• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Refakatçi kim olsun

mugumugu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2008
268
2
96
İstanbul
Merhaba ,
Tecrübeli sezeryanla doğum yapanlar hastanede yanınızda refakatçi eşiniz mi kaldı anneniz mi hangisini tercih etmek gerekir . Aslında en iyisi anne heralde ama eşde merak eder aklı bizde kalır die bi yanımda o kalsa dio . Ne yapsam acaba ?

canım benim eşim kaldı,zaten anneme de bırakmazdı:) iyiki de öyle oldu,çok rahattım.

eşim kalmak için çok ısrar etti ama kabul etmedim.normal doğumdu benim annem kaldı yanımda çokda rahat etim.
ablam sezeryanla doğum yaptığında yanında benkaldım o da çok memnundu benden.çünkü eğilip pedini bile değiştiremedi iki gün.

benim eşim annem k.validem 3ü de kaldı walla.(özel hastaneydi, karışan yoktu, keşke olsaydı ama)
hastaneye 1 saatten uzak mesafedeydi evimiz, kalıcak kimsede yoktu
eşim annesini öğrt. evine götürmeye çalıştı, gitmrdi
bir odada 4 kişi kaldık, çok kötüydü
bana kalsa annemi isterdim tabi

benım sezeryandı dogumum ve ablam kalmıstı cok rahat ettım.benım dogumum cok rahattı her ısımı kendım yapabıldım ama ablamın sezeryanındada ben kalmıstım onunkı cok zordu camasırını bıle ben degıstırmıstım pedıde dahıl.eger agır bır sezeryan gecırırsen esını tavsıye etmem cunku o goruntu kesınlıkle esının gormesını ısteyecegın bır goruntu degıldı

Benim doğumuma kadar 100 gün annem refakatçımdı. Doğumdan sonra da annem evi düzenlesin diye k.validem kaldı. Eşim de belli bir saate kadar. Valla kimin eli pratikse o kalsın. Annen veya k.validen bebek bakımına kim yatkınsa onu tercih et. İyi ki k.validem kalmış çünkü annem kesinlikle Çınar'ın altını göbeği düşene kadar değiştiremedi. İlk zamanlar sezeryanım çok rahattı ama 100 gün yattığım için başım dönüyordu, bayılıyordum. O nedenle ilk zamanlar 3-4 gün Çınar'ın altını hiç değiştiremedim. Allah razı olsun o yönden k.validemin hakkını asla ödeyemem. Şimdiden bebeğini güle güle büyüt. Hayırlı uğurlu olsun..

benım sezeryandı dogumum ve ablam kalmıstı cok rahat ettım.benım dogumum cok rahattı her ısımı kendım yapabıldım ama ablamın sezeryanındada ben kalmıstım onunkı cok zordu camasırını bıle ben degıstırmıstım pedıde dahıl.eger agır bır sezeryan gecırırsen esını tavsıye etmem cunku o goruntu kesınlıkle esının gormesını ısteyecegın bır goruntu degıldı

bende açıkcası o görüntüleri görmesini istemem , ama bir çok arkadaşım kimse bişey yapmıyo hemşireler çamaşırını falan değiştiriyo diolar ama

bende açıkcası o görüntüleri görmesini istemem , ama bir çok arkadaşım kimse bişey yapmıyo hemşireler çamaşırını falan değiştiriyo diolar ama

her hastanede farklı olabılır canım.bızımkınde odaya ılk getırınce ustunu degıstırıyorlar hastane gecelıgını ve sondayı cıkarıp ılk onlar gıydırıyor ama gerı kalan ıkı gun boyunca sen yada refakatcın yapıyor bunları.en azından bızde oyleydı

bende sezeryanla dogum yaptım
ılk akşam annem kaldı
ıkıncı aksam eşim ve kayınvalıdem.
eger senın kayınvalıdende kalma meraklısı ise
benım yöntemimi uygula derım.....

benimde özeldi hastane sezeryan oldum bir tane bayan olsun da kim olursa olsun benim annem ve halam kaldı
kocişin kalmasını istemedim

ilk sezaryanımda görümcem kaldı.o hastane onun işyeriydi. sabaha kadar uyudu.bebekte bende ağladık kalkmadı yazarken bile elerim titriyor sinirden.yandaki hastanın refakatçisi baktı bize allah razı olsun.taburcu olup kayınvalidemin evine gittim ilçedeydik dr oraya gitmeme izin vermedi.kaynanamı doğuma davet etmemişim diye 1 hafta önce gezmeye gitti başka şehre.orada doğum yapacağım belliydi oysa.2 cide davet ettim çünkü eşime şikayet etti 6 yıl.ama yanımda arkadaşım kaldı başka şehirdeydik zaten.o ise büyüğe bile bakmadı onada eşim baktı.böyle iyi kaynanaları duyunca çok kıskanıyorum değerlerini bilin kızlar.şimdi yaşlandı soruyo bana bakarmısın diye asla demek istiyorum ama yukarda allah var.

