Reddi miras hakkinda

Bence başka konularda da uzman kişileri aramaktan çekinmeyin derim. 1 tanesini görüp bana yardımcı olamaz diye vazgeçmeyin.. bakın avukat konusunda vazgeçmiyorsunuz.
Psikolog konusunda vazgeçtim.uc farklı psikologa gittim.hepsi farklı idi.ve yönlendirmeler benim durumuma uygun değildi.ben kendi hayatımı kendim yonlendirrbilirim

Merhaba
Lütfennn yanlış anlamayın ama yazışmalarınızdan ben sizin durumunuzu pek iyi görmedim. Biraz fazla mı evhamlısınız acaba?? 8 senede 900 tl gibi bir borç birikmiş ve bunun sadece 300tl'si annenize. Tabi ki kimse durduk yere para ödemek istemez ama "ya ben ölünce çocuğuma kalırsa?" diye panikleyecek bir borç mu sizce bu? Hem daha anneniz hayatta, olay ne ara çocuğunuza geçti? Ayrıca daha şimdiden annenize gidip "sen ölünce reddi miras yaparım" falan demeniz de bana kırıcı geldi. Yine de aile içi iletişimlerinizi bilemem. 15 avukatın içinden çıkamadığı ekstrem bir durumu burada bizler asla çözemeyiz zaten. Ancak avukatlara ve davalara harcayacağınız para 8 senede payınıza düşen 300tl'den çok daha fazla olacaktır kesinlikle.
Sevgiler...

Korkum su ki zihinsel engellilere bu karar zor çıkıyormuş.hem vesayet hem de denetim makamının onayıyla. Bunu anlamadım.bunlar neler ki
Evet reddi miras için iki makamın onayı gerekiyor. Biri asliye hukuk mahkemesi diğeri sulh hukuk mahkemesi. Ne kadar sürer açıkçası bilmiyorum.

Olay benim payıma düşmesi değil.ben ölünce kapansa yine sorun değil.sorun ne biliyor musun evladıma borç bırakmak iştemiyorum.sorunumuz bu

Annemle reddi miras olayını konuşmak bana da iyi gelmedi.ama konuşmak zorundayım.

Olay benim payıma düşmesi değil.ben ölünce kapansa yine sorun değil.sorun ne biliyor musun evladıma borç bırakmak iştemiyorum.sorunumuz bu
İyi de annemi reddi miras yapıcam demişsiniz. Zaten sorun çözülecek. Değil çocuğunuz, siz bile ödemeyeceksiniz. Niye uykularınızı kaçıracak derecede takıntı yaptınız bunu? Duygu kontrolünüz çok zayıf geldi bana.

Belki de annemden önce babam vefat ederse diyordur. O zaman işler karışır çünkü. Belli ki tüm mal varlığı babanın üstüne.

Peki bende bir sey sorsam kardes nasil mirasci oluyor ki?
Yegenler neden mirascı bir de?
Ananenin mirasına çocukları mirasçı.kardes dediğimin annemin kardeşi
Ananenin ikinci esten çocuğu yok.ikinci eşten önce oldu.mirasib 1/4 u önce eşine eşi ölünce de çocuk olmadığından dedenin kardeş ce yeğenlerine kaldi

Babası da eşinin mirasını reddedebilir ki

Edit:uyku sersemi anlayamamışım tamam :) o zaman kader...
Reddedilmesi için önce kendisinin vefat edebilmesi lazımmış öyle dedi konu sahibi. Reddi miras yapabilmek için ölümü beklemek lazımmış. Bence öyle değil ama.
Baba gidip reddi karısını reddi miras yapsa ve önce vefat etse ve mallar hep babanın üstüne ise kadın hiçbir set almadan ortada mi kalacak, belki maaş gelecek onu bile alamayacak. Çok kötü bir şey.. Bence şimdiden yapamazlar. Ama belli bir şeyi üzerine geçirip yapabilir. O da konu sahibinin işine gelmez.
Bakmahin siz saçını süpürge eden ailesine, hatta onun için eski eşinden dayak yiyen ailesine neler sayan bir insan.
Şu an derdi gelecek şeyleri alayım ama borç varsa bir lirası bile bana kalmasın diyor. Olay o

Bence siz her hafta e devletten babanızın ölüp ölmediğini kontrol edin adam ölür gider 1 sene sonra haberin olur borcu harcı kalır reddi mirasta yapamazsın baksanıza ilk 3 ayda yapılması gerekiyor.

Bence siz her hafta e devletten babanızın ölüp ölmediğini kontrol edin adam ölür gider 1 sene sonra haberin olur borcu harcı kalır reddi mirasta yapamazsın baksanıza ilk 3 ayda yapılması gerekiyor.
Yok zaten öldüğünde borç oldu mu miras reddi davası oluyormuş ki miras kalması mümkün değil kalsa da umurumda değil kızı varmış herhalde onun olsun yeter ki bana zararı olmasın direk miras reddi davası ile borç bana kalmıyormuş avukata sormuştum hayır trajikomik bi durum ya baba çocuğuna evlatlık reddi davası miras reddi açabiliyor çocuk babasını reddedemiyor. Birde öldüğüne nasıl bakıcaz ?

Dediğim gibi mirasın borca batık olduğunu ispatlamanız lazım. Vasi ancak vesayet makamı olan mahkemeden izin alaral bu davayı açabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…