deseler yeminne rahatlayacaklar ve koşulsuz inanacaklar, işte bunlarda ülkenin kurtarıcıları, yaza yaza sorun çözücüleri. Sorun yok diyince sevinmiyorlar, inanmıyorlar, sorun var desen "eee demiştik" diye sevinecekler. Ulan sorun yok, olmaması daha iyi değil mi zaten? Kızlara taciz eden yok, sevinsene.

Yazık ki o kuruma ne kadar zarar verdiniz, görevlileri zan altında bıraktınız, müdüre hanımı da.

Not: Bu kuruma girilir mi bilmiyorum, burası hastane gibi bir yer, ama yardım etmek isteyen alır bişeyler güvenliğe verir, hayırseverler yardım ediyor, sıkıntı yok. Sevgi evlerinde bebekler bile var, gidip görebiliniyor, izinle tabi, yardım yapabilir, koruyucu aile olabilir, yasal yolla çocukları arada çıkıp gezdirebilirsiniz, tabi bunlar hep izinle. Para yardımı hariç her türlü yardımı alıyorlar, kurban, giyecek, yiyecek vs.
Ben sadece bildiğimiz sosyal kurumları biliyorum, buralar ile ilgili bilgim yok. Haklısın ki, oralarda videoları yayınlamak saçma ve suistimale açık.
Eeee ebeninki çok biliyon git anne ol o kurumda bu kızlara çare ol. Derken ??
Neyse.
Aydınlatıığın için sağol,

Back