- 20 Nisan 2022
- 606
- 456
- 33
- Konu Sahibi kristalkupe
-
Yok fire veren hareketler gibi bir şey galiba ben anlayamadım pekBekaretten bahsediliyor olabilir mi? Kırmızı bayrak başka ne manada kullanılıyor olabilir?
Tam olarak bu tanım galiba. Yani baktın çok cimri her şeyin lafını yapıyor aaa red flag dicez sanırımHımm kırmızı alarm manası varmıs ok. Yani ilişki ciddiyete dogru giderken sonra pişman olmamak adına dikkat edilecek sinyaller. Oww vakti zamanında red flag vardı da biz mi göremedik.
Ps:11 yıllık evli kadın
Sunny side upYani ne gerek var böyle tabirlere..
Ben de onu çözemiyorum.
Neyse soylensin..Sanki devlet sırrı bana,üzeri kapalı kodlama yapılıyor.
Adam işe yaramaz ise yaramaz de misal..
Capkinsa gözü disardaysa söyle direkt.
Ajan gibi sürekli bir sifrelesme,bir gizem..
Gereksiz yani :)
Red flag maduruyumTam olarak bu tanım galiba. Yani baktın çok cimri her şeyin lafını yapıyor aaa red flag dicez sanırım
Nasıl oluyor abla örnek var mı? Mesela bi erkek arkadaşım vardı flörtken benden önce beni karşıdan karşıya geçerken beklemiyorduRed flag maduruyumaman diyim bekarsan flagları ciddiye al
Gün geçmiyor ki yeni bir abuk sabuk terim ciksin
İlgiyi birden kesip ortadan kaybolunca red flag oluyor o zaman bu işte bi terslik var diyeFormula 1 izlediniz mi hic? Mesela orada da bir kaza oldugunda, diger araclarin yavaslamasi ve dikkatli olmasi icin `Red flag, red flag, red flag. Keep delta positive` denir, bir gorevli de o arada kirmizi bayragi salliyor olur.
Hah iste iliskide de karsi tarafin yaptigi sorun cikmasi mumkun davranislar icin de `red flag` deniyor. Dikkatli ol, bu kiside bir seyler cikabilir diye :)
İlgiyi birden kesip ortadan kaybolunca red flag oluyor o zaman bu işte bi terslik var diye
Yeni ya da abuk subuk degil ki Ingilizce`de oldukca kullanilan bir kelime butunu (Resmi dili Ingilizce olan bir ulkede yasiyorum). Turkce`de cumle arasina koymak gerekli degil bence de ama o konuda haklisiniz.
Aa süpermiş anladım şimdiOlası kötü muamele, mutsuzlukların işaretçisi olan davranış kalıpları diye açıklayabiliriz red flagi.
Mesela bir erkek sözlerine sadık kalmıyorsa baştan elenir bende. Ya da ufak tefek de olsa yalan söylemesi, bana olmasa bile insanlara kaba davranması, fazla ucuzcu olması, tartışırken etrafa saldırması (bugün duvarı yumruklayan yarın beni yumruklar), şakanın ya da eleştirinin dozunu kaçırması ve hatta bir dozunun olabileceğini idrak edememesi vs. gibi çoğaltabiliriz. Yani başta ufak tefek sorunlar olarak gördüğünüz şeyler büyüyor zamanla ve bdv'ye konu oluyor.
Anladımmm daha fazlasını yapacağının sinyalini veriyor yani :) düzelir diye örtbas etmek yerine şutlamak lazımBu red flag olmuyor direkt kacip uzaklasilmasi gereken bir adam oluyor :))) Ama bu surecin oncesinde ilgisini yavas yavas azalttigini, sizi onemsemedigini belli eden davranislar/sozler soyledigini dusunurseniz iste onlar birden ortadan kaybolma ihtimalini belli eden red flagler oluyor.
Mesela seri katiller kucuk yasta hayvanlara zarar vererek kriminal kariyerlerine baslarlar. Bu bir red flagdir, cinayeti islemeleri sonuctur, gibi.
Yok illa kullanacağım demiyorum da kalıp olarak ne demek ne manaya geliyor ki dedimHiçbir alakası yok, red flag=kırmızı sinyal - > dikkat etmen gereken uyarılar, işaretler
Misal iş görüşmesine gittiniz ama sizinle görüşecek kişi ortada yok ofiste değil. Bu basbayağı bir uyarı, kırmızı sinyal yani bu şirket profesyonel değil tercih etmemelisiniz.
Anlamını bilmediği sözcük kalıplarını Türkçeye sokmaya çalışıyor ekşiciler pek olmamışNe güzel Türkçeleri var uyarı, sinyal, ipucu... onları kullanın olsun bitsin.
Anladımmm daha fazlasını yapacağının sinyalini veriyor yani :) düzelir diye örtbas etmek yerine şutlamak lazım
Çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederimKırmızı bayrak demek işte. :)
Şöyle açıklayayım, bizim burada şahane sahillerimiz var, güvenli, temiz, yüzülebilir hoş sahiller. Ancak ne zaman ki meteorolojiden uyarı geçilir, rüzgar vb uyarılar gelir; sahillerimize kırmızı bayrak dikerler. Dalgalar büyüyecek, deniz yüzmek için tehlikelidir manası taşır bu. Yani ilişkilerdeki red flag de en basit anlatımı ile böyle.
Herhangi bir ilişki içinde, bir kişinin tehlikeli, sizi üzmeye-kullanmaya, aradığınız kişi olmamaya meyilli vb olduğunu ele veren ipuçlarının tümüne kullanılan bir internet tabiri. Sanırım redditte kullanıla kullanıla türedi, ben de seviyorum kullanmayı.
Örn:
Oturduğumuz restoranda garsona "Hişşt baksanaa. Olum burada kaç saattir bekliyoruz, biz de para vereceğiz herhalde!" diye çıkışıverdi. (Red flag: Kaba, parasıyla ezmeye çalışan biri)
AyyyKesinlikle, evlenmeden onceki butun red flaglerini goz ardi edip katlandigim eski sevgilim, yurtdisina beraber tasinacakken gelmedi ve beni gelmeyeceginden haberdar etme tenezzulunde bile bulunmadi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?