Red flag?

Tam olarak bu tanım galiba. Yani baktın çok cimri her şeyin lafını yapıyor aaa red flag dicez sanırım

Sunny side up sahanda yumurta demek heleki bir de Man a man var menemen ahahahahah acaba Duygu özaslan burda hesap açmışmıdır

Formula 1 izlediniz mi hic? Mesela orada da bir kaza oldugunda, diger araclarin yavaslamasi ve dikkatli olmasi icin `Red flag, red flag, red flag. Keep delta positive` denir, bir gorevli de o arada kirmizi bayragi salliyor olur.

Hah iste iliskide de karsi tarafin yaptigi sorun cikmasi mumkun davranislar icin de `red flag` deniyor. Dikkatli ol, bu kiside bir seyler cikabilir diye :)

Olası kötü muamele, mutsuzlukların işaretçisi olan davranış kalıpları diye açıklayabiliriz red flagi.
Mesela bir erkek sözlerine sadık kalmıyorsa baştan elenir bende. Ya da ufak tefek de olsa yalan söylemesi, bana olmasa bile insanlara kaba davranması, fazla ucuzcu olması, tartışırken etrafa saldırması (bugün duvarı yumruklayan yarın beni yumruklar), şakanın ya da eleştirinin dozunu kaçırması ve hatta bir dozunun olabileceğini idrak edememesi vs. gibi çoğaltabiliriz. Yani başta ufak tefek sorunlar olarak gördüğünüz şeyler büyüyor zamanla ve bdv'ye konu oluyor.

İlgiyi birden kesip ortadan kaybolunca red flag oluyor o zaman bu işte bi terslik var diye

İlgiyi birden kesip ortadan kaybolunca red flag oluyor o zaman bu işte bi terslik var diye

Bu red flag olmuyor direkt kacip uzaklasilmasi gereken bir adam oluyor :))) Ama bu surecin oncesinde ilgisini yavas yavas azalttigini, sizi onemsemedigini belli eden davranislar/sozler soyledigini dusunurseniz iste onlar birden ortadan kaybolma ihtimalini belli eden red flagler oluyor.

Mesela seri katiller kucuk yasta hayvanlara zarar vererek kriminal kariyerlerine baslarlar. Bu bir red flagdir, cinayeti islemeleri sonuctur, gibi.

Yeni ya da abuk subuk degil ki Ingilizce`de oldukca kullanilan bir kelime butunu (Resmi dili Ingilizce olan bir ulkede yasiyorum). Turkce`de cumle arasina koymak gerekli degil bence de ama o konuda haklisiniz.

Redditte Türk kullanıcılar arttıkça, memeler üzerinden çok kalıp geçti böyle. Bu kalıplardan önce, kısaltmalar yazı diline sirayet etmişti, lol, swh, wtf filan. Ben çok eleştiremiyorum da, iletişim çağında, gençler arasında olacak bir şeydi bu. Bizim ailenin gençlerinden kapıyorum ben de. :)) Plaza dilinden iyidir yine ehehe

Aa süpermiş anladım şimdi Kendi karakterini ele verecek davranışlar sergiliyorsa ilerisi için dikkate almak lazım o halde

Hiçbir alakası yok, red flag=kırmızı sinyal - > dikkat etmen gereken uyarılar, işaretler

Misal iş görüşmesine gittiniz ama sizinle görüşecek kişi ortada yok ofiste değil. Bu basbayağı bir uyarı, kırmızı sinyal yani bu şirket profesyonel değil tercih etmemelisiniz.

Anlamını bilmediği sözcük kalıplarını Türkçeye sokmaya çalışıyor ekşiciler pek olmamış Ne güzel Türkçeleri var uyarı, sinyal, ipucu... onları kullanın olsun bitsin.

Anladımmm daha fazlasını yapacağının sinyalini veriyor yani :) düzelir diye örtbas etmek yerine şutlamak lazım

Yok illa kullanacağım demiyorum da kalıp olarak ne demek ne manaya geliyor ki dedim
Anladım örneğinizi

genelde romantik ilişkilerde her şeyin normal gibi gittigi dönemlerde göze çarpan, ilerde çok büyük sorunlara yol açma potansiyeline sahip durum veya davranışlara denir.
Mesela atıyorum sen sevgilini feminist sanıyosun ama sevgilin aniden kadınlar hakkında çok kötü bi şey söylüyo falan. Bu ilerde ilişkiniz için büyük bir sorundur.
Ya da sevgilinin ailesine çok düşkün olduğunu öğrendiğin an, evlilikte sorun yaratabilir.
Örnekler kişiden kişiye göre değişir

Anladımmm daha fazlasını yapacağının sinyalini veriyor yani :) düzelir diye örtbas etmek yerine şutlamak lazım

Kesinlikle, evlenmeden onceki butun red flaglerini goz ardi edip katlandigim eski sevgilim, yurtdisina beraber tasinacakken gelmedi ve beni gelmeyeceginden haberdar etme tenezzulunde bile bulunmadi :)

Çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim

Eski sevgilim: ablam gerçekten çok boş bir insan
Red flag: bunu ablasına diyen yarın bir gün bana da diyebilir
oldu mu bu çıkarım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…