Reenkarnasyona inanır mısınız?

hayır asla ve asla inanmıyorum..
cem yılmaz çok güzel tarif ve hicvetmişti bu konuyu bi gösterisinde...
reankarnasyon denilen saçmalık ...
hinduların uydurduğu farklı bir kendini avutma terapisi gibi birşey...
şimdi fakir doğdum ama başka bir hayatta zengin olucam güçlü olacağım... ne bileyim işte çirkinse güzel olacağım gibi garip bi zırvalık...
babamın tabiriyle tam bir züğürt tesellisi...
eşyanın tabiatına da aykırı...
Allahın yaradılış gayesine de aykırı...

inanmıyorum ben sonucta ruh bir tane ben bundan once yasadıgımı hatırlamıyorum belki cok kotu biri veya cok iyi biriydim kac tane bedenden sorumlu tutulucamki..hem allahın gucu yetmiyormu her bedene baska ruh vermeye ki ruhlar devamlı baska bedenlere girsin

DEsibelcim dejavu ve reenkarnasyonu karıştırmışsın konu başka yerlere sapmış :lepi:

şunu okuyunca keşke olsaydı dedim :gitme:

bu ruh sürekli beden geziyorsa dünyanın bir sonu olmamalı... sempatiksalakcinni ama apaçık ortadadünyanın sonuna yaklaştığımız . gün geçtikçe daha bir belirginleşir dünyanın miladını tamamladığı. eksen kayıyor günler kısalıyor yer yerinden oynuyor...:bbo:
insanoğlu ölmeyi kendine yediremediği için ruhun bir bedenden diğer bedene atlaması masalını uydurmuşlar. o masalı uyduranlar şimdi kim bilir nelerle uğraşıyorlardır kim bilir...eyvahedigeldismile

inanada inanmayana da sevgiler. ben inanmayanlardanım. inanacak daha mantıklı şeyler var
opuyorumnanaktan

ben inanmıyorum.başka bi açıklaması vardır mutlaka.de javu olayına gelince banada oluyor ama kafam karışık olduğu zamanlar daha çok oluyor.

Kesinlikle inanmıyorum lmaz:
Kuranda da böyle bir sey gecmiyor zaten, dinimizde yoktur.
Bizim yasadıgımız deja vu'dur. boshayallersmile
Gecenlerde bir alman kanalında yine bu konu vardı, her konuyla alakalı bir programı izlerken hayretlere düserim evet ama kesinlikle dogru olduguna inanmam.
Hem ne hikmetse her reerkarnasyona ugrayan, onu yasadıgını iddia eden kiside ya prenstir, ya prenses, ya kralice yada holding sahibi önceki hayatında. sempatiksalakcinni
[/B]

desene her yeni hayatımızda git gide fakirleşiyoruz :roflol:
ne saçma şey ya kaydirigubbakcemile3

zaten buna inanları normal görmek lazımboshayallersmile
Demekki başka şeye inançları yok yerimseniben

asla inanmıyorum kuranda böyle birşey yok.daha önce o olayı yaşamışız gibi olmasının tek sebebi rüyalar bunlar inancınızı sorgulamak demek eğer bu konuda başkalarının sözlerine inanmak yerine kuranı açıpta okumanızda fayda var.başkalarının sizi yönlendirmelerine izin vermeyin.

"Bu dünyada çok çektim ama sabredeyim, herşeye dayanayım da öbür
dünyada rahat edeyim." anlayışı da böyle bir teselli değil mi?

Reenkarnasyon bir önceki hayatını hatırlamak gibi birşey değildir...hele inançsız olmak hiç değildir...Ben çok şükür yaratıldığıma inanıyorum ama tek bir hayatla sınandığımıza inanmıyorum...Bu adaletsizliktir...Hem tekrar yaşama gelmeyi saçma bulan arkadaşlar cennet cehennemi nasıl mantıklı buluyor bunu anlamıyorum...bir söz var onu severim " belki de bu dünya başka bir dünyanın cehennemidir.."

eskiden ölenlerin atlarını altınları falan mezara koyarlarmış sanki o tarafta işine yarayacak.

reenkarnasyon diye birşey yoktur bunu cennet ve cehennemle sindirtmeye çalışmayın.

reenkarnasyon diye bir şey olamaz ben inanmıyorum.cennet ve cehennemle bunu kıyaslamayın.

Neden cennet ve cehennemle kıyaslama yapmayacak mışız ki???eğer ben şuan cehennem gibi bir hayat yaşıyorsam ya yaptıklarımın bedelini ödüyorumdur ya da bir sonraki hayatımda daha düzgün bir ruh olabilmek için sınanıyorumdur...cuk diye cennete cehenneme oturmak çok mantıklı da 3-5 hayat yaşamak mı mantıksız

her insanın günahları sevapları kendine aittir.bazı durumları bize hep çarpıtarak karşımıza sanki bizim inancımız gibi çıkartırlar,sen inanmak istersen inanabilirsin bana düşen kulluk borcu olarak sana bunun doğru olmadığını söylemek düşer dedim yaaa inanmak istersen inanırsın.

Kızlar Alllah insanı bir tane ruhtan yaratmıs herkesin bir adet ruhu var.. o ruhundan baska ölünce başka bir ruha girmez öle bir sey olsa hangi yaşamın hesabını verecceksinki.. ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…