- 20 Ocak 2021
- 1.858
- -148
- 41
-
- Konu Sahibi Pamukpamuk44
Psikolog konusunda vazgeçtim.uc farklı psikologa gittim.hepsi farklı idi.ve yönlendirmeler benim durumuma uygun değildi.ben kendi hayatımı kendim yonlendirrbilirimBence başka konularda da uzman kişileri aramaktan çekinmeyin derim. 1 tanesini görüp bana yardımcı olamaz diye vazgeçmeyin.. bakın avukat konusunda vazgeçmiyorsunuz.
Psikolog ücretsiz inan her gün giderim ama geçen ay 500 lira içeri girdim.ve param yok.napiyimBence başka konularda da uzman kişileri aramaktan çekinmeyin derim. 1 tanesini görüp bana yardımcı olamaz diye vazgeçmeyin.. bakın avukat konusunda vazgeçmiyorsunuz.
Evet reddi miras için iki makamın onayı gerekiyor. Biri asliye hukuk mahkemesi diğeri sulh hukuk mahkemesi. Ne kadar sürer açıkçası bilmiyorum.Korkum su ki zihinsel engellilere bu karar zor çıkıyormuş.hem vesayet hem de denetim makamının onayıyla. Bunu anlamadım.bunlar neler ki
Olay benim payıma düşmesi değil.ben ölünce kapansa yine sorun değil.sorun ne biliyor musun evladıma borç bırakmak iştemiyorum.sorunumuz buMerhaba
Lütfennn yanlış anlamayın ama yazışmalarınızdan ben sizin durumunuzu pek iyi görmedim. Biraz fazla mı evhamlısınız acaba?? 8 senede 900 tl gibi bir borç birikmiş ve bunun sadece 300tl'si annenize. Tabi ki kimse durduk yere para ödemek istemez ama "ya ben ölünce çocuğuma kalırsa?" diye panikleyecek bir borç mu sizce bu? Hem daha anneniz hayatta, olay ne ara çocuğunuza geçti? Ayrıca daha şimdiden annenize gidip "sen ölünce reddi miras yaparım" falan demeniz de bana kırıcı geldi. Yine de aile içi iletişimlerinizi bilemem. 15 avukatın içinden çıkamadığı ekstrem bir durumu burada bizler asla çözemeyiz zaten. Ancak avukatlara ve davalara harcayacağınız para 8 senede payınıza düşen 300tl'den çok daha fazla olacaktır kesinlikle.
Sevgiler...
Mesela 15 tane gidin ona da? Avukata gidiyorsunuz ya size uyani bulmak için o kadarPsikolog konusunda vazgeçtim.uc farklı psikologa gittim.hepsi farklı idi.ve yönlendirmeler benim durumuma uygun değildi.ben kendi hayatımı kendim yonlendirrbilirim
Annemle reddi miras olayını konuşmak bana da iyi gelmedi.ama konuşmak zorundayım.Merhaba
Lütfennn yanlış anlamayın ama yazışmalarınızdan ben sizin durumunuzu pek iyi görmedim. Biraz fazla mı evhamlısınız acaba?? 8 senede 900 tl gibi bir borç birikmiş ve bunun sadece 300tl'si annenize. Tabi ki kimse durduk yere para ödemek istemez ama "ya ben ölünce çocuğuma kalırsa?" diye panikleyecek bir borç mu sizce bu? Hem daha anneniz hayatta, olay ne ara çocuğunuza geçti? Ayrıca daha şimdiden annenize gidip "sen ölünce reddi miras yaparım" falan demeniz de bana kırıcı geldi. Yine de aile içi iletişimlerinizi bilemem. 15 avukatın içinden çıkamadığı ekstrem bir durumu burada bizler asla çözemeyiz zaten. Ancak avukatlara ve davalara harcayacağınız para 8 senede payınıza düşen 300tl'den çok daha fazla olacaktır kesinlikle.
Sevgiler...
Avukata dnaisma ücreti ödemedim.ben davaya bakamam bu dava kazanılmaz dediMesela 15 tane gidin ona da? Avukata gidiyorsunuz ya size uyani bulmak için o kadar
İyi de annemi reddi miras yapıcam demişsiniz. Zaten sorun çözülecek. Değil çocuğunuz, siz bile ödemeyeceksiniz. Niye uykularınızı kaçıracak derecede takıntı yaptınız bunu? Duygu kontrolünüz çok zayıf geldi bana.Olay benim payıma düşmesi değil.ben ölünce kapansa yine sorun değil.sorun ne biliyor musun evladıma borç bırakmak iştemiyorum.sorunumuz bu
Su reddi miras çözümünü bulunca normale döndüm amaİyi de annemi reddi miras yapıcam demişsiniz. Zaten sorun çözülecek. Değil çocuğunuz, siz bile ödemeyeceksiniz. Niye uykularınızı kaçıracak derecede takıntı yaptınız bunu? Duygu kontrolünüz çok zayıf geldi bana.
Belki de annemden önce babam vefat ederse diyordur. O zaman işler karışır çünkü. Belli ki tüm mal varlığı babanın üstüne.İyi de annemi reddi miras yapıcam demişsiniz. Zaten sorun çözülecek. Değil çocuğunuz, siz bile ödemeyeceksiniz. Niye uykularınızı kaçıracak derecede takıntı yaptınız bunu? Duygu kontrolünüz çok zayıf geldi bana.
Belki de annemden önce babam vefat ederse diyordur. O zaman işler karışır çünkü. Belli ki tüm mal varlığı babanın üstüne.
