Reenkarnasyona inanır mısınız?

çok
büyük
saçmalık müslüman olan insan böyle saçmalıklara deil neye inanacığını bilir

içimizde bişey var ruh mu ne tam bilemeyeceğim öldüğümzde gidiyo ya nereye gidiyo ki o :uhm: Reenkarnasyona inanmıyorum sonucta anne karnından çıkıyoruz hepimiz.Ruh annemizin karnına girip ordan bizim içimize mi giriyo çok saçmaladım belki ama

inanmam.....o kadar her seyi gücü yeten Rabbimiz ruhlarimi kisitli yaratipta ruh ölüden cikip taze bedene girsin elbise degistirir gibi.......her bedenin kendine ait ruhu var....olamaz böyle birsey.....

Son düzenleme:

"ruh"sperm anne rahmine düştüğünde Allah tarafından ona hayat veriliyo ve ceninin kalbi atmaya başlıyo:CüvCüv:
yani daha anne karnında ruhumuz oluyo bedeni yaşatan ,kalbi attıran ruh

zaman zaman dejavu yaşıyorum o ayrı bişiy...
fakat reenkarnasyona kesinlikle inanmıyorum..
dinimizde böyle bir şey olmadığınıda biliyorum...

dejavuyudin öğretmenimiz dejavuyu çok güzel açıklamıştı.hayatı bi çizgi düşünürsek insan ancak yaşadığı kadarını bilir ama ALLAH o çizginin tamamını bilir ve rüyalarında kullarına zaman zaman gösterir. ee insan da gördüğünü yaşayınca dejavu olur

olabilirde olmayabilirde.... bundan sonra yine olup dirilecegimiz icin neden olmasında diye dusunuyorum

hayatımda böyle bir saçmalık ne duydum nede gördüm,dirileceğimiz an sura üflenip kıyamet koptuğunda olacaktır ne alakası var anlamadım

öldükten sonra dirişilin nasıl olacağı kuranı kerimde anlatılmıştır asıl bilgi ordadır,tabi bunun dışındakine inanmak herkesin din anlayışına kalmış bu kitaba inanan bunu benimsemek durumunda,inanmayanında kendi bileceği iş.

inanmiyorum tabiki hem niye bu cifte standart anlamadim
dinle ilgili acilan bütün topikler kapatilir kisa süre icersinde bunu neden kapatmamislarrr??????

inanmıyorum o zaman cennet ve cehennem hangi beden ve ruh için var
inanmayın böyle şeylere...

Son düzenleme:
inanmıyorum..yaradılış-ölümü-ahiret hayatı...bunların varlığından emin olan insanlar da inanmaz kanısındayım...

arkadaşlar reenkarnasyon uzak doğu dinlerinde mevcut olan bir anlayış,ve bu dinler insanlar tarafından oluşturulmuştur.insanoğlu mantıklı bi kılıf bulmak zorundaydı uydurduğu dine,buna da reenkarnasyon dedi ,tıpkı evrimcilerin yaptığı gibi.....
hindu ve budaların dinine baktığımızda ahiret cennet ve cehennem gibi uhrevi kavramların olmadığını görürüz,bu sebepten hindular ölülerini yakarlar,diriliş yoktur onlarca,insanların çoğalmasınıda ölen ruhların farklı bedenlerde hayat sürmesine bağlıyorlar.dolayısıyla araştıralım lütfen dinimizi tanıyalım ,açıkçası bu başlığın açılmasına üzüldüm çünkü yoga ,meditasyon iyice hayatımıza giriyor.yoga bir nevi namaz gibi bir ibadet ama aslı yok tabi ve biz bunu almış yapyoruz,bence var yada yok demektense kaynaklara ulaşsak daha sağlam olur düşüncesindeyim,hayırlı günler hepinize....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…