Reenkarnasyona inanır mısınız?

Kızlar Alllah insanı bir tane ruhtan yaratmıs herkesin bir adet ruhu var.. o ruhundan baska ölünce başka bir ruha girmez öle bir sey olsa hangi yaşamın hesabını verecceksinki.. ?

ölünce başka bir ruha girmiyorsun canım zaten başka bedene giriyorsun...

"Bu dünyada çok çektim ama sabredeyim, herşeye dayanayım da öbür
dünyada rahat edeyim." anlayışı da böyle bir teselli değil mi?

Kızlar hindistanda kask sistemini oturtmak için uydurulmus bir ingiliz oyundur reenkarnasyon .... fakir in zengin olana karşı gelmems için düzenlenmiş bir oyunn bir hintli fakir iken iyi bir insan olursa ZENGİNİNİ MALINI CALMAZ ONA KARSI İSYANDA BULUNMAZ İSE O ZAMAN öldükten sonra oda bir üst sınıf olarak dunyaya gelecegine inanıyor böyle bir düzen... fakirler inek eti yemek ama zenginler amuduyla götürüyor bizim fabrıkada hintli bir müdrümz vardımenüde dana eti cıkınca yiiyordu .. adam ingilterede yetişmiş.. yani yok öyle bir şey...

neye göre adaletsizlik ? islam inancinda kisi dünyaya gelir iyi biri insan olarak yasadi ise cennet ile ödüülendirilir , kötü bir insan ise cehennem ile günalarinin bedelini öder.

simdi iyi biri oldugunu düsünüyorsan cennete gitmek niye zoruna gidiyor ? kötü biri oldugunu düsünüyor isen, daha hayatta iken bunun farkina varip iyi biri olabilirsin .
sacma sapan meselesine gelince , inancta mantik aranmaz zaten , ben cennete cehenneme , ahirete mizana inanirim beriki reankaransyona öteki hic birisine inanmaz .
burdaki cevaplar cogunlugun müslüman oldugunu düsünerek verilmis , bende kendi inancima göre cevap verdim mi bi müslüman olarak , eger ahiret inancim varsa , reankarnasyona inanmam benim acimdan sacma olur , bana ve benim inancima göre tabiki ...

reenkarnasyon zenginliğin değil ruhun kademe kademe yükselmesidir...olayı ti'ye almak için de mevzu genelde danaya bağlanır bu şekilde:)

reenkarnasyon zenginliğin değil ruhun kademe kademe yükselmesidir...olayı ti'ye almak için de mevzu genelde danaya bağlanır bu şekilde:)

ruh ve beden eger inanıyorsak ruh un bedeni aslı vatani ahiret almedir allah önce ruhu yarattıı ..
daha sonra bedenınn içine yerleştirdi.. bedenin içine giren ruh a birde nefs verildi..beden ile ruh anlaşamazlar ruhun dedigim gibi asıl vatanı ahiret hayatıdır

ruhun yükselmesi kadee kademe yukselmesi diye bir şey de yoktur ruh sadece allaha kulluk ibadet yapar isen ve nefsi terbiye yolunda calır ise yani nefsine yenik düşmezde galip gelirse huzur bulur eger nefse maglup olursa onun esiri olur ve ruh azap cekmeye başlar.. biraz dini konulara giriyor ama yapacak bir sey yok ..

allah insanı 10 tane nurdan yaratmışş kalp ruh sır hafi ihfa ve nefsi emmare.. dir ve insnı hastalıklı olarak yaramıstır..

hava su toprak ateş insanınn hastalıklarıdır
havadan kaynaklanann hastalık gurulu olmasıdır insanın ...
su = iki yüzlü olması
Ateş = gazab olmasıdır insanda..
Toprakta tembellik olmasdır insanda...

yani ruhun gıdası müzüik degil zikir dir.. diyelim .. :) ruh huzur ister allaha kulluk ister ve bu sekilde maneviyatta yukselir diger türlü reel karnasyon diye bir sekil yoktur...

Bizim müdürlerden birsii hindistana gidiyor masada yemek yerken karsımdaki adamdan tuzu istedim adama ayaga kalktı ayakta tuzu bana uzattıı ve tuzu bana uzattıktan sonra tuzu benden istediğiniz için tşşekür ederim derken habire eiglip durdu.. bizim müdür gelince anlatıyor biz nedne öyle yaptı ki dedik oda ne olacak ben genel müdür yardımcı yazılı kartımı verdiydim adamın benim seviyeme yukselmesi için 1000 kere ölüp dirilmesi lazımkii müdür olsun dedii işte böyle bişi :)

ikisi apayrı kavramlar birisi dejavudur aa bunu daha önce yasamıstım olaylarının karstı dejavu lakin reenkarnsyonn diye bişiy yoktur :) dinimizde de yoktur düşünün bir kere diger yasamda var olsaydık hayali o zmn bizden iki birey olurdu hepimiz müslümanımız ahiret günü hangı bizi sorguya cekerlerdi :) yani şimdi iyi bir insanken oönceki ysamda kötüysek ki her insanın dna ' sı birdir bizden bir tane daha olamaz bunlar hint ortadoğu ülkelerinde yasayan insanların örfi inançlarıdır efsaneden ibarettir kur'anı kerimdede bundan söz etmez

Hala hangi ben soruguya çekilecek diye soruyorsunuz...Ben elli tane ruhtan sorumlu olucaz mı diyorum acaba???Tabiki ruh bir tanedir...İster tek bedende tek hayat yaşasın ister bin bedende bin hayat...ruh bir tanedir...bu konuda hemfikiriz diye düşünüyorum...ayrıldığımız nokta ise insan gibi aciz bir varlık bile bir kişiyi tek soruyla değerlendiremezken Allah'ın da insanı tek bir hayatla sınadığına inanmıyor olmam...bi de arkadaşın biri tüm hinduları üst ruh zannediyo sanırım çok güldüm Allah da seni güldürsün

Hinduizm veya budizm gibi dinlere mensup olmadığım için inanmıyorum.

Gerçi ülkemizde bazı mezheplere mensup kişilerde tenasüh inanışı var.

Birkaç sene önce ana haber bültenlerine vefat etmiş ünlü şahsiyetlerin ruhlarını taşıdıklarını söyleyen insanlar çıkıyorlardı.

8-9 yaşlarında bir çocuk Barış Mançonun reenkarnasyonu olduğunu söylüyordu, izlerken bayağı bir gülmüştüm.

Artık pek gözükmüyorlar piyasada.

İnanmıyorum. Çünkü, hiçbir şekilde varolduğuna dair kanıt yok.

Ben inanmiyorum, cünkü öldükten sonra dirilme; cennet cehennem ve ahiret kavramlarina inaniyorum.Eger reankarnasyon varsa, hangi hayatimizla ahirette sorguya cekilecegiz ve degerlendirelecegiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…