Ben çok uzun zamandır mat pilatesi yapıyordum, bir dönem de reformer için salona gitmiştim. Yaşadığımız ilde pilates ders fiyatları burada yazılanların 2 katı neredeyse, bu nedenle eve aldım. Kaynak olarak eğer İngilizce biliyorsanız başlangıç seviyesi kaynakları bile var, fakat yine de biraz temel pilates geçmişiniz olmasını öneririm. Evde hem zaman kaybetmemek açısından çok iyi oluyor, günlük tempoda vakit bulabildiğiniz bir 40 dkyı bile ayırabilirsiniz. Bu da süreklilik sağlıyor bence. Benim alırken en büyük motivasyonum buydu. Çünkü ders saatlerine uymak, buradaki salonlar dersi yakıyor herhangi bir eksiklikte, çoğu zaman zor, bir de gitmesi gelmesi, çıkışı duşu çoğu insana külfet geldiği için "bugün gitmeyeyim boşver" oluyor benim gözlemlediğim. Eğer sporu kısa süreli değil bir yaşam biçimi olarak görüyorsanız, mutlaka eve alın. Ben çok daha önce almadığıma çok pişmanım. Estetik olarak şekillendirmesinin dışında, masa başı çalışan insanlar için çok sağlıklı, omuz boyun ağrılarım çok azaldı 2 ay sonunda.