Arkadaşlar son zamanlarda reflüm iyice rahatsız etti boğazımda hep balgam var gibi yanmadan daha çok boğazıma kadar doluyum gibi sizler reflünüz için neler yapıyorsunuz nelere dikkat ediyorsınuz ?
Gaviscon ve rennie alıyorum.. ama onun öncesinde bir doktora gitmeniz gerekiyor, ben gittim gastrit çıktı mesela.. öyle bir haldeydim ki günde 2-3 sefer gaviscon ya da rennie almadan nefes bile alamıyordum.. sonunda endoskopi yapıldı gastrit çıktı..
Gaviscon ve rennie alıyorum.. ama onun öncesinde bir doktora gitmeniz gerekiyor, ben gittim gastrit çıktı mesela.. öyle bir haldeydim ki günde 2-3 sefer gaviscon ya da rennie almadan nefes bile alamıyordum.. sonunda endoskopi yapıldı gastrit çıktı..
Hayir gaviscon surup ama yesil kutu uzerinde kirmizi yazili olani alacaksin Advance yazacak uzerinde en uzun sureli etkili olani o.. evet bogazimi tikiyor ve ilerleyen surecte eger hemen tedavi olmazsan gece nefes borunu da tikiyor, ciddi bir oksuruk ve nefes darligiyla kalkiyorsun duzelmen 1 saati buluyor.. ben ihmal ettim gastrit oldum bence hic ihmal etme artik endoskopiyi sedasyon altinda yapiyorlar hicbir sey anlamiyorsun ben 4 kere oldum :)
Çok aç bırakma kendini. Kısa süreli azar azar ye muhakkak.
Kimisine süt çok İyi gelirken kimisine kötü gelir.
Vücudunu kendin tanı. İlaçlarını düzenli içmeye dikkat et.
Aç karna rezene çayı yada çiğ patates suyu da hafifletir
Çok aç bırakma kendini. Kısa süreli azar azar ye muhakkak.
Kimisine süt çok İyi gelirken kimisine kötü gelir.
Vücudunu kendin tanı. İlaçlarını düzenli içmeye dikkat et.
Aç karna rezene çayı yada çiğ patates suyu da hafifletir