Kız kardesim8n durumu var ve babamın o zamanki durumu vasiyi gerektirir mi ya da ben bunu yapmayacağım der mi bilemiyorumBelki de annemden önce babam vefat ederse diyordur. O zaman işler karışır çünkü. Belli ki tüm mal varlığı babanın üstüne.
Peki bende bir sey sorsam kardes nasil mirasci oluyor ki?Araba yok ortada.mirascilari bulduk en fazla trafikten çekebiliyoruz.arabanin durumunu üvey dede biliyor.cok mirascili olduğu için sorun var
Eder ama sonuçta yaşlı babam. Yarın birgün akli denge sorunu olursa vsBabası da eşinin mirasını reddedebilir ki
Ananenin mirasına çocukları mirasçı.kardes dediğimin annemin kardeşiPeki bende bir sey sorsam kardes nasil mirasci oluyor ki?
Yegenler neden mirascı bir de?
Reddedilmesi için önce kendisinin vefat edebilmesi lazımmış öyle dedi konu sahibi. Reddi miras yapabilmek için ölümü beklemek lazımmış. Bence öyle değil ama.Babası da eşinin mirasını reddedebilir ki
Edit:uyku sersemi anlayamamışım tamam :) o zaman kader...
Bence siz her hafta e devletten babanızın ölüp ölmediğini kontrol edin adam ölür gider 1 sene sonra haberin olur borcu harcı kalır reddi mirasta yapamazsın baksanıza ilk 3 ayda yapılması gerekiyor.Ya şu saçma borçların haberi bile olmayan kişilere gitmesine acayip sinir oluyorum. Devlet nereden nasıl soysak diye düşünüyor adeta aynısının farklı konusunu daha 2 3 ay önce yaşadım. Üstelik benimle alakası bile olmayan bi şey. Ben babamı hiç tanımadım görmedim insana mı benziyor onu bile bilmiyorum :) şimdi 25 yaşındayım 16 yaşlarımda yeşil kartla bakınıyordum o sene de babalığın kendini sigortalı göstereceği tutmuş tabi biz istemesek bile devlet babadan bakınacaksınız dedi geçirtti tamam okey yaptın bunu. Bi gün diş çektireceğim fakültede sekreter sigortanız yok dedi ben şok. Yıllarca sigortalı göründüm hastanede eczaneden para istemediler yani sigorta karşıladığının dışında ödedik sadece herkes gibi ne hastane ne eczane ne de başka bi şey hiçbirş şey söylemedi. Neyse kadın git sgk ya sor dedi o bahaneyle gittim bana 17 yaşınızdan beri borcunuz birikmiş demesin mi..... Ne borcu diyorum sigortasız bakınmışsınız hep diyor hayır hastaneye hep sigortalı gittim orada da görünüyordu dedim ki buda bi sorumsuzluk hastane nasıl beni sigortalı görüyor cidden büyük problem. Öyle burada borçlu görünüyorsunuz dedi düşünün 9 yıldır randevu, ilaç ücreti giriyor tanımadığım şahıs yüzünden bana o manyakta bi yıl sigortalı gösterip kendini sonra karısından bakınmaya başlamış. Devlet zorla babadan bakınmayı düşünüyor ama baba sigortasız olunca onun haberini vermeyi düşünmüyor. Çünkü borçlu kalmamızı ve parasını almayı düşünüyor hakkımı helal etmiyorum zaten. İnsan bi kağıt gönderir bi haber verir herkes anasını babasını tanıyor mu bakalım? Beraber mi büyüyor nereden bileyim çalışıp çalışmadığını. Hayır sgk da ki kadında araştırsaydınız demesi yok muu hanımefendi ben 16 yaşında bi ergen sgk nın ne olduğunu bilmeyen hatta kendini bile daha bilemeyen bi kız çocuğuyken gelip sgk de borcum var mı acaba diye mi düşüneceğim dedim ayrıca e devletten baktım çıkmıyor dedim gerçektende görünmüyor kaç kez baktım dediklere yere yok borcunuz yok diyor. Neyse nasıl çözeriz bunu derken yeşil kart çıkartırsanız borç siliniyor dediler e yeşil kart herkese çıkar mı? evde asgari ücretin altında ücret alan kişiler olmalıymış. Bizde ev görünüyor ama maaş yok tabi yine de vermiyorlar neyse ki derdimi anlattım uzunca bir de tanıdık vardı çözdüler zaten durumumuz iyi değil ama devlet sürünmeni istiyor yardım etmek için. Yeşil kart çıkınca borç silindi. Ama düşünün tanımadığım alakam olmadığı şeyler yüzünden borca giriyorum üstelik haberde edilmiyor. Babalık reddi davası açabilsem açacaktım ama olmuyormuş bu bana borçlarını takar öyle gider :) Avukata danışın mutlaka ben öyle yapmıştım
Yok zaten öldüğünde borç oldu mu miras reddi davası oluyormuş ki miras kalması mümkün değil kalsa da umurumda değil kızı varmış herhalde onun olsun yeter ki bana zararı olmasın direk miras reddi davası ile borç bana kalmıyormuş avukata sormuştumBence siz her hafta e devletten babanızın ölüp ölmediğini kontrol edin adam ölür gider 1 sene sonra haberin olur borcu harcı kalır reddi mirasta yapamazsın baksanıza ilk 3 ayda yapılması gerekiyor.
Dediğim gibi mirasın borca batık olduğunu ispatlamanız lazım. Vasi ancak vesayet makamı olan mahkemeden izin alaral bu davayı açabilir.Annemin üzerine tasinmaz yok.zihinsel engellinin reddi miras davasını vasisi açsa redde sorun olur mu.cunku o kadar acı yaşarken bir de mahkemeye çıkacağız.su an kafamda ne yapılacağını bir bilmem lazım.ve bütün bunlar bana kaliyor