Red flag?

Çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim

Eski sevgilim: ablam gerçekten çok boş bir insan
Red flag: bunu ablasına diyen yarın bir gün bana da diyebilir
oldu mu bu çıkarım?

Benim için red flag, evet. Ailesinden birini, sevgilisine cici görünmek için kötüleyen bir sevgili, yarın öbür gün benle zıtlaştığında da ailesine, arkadaşlarına rahatlıkla benim arkamdan da rastgele konuşup, beni kötüleyebilir. :)

Daha kimlere neler derdi bana da demiştir. Allah’tan eski olarak kaldı :)

Bende bu aralar tuhaf tuhaf terimler duyuyorum. Örnegin birinin kapısında yada bahçesinde flamingo işareti yada biblosu ne bilim ona benzer bişey varsa o kişinin swinger ilişkiye açık olduğunu gösteriyormuş . Allahtan kazara dahi bulundurmadım

Mesela flört dönemindesiniz. Adam size şöyle dedi diyelim: "Kadına şiddete karşıyım ama bazıları da hak ediyor. Adamın sabrını zorluyor vb."
Alın size mis gibi bir Red Flag. Böylesine rastladınız diyelim, arkanıza bakmadan kaçın. Sinyal işte kısaca.

Red flag bu değilse de kaçarım evet söz ve davranışlarını gözlemlemek lazım, bir de değişir diyip göz yummamak lazım

sürekli konu açana kadar malum sözlüğe yazsan bile çıkıyor ne olduğu zaten? neden bu kadar taktın ?

Benim için telefonu sessize alması
Hizmet edenlere kötü davranması
Beraberken başka kadınlara bakması
Sosyal medyada onlarca kadın takip edip, beğeni atması
Anne memesinden ayrılmamış olması
Öz eleştiri yapamıyor oluşu.

-Ana kuzusu olması
-Az güzel, gösterişli bir kadın gördüğünde ağzının yüzünün yer değiştirmesi, salak salak hareketler yapması, kör bi abazana dönmesi
-Muhakeme yeteneğinin kıt olması
-Gözünü kadından yana paradan yana doyuramamamış bir aç olması
-Herkesin içinde beni rencide edecek şeyler yapması, söylemesi

Yani mis gibi Türkçe'miz varken neden boyle tabirlere ihtiyac duyariz ki?
üstelik ingilizcede bu terim sadece romantik ilişkideki tehlikeye işaret eden durum için kullanılmaz ki
iş hayatında filan da kullanılır...
bizde terimlerin sadece urban dictionary/slang anlamlarını alıp dillere pelesenk etmek de değişik bir moda

Çevrenizin veya duyan insanların bilmediği sözler sarfetmeyin. Hoş değil bence.
Örneğin ben babaannemin yanında bana işyerinde mobbing uyguladılar desem kadın anlayacak mi yoook. Boşverin böyle yeni kelimeleri yabancı dili Türkçe içine bu kadar sokmak hoş değil bana göre

Zaten kimse tam olarak ne anlama geldigini anlamadigi icin kullanan kisi kendini kulturlu gostermis oluyor iste

Yok biz bunu arkadaşlarımızla aramızda konuşuruz anca, yani babaanne dedelik bir tabir değil zaten

-Ana kuzusu olması
Bi tiksinme geldi kafamda canlanınca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…