• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl döneminde denize girilir mi?

Çalıştığım işyerinde senelik izinlerimizi Şubat-Mart gibi bildirmemiz gerekirdi. Ben de senelerce her iznimi adet günüme göre ayarladığımı sanıp, geçen aylar boyunca 2-3 kayan adetimi, çoğu zaman tam iznime denk getirmeyi başarırdım malesef. Dolayısıyla da, defalarca denize girdim bu şekilde.

Benim bildiğim ilk 2-3 günden sonra adetliyken denize girmenin pek sakıncası yok. Tampon kullanabilenlerin tamponunu 3-4 saatte bir değiştirmesi lazım tabi. Havuz temizlik açısından adetsizken bile çok tekin değil, adetliyken denizi tercih etmek daha iyi olabilir.

sakın girmeyin hem mikrop kaparsın hemdee kanama akarrr rezil olursunn herkezee riske atmaaa gecxciktirici kulanamaıyosan girmicen yada tatilinii erteleee

ne cesaret
ben ilk 3 gün banyo bile yapmam

Şu adetliyken duş almama meselesini de anlamıyorum yani,doktorlar bırakın bu saçmalıkları diyorlar ama bizim milletimiz hala devam:31: Ilık duş almak adet sancılarını ve gerginliklerini geçiriyor biraz da olsa.Ben adet dönemimde de normalde de kışın her gün,yazın da günde 2 kere duş alırım.Pedler hava geçirmediği için bebeklerdeki pişik gibi oluşumlara neden oluyor,duş almak da bunu önlemenin en güzel yolu:23: Ama denize girme meselesini bilemeyeceğim,zaten konu da geçen yaza ait:1:

bencede riske atmaya degmez ki bizim denizlerimiz mikrop içinde zaten insan denize girince gözlerini açınca bile mikrop kapıyor gözler !! yani bence büyük bir risk almış olursunuz .. ama tampon kullananlar oluyordu fakat bildiğim akdarıyla regl döneminin bitmesini yakın daha mantıklı oluyormuş ...

bende yarın denize gidiem adetlerim çok düzensiz fakat tee geçeen c.tesiden başladı sancılarım salıya kadar bekledim gelen giden yok geciktirici aldım şuan bişi gelmedi inş da gelmes ..
denize giderkende tamponmu kullansam diyorum bide gelirse aniden

benim bir komşum vardı.daha banyo yapmadım ,bir konuş ma olduğunda ben 5 gün sonra banyo yapayım deyip duruyor du...bende dayanamayıp sordum, nedir senin bu banyo derdin,oysa kadın adetliy miş,adeti boyunca banyo yapmıyormuş bitmesini bekliyor muş,yaz günüydü inanın kızlar kendisi oturup kalkdıkça,resmen kedi ölüsü gibi kokular geliyor du,böyle bir kaç kişiye daha rasladım,dikkat ettim bizim türk kadınlarımızın çoğu aynı işlemi uyguluyorlar,genellikle yabancılar yaz kış günlük duşlarını alıyorlar,kendi doktorumda bana dediği adet sırasında duş alınırsa mikropta barınmaz,koku gelince oraya mikrop çoğaldığından dolayı koku yapar dedi,içinizde böyle yapanız varsa lütfen yanlış yapmayın.böyle kadınların kocalarına acıyorum.sizinle paylaşmak istedim....

arkadaşlar adetliyken banyo meselesi için fikrimi söylemek isterim, özellikle tavsiyem... adetliyken daha sık giriyorum özellikle ilk günü müsait olabilirsem 2 defa kışın sıcacık bir banyo çok iyi geliyor, yazında aynı şekilde ılık suyla duş alıyorum hem ferahlatıyor hemde ağrımın azaldığını hissediyorum ben, yazın özellikle daha çok girme ihtiyacı duyuyorum.. hiç bir sakıncasını görmedim şimdiye kadar ben..:54::54::54::54::54:

Kızllarr cuma günü tatile gideceğim ama bugün yarında adet olcam sanırım sancılarım başladı. Regl iken denize girmemde bi sakınca varmı denizi kirletirmiyim ki acaba anlaşılırmı sonra rezil olmayım bilmiyorumkismile uff zaten az kalcam ondada denize giremiycem mi boshayallersmile
Soruyu soralı çok olmuşama aynı durumu ben yaşıyorum. Ne yapacağım ? Sen ne yaptın ?
3. veya 4. günüm yarın denize gideceğim. Büyük ihtimalle deniz dümdüz olacak ve tüm arkadaşları girecek. Adet oldum demeyede utanıyorum.

Back