• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Reglden sonra kızların boyu uzamaz diyorlar

Öncelikle herkese Selamlar,

10, 9 aylık kızım adet oldu. Boyu 145, adetten önce boy uzaması olur diye beklerken şimdi şoklardayım. Reglden sonra boy uzaması durumus, en fazla 6 cm uzarmış oda ergenlik bitene kadar,doktorlarda herkes bunu diyor. Doktordan randevu aldım ama ise yararmı bilmiyorum. Genç kızları olanlar varsa bilginize ihtiyacım var. Mesela ilk adet olduklarinda boylari kaçtı şimdi kaç cm ?
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim!
Ben adetimi 14 yaşında oldum boyum şu an 1.70 kardeşim de 14 yaşında oldu onun boyu 1.50 🙈 ben babama halamlara çekmişim ki tipim de zaten halalarım ve hepsi uzun, kardeşim de teyzemlere çekmiş ki tipi de aynı teyzemler. Demem o ki kardeşim adetini geç olmasına rağmen uzamadı ki zaten hep kısaydı kendi yaşıtlarından. Yani bu genetik faktörlere bağlı bir durum ama spora yönlendirirseniz ve düzenli olarak yaparsa gerçekten faydasını görürsünüz. Sporla beraber birden boy atmış çok kişi tanıyorum 🙏🏻

Ben adetimi 14 yaşında oldum boyum şu an 1.70 kardeşim de 14 yaşında oldu onun boyu 1.50 🙈 ben babama halamlara çekmişim ki tipim de zaten halalarım ve hepsi uzun, kardeşim de teyzemlere çekmiş ki tipi de aynı teyzemler. Yani bu genetik faktörlere bağlı bir durum ama spora yönlendirirseniz ve düzenli olarak yaparsa gerçekten faydasını görürsünüz. Sporla beraber birden boy atmış çok kişi tanıyorum 🙏🏻
Ben evden dışarı çıkarmıyorum.Evde boy uzatma sporları yapsak ise yarar mı acaba

Ben evden dışarı çıkarmıyorum.Evde boy uzatma sporları yapsak ise yarar mı acaba
Yüzme, voleybol ya da taekwondo gibi sporlara yönlendirebilirsiniz hem lisansı olur ileride bir meslek kapısı daha olur. Evde ne tür spor yapar bilemiyorum. 🙏🏻 Benim en küçük kardeşim taekwondo ya gittikten sonra birden uzadı nasıl oldu anlamadık boyu 1.75 benden uzun ama ben de yüzme ve voleybola ilgiliydim düzenli olmasa da

10, 9 aylık kızım adet oldu. Boyu 145, adetten önce boy uzaması olur diye beklerken şimdi şoklardayım. Reglden sonra boy uzaması durumus, en fazla 6 cm uzarmış oda ergenlik bitene kadar,doktorlarda herkes bunu diyor. Doktordan randevu aldım ama ise yararmı bilmiyorum. Genç kızları olanlar varsa bilginize ihtiyacım var. Mesela ilk adet olduklarinda boylari kaçtı şimdi kaç cm ?
Merhaba. Benim kizimda 10.5 yasinda mensturasyon oldu. Su an 12 yasinda. Benim boyumda oldu ben 163 um oda 163 =) ayni endise bende de vardi. Neredeyse 110 yasindan beri 10 cm uzadi. Daha da uzayacak. Dusunun artik. Ne kadar gereksiz bir korku oldugunu.

Beslenme ve spor cok onemli yanliz
Benim kiz asiro ut icer.

1.78 boyundayım
boyum lisede birden uzadı.
Ortasonda regl olmuştum.. genetik faktörlerde önemli uzun boylu genlere sahibim.
Ama ablam kısa :) diğer kız kardeşlerim annem babam da uzun.

Bence alakası yok

Ben üniversite zamanı bile uzadım alakası yok.

Back