Reenkarnasyona inanır mısınız?

Desibel

Okeyin dörtlüsü...
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2007
3.919
12
683
İstanbul
Selamlar...reenkarnasyona inanıyor musunuz?

Özellikle Hatay taraflarında böyle olayların olduğu çok anlatılır... bazen bizler bir olayı önceden yaşamış gibi hissederiz kendimizi...bu ne ile açıklanabilir? reenkarnasyon mudur? hipnoz yoluyla sözde eski yaşamında kim olduğunu nasıl öldüğünü söyleyenler oluyormuş TV programlarında...sizlerin düşünceleri nedir bu konuda?
:uhm:

süper bir konu hayirli olsun canim ben inaniyorum evet gercekten yasayanlar anlatiyor bencede oluyor ben aralikli zamanlarda yasadigim bazi seyleri aynen önceden yasamisim gibi oluyorum

Bazı olayları yaşamışım gibi hisse kapıldığım çok olur benim de biitoom...ama sebebi nedir bilemiyorum...

bazi zamanlar bir seyler oldugu anda artik arkasindan olaxcaklari biliyorum ve sonradan olacaklari söylüyorum ve oluyor cok ilginc inanamiyorum sanki tamamen o ani ve zamani yasadim kesinlikle cok tuhaf bir duyguCADIARZU

Bazı olayları yaşamışım gibi hisse kapıldığım çok olur benim de biitoom...ama sebebi nedir bilemiyorum...

sebebi "dejavu"dur.

yani;beynin sağ lobu ile sol lobunun milisaniyeden daha küçük bir zaman farkı ile çalışmasından kaynaklanır. Bir taraf diğer taraftan önce algıladığı için, geç algılayan taraf olayın daha önce yaşanmış olduğu yanılsamasına kapılır. Bu durum sinir aksonlarındaki küçük bir sapmadan kaynaklanır.

reenkarnasyon şuan bedenmizin içinde bulunan ruhumuzun aslında daha önceden ölen bir başkasının bedeninde olduğuna inanılmasıdır.başka bir yerde başka biri olarak.başka bir amaç uğruna.
önceki hayat denilen olay yani..

inanılması güç birşey değil.hayatta her şey mümkün..
bende mümkün mertebe inanıyorum :)

valla inanıp inanmamak kısmında muallaktayım
çok yakın bir arkadaşım bizzat böyle bir şeye tanık olmuş
bir tanıdığının ölen kızı annesinin rüyasına girmiş şurdayım burdayım demiş gidip bulmuşlar vs vs vs
uzun hikaye yaşanmış yani
ama ne kadarı doğrudur bilemem
şehir efsanesi gibi anlatılıyor nedense
tanık olmadım ama olanların ağzından dinledim garip gerçekten

reenkarnasyonun olabileceğine bende inanıyorum ama bunu daha öncede yaşamıştım farklı bişey çünkü o zaman ruhumuz sürekli aynı hayatı yaşıyormuş gibi düşünülebilir :)

reenkarnasyon ruhun beden yenilemesidir.biz öldükten sonra ruhumuzun başka bi bedende yaşayacağı, bence olabilir büsürü örnek var buna

hatta ben eski yaşamdan izleri bu yaşamada taşıdığımıza inanıyorum
yani bu hayatta yaşadığımız bazı şeylerin sebebinin geçen yaşamımız olduğuna inanıyorum
ruhumuzun olgunlaşma evreleride denebilir buna, her yeni yaşamda biraz daha olgunlaşmış oluyo yani ruhumuz bence (daha doğrusu olgunlaşmış olması gerek ama tabi buda farkındalıkla olacak bişey)

bazen bendede oluyo..bazı şeyleri daha önce yaşayıp görmüşüm gibi geliyo bana..bende çıkaramıyorum nedendir

reen karnasyon farklıdır dejavu farklıdır arkadaşlar.
Ayrımı zaten üstte belirtmişler.
Reenkarnasyona gelirsek inanmıyorum o işin içinde başka işler var.
ınançla alakalı tabi ama bunların hepsinin başka canlıların oyunu olduğpunu düşünüyorum

inanıp inanmamakta kararsızım
stella m. trevez in kitabı var reenkarnasyonla ilgili okumak isterseniz
kadının kendi yaşadıklarını anlatıyor.
ilk kitabı
ben 44 yaşındayım oğlum 53
ve ikinci kitabı
ben 50 yaşındayım oğlum 59

gerçeğe benziyor sankimm

İlginç...
Eğer yeniden doğmak diye birşey gerçekten mümkünse, biz ahirette hangi bedende geçirdiğimiz hayat için sorguya çekilicez bunu merak ediyorum?
Düşünsenize, ilk yaşamınızda bir iyilik abidesi olarak sevaplar işlemişsiniz, ikinci yaşamınızda bir katilsiniz.
O zaman hem cennete hem cehenneme gidicez..
Karmaşık yaa, aslında reenkarnasyon olsaydı fena olmazdı, ne güzel öl öl bir daha doğ..

inanıyorum... daha önceki hayatımda afrikalı bir zenci olabilirim sanırım. oraya acaip bir ilgim var. bilhassa güney afrikkaya....zulu yada matabele miyim acaba eski yaşamımda.... . neden olmasın..:delphin:.

saçmalık bu başka bi dini inanış kesinlikle inanmıyorum mslümanlıkta böyle bişey yok zaten
evet dejavu ayrı reerkarnasyon denilen saçmalık ayrı birbirine karıştırılmamalı

reeenkarnasyon hikayelerini dinlediğimde yada okuduğumda inandırıcı geliyor fakat sonrasında bunun mümkün olmayacağını düşünüyorum.
Zira böyel bir şeymümkün olsaydı kutsal kitabımızda yer verilirdi ve o kadar büyük islam alimleri var biride çıkıp anlatırdı herhalde.

ılginç...
Eğer yeniden doğmak diye birşey gerçekten mümkünse, biz ahirette hangi bedende geçirdiğimiz hayat için sorguya çekilicez bunu merak ediyorum?
Düşünsenize, ilk yaşamınızda bir iyilik abidesi olarak sevaplar işlemişsiniz, ikinci yaşamınızda bir katilsiniz.
evet ne kadar mantıklı bir yaklaşım, yaşayan varsa buyursun gelsin anlatsın.

banada mantıksız geliyo
sonuçta tek ruhuz ve ölüp , mahşer günü o ruh ve o beden olarak tekrar dirilicez
o ruh hesaba çekilicek vs vs
bu mantıkla bakarsak ölüp , tekrar başka bi bedende başka bi kişilik olarak yeniden yaşamamız imkansız
arkadaşlarında dediği gibi böyle bişi olsaydı büyük Alimler bunu açıklardı
bence "bu anı daha önce yaşamıştım sanki " hissi beynin oynadığı bi oyun
banada olur arada :)

reenkarnasyon dıye bır sey yoktur arkadaslar ınanmıyorum
herkese bır hayat bır ruh verılmıştır
bu konuda zamanında cok fazla saadettn teksoy vakası yasandıgı ıcın buyudu ınsanların kafasında yer ettı
müslüman olanlar için zaten asla böyle bır sey soz konusu olamaz hem kuranı kerımde hem de dın alımlerının bu konudakı fetvalarında kesınlıkle olmadıgını soylerler

Back