her hastanede farklı olabılır canım.bızımkınde odaya ılk getırınce ustunu degıstırıyorlar hastane gecelıgını ve sondayı cıkarıp ılk onlar gıydırıyor ama gerı kalan ıkı gun boyunca sen yada refakatcın yapıyor bunları.en azından bızde oyleydı

aynen bizde de öle oldu benim yanımda annem ve eşim kaldı çok rahat ettim

anneciğim aylar önceden plan yapıyordu kalmak için yanımda ama malesef anneannemin rahatsızlığı nedeniyle kalamadı..hastane odam süit odaydı ayrıca misafir odası vardı eşim orada kaldı kayınvalidem de yanımda ..ama kimseye ihtiyaç duymadım .aynı gün hastaneyi tura çıkmıştım ..ayrıca sezeryanlıydım..bence kimi yakın hissediyorsan o kalmalı ..hayırlı doğumlar canım..

ben özel bir hastanede epidural sezeryanla doğum yaptım.ilk gece annem, ikinci gece ise eşim kaldı.yanında kalacak refakatçının öncelikle tecrübeli hangisi ise onu tercih et,refakatçına güvenmende çok önemli seninle ve bebekle ilgilenebilecek i diye
özellikle ilk gün yardıma ihtiyaç duymuştum bebek açısından, giydirme ,altını değiştirme.dikişlerim olduğu için uzun süre ayakta kalamamıştım.

bende özel hastanede sezeryan doğum yaptım yanımda 2gecede görümcem kaldı aynı yaşta olduğumuz için sorun olmadı ilk doğumumdada ilk gece 1 ablam 2 gece öteki ablam gündüzleride kayınvadem annem eşim filan gelmişti

Ben epidural sezeryanla doğum yaptım. Suit odadaydım, benim odamdaki yatakta eşim, içerideki yatakta annem kaldı ilk gece. 2. gece eşim nöbetçiydi yanımda ablam, içeride annem kaldı.
Eşimin kalması benimle ilgilenmesi açısından çok iyi oldu, beni kaldırdı, yatırdı yürüttü falan. Doktor olduğu için herşeyle ilgilendi.
Annemin kalması güven verdi, hem annem hem ablam yemem içmemle ilgilendiler, bebişle çok ilgilendiler. Altını hep hemşireler değiştirdi ama yıkanmasında kan alınmasında hep yanında durdular.
Yani 2 kişi kalabiliyorsa ikisi de kalsın çok avantajlı oluyor. Hem çok özel günler, ikisi de yaşasın.
Çamaşır ped falan onları hep hemşireler değiştirdi, o konuda kimseye iş düşmedi. Zaten elime hemşire çağırma butonu verdiler, bir şey olunca bastım hemen. Gece bebeği ve beni uyandırıp 2 saatte bir emzirdiler.
Ablamın doğumunda kesin ben kalacağım, eşi ne der bilmem ama :) Bu güzel ve özel anı asla kaçırmam.

Çok işe yarayacak biri olmalı anlamalı her işten. Bazıları yenidoğan bebeğe dokunmaya korkuyorlar çünkü.
Bir gece bebeğim uyandı ağladı. Eşimin uykusu çok derin duymuyor, annem ara kapayı kapatmış duymuyor, elimdeki hemşire butonu düşmüş, dikişlerimden kalkamıyorum. Hemşire bebeğin sesini duydu da geldi. Yani sezeryanlıysanız ilk gün yerinizden desteksiz kalkamıyorsunuz, yanınızda kalacak kişi önemli. Bebeği o verecek o alacak.

kısmet olursa15 gün sonra doğum yapacağım bebekle ilgilenmesi için yaşıtım olan çok sevdiğim bi akrabamı götüreceğim sezeryan olacağı için bana da yardımcı olur hiç çekinmeyeceğim biri eşimde kalacak bana destek olur eve gelincede teyze kızını çağıracağız bir ay kadar kalacak bizde ev işleri vs için kayınvalidemi asla istemem böyle bi zamnda hayatımın en keyifli zamanları olacak çünki
ablamın doğumunda ben kalmıştım çok memnundu çekinmeyeceğiniz utanmayacağınız elinden iş gelen birileri olmalı mutlaka

Bende özel hastanede epiduralli sezeryan oldum..gece yanımda annem ve teyzem kaldı.eşim gece eve gitti,sabah erkenden geldi..

Back