• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Reglden sonra kızların boyu uzamaz diyorlar

altinkadeh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2010
55
7
86
Almanya
Öncelikle herkese Selamlar,

10, 9 aylık kızım adet oldu. Boyu 145, adetten önce boy uzaması olur diye beklerken şimdi şoklardayım. Reglden sonra boy uzaması durumus, en fazla 6 cm uzarmış oda ergenlik bitene kadar,doktorlarda herkes bunu diyor. Doktordan randevu aldım ama ise yararmı bilmiyorum. Genç kızları olanlar varsa bilginize ihtiyacım var. Mesela ilk adet olduklarinda boylari kaçtı şimdi kaç cm ?
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim!

Hurafe diyorum. Ben çok küçük yaşta oldum, 5. sınıftaydım. Boyum 170cm.
5. sınıfta 165 olmama imkan olmadığına göre, içinizi ferah tutun.
Yalnız ben spor yapıyordum, yüzme ve voleybol oynadım, lisanım vardı. Onların etkisi illaki olmuştur.

Boy uzaması açısından bilgim yok. Fakat bir yakınım benzer sebeple gittiğinde, ergenliğe geçişi durdurmak için ilaç verilmişti sanırım.

Doktor ergenliğin erken olup olmadığına göre değerlendiriyordur muhtemelen. Yaş dışında başka kriterlere de bakılıyordur.

Endokrinoloji ilgileniyor diye biliyorum.

Inşallah benim kızda uzar, birkaç gündür uyku uyuyamıyorum. Tamam bizdede çok uzun boylu yok ama okadar kısa ailede değiliz. Birde kesin gibi doktorlarında böyle konuşması beni çok tedirgin etti :110:

Adetle beraber büyüme hormonları da düşüşe geçiyor canım.O yuzden fazla uzama olmuyor ama İnşallah uzar yavrun❤

Boy uzaması açısından bilgim yok. Fakat bir yakınım benzer sebeple gittiğinde, ergenliğe geçişi durdurmak için ilaç verilmişti sanırım.

Doktor ergenliğin erken olup olmadığına göre değerlendiriyordur muhtemelen. Yaş dışında başka kriterlere de bakılıyordur.

Endokrinoloji ilgileniyor diye

Aslında 8 yaşının sonunda Endokrinolojiye götürdüm ama ergenlik o yaşlarda başladığı için normal dediler ve tahlil falan yapmadılar geri döndüm. Şimdi tekrardan randevu aldım

Benim olduktan sonra 1 2 cm uzadı sadece
Geç adet olan bi arkadaşım var onum boyu çok uzun mesela abisinden bile uzun kız

Hurafe diyorum. Ben çok küçük yaşta oldum, 5. sınıftaydım. Boyum 170cm.
5. sınıfta 165 olmama imkan olmadığına göre, içinizi ferah tutun.
Yalnız ben spor yapıyordum, yüzme ve voleybol oynadım, lisanım vardı. Onların etkisi illaki olmuştur.

Benim kızı ne yüzmeye götürebiliyorum ne spora, okadar ısrar etmeme rağmen gitmek istemiyor, hep oyun derdinde. Evde zar zor spor yaptırıyorum biraz ama ise yararsa tabi. Ama hiç birden boy atması olmadı.

Ben orta 2de oldum.170falandim.şimdi 176.yani çok uzamiyor adet sonrası .Ama boy uzatici kurler var canım araştır bence.Uzamazsa da dünyanın sonu degilya.Allah sağlık versin.

Alakasi yok gec ader olanlar bir yastan sonra tabiki uzamaz . Kizlar orta okulda boy atiyor. Lisede bir iki cm daha uzuyorlar o kadar. Hayattaki tek derdi kisa boylu olmak olsun varsin :)

